tisdag 17 mars 2009

Årsmötestider - burrr

Jag tror att jag skrivit om hur intensivt det är så här års med alla årsmöten. Har ikväll suttit och skrivit verksamhetsberättelsen för Bygdegården. Man ska egentligen ha den liggande på skrivbordet året om och fylla i när det händer saker... då är den ju i princip redan gjord när det är dags... DET FUNKAR INTE SÅ... Man SKA vara ute i sista minuten - så är det bara. Det ska kännas som en snara runt halsen, jag har varit med länge i föreningslivet må ni tro.
Jag är en riktig föreningsräv, ända sen jag va i tonåren. 1984 (sista delen av istiden) gick jag med i UNF (ungdomens nykterhets förbund) Tro det eller ej... men så va det. Jag hann vara både kassör och ordförande och aktiv som barnpyssel ledare på lördag förmiddag.
Så började man få lite andra intressen - men inte som ni tror - 1986 (kan ha varit strax innan dinosarierna dog) gick jag med i CUF (Centerns Ungdomsförbund) Oj, där fick man också några styrelse uppdrag innan man tog över ordförande klubban... låter ju märkvärdigt men se de va det inte alls. Kul hade vi och många störtsköna typer lärde jag känna. Så här i efterhand känns det som om vi till valet 1988 satt på IlPadrino och smörjde kråset, drack öl (än fast jag va för ung) och smidde politiska planer varje kväll...
Nja, det hände nog bara nån gång så där - men gissa om man tycktes va tuff??

Föreningslivet har liksom hållt sig kvar i mig eller jag i det. Nu är det Bygdegården som jag varit med i ett tag. Vet inte om jag har tiden och orken till det men jag har ett avtal och avtal får inte brytas hur som helst... Sitter du kvar så sitter jag kvar...
Så var det detta med årsmöten. Såååå trist och så enligt formalian som det går... men det ska genomföras och på nåt sätt så gillar jag detta strikta mötessätt.
Det känns som mer äkta och på det sätt som jag av självaste Carl Edblom lärt mig allt om föreningsliv och föreningsteknik. En skola för livet.

SKOLA ELLER EJ Det är trist att skriva verksamhetsberättelser men nu är det gjort!

1 kommentar:

ScrapAnga sa...

Bra gjort, jag lider med dig...