måndag 16 mars 2009

Kvällsfunderingar

Jaha, vad skriver man om när man varit hemma sen torsdagskväll och näst intill inte lämnat byn? Det som hänt har jag väl redan skrivit om så nu får man tänka till lite...

Kan väl börja med att erkänna att jag gjort ett sånt där test på facebook... Vilken sorts svensk är du... Många knepiga frågor som man helst inte alls hittar nåt svar som passar men några stämde väl in... Jag börjar bli expert på alla sorts utfrågningar... och tester!!

Testet konstaterade att jag blev PIPPI LÅNGSTRUMP - Den självständiga och egensinniga som går sina egna vägar...!! Ja, det va väl inget dåligt betyg. Fanns också möjligheten att bli Lasse Åberg som STIG-HELMER... Den självklara sötnörden med ett tafatt och charmigt sätt Jag känner mig rätt nöjd som Pippi! Du stackare som blev Åberg - Se det som så... man kan alltid tuffa till sig... för värre kan det inte bli, ha haa... Nu va jag elak igen men han brukar tåla det!

Vad hände då med busskapningen på förmiddagen... Ja, inga rubriker eller artiklar kan läsas i aftonblandet eller expressen, ej heller allehanda... Möjligen kommer en notis i kyrkfönstret om tre veckor. Eller så är det som så att det aldrig va någon terrorist på byn. Busschaffisen kom cyklandes tillbaka efter någon timme och såg inte alls särskilt trött ut. Jag gissar att han åkt till sin pappa på förmiddagsfika och inte alls jagat ikapp sin buss. Han kanske rent av va ledig idag och roligare än så va det inte... Jag som hade tänkt mig en riktig BECK-historia... eller nåt annat. Tänk jag som alltid velat skriva en bok trodde att storyn rusade förbi mitt eget köksfönster... Nähä, inte det,

Sjuklingen fortsätter att nöta på soffan, har inte lämnat sin plats på hela dagen. Vi blir hemma imorgon. Går inte att skicka honom på dagis så här...

Eftermiddan satt jag ute på sparken medan Nils klättrade på snöhögen. Solen va härlig och jag njöt till 100% JA ni förstår när till och med Nisse klädde på sig och självmant gick ut en timme!
Vi ensammahemmakvinnor måste sköta om varandra så jag sms:ade hit en sån och bjöd på kaffe. Vi kikade i kataloger och hittade fina vårgardiner som bara väntade på att få vår beställning - trodde vi ja´. Leverans 25 maj eller nån gång i april... nähä.. då får det vara, Vi vill ha våra gardiner NU! Bäst att tänka till.. Må bli en tur i stan och kolla runt vad man kan hitta.
Att det alltid ska vara så här!

Idag satt det en katt på vårt ur-ruckliga uthus... Jag trodde att det va snö på taket men helt plötsligt började snöhögen att röra sig... Det va alltså en vit katt... Han förstod nog inte vilket uthus han satt på. Skorpeds mest livsfarliga uthus, kan rasa ihop när som helst! Så här års ser det extra risigt ut... sommartid täcks det av en massa buskar iaf...
PROJEKT måste rivas och byggas nytt... men när då, hur då å hur kul är det då??

Kvällen har tillbringats vid strykbrädan, framför tv:n. Axel ville bums se på slutspelshockey och det måste man väl få när man legat och kollat på Pippi hela dagen.
Apropå Pippi - musiken på den DVD:n är en total hjäntvätt. Jag håller på att bli tokig när den är på. Synd att barnen är så förtjust i den.
Å andra sidan är jag tok-less på DVD. Man ska välja meny, meny och så ska man knappa sig hit och dit. När man äntligen fått igång filmen hoppar den tillbaka till nåt tidigare spår eller så stannar den helt... bara för att det råkar vara lite skit på skivan sas... Hallå där - det är en barnfilm som används av barn... (Jag har nyss börjat låta Axel sätta in skivorna själv så jag kan inte påstå att de varit småååååååååååååå-barn som lekt med skivorna!) DÅLIG kvalitet och DYRA! VHS va grejer de´.

Nu snusar båda killarna i sin, eller min säng. Kan va svårt för Axel att sova som legat hela dagen men är man sjuk så brukar man kunna sova ändå.
Nu ska jag göra ett nytt försök med Rally Brudarna, kanske kan jag hålla mig vaken ikväll!!

Hej hopp...

Inga kommentarer: