tisdag 24 mars 2009

Dagen som varit...




Som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Jag håller på att koka över! Nu är det bråda tider - Julstressen är ingenting. Det är kurser, årsmöten åt höger å vänster, möten, å gud vet vad. Jag är less! Nej - skitless på hela rasket!

Jag som va så nöjd igår kväll att grabbarna somnade tidigt... Kom upp ganska så sent och trodde att allt va frid och fröjd, NOT Storebror va vaken och kunde inte somna. HJÄLP, jag vet hur paniken kommer när man inte kan somna! Jag tror nog att han sovit en stund men vaknat... det blir så ibland. Vi somnade till sist och va inte helt dödströtta när vi vaknade som tur va!

Körde killarna till dagis, burr det va -15 grader, som ja sa... Kung Bore håller greppet! Solen strålade när jag körde över till bredbyn med böckerna jag lovat att leverera. Kul att köra en annan väg för en gång skull. Vad jag inte hade väntat mig va att få se 8 renar efter vägen. Bor vi i fjällen eller? Det värsta med renar är när de står fulla vägen och inte fattar att de ska flytta på sig eller om man ser en ensam stackare... fy va tråkigt! Jag skulle hoppa framför tåget om jag va en strö-ren.

Morgon kaffe serverades som vanligt på jobbet. Det är en underbar tradition!

Sen har dagen rullat på rätt så snabbt. Haft lite kaffesällskap och många som kommit in och hämtat och lämnat både det ena och andra.

Rusade som vanligt hem för att hämta mina små kottar på dagis, vidare till Konsum för inköp av morgondagens matsäck som killarna ska ha med sig.

Middag som skulle gå snabbt för de skulle ut och åka skoter. Hm, jag blir alltid lite brydd innan den där mackapären ska igång... Ska den starta eller inte - börjar se ett mönster, INGET STARTAR I NÅN ordning på den här gården!

Men jag fick igång den... bra kvinna reder sig själv eller hur det va!

Vi körde några varv på Öbergsbacken... burr, kallt ikväll igen. Grabbarna åkte ett tag men det blev nog inte mer är 40 minuter.
Måste slänga in en fin bild jag fick av Lina idag... en hon knäppte i helgen... TACK Lina!


Nu har stora plockningen pågått.... Det kommer hem en pappi imorgon och då brukar jag ha stökat bort det mesta. Jag har även stökat in alla hans el-grejer i bilen. Han ska visst iväg på nåt uppdrag när han kommer från flyget.

Själv ska jag jobba, kultur och fritids möte. Hur jag ska komma mig hem är inte helt klart ännu. Men att jag måste vara hemma till kl 19 är helt klart. Vi har årsmöte med Bygdis! Oj va skoj!



Händer det inget kul på den här byn? Nej inte vad jag kan komma på, inte nåt annat än vanligt kärringskvaller som var och en gottar sig i, vare sig det är sant eller ej. Men man är väl lik själv. Finns det nåt att tala om så gör man väl det - BYHÅLE-Symdromet!!




Det stora på byn denna kväll är att alla drar ut sina soptunnor - som vanligt fyllda till bredden. Nåt annat kommer jag inte på... Jo, dagens födelsedagsbarn - LOVISA NÄSSTRÖM - grattis grattis!



Jag känner mig lite down... förstår inte det. Är väl den där hjärnan som är som soptunnan - fylld till bredden och mer där till. Skulle kanske försöka radera lite så att det får plats nåt skoj. Fast jag har ganska mycket kul i det här huvuvdet också. Jag hade skrivit nåt helt annat för en stund sen som lät mycket bättre men när jag skulle publicera inlägget så hängde sig allt och nu ska man försöka tänka vad man skrev och då blir det inte lika bra.



Hur som helst, så ska jag återgå till mitt plockande, Gubben kommer hem å då ska huset vara tip-topp! Ha haaa - lycka till säger jag bara till mig själv!



God kväll go vänner - nu ger jag mej. Glöm inte att dra in soptunnan imorgon för annars kommer väl Stig-Evert och skjuter den åt fanders med plogbilen... Själv har jag ju en personlig återdragare av tunnan - min supergrannfru som alltid tar tunnan samtidigt som allehanda leveransen! Du är bäst gumman! Alla skulle få ha lika bra grannar som JAG!



Hoppas på en bra start på dagen imorgon - DET BEHÖVER JAG!




3 kommentarer:

Anonym sa...

Lugn och fin Katrin.... kram kram...

Anonym sa...

Alla skulle haft lika bra grannar som vi har. Vi har världens härligaste och bästa grannar man skulle kunna ha, vi lever i paradiset! :) kram kram

ScrapAnga sa...

Hoppsan vilka klämkäcka grannar ni har då, lämnar ortstidningen o tar hand om soporna.
Det är till att ha det bra.
Ja denna dag lät inte så tipp topp. Men det kommer fler, kramelikram Anga