tisdag 31 mars 2009

StepIn... step ut!


En underbar dag med både sol och fågelkvitter. Det är rätt så härligt att komma till jobbet och få mötas av några små tjocka fåglar som sitter i äppelträdet och kvittrar mig välkommen.
Knäppte en bild när jag åkte in på jobbet över en klassisk bild... Åsberget! Fin fin utsikt...

En ny arbetsvecka - även om jag tjyvstartade lite igår med att göra ombudsförteckningen klar till kvällens årsstämma. Än fast allt är klart i detalj så är det spännande tills det är avklarat.
Nu är det gjort och allt gick sin gilla gång. Jag och Vivi fick våra tulpanbuketter. Jättefina! Att hon och jag alltid får de finaste buketterna - kan det bero på att vi har ett visst inflytande över inköpet???

Vivi-Anne hade en mystisk pryl med sig som hon funnit i sin bagarstuga... ingen visste vad det va men en kvinna som jobbat som missonär i Afrika berättade vad den skulle användas till och gissa vem som fick vara assistent? Jo, jag så klart. Grejen va en kokosrivare som afrikanska kvinnor använder... se själva på bilden, något dum kände man sig... men vi fick iaf veta vad det va för en mackapär

Kl. 09.00 hade jag ett möte med Gunnel på STEP-In... skoj. Jag ska få testa att träna gratis en vecka - Wow... vad hinner man på en vecka? Det kan man fråga sig. Hur som helst så har jag kikat hur det ser ut på gymet och ska provträna med "Micke" (vem det nu är) den 16 april. Himmel va stark och slank man ska bli?!

Arbetsdagen gick vansinnigt fort och inte hann vi dricka nåt eftermiddags kaffe heller.

Återigen fick farmor rycka in som barnvakt. Det är inte ofta som jag har henne till hjälp två dagar i rad. Nu ska jag ge henne ledigt resten av veckan.
Jag borde givetvis gå och lägga mig men eftersom min telefon är överfull av bilder så tog jag mig i kragen och förde över alla roliga och fina bilder jag tagit. Vissa kommer förmodligen att publiceras här, andra gömmer jag längst in i hårddisken... nån som känner sig orolig? Är det nåt jag inte gör är det att lägga ut pinsamma bilder - jag lovar! Men vad vet man, rätt som det är behöver man en skojig bild och hipps vipps så letar man fram den när huvudpersonen minst anar det!
Imorgon är det första april... ha haa... vilket dåligt skämt ska man lyckas gå på då? Jag är en lättlurad rackare, eller ska jag säga godtrogen? Jag måste nog vara på min vakt iaf.
Tänkte försöka bjuda min arbetskamrat på nåt tårtliknande eftersom hon är i Härnösand på min stora dag!
Nu ska jag sätta mig och välja ut några bilder som jag kan tillägna denna dagen.
Som vanligt så känner jag mig på ett strålande humör... måste vara årstiden!

Natti natti mina vänner nu är det dags för STEP-Ut och step in i drömmarnas land!

måndag 30 mars 2009

Skrivarkurs och drömmar!


Ikväll har jag varit på kurs... Skribent kurs för oss som brukar slänga in ett referat till Allehanda när det hänt nåt på byn. Ja, hänt å hänt... när hembygdsföreningen haft årsmöte, SSK arrangerat fotbollens dag... m m . Skulle kanske bli roligare om man skrev ihop allt skvaller som cirkulerar. Nja, kanske inte.
Hur som helst så har jag startat min E-cirkel. Första träffen va på Allehanda och nästa 4 träffar blir i cyberspace. Spännande. Jag tror att det blir jättekul. Va ni ska märka skillnad på bloggen när jag lärt mig allt om skrivande... Hon nämnde att vi skulle få lära oss att ta med det väsentligaste i en händelse... Ha haaa, det passar inte är för det händer inget sånt i mitt liv å då skulle det bli rätt tomt här, eller hur. Så just här så kommer jag att skriva allt trams jag kan komma på. Det är ju därför som jag har bloggen.
Kursen blev så där lagom lång och innan jag kommit mig hem så hade barnen somnat i min säng och farmor sov på soffan...
Imorgon får farmor återigen rycka in. Vi har årsstämma med jobbet så det brukar bli en lagom lång kväll också. Två kvällar på samma vecka - vilken tur att farmor kan ställa upp å ta barnen.

Nu ska jag kasta mig i säng så att jag sovit åtminstone 6 timmar när jag ska upp... Känner mig inte det minsta trött men jag får väl lov att försöka.
Rickard har åkt iväg på jobb igen och vi är endast tre personer i sängen. Jag orkar inte ens bära Nisse till sin säng, vi ska ju snart stiga upp.
Trots att vi är ensam så känns det rätt ok. Ljuset och våren står och knackar på och det kanske är det som gör att jag känner mig så uppåt... ? Livet är rätt så härligt så här års.

Drömmar

Jag kikade in på Carolas blogg. Hon har så vackra bilder... där skriver hon om drömmar... kika på hennes bild och dröm Dig bort en stund. Jag har gjort det och jag njöt av min dröm... vad jag drömde om? Nähä, det håller jag för mig själv - långt in i hjärtat!
Ge drömmarna en chans... Det är kanske så man ska se på livet. Jag ska ge mina drömmar en chans om så bara för mig själv!

Match...


Axel och lilla Engla spelar hockey spel, på stor & liten, ingen lätt historia, eftersom lilla fröken stal pucken hela tiden. Malin ryckte in och styrde upp spelet, och gjorde till och med mål. Heja Axel:)
Matchen slutade 1 -1

söndag 29 mars 2009

Snön bara faller

Hemkommen från kaffedrickningen. Även en hel del koppar idag kan man säga. Lars blev mäkta stolt över att både han och traktorn hamnade på bloggen. Det gäller att ta alla tillfällen att lägga in viktiga saker som händer på byn... tur man har en schysst telefon där man snabbs mms:ar över bilder man fångar i farten. Frun va också rätt så nöjd över att få in älsklingen på nätet... Lars i sitt rätta jag, som hon sa!

Nu har familjen dragit iväg på innebandy. Jag borde slänga mig i soffan och njuta av lugnet men måste väl fixa nån mat så sambon får nåt gott i magen. -sista måltiden med familjen innan morgondagens resa.
Om jag är snabb så hinner jag både laga mat och ta en promenad i vår-vinter vädret. Varför ska det snöa hela tiden?

Bäst att skynda vidare... Det blir nog köttfärssås och spagetti idag. Eller kanske lasange... Måste kolla vilka förutsättningar som finns...

Ser att delvis av familjen bredvid har anlänt hem från Borgafjäll... måste nog sticka över med posten till dem oxå! Det va ju jag som fick skötselavtalet att tömma deras postlåda medan de va borta... så nu kan man logga ut som brevbärare för den här gången!
Snart kommer väl nästa familj också hem och då kan man ju logga ut från att vara Pamela Ewing också, den röda bilen ska återlämnas till "Bobby"... Alltså - snart är jag BARA gamla vanliga Katrin!

På återhörande!

Jobbar hårt:)


Lars sitter inte bara i sitt dröm fordon, han jobbar även kroppsligt. Därav den muskulösa kroppen. Nu väntar vi på kaffe inne hos frugan

Fritids bonde:)


Va ute på söndags tripp, å hittade en "hobby bonde" givetvis i sin Zetor som han håller kärare än det mesta han äger.

Skidskyttesöndag!

Idag är det en riktig hemma dag. Skidskytte på tv och gråtrist väder ute. Inte kallt utan rätt bra ute väder för den som vill gå ut. Jag har valt att städa barnens garderober. Jag har gjort en stor kasse med kläder till kusintjejerna! Bra att kunna skicka vidare.
Igår va det begravning. Alltid kännslomässigt men ett fint avslut iaf. Vi fikade tillsammans i församlingshemmet och det hölls bedårande tal... från både den ene och den andre. Tänk va många släktingar det finns som man inte visste om.
Dagen avslutades med middag hos Näsströms i Mosjö. Det va också en trevlig tillställning. När vi åkte hem fick vi med oss äldsta fröken Näsström - kul att sitta och surra med småtjejer som helt plötsligt blivit STOR! Det gör vi om Elin!

Idag hade vi tänkt att åka till Solberg å åka lite slalom. Men det blev som vanligt... ingenting. Det känns rätt så skönt nu, det är alltid så drygt innan man kommer iväg fast kul när man är där.
Imorgon åker Rickard till Norge igen. Det blev en kort visit här hemma men ändå känns det som om vi hunnit ses en hel del.
Jag har en rätt rörig vecka, uppbokad både måndag och tisdag kväll. Sen måste man väl försöka få till lite fika tills på torsdag när det är dags för mig att återigen fylla 27.

Åter till garderoberna... finns hur mycket som helst att ta tag i... det är väl underligt - man håller på hela tiden men det är ändå ogjort vart man än vänder sig. Men först tar jag nog en kaffekopp och hejar på Helena Jonsson....

Kika in på Pink Hinks blogg så får ni se en "kändis".

lördag 28 mars 2009

Promenix idag me´

Så va det en ny härligt dag. Har just kommit hem från en promenad med Anna. Så nu är det frukost och kaffe som gäller.
Övriga familjen drog till skogs med saltstenar... i gamma hederlig Erland Näsström anda. Vad kan passa bättre än att göra det på hans begravningsdag?
Begravning känns trist men det blir säkert fint. R:s kostym är vädrad och skjortan ska strykas, sen är han klar med sin stass. Själv har jag inte kollat vad jag ska ha än men det blir väl nåt klassiskt... är det nåt jag har i garderoben så är det svart och vitt...

Igår kväll va jag på gardininspektion hos Anna... fick mig kaffe och en trevlig kväll! Gardinerna fick godkänt så nu ska de väl bara sättas upp så har vi två fullstänigt vår-stylade kök!
Oj, här sitter jag och drömmer... klockan är 10, det är lördag och vad ska man göra då?? JO, Melodikrysset... så jag skriver mera sen!

Hej hopp

fredag 27 mars 2009

Det tar på en lat-hund!

Så har man då genomfört dagens motionsrunda. Tog mig ut och gjorde ett försök till att löpa lite... åh va otränad man är men det är ju också rätt så bra för då känns det att man ha gjort nåt. Nu har spring-säsongen startat så nu är det väl bara att fortsätta... om man inte blir skadad. Så är det för alla toppidrottsmän.

Nåväl, på måndag åker sambon till grannlandet igen så då blir det ju som vanligt svårt att komma loss och att komma sig iväg ut på nån träning.

Det finns ju en sån där motionscykel i det här huset som inte är utnött - kanske man skulle kunna trampa lite på den??!!

Nåt måste göras iaf... kan inte lata sig som jag har gjort hittills.


Nu har jag hunnit med kaffe å tårta hos Janne. Utfodrat barnen med pannkaka, hämtat BENZEN från verkstan och nu har man även byns nyaste startmotor!

Gubben har stuckit iväg till Bredbyn och barnen har gått ut och lekt. LUGN i huset.

Fick nyss en rapport från fjällresenärerna... givetvis via SMS, äntligen på väg. Snabb som man är svarade jag... väl unnt å att jag kände mig som Pamela i Dallas när jag va ute med deras bil. Snabbt kom ett svar från bilägarens fru - Bobby hälsar... Helt plötsligt så hade alla karaktärer i den evighetslånga 80-tals såpan översatts till Skorpedsbor... lite roar men rätt slående! Som ett exempel undrar vi hur det går för JR och Sue Ellen som shoppar loss i Sundsvall... Som sagt -lätt-road!!

Kom också på att det är bra att vi redan nu hittar våra roller inför den westen-fest vi ska ha till våren... Ja ja...


Bäst att ta tag i handling, middag och ett som annat!

Kaffemorron!






Godmorgon till en underbar dag! Vaknade av ett mobillarm åh, trodde att jag skulle upp och jobba men kom på att jag va ledig. Härligt! Men gubben skulle iväg till stan och hämta bilen så nån sovmorron blev det inte. Jag va vaken! Satte på en panna av det svarta-goda... hämtade tidningen eftersom allehandabudet åkt på semester. En typisk kaffe-drickar morgon har jag NU. Det är så mysigt. Jag har nog dängt i mig tre koppar medan jag kollat bloggar m m. Ska visst vara fettförbrännande om man lägger till en promenad efter kaffet. Det ska jag göra också men måste vänta tills pappi kommer tillbaka.

Vad händer en dag som denna? Jag tänkte ta en promenad, själv eller med sällskap? Svängde iväg ett SMS till husmodersföreningens allt i allo men se hon hade dragit till IKEA... inget promenadsällskap där inte. Hoppas att hon köper mycké kul! Nåväl, jag kan gå själv... huvudsaken att man kommer ut! Synd att det är så isigt efter vägen, Jag vill testa min cykel som jag egentligen inte fått än... eftersom jag inte fyllt år än... men som jag ändå fått... Strunt samma, jag hävdar att jag fyller 27 i år igen men det finns andra som hävdra att jag är äldre... tror jag inte ett dugg på!!!
Sen va det visst fm-fika hos den nyblivne 50-åringen.

Resten av dagen ser något lugn ut. Tänkte jobba lite, har några grejer som måste vara klar tills på måndag så jag tror att jag ska sätta mig med det.

Jag måste nog ta mig en provtur i Bambebumbers bil som vi lånat över helgen... medan de är i fjällen och röjer me´Pink Hink

Jag gillar att köra olika bilar så det passar ju bra.

Det är en något grå och trist dag. Trist blir det även imorgon när det är begravining på R:s farfar. Barnen är inhysta på 10:an, de får nog roligare där. Sen blir det middag i Mosjö.


Vilket surr.... nu ska jag logga in mig på cirkelnätet för första gången. Jag ska nämnligen gå en kurs som börjar på måndagkväll. En kurs som ska lära mig att bli en bättre skribent... ha haa... åh vilket lyft det ska bli på den här bloggen.
Nu kanske det inte är bloggandet som ska förbättras utan mina artiklar på allehanda nära. Det ska bli riktigt kul iaf. Hoppas bara att tiden räcker till för mig.
Ska kanske våga mig på en kaffeslurk till, men bara lite...



Kram till världen!


Imorgon är det EARTH HOUR - nån som missat det? Släck ljuset under en timme 20.30 - 21.30... se det som ett strömavbrott - man kan väl göra mycket skoj då, bara man är två!

Nåväl, jag ska försöka släcka mina lampor iaf.



torsdag 26 mars 2009

Så det kan bli!

Ännu en fantastiskt fin dag. Solen gassar som bara den men det är kallt.

Jobbade som en tok idag, ringde och fixade sånt som legat i hög ett tag!! Varför skjuter man upp vissa saker... det blir ändå kvar och till sist måste man ta tag i det! Man känner sig så duktig när det är gjort iaf.
Lunchen ägnade jag åt... en gammal man som kom in och hälsade på hos oss på jobbet, ja inte hela lunchen utan ca 20 minuter. Sen stack jag iväg och lämnade tillbaka cykelstället som vi lånade igår... gjorde även bort ett telefonsamtal under tiden... det gäller att vara effektiv!! Vidare styrde jag min något krassliga bil till dr Dahl. De skulle ta tempen eller nåt på den eller kanske sätta defibrator på den och kolla vilken status den hade, detta till en patientkostnad på endast 1700 kr - åh va billigt.
Fick mig en promenad i solen tillbaka till jobbet.
Utanför SV står det en massa kartonger... innehållet? Jo, en ny kopieringsmaskin... Vi blev något häpna över att den kom idag. Hur detta skulle baxas in hade vi ingen aning om, så vi ringde bolaget som levererat och meddelade att antingen fick de komma å bära eller så skaffa en nattvakt. Det kom två starka karlar som verkligen fick visa sin styrka! Till veckan ska den nya maskinen vara installerad - perfekt! Nu har vi den nyaste kopieringsmaskinen av alla företag i stan!! Det gäller att ligga på topp - Vi Skiter i finanskrisen! Som vår granne så fint sa!

Hur gick det då med bilen? Jo - De ringde och sa att den inte mådde så bra och borde stanna över natten... jag ville kolla vad min käre sambo tyckte om det. Jag ringde, ringde, ringde och ringde inte mindre än 18 ggr. INGET SVAR! Vad har man en mobiltelefon till när man inte svarar på den??? Bra fråga. Tiden gick och om jag skulle ta mig hem från stan så va det bäst att betämma sig, försöka ta hem min bil eller åka med MR Bob Dylans kärra... Det blev Bob me´bror!!
Tillslut ringde han jag sökt 18 ggr. Han skulle kolla lite mera ingående vad felet kunde vara och kostnaden för det... Jag visste att det skulle kosta massor av kosing men sa inget. Han fick samma info som jag fått och testade att ringa till Skorpedsskruvaren Hellström, han hade ett helt annat pris som passade vår "plånka" mycket bättre!
Men nu va ju chuffören redan på väg hem i en annan bil. Sååå silvern fick natta över i Övik och ska hämtas imorgon. Tänk vad struligt det kan bli bara för att man råkar glömma sin SonyEricsson hemma!

Jag fick mig en skön promenad efter maten me Bobs svägerska. Härlig kväll och så underbart att få röra på dö-fläsket lite.
Sambon for på styrelsemöte och jag fixade kaffe till promenadvännen m man. I samma veva kom svärföräldrarna på besök så det blev kaffe även till dem!

Nu har vi suttit och sett en totalusel film från Ryssland eller nåt liknade. Vad den handlade om? Ja det undrar jag också, men att göra en film kan ju inte va nån sak - det är jag helt säker på!

Så va det ännu ett födelsedagsbarn - GRATTIS Jeanette - Jag vet att du kikar in och läser ibland... det hörde jag idag. Hoppas att ni har det bra i fjällen!
Nu ska jag hoppa i säng. Jag har lovat mig själv att stiga upp tidigt imorgon - ett av det bästa med att vara ledig. INTE sova bort halva dagen . Som någon klok sa till mig idag - morgonstund har guld i mun.... eller strulade det tillsig lite med "stund"? Ja, ja, jag förstod iaf vad personen menade!

Sov så gott go vänner! Å du Anga, nu blir det nog lite mera intensivt eftersom jag är ledig ända tills på tisdag.... så håll utkik, inläggen kommer att öka avsevärt!

onsdag 25 mars 2009

Familjen fulltalig!

Så va familjen fulltalig. Rickard kom hem idag med väskan full av USA-prylar till sig själv, barnen men även till mig. Nya "foppatofflor", en Puma-tröja... å en super tajt tröja... måste nog träna lite så att bubblan på magen drar ihop sig. Tur att man fått en gratis träningsvecka på StepIn... ha haa, ska iaf dit och testa lite på tisdag.
Barnen fick fina skor som dessutom passade, även lite kläder till Nils stora besvikelse, En fyraåring uppskattar inte mjuka paket.. Han fick en traktor också, då blev det glädjetjut istället! Efter att han fått testa traktorn ville han även testa sina nya kläder!!
Denna dag har varit nåt mellan hopp och förtvivlan. En sån rörig dag! MEN det redde ut sig till slut och allt har löst sig. NOG om det...

Så det bästa av allt.... JAG HAR FÅTT EN NY CYKEL!!!!! En tidig födelsedagspresent (räcker väl som present i 10 år)
Vi gjorde slag i sak och for till Söderströms och drog in en Cresent. Ingen tant cykel än fast det tydligen är det modernaste man kan ha nu för tiden. Jag ville ha en kul cykel och det tror jag att det va!
Jag säger som hon borta på Faktorsvägen - bara vintern tar slut nån gång... då ska här cyklas!!

Ikväll har jag roat mig med årsmöte på Bygdis... en sån ledsam historia. Kom väl si så där 15 personer. Men man får väl vara glad för de stackare som kom...

Kallt är det som själva den. Jag fick för mig att vintern va slut men se det va den inte. Enda fördelen är att skoterföret blir kvar ett tag till så man kanske hinner ut nån helg på lite grillning m m. Skulle också varit kul med en sväng till Solberg. Det va ju det här med att testa slalomskidorna också.
Himmel va jag har hottat upp min utrustning, ny cykel, slalomskidor och Crocs... Nu är man näst intill fullfjädrad för alla tillfällen. Det är väl festblåsan som saknas men även festen när blåsan ska användas, så det va väl inte så noga! I och för sig så fick jag en inbjudan att följa självaste "Bob Dylan" på Jägarfesten... men jag tror jag passar på det. Fast det kanske skulle kunna bli hur kul som helst!

Här hemma är det hockey som gäller Färjestad - Skellefteå... förlängning, jag håller på Skellefteå så vi får väl se hur det går.
Rickard ligger på soffan och vet inte om det är dag eller natt... blir väl så när man åker kors och tvärs över världen! Jag ska nog kasta honom i säng snart så vi får nån ordning på dagsrytmen.
Bäst att försöka va lite trevlig en stund! Vi har ju inte träffat ihjäl oss kan man säga. Det finns ju även en hel del bloggar att uppdatera sig på.
Jag skriver mera i morgon!

Starten har gått!


Har nu lämnat killar och matsäck på dagis. Solen skiner och det verkar bli en bra dag:) nu sticker jag på jobbet.. Tänkte bara liva upp stämningen lite, tyckte att gårdagens inlägg blev lite väl deppigt! Men nu känns det bättre!
Hej hopp.

tisdag 24 mars 2009

Dagen som varit...




Som jag skrev i mitt tidigare inlägg. Jag håller på att koka över! Nu är det bråda tider - Julstressen är ingenting. Det är kurser, årsmöten åt höger å vänster, möten, å gud vet vad. Jag är less! Nej - skitless på hela rasket!

Jag som va så nöjd igår kväll att grabbarna somnade tidigt... Kom upp ganska så sent och trodde att allt va frid och fröjd, NOT Storebror va vaken och kunde inte somna. HJÄLP, jag vet hur paniken kommer när man inte kan somna! Jag tror nog att han sovit en stund men vaknat... det blir så ibland. Vi somnade till sist och va inte helt dödströtta när vi vaknade som tur va!

Körde killarna till dagis, burr det va -15 grader, som ja sa... Kung Bore håller greppet! Solen strålade när jag körde över till bredbyn med böckerna jag lovat att leverera. Kul att köra en annan väg för en gång skull. Vad jag inte hade väntat mig va att få se 8 renar efter vägen. Bor vi i fjällen eller? Det värsta med renar är när de står fulla vägen och inte fattar att de ska flytta på sig eller om man ser en ensam stackare... fy va tråkigt! Jag skulle hoppa framför tåget om jag va en strö-ren.

Morgon kaffe serverades som vanligt på jobbet. Det är en underbar tradition!

Sen har dagen rullat på rätt så snabbt. Haft lite kaffesällskap och många som kommit in och hämtat och lämnat både det ena och andra.

Rusade som vanligt hem för att hämta mina små kottar på dagis, vidare till Konsum för inköp av morgondagens matsäck som killarna ska ha med sig.

Middag som skulle gå snabbt för de skulle ut och åka skoter. Hm, jag blir alltid lite brydd innan den där mackapären ska igång... Ska den starta eller inte - börjar se ett mönster, INGET STARTAR I NÅN ordning på den här gården!

Men jag fick igång den... bra kvinna reder sig själv eller hur det va!

Vi körde några varv på Öbergsbacken... burr, kallt ikväll igen. Grabbarna åkte ett tag men det blev nog inte mer är 40 minuter.
Måste slänga in en fin bild jag fick av Lina idag... en hon knäppte i helgen... TACK Lina!


Nu har stora plockningen pågått.... Det kommer hem en pappi imorgon och då brukar jag ha stökat bort det mesta. Jag har även stökat in alla hans el-grejer i bilen. Han ska visst iväg på nåt uppdrag när han kommer från flyget.

Själv ska jag jobba, kultur och fritids möte. Hur jag ska komma mig hem är inte helt klart ännu. Men att jag måste vara hemma till kl 19 är helt klart. Vi har årsmöte med Bygdis! Oj va skoj!



Händer det inget kul på den här byn? Nej inte vad jag kan komma på, inte nåt annat än vanligt kärringskvaller som var och en gottar sig i, vare sig det är sant eller ej. Men man är väl lik själv. Finns det nåt att tala om så gör man väl det - BYHÅLE-Symdromet!!




Det stora på byn denna kväll är att alla drar ut sina soptunnor - som vanligt fyllda till bredden. Nåt annat kommer jag inte på... Jo, dagens födelsedagsbarn - LOVISA NÄSSTRÖM - grattis grattis!



Jag känner mig lite down... förstår inte det. Är väl den där hjärnan som är som soptunnan - fylld till bredden och mer där till. Skulle kanske försöka radera lite så att det får plats nåt skoj. Fast jag har ganska mycket kul i det här huvuvdet också. Jag hade skrivit nåt helt annat för en stund sen som lät mycket bättre men när jag skulle publicera inlägget så hängde sig allt och nu ska man försöka tänka vad man skrev och då blir det inte lika bra.



Hur som helst, så ska jag återgå till mitt plockande, Gubben kommer hem å då ska huset vara tip-topp! Ha haaa - lycka till säger jag bara till mig själv!



God kväll go vänner - nu ger jag mej. Glöm inte att dra in soptunnan imorgon för annars kommer väl Stig-Evert och skjuter den åt fanders med plogbilen... Själv har jag ju en personlig återdragare av tunnan - min supergrannfru som alltid tar tunnan samtidigt som allehanda leveransen! Du är bäst gumman! Alla skulle få ha lika bra grannar som JAG!



Hoppas på en bra start på dagen imorgon - DET BEHÖVER JAG!




Jag är en Buzzador

Man ska ha många strängar på sin lyra, eller... Det kan jag verkligen påstå att jag har. Just i detta NU kokar jag snart över. Det är för mycket och jag håller på att bli tokig.

Nåt som inte är allt för ansträngande men ändå rätt så kul är att vara en Buzzador...
Vad är då en Buzzador... Jo, det är nåt jag är med i på nätet. Vi buzzadorer får testa nya prylar som inte finns i affärer och göra reklam för detta. Jag har testat halstabletter, drickyoghurtar, kyckling... m m . Jag har även testat tjänster i mobilen så som talbok som man laddar ner från internet - vilket betyder att vart du än i världen är så kan du få tag i en talbok om den du hade tagit slut. Rätt fiffigt! Fast jag har ett annat sätt som funkar lika så bra, tycker jag.

Nu BUZZAR jag för Gert och Robbans vandring genom landet. Kampen om att samla in pengar till prostatacancer! Det gör jag så gärna.
Vad de vill att jag gör är att uppmana alla att skänka pengar till kampanjen Ingen slant är för liten!
Jag BUZZAR även för att ALLA ska se programet om "gubbarna" som sänds på söndagar i TV8 kl. 19.00
SE programmet och skänk pengar. Om allt går som det ska så kommer Gert och Robban till Örnsköldsvik den 9 maj. eventuellt får jag ett CREW-kort som gör att jag får vara med vid inspelningen! Tufft

SÅ SKÄNK PENGAR.... TILL FORSKNINGEN OM PROSTATACANCER - INGEN VILL VÄL STÅ DÄR OCH HA NÅN ANHÖRIG SOM BLIR SJUK OM INSE ATT MAN INTE BIDRAGIT ETT ENDA DUGG!

Bli en buzzador du också! Hör av dig till mig så skickar jag en speciell inbjudan. Jag lovar... det är jättekul och man får många roliga erbjudanden till 0 kr och man får testa nya kuliga grejor!

måndag 23 mars 2009

Bokslut för idag!

Nu har jag jobbat hårt med "hemmet". Tro det eller ej men jag blev rätt så nöjd med gardinerna. Himmel vilket tjat det va om detta. Nu ska jag sluta att skriva om mitt grönrutiga tyg som jäklats från att jag tog det ur förpackningen. Det blev inget segel men en massa tyg blev över iaf.
Har du tur Anga så kommer det en trasa som du kan ha på huvudet när det blir sommar. Du kommer att se ut som en riktig bondmora.... huckle och stövlarna på, sen är det bara ut och mjölka kossorna! Ha haaa.

Kvällen har varit fantastisk i övrigt. Barnen kom i säng i rimlig tid utan en massa vattendrickande, sago-CD-krångel, m m. Det bådar gott inför morgondagen.

Dags att göra bokslut för idag. Blev en himla massa inlägg och det där med trehundra innan sista april verkar nog inte vara något större problem eftersom jag skriver och skriver hela tiden. Imorgon är det jobb så då blir det inget inlägg dagtid. Är det nåt jag inte gillar så är det när man sitter på jobbet och skriver blogg. DET KAN MAN FÅ SPARKEN FÖR, tänk på det!

God natt. Jag vet att jag ska sova riktigt gott, det känner jag på mig! Vi får väl se hur det går!

KRAMAR TILL FOLKET!

Kung Bore...

...vägrar att släppa greppet om oss. Idag har vi nog haft alla väder utom BADVÄDER. Sol, moln, hagel, snöfall och snöstorm.... Det kom 1 dm snö på 10 minuter tror jag. Nu har jag varit ut och skottat fram bilen och sopat bron.
Jag har sagt det förr och jag säger det igen -Nu räcker det med snö. Det är ju totalt livsfarligt att gå ute. Under denna kallsnö så ligger en iskaka som är halare än bara den... Tänk på oss med onda ryggar, ja onda axlar också...
Jag måste nog säga att kafferekordet är nog slaget än en gång. Det har kokats några koppar i det här huset. Har även hunnit med en kopp hos bloggerskan i några hus intill.

Hur gick det då med gardinerna? Jo, jag fick godkänt av gardininspektionen så nu hänger de där iaf. Hur länge och om de kommer att sättas upp någon fler gång är väl osett. Nu är det som det är och vem vet... Jag kanske kommer att gilla dem med tiden.

Vi har fått en rapport från staterna. Idag skulle de hälsa på självaste frihets gudinnan. Hörde även att de skulle shoppa lite, man kanske kan hoppas på nåt kul?!!

Killarna sover och här ska stökas undan så att det känns trevligt att komma hem imorgon.
Det blir en sväng övet till Bredbyn i morgonbitti... har en bok leverans till SV i Bredbyn

Ingen tid att förlora... jag jobbar vidare med aktiebolaget hemmet där jag sitter på alla poster. Projektledare, VD och allt i allo!

Man blir så glad när det ringer

Håller på och grejar här hemma. Vart kommer allt damm ifrån? Jag har aldrig varit med om att det är så många dammråttor som kikar fram... tycker att jag dammsuger var och varannan dag... Ja, ja, det är nog bara att gilla läget och snabla på... vet inte om det ens är lönt att rulla in slangen, den ska ju ändå ut nästa dag.
Telefonen ringer hela tiden.. men är det nåt kul nr? NEJ det är det inte, dessa försäljare måste ha fått mitt nummer på hjärnan. Jag blir tokig. Nu ger jag bara tusan i att svara. Kanske man skulle ta och skaffa NIX-telefoni iaf.
Lite rår jag väl för själv - ett tag va jag med i alla tävlingar som fanns på nätet. Det är kanske där som de fått tag i mig.
Nu har jag slutat att tävla för man vinner ändå ingenting. Det är nåt fusk tror jag!

Jag har iaf fått kaffe ett antal gånger idag. Perfekt. Grabbarna drog iväg en sväng så det är rätt så tyst i huset... Det är jag inte van.
Jag har än en gång klippt i mina gardiner som jag köpte och börjar sakta men säkert tycka att de hänger rätt så bra... att det ska vara så svårt att få till det!
Jag har nu MMSat en bild till 10:an och väntar på ett utlåtande. Herre je, detta va nog den värsta gardinhistorian i mitt liv.

Jag har insett att jag snart firar ett år på bloggen. Hade tänkt att jag skulle försöka få till 300 inlägg innan dess men ett tag såg det svårt ut. Man kan ju inte skriva bara för skrivandets skull. Nu tror jag att jag kommer att klara detta galant... Måste bara försöka skärpa till mig och lägga in lite fler bilder... för en bild säger ju mer än 1000 ord!

Sååå det kommer mera.... va så säker!

Dagens första

Nu har jag fått mig dagens första kaffekopp. Solen skiner och det är riktigt fint! Jag har ingen aning hur dagen ska fördrivas. Nils är pigg idag iaf... konstigt med barn vad det kan svänga i hit och dit. Bra att han är frisk, skulle kännts drygt att vara hemma med honom den här veckan.

Jag har suttit och kollat på Deturs hemsida... igen. Skulle nog har bokat den där Turkresan men varför ska det va så svårt att komma till skott? Jag vill ju verkligen åka men men men å men... Tror jag bokar en egen biljett och sticker iväg... va enkelt det blev, fast trist.. Det knepiga med oss Skorpedsbor är att när vi lämnar byn så gör vi det oftast i grupp... tex. Laxfestivalen i Sollefteå... en hel "gata" full med husvagnar från Skorped.
Vi åker till Solberg - inte 4 personer utan 24.
Vi åker till Solberg igen och åker slalom... inte en bil utan en buss och flera bilar.

Kanske är det därför jag tvekar... jag är inte van att man åker bort familjevis... Å det är ju så himla kul att göra saker med fler... Man är nog lite skadad.

Nu ska allehanda läsas... grannfrun har levererat den till min postlåda på bron så det är bara att ta ett steg utanför dörren så har jag den i min hand. Va bra allting är!

Ser på framsidan att "länets män dricker minst - men är feta" Undra vilka de har frågat och mätt/vägt? De karlar jag känner stämmer det då inte på... kanske lite "jund" om magen men det är ju för att vi lagar så god mat.... å äta bör man annars dör man.... eller? Å hur det är med dryckesvanorna... ja, vad ska man säga om det?

Dags att dammsuga lite... men som sagt först läsa Allehanda! Ännu ett klyftigt inlägg från mig!

söndag 22 mars 2009

Det går iväg ett SMS...

...som Magnus Uggla sjunger.. Ja, SMS - vad gjorde man innan man kunde SMSa? Jag skickar hur många som helst varje dag å jag älskar det! Jag blir lika glad varje gång det pirrar till i telefonen... Spelar inte så stor roll vad som står i messet, MEN -nån kommer ihåg mig, nån tänker på mig... å står det då att -kaffet är klart, ska det vara en kopp?? Då blir man ju extra glad.
Vilket bra sätt att kommunicera. Räcker med ett -Ja eller Ok! Det är bara så enkelt. SMS vilken bra grej!
Jag fick nyss ett SMS från New York - nej fel av mig... det va ett MMS. Jag fick en bild på Rickard som stod i Madison Square Garden - framför en jättestor bild av Marcus Näslund. Tufft. Bilden låg åt fel håll så jag kunde inte skicka den från telefonen... ska lägga in den på datorn så kanske den går att rotera där.
Jag skickade tillbaka några rader och inom 2 sekunder har meddelandet åkt från min soffa i Skorped till NY! Helt otroligt!

Undra just om man skulle kunna SMSa mig i säng... det hade också varit bra... men det ser svårt ut. Hur som helst så lägger jag väl som vanligt mobilen bredvid sängen... rätt som det är så får man ett litet spännande mess... eller så står det att man har 25% på alla trosor på KappAhl - bra erbjudande men inte vet jag om jag hoppar högt direkt!
Jag råkade somna under Beckfilmen så nu är det väl helkört att somna! Hur som helst - Nils är väl som vanligt morronpigg så det är nog bara å kasta sig i säng. Ska bara hänga en tvätt först...

Älskade vänner... nu startar snart en ny dag och en ny vecka! Ska bli trevligt å se vad den kan erbjuda mig... God Natt!

Svårt att byta!

Nu har jag suttit och kollat på Beck med ena ögat och suttit med layouten på bloggen med det andra ögat. Jag har nog lite svårt att byta från min svarta bakrund. Tänkte att jag skulle vårstäda lite i bloggen men lyckades inget vidare. Har provat lite av varje, bytt mall, bytt färg, bytt tillbaka till den bakrund jag hade... JAG vill ha det svarta! Så är det bara.
Jag har däremot snitsat till det lite med andra färger och lagt till några sidelement jag inte haft tidigare.
Skulle försöka lägga ut nåt klokt citat eller tänkvärt men kom inte på nåt och alla "säg" kändes så mesiga...
Jag tog en favorit text av Sonja Alden istället - För att du finns - Jag gillar den skarpt och den tolkas på MITT vis och på MITT sätt i MITT hjärta! som jag skrivit förr så är musik och texter viktiga i mitt liv... Skulle bli rätt tomt om jag inte kunde lyssna på musik!

Nu ska jag se om jag trivs med den här sidan... rätt som det är så har jag bytt tillbaka som den såg ut innan...

50-åring firad!

Vaknade i morse av att Nils inte va så vidare pigg. Han klagade över ont i halsen och ont i magen... Lite vila på soffan och en stor dos Nicke nyfiken gjorde susen! Trodde att vi skulle missa Jannes kalas. Axel drog iväg dit med övriga släkten eftersom Nils sov... När han vaknade ville han också gå på kalas. Sagt och gjort... Vi stack dit och fick både smörgåstårta och prinsesstårta!
När vi kalasat ett tag så var det dags för hemgång... plockade undan lite från igår och satte mig och såg på skidskytte... trevlig sport och trevlig tv-underhållning en söndag!

Fick oss lite rester från igår... smakade bra idag också. Ringde och bjöd mig själv på kaffe hos familjen Su och barnen stack till kusinvitamin och spelade Svarte Petter. Underbart att få sitta med kaffekoppen och nybakade muffins utan att behöva serva 2 små raringar... Man behöver inte mycket för att njuta en stund. Att bara få prata ostört är så skönt och inget man är bortskämd med.
Vi kollade på foton och man kan helt enkelt inte titta sig less på Hällvattnets alla solned- och uppgångar. Såååå fint på varje kort.
Jag fick också roffa åt mig två super fina skoteroveraller som brudarna haft men vuxit ur... nåt år till så sitter de perfekt på våra grabbar. Vilken tur man har - både kaffe, nöje och en grej =Tre önskningar på samma gång... Kinderägg för mammi!
Nu är det snart sista avsnittet av Mia och Klara. Jag har iof sig redan sett det på nätet men jag ser det gärna igen. Ett gott skratt förlänger livet och det kan man ju behöva!
Jag har lovat killarna att se en film till halv nio sen är det sängen som gäller. 21 blir det helgavslutnig med Beck-film.... som alla söndagar tittills.
Nästa helg bryter vi mönstret, ingen Mia och ingen Martin Beck! Ska bli spännande å se vad vi gör då!

Vi har haft en jättebra helg! Trevligt vårväder i glada vänners lag... en försmak av påsken på nåt vis.
Va inte riktigt så fint att jag hann städa altanen men men... är det soligt imorgon så kanske jag tar tag i det då.

Våren är på väg... det är så härligt. Man hör fåglarna varenda morgon och det är BÄST! Mera fågelkvitter, takdropp och snöslask... då ska vi väl bli av med den här förbaskade snön.
Vi vill ta fram cyklarna... men jag har ju ingen cykel. Det va ju det jag skulle önska mig i födelsedagspresent! Som sagt... JAG VILL HA EN CYKEL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inga rapporter från staterna idag. Tror att han ringt men vi va inte hemma! Jag hoppas att de har trevligt och gör roliga saker. Resan är snart över, VART TAR TIDEN VÄGEN????

Dags för kvällsmacka och välling till mina små älsklingar! Sen är det god natt!

lördag 21 mars 2009

Rapport


Har fått en rapport från New York, de sover tydligen inte i samma säng. Eftersom vi inte ringer så ofta så hälsar jag till Rickard och Jimmy från oss i Skorped. Vi har middag här med halva byn. Resten kunde inte komma... Ha haa, rymdes inga fler heller:) kram kram

Mammas bästa vän:)


Jag har en stor pojke. Han hjälper mig att städa innan gästerna kommer. Hjälp va stora barn jag har. Ska bjuda grannarna på mat ikväll. Kul.

Inspirationslös

Nu har jag vid flera tillfällen satt mig och ska skriva nåt på bloggen men har inte haft nån inspiration. Konstigt. Vissa dagar skriver jag flera inlägg men nu har det varit TOMT!

Sist jag skrev satt jag på jobbet och skulle göra helg för den här veckan. Vi hade druckit em kaffe men en snäll herre kom med varm sockerkaka så det va bara te å koka en panna till innan jag skulle hem. Jag hade ändå ingen brådis å kaffe är ju alltid gott!
Torsdagskvällen va det åter igen kalas. Denna gång va det farmors tur att fylla år. GRATTIS!
Va vi fick där kan man läsa rätt ingående i Lindas blogg så.... för att locka läsare till henne så hänvisar jag dit!

Fredag... är väl en trevlig dag. Detta är dagen då Rickard lämnar landet och åker till The big country over there! Wow... vilken upplevelse!
Började bra med att baka en långpannekaka och hade planer på att städa och göra helg i huset... Blev inte så... trots att det inte va nåt vidare väder så gick vi ut för en bob-tur i Öbergsbacken... gick väl si så där - ingen Raketfart direkt. Gjorde ett försök i Lisa/Lotta backen å då gick det bättre... lite mer "unnafall" där.
Nils totalhavererade med skon i ett djupt hål och dyblöt om socken.... tur att det fanns folk i huset så vi fick torka, värma, fika....
Man blir törstig av att åka bob... tur att det finns drycker som släcker törsten!
Hemmåt det bar... ett riktigt vårväder. Det slaskade på vägarna och droppade ifrån taken. Det gav mig en idé. Skotta lite på garagetaket... Himmel va halt det blir på plåttak... MEN jag ramlade inte ner! Inget bra jobb för min rygg, fick lite hjälp senare av två starka karlar! TACK!
Milt väder betyder - bra dag att tvätta bilen... JAG HATAR FORTFARANDE HÖGTRYCKSTVÄTTAR! Besvärliga grejer det där. Styva och stela sladdar och slangar - men de gör ett bra jobb!
Hade tänkt att ta den vanliga vattenslangen men se de gick inte alls... den läckte och sprutade precis överallt. Tror att den har gjort sitt - Mocke-slangen!
Bilen blev iaf ren och jag va till och med så smart att jag ringde till Robbelibob och kollade om hans eller är det Lindas... silverbenz ville ha sig en duvning också... När ändå helvetesmaskinen är framme så är det bäst att passa på.
Den blev också fin - synd bara att rosten kommer fram också... Så är det att vara fattig... gamla rostiga bilar men va tusan gör de? Så länge de startar är man ju glad!
Middag på Faktorsvägen - TACOS! Alltid lika gott.
Blev ingen sen kväll...
Fick ett samtal från NewYork.... Sambon har landat i staterna! Ska visst mysa till det ordentigt på hotellrummet - Tanken va att ett nyförälskat par skulle åkt på resan - nu blev det inte så... å det kunde ju inte hotellpersonalen veta så just nu sover Rickard och Jimmy i samma dubbelsäng - gör väl inte så jättemycket bara de lägger bort love-kittet som också fanns på rummet.... ha, haa...
Nu måste jag ta tag i 2 kg:s potatisskalning... Har tänkt att bjuda grannarna m fl på middag ikväll. Har redan lagt kött i marinad... så ingen tid att förlora. Jag har iaf gjort ett nytt inlägg och vi ska se om inspirationen kommer tillbaka.
Solen är underbart härlig idag. Så bäst att sätta fart om man ska få nåt gjort och om man ska hinna ut innan solnedgången!

Livet är härligt...! Säger som Ida-Anni-Mammi - VÅR-SKRIIIIIIIIIIIIK! I love it!!!!!

Ajöken

torsdag 19 mars 2009

Ny gjord...


Vi fick en ny gjord, varm sockerkaka. Åh vad gott och snällt:) Nu är arbets veckan över. Full fart mot helgen!

onsdag 18 mars 2009

Kanel ska va på tomtegröt!



Nu sitter jag och kollar in bilderna från RixmorronZoo... Fantastiskt roligt program. Särskilt nu när min stora favorit är med - Jan Bylund. Han är smårolig hela tiden... Skrattade så jag trodde att jag skulle spricka imorse när han skulle äta 1 msk kanel. Tydligen så går det inte... och det gjorde det inte heller... Borde man prova? NEJ det borde man inte så klart. Jan spydde i en hink och har visst snytit kanel hela dagen... Men visst är det märligt. En msk är ju inte så mycket men det slår liksom stopp på hela maskineriet. Kanske är det därför man kan täta kylaren på bilen med kanel??? Eller är det en myt?

Nej bäst att tagga upp - kan inte sitta här och slöa till sig... Fick just ett hembesök av två sopsorterare... eller ärendet de hade hit - GARDININSEPKTIONEN... Fick tag på nåt grönaktigt tyg idag som ska testas att hängas upp i köket. Inte riktigt nöjd men vi får väl se när det blir klart! Om det inte passar så lämnar jag väl tillbaka det hela!
Inspektion 2... fler kom och gjorde en koll, de fick även kaffe... = Paus i bloggandet
Lite senare...
Nu något senare så har jag testat gardinerna... Åh vad jag blir galen. Liknar ingenting. Måste nog ta hit inspektörerna igen för råd och tips... De är så breda att jag tror man kan göra ett överkast, ett segel, en flagga, en väst, en halsduk, ett dussin kökshanddukar och resten tror jag att jag gör näsdukar av.... det blir nog nån meter kvar som jag skänker till Röda Korsets trasinsamling!
Verkar som om jag är lika gardinlös iaf. Nu går jag och lägger mig och sover på saken.
Imorgon kallar jag till stormöte med samtliga i samma branch!

Rally-brud!

Solen skiner och det är strålande ute... mindre strålande här hemma tycker jag. Ser för jäkligt ut överallt. Borde ta tag i röran men orkar inte.
Idag tog jag mig en tur till Rusta på lunchen. Som vanligt lite nervös att bilrackaren inte skulle starta... Den spelar mig ett spratt hela tiden... startar inte, startar inte, startar... Hm, mysko fel men nu har jag beställt tid hos Dr Dahl för en undersökning. Blir inte förrän nästa vecka men man får väl hålla tummarna att den inte fullkomligt lägger av.
Blev lite sen från jobbet eftersom det va nåt som va viktigt att det skulle komma med på posten. Drog iväg på en helt snöfri väg - hela vägen hem - så gott som iaf. Va lite isfläckar i Ubergstrakten - oj, körde nog lite väl fort men det gick bra. Har nog blivit lite inspirerad av filmen jag såg häromkvällen. Det är ju så himla kul att gasa på... men helt olagligt och helt otroligt dumt om det skulle stå en polis bakom nån krök... Det gick bra och imorgon ska jag ta det lugnare!
Fick mat hos farmor - pannkaka!!
Väl hemma så fick jag pojkarna i badet och nu ligger de och softar på soffan. Bra att varva ner lite innan de ska i säng.

Kollade mailen men det håller på att torka ihop tror jag. Inte ens skräppost längre... Vart tog alla kuliga mail vägen?
Nej, jag behöver nåt uppiggande... men vad skulle det vara? Det verkar gå nån våg av down-het genom byn. Bäst att akta sig så att man inte blir smittad.

Träffade grannfrun ikväll, hon som fått behandling av ryggen... hade även fått nån sorts piercing i örat som skulle göra susen... Hoppas att det hjälper!

ORK och ENERGI - Vart fyller man på?? Jag kanske bara är trött eftersom jag inte kunde somna igår. Fem timmar är för lite att sova men svårt att göra nåt åt eftersom det helt enkelt inte går att somna!
Nu verkar det fyllas på med nåt kul i min mailbox. Hör att det plingar till och det är min gode vän Anga som skickar kommentarer från bloggen. Härligt - äntligen ett liv! Måste genast kolla vad hon skrivit.
Nej grabbarna ska i säng så det är bäst att göra den vanliga ritualen med tandborstning, saga och pussa godnatt!

Skriver kanske mera sen... om jag kommer på nåt!

Tjoflöjt!

tisdag 17 mars 2009

VAB...

Hoppsan, här sitter jag och skriver och grejar och kommer på att jag inte anmäl att jag varit hemma med vård av barn idag... in på forsakringskassan.se och göra en anmälan. Kan man bara personnummer på sig själv och barnet så är det snabbt avklarat... Nu kan ju jag dessa nr som tur är - värre är det för pappi som inte får in dessa nr någonsin ej heller telefonnr till dagis... Vissa saker är svårt att lära sig (eller hur, enklare att ringa mig)

VAB - vilket roligt ord det har blivit sedan man börjat se Mia och Klara. Tatuererskan Tabita utnyttjar verkligen det systemet och som hon säger så är di bätter å VABBE än å slöse me stämpeldagera... (värmlandsdialekt som är så sköj)

Dessa tre bokstäver satte sig i huvudet på mig idag... Varför då? Men vissa saker bränner fast i hjärnan och går liksom inte att få ut. VAB - vad kan det mer betyda??

VAB - Vilsen alkolist bortsprungen
VAB - Vem arbetar bäst?
VAB - Vägra anlägga brygga!
VAB - Varning argsint bäver
VAB - vulgär amatör bombare!
VAB - Våga ansluta bredband...?
VAB - vill alltid bakifrån?
VAB - Volvo anses billig!!
Ja, hur korkad kan man vara... men jag tror att jag är rätt understimulerad och behöver sätta händer, tänder i nåt vettigt.

Jag lämnade iaf in min vinst-triss-lott idag. Den ligger oskrapad och jag kan nästan inte hålla mig att skrapa den NU. Det ska jag inte göra - Det ska bli mitt nöje imorgon när jag dricker kaffe med chefen! Nåt så spännande vill man vänta med.... Å jag vet att det finns de som är jättenyfikna på hur stor vinst det kan tänkas bli denna gången!!!

Det berättar jag imorgon - så håll ut vänner!

Natti natti!

Årsmötestider - burrr

Jag tror att jag skrivit om hur intensivt det är så här års med alla årsmöten. Har ikväll suttit och skrivit verksamhetsberättelsen för Bygdegården. Man ska egentligen ha den liggande på skrivbordet året om och fylla i när det händer saker... då är den ju i princip redan gjord när det är dags... DET FUNKAR INTE SÅ... Man SKA vara ute i sista minuten - så är det bara. Det ska kännas som en snara runt halsen, jag har varit med länge i föreningslivet må ni tro.
Jag är en riktig föreningsräv, ända sen jag va i tonåren. 1984 (sista delen av istiden) gick jag med i UNF (ungdomens nykterhets förbund) Tro det eller ej... men så va det. Jag hann vara både kassör och ordförande och aktiv som barnpyssel ledare på lördag förmiddag.
Så började man få lite andra intressen - men inte som ni tror - 1986 (kan ha varit strax innan dinosarierna dog) gick jag med i CUF (Centerns Ungdomsförbund) Oj, där fick man också några styrelse uppdrag innan man tog över ordförande klubban... låter ju märkvärdigt men se de va det inte alls. Kul hade vi och många störtsköna typer lärde jag känna. Så här i efterhand känns det som om vi till valet 1988 satt på IlPadrino och smörjde kråset, drack öl (än fast jag va för ung) och smidde politiska planer varje kväll...
Nja, det hände nog bara nån gång så där - men gissa om man tycktes va tuff??

Föreningslivet har liksom hållt sig kvar i mig eller jag i det. Nu är det Bygdegården som jag varit med i ett tag. Vet inte om jag har tiden och orken till det men jag har ett avtal och avtal får inte brytas hur som helst... Sitter du kvar så sitter jag kvar...
Så var det detta med årsmöten. Såååå trist och så enligt formalian som det går... men det ska genomföras och på nåt sätt så gillar jag detta strikta mötessätt.
Det känns som mer äkta och på det sätt som jag av självaste Carl Edblom lärt mig allt om föreningsliv och föreningsteknik. En skola för livet.

SKOLA ELLER EJ Det är trist att skriva verksamhetsberättelser men nu är det gjort!

Kafferekord!

Idag har jag förmodligen slagit nytt personligt kafferekord. Startade dagen med macka och the sen jag skjutsat lillebror på dagis. Skickade ett mess till grannfrun med onda ryggen att hon inte behövde komma med tidningen om hon hade besvärligt att gå. Hon kom iaf... men ville ha sig en morgonkopp kaffe - Åh va trevligt med sällskap. Hon hade till och med kaka med sig! Det är grannar de´. Två stora muggar... gott-svart-kaffe! Fortfarande lika ont i ryggen och besvärligt som igår. Stackare. Hade inte fått nån tid hos supersjukgymnasterna på Bredbyn... De hade stängt butiken tills nästa vecka... Vilken bra Vårdcentral. - Denna vecka anser vi att hela Anundsjö är frisk och då stänger vi... välkommen åter nästa vecka, då kanske alla med hälsporre kan göra sig besvär att boka en tid... men inte före 10.00 för då morgonfikar vi....
Ja, nåt i den stilen!

Nästa kaffegäst kom vid 12.30.... okej, jag tog två koppar till.... Nu snackar vi muggar... gott!

Jag tog mig en kaffekopp på bron också... vad blir det? 5 muggar kanske??

På eftermiddan tog vi en sväng till Bredbyn... ärenden ska göras och nu är det gjort...

Barnens magar mättades med pannkaka och själv fick jag några rester från tidigare.
Efter maten tog jag mig givetvis en mugg av det svarta igen, nr 6 alltså. Den avnjöts på altanen... Förstå, det går snart att sitta på altanen... Det va riktigt skönt att sitta där i eftermiddags solen. ÄNTLIGEN!!! Jag älskar det fina vädret! Livet blir toppen!!

Axel va kompissugen och fick sig en stund tillsammans med kusinerna... ja, lillebror fick också följa med.

Nu är det kvällsvälling och kvällsmacka för killarna, Ackegubben som inte ätit på flera dagar har fått tillbaka aptiten - dock inte färgen i ansiktet - han ser blek ut men förhoppningsvis blir det väl bättre på några dagar. Lite frisk luft brukar göra susen!!
Dags att natta mina små raringar!

måndag 16 mars 2009

En ängel flög förbi...

Så var det adjö och farväl till en släkting igen. Rickards farfar gick bort imorse. En gammal man som bar på många minnen och historier. Att få bli gammal är väl en gåva om något men det spelar ingen roll hur gammal en människa blir så blir det tomt när man lämnar jordelivet.
För farmor blir det ett stor tomrum så klart. Har man varit gift i 50 år så förstår man tomheten...
En tanke till alla som känner sig lite sorgsna idag... Jag gör som vanligt... tänder ett ljus i lyktan på bron och hoppas att han sitter i sin himmel och tittar ner. Många kloka "säg" har vi lärt oss av dig, Erland... vila i frid!

Kvällsfunderingar

Jaha, vad skriver man om när man varit hemma sen torsdagskväll och näst intill inte lämnat byn? Det som hänt har jag väl redan skrivit om så nu får man tänka till lite...

Kan väl börja med att erkänna att jag gjort ett sånt där test på facebook... Vilken sorts svensk är du... Många knepiga frågor som man helst inte alls hittar nåt svar som passar men några stämde väl in... Jag börjar bli expert på alla sorts utfrågningar... och tester!!

Testet konstaterade att jag blev PIPPI LÅNGSTRUMP - Den självständiga och egensinniga som går sina egna vägar...!! Ja, det va väl inget dåligt betyg. Fanns också möjligheten att bli Lasse Åberg som STIG-HELMER... Den självklara sötnörden med ett tafatt och charmigt sätt Jag känner mig rätt nöjd som Pippi! Du stackare som blev Åberg - Se det som så... man kan alltid tuffa till sig... för värre kan det inte bli, ha haa... Nu va jag elak igen men han brukar tåla det!

Vad hände då med busskapningen på förmiddagen... Ja, inga rubriker eller artiklar kan läsas i aftonblandet eller expressen, ej heller allehanda... Möjligen kommer en notis i kyrkfönstret om tre veckor. Eller så är det som så att det aldrig va någon terrorist på byn. Busschaffisen kom cyklandes tillbaka efter någon timme och såg inte alls särskilt trött ut. Jag gissar att han åkt till sin pappa på förmiddagsfika och inte alls jagat ikapp sin buss. Han kanske rent av va ledig idag och roligare än så va det inte... Jag som hade tänkt mig en riktig BECK-historia... eller nåt annat. Tänk jag som alltid velat skriva en bok trodde att storyn rusade förbi mitt eget köksfönster... Nähä, inte det,

Sjuklingen fortsätter att nöta på soffan, har inte lämnat sin plats på hela dagen. Vi blir hemma imorgon. Går inte att skicka honom på dagis så här...

Eftermiddan satt jag ute på sparken medan Nils klättrade på snöhögen. Solen va härlig och jag njöt till 100% JA ni förstår när till och med Nisse klädde på sig och självmant gick ut en timme!
Vi ensammahemmakvinnor måste sköta om varandra så jag sms:ade hit en sån och bjöd på kaffe. Vi kikade i kataloger och hittade fina vårgardiner som bara väntade på att få vår beställning - trodde vi ja´. Leverans 25 maj eller nån gång i april... nähä.. då får det vara, Vi vill ha våra gardiner NU! Bäst att tänka till.. Må bli en tur i stan och kolla runt vad man kan hitta.
Att det alltid ska vara så här!

Idag satt det en katt på vårt ur-ruckliga uthus... Jag trodde att det va snö på taket men helt plötsligt började snöhögen att röra sig... Det va alltså en vit katt... Han förstod nog inte vilket uthus han satt på. Skorpeds mest livsfarliga uthus, kan rasa ihop när som helst! Så här års ser det extra risigt ut... sommartid täcks det av en massa buskar iaf...
PROJEKT måste rivas och byggas nytt... men när då, hur då å hur kul är det då??

Kvällen har tillbringats vid strykbrädan, framför tv:n. Axel ville bums se på slutspelshockey och det måste man väl få när man legat och kollat på Pippi hela dagen.
Apropå Pippi - musiken på den DVD:n är en total hjäntvätt. Jag håller på att bli tokig när den är på. Synd att barnen är så förtjust i den.
Å andra sidan är jag tok-less på DVD. Man ska välja meny, meny och så ska man knappa sig hit och dit. När man äntligen fått igång filmen hoppar den tillbaka till nåt tidigare spår eller så stannar den helt... bara för att det råkar vara lite skit på skivan sas... Hallå där - det är en barnfilm som används av barn... (Jag har nyss börjat låta Axel sätta in skivorna själv så jag kan inte påstå att de varit småååååååååååååå-barn som lekt med skivorna!) DÅLIG kvalitet och DYRA! VHS va grejer de´.

Nu snusar båda killarna i sin, eller min säng. Kan va svårt för Axel att sova som legat hela dagen men är man sjuk så brukar man kunna sova ändå.
Nu ska jag göra ett nytt försök med Rally Brudarna, kanske kan jag hålla mig vaken ikväll!!

Hej hopp...

Beviset:)


Verkar som om jag har lite att göra, nå väl, det kanske jag har också så då måste man väl roa sig på nåt vis! Snart lunch, ops där cyklade vår busschaufför förbi, strax innan åkte bussen, såg ut som att han försökte komma ikapp, bussen kanske va kapad av nån terrorist? vilket drama, ja, så spännande är det i Skorped.

Plötsligt händer det...

Nu har jag varit på Konsum och handlat lite Ipren och Actimell, det enda Axel va sugen på så då testar vi med det.
I min börs hittade jag två trisslotter. Åh, det hade jag glömt bort... satte mig och började skrapa, Lott nr 1 ingen vinst... Att det ska vara så svårt att få till tre lika belopp.
Lott nr 2 Yes... vinst, ja, ingen större vinst men dock 25 spänn - jag får tillfället att byta denna mot en ny lott vilket givetvis är den rätta vinstlotten... Alladin vill nog bara hålla mig på sträckbänken innan miljonlotten landar i mitt hem.
Sist jag skrapade lotter satt jag tillsammans med mamma. Hon lovade att följa mig till huvudstaden om jag skulle vinna. -Det innebär flyg sa jag... hon har sagt att hon aldrig ska flyga i hela sitt liv men även tjuriga mammor kan ändra sig. Vet ja väl sa hon men då får jag väl flyga då... Tänk vilken grej det hade varit!
Skam den som ger sig... snart sitter vi där i soffan med Anders och Kristin på TV4 och kammar hem storvinsten?
Drömma får man väl! Nu ska jag sätta mig och fundera vad jag ska göra med alla pengar jag kommer att ha i framtiden! Ha haa....

Sjukstugan del 2

God morgon världen! Så va det en ny dag med nya möjligheter.
Känner mig på ett fantastiskt bra humör idag...

Igårkväll skulle jag se film och sen sova... jag tror jag somnade före filmen. Hann inte se mycket iaf. Det blir nog ett nytt försök ikväll eller idag.

Idag blir det ännu en innedag. Axel har fortfarande feber och han ligger bara på soffan. Vi har plöjt en hel del filmen... men det är väl så man gör när man är sjuk. Det är rätt enkelt när de ha feber och inte magsjuka... med feber behöver man inte passa på dem hela tiden!!

För mig är det kaffe som gäller. Är nu inne på min första kopp för idag. Har hållit mig ända tills nu men risken att det blir fler innan dagens slut är ganska så stor.

Jag måste nog på Konsum och köpa Ipren till Axel... insåg att jag hade bara alvedon för barn upp till tre år. Hm, vi är nog inte sjuka så ofta!

Vårvädret bjuder inte bara på sol... det bjuder på snöblandat regn också. Inget vidare skoj att gå ut idag till Nils stora glädje, han är en riktig innekille som gärna sitter och pular med nåt innomhus. Han längtar efter sin kompis Emil... kanske kan de ses idag så då får han göra nåt skoj också.

Vad ska jag ta itu med idag då... har inte riktigt bestämt mig men rensa lite garderober kanske vore nåt. Det svämmar över i allas lådor. Nils tröjlåda fylls bara på och jag undrar om han ens kan sätta på sig det som ligger underst?! Ja, det blir nog ett bra jobb idag.

Nu ska jag sätta mig och läsa allehanda. Fick den just levererad av grannfrun. Hon såg inte ut att vara helt okej idag. Gick mycket försiktigt så jag slog en signal för att kolla läget. -Ryggen! Åh stackare, är det nåt jag vet hur det känns så är det ryggont. Jag gick ju själv omkring med diskbrock i ett år och hade hur jä..la ont som helst. Tack och lov så har detta gått över med hjälp av Anders Cederstam. Jag gör verkligen alla lyft med försiktighet och list! På mindre än en sekund kan allt förändras p g a oförsiktighet och det vill jag inte uppleva.

Jag hoppas att hon piggar på sig snart.


söndag 15 mars 2009

Allt är inte som man tror!

När jag satte mig här skulle jag skriva om nåt speciellt... Efter tio rader kändes det som om ALLA kunde räkna ut vad och vem jag menade. Det va inte menat så och därför raderade jag allt.
Hur som helst så behåller jag nog det för mig själv iaf. Känns bäst så. De jag kan säga är att man ska aldrig sluta att förvånas... SÅ är det bara, i allt!!! Eller hur min vän (det vi snackade om för nån vecka sen)?! Mer säger jag inte!

Sjukstugan
Axel hade nästan 40 grader ikväll. Inte kul... måste nog på Konsum imorgon och köpa barn-ipren (finns det föresten). Lugnet ligger i huset, barnen sover, jag har besegrat strykhögen och nu börjar Beck-filmen. Jag ska se en stund och sen ska jag lägga mig i sängen och se Rally Brudar.
Det är bara så härligt att varva ner en stund i sin ensamhet.

Ja ha... ett något ointressant dag som kretsat kring fyra väggar... en tv och några kaffekoppar!
Mia och Klara hade man tagit bort från TV-programmen ikväll men listig som man är så hittade jag dagens avsnitt på SVT-play... sååå jag fick mig min veckodos av dessa fantastiskt roliga brudar... Strålande tider.

Nya friska tag imorgon! Snart fyller svärmor år... måste hitta på en födelsedagspresent åt henne... men vad??

God kväll!!

Jag vill va som Jill!





SVT-play är väl förmodligen den bästa uppfinning som finns. Nu har jag i en timme njutit av två underbara artister. Vissa har ALLT. Så är det bara. Tittade på förra veckans avsnitt av Så ska det låta. Jill Johnson och Martin Stenmarack - Jag säger bara Wow. De bjöd på sig själva, sjöng helt underbart och är bara BÄST!

Inte nog att Jill är en mästare på att sjunga hon är snygg också! Så skulle man ha vart!

Vi segar vidare denna urlånga söndag. Det är såååå trist när barnen är sjuka. Tänk vilken dag vi kunnat ha i vårsolen... nåväl, det kommer väl fler dagar.

Jag va nyss ut med sopprna, jag säger det igen Wow... Det doftar vår, friskt, småkallt men ändå lite takdropp än fast solen tackat för sig idag.

Man vill inte gå in. Jag skulle kunna sitta på bron och bara andas in den friska luften - Åh vad lite som behövs för att man ska njuta!

Nu sitter jag och sjuklingen och ser hockey. Själv är jag helt ointresserad... Kvalspel mellan SSK och AIK. Som sagt, helt ointressanta lag men när man har en 5 och halvt åring som är tokintresserad av alla matcher så har man väl inget val...

En som däremot inte är ett enda dugg intresserad är lillebror. Han bröt ihop när vi bytte "Lotta på Bråkmakargatan" mot hockey. Måste nog hitta på nåt åt honom så att han blir lite gladare.

Kvällen kryper inpå och det känns som att jag suttit i karantän idag. Tur att jag fick lite kaffesällskap på förmiddan iaf. Jag skulle behöva en lång skön promenad - har gått omkring och småätit hela dagen.... fy va onyttig jag känner mig. Ja ja... jag får väl ta den där promenaden en annan dag. Det va väl inte det viktigaste. Hoppas bara att min lille kille blir frisk snart. Jag må säga att de timar in sjukdomarna när jag är ledig. Det är bra för då slipper man ju VAB:a.


Ikväll ska jag se Rally Brudar... Verkar va en smårolig film.


Kanske ska jag ge min sjukling lite glass... han har ju inte ätit nåt på hela dagen.

Slut för den här gången.... Jill Johnson - Jag vill va som DU!

Febran!

Vaknade i natt av en knall het pojke... Axel hade feber... Han sov riktigt länge och vaknade inte allt för dålig som tur va. Det blir en innedag idag så att han piggar på sig.
Inte alls samma vackra väder idag men ändå vårligt på nåt vis. Det droppar från taken idag också.
Fick en kaffegäst på fm... d v s gårdagens middagsbjuderska ville få sig en kopp... å det fixade ju jag. Enligt henne skulle solen komma kl halv tolv... det hade hon fått höra från en säker källa... Jojomän... halvtolv tittade solen fram från den dimmiga himlen. Så nu är det riktigt fint ändå. Måste nog ut och få mig lite luft... än om killarna förblir inne.

Vad händer mer idag? Ja, typ ingenting. Tvättning och strykning i vanlig ordning. Måste försöka få tomt i tvättstugan. Fast tomt blir det ju aldrig.

Nej om man skulle försöka få sig lite lunch... Känner att det kurrar lite i magen!

Huvudet är helt tomt också så jag kommer inte på att skriva nåt mera! Sen kanske!!

Bion blev succé!

Skulle egentligen skriva det här igår men hann inte eftersom vi skulle på middag!

Efter prisutdelningen på skidansdag stack vi raskt hem och bytte om för att åka och hämta mormor å så vidare till stan.
Hann in på jobbet också för att hämta kabeln till datorn - Något irriterande när jag upptäkte att den blev kvar där i torsdags.
Vi köpte popcorn och hade festis och algrensbilar... precis vad man ska ha med sig på bio. Det va rätt spända killar som gick in i salongen. Filmen började och som vanligt är Pettson och Findus så härliga! Vi va nog rätt nöjda alla fyra!
Efter filmen snabbhandlade vi på ICA. Jag behövde en bukett tulpaner till kvällens middagsbjudning å så en godispåse till självaste kocken!
Kom hem och hann skriva lite på bloggen innan vi skulle vidare.... det är stressigt att vara ensam mamma... MEN får man gå på trevliga tillställningar så får det gärna stressa till sig lite.
Vi fick god mat, oliv-bröd och sallad, potatis och köttgryta och sist men inte minst kaffe och apelsinsorbe.... ALLT va jättegott! Nästa helg kanske jag kan bjuda på nåt spännande. Har fått ett recept av Mia på ett marinerad svin.... den ska jag nog prova att tillaga.

Kvällen förflöt och vi hade melodifestivalen på i bakrunden... Tittade inte aktivt men hörde... Som vanligt vann FEL LÅT! Vem röstar, vem bestämmer och hur kan det alltid bli så fel. Okej, låten är väl si så där men igen vinnare tycker jag iaf.

Kvällen bjöd även på en hemlig gäst.... En Bredby-profil med vitskjorta och gul slips. Med portföljen packad med diverse trevligheter och en kasse full med "trollgodis".... Skojig herre med en doft av mattlim....

Nils va trött och somnade i soffan. Med nytt serviceteam packade vi in honom i en filt och satte honom på sparken och åkte hem till sängen.

Kvällen avslutades med lite surr i soffan på tumanhand och med Björn Gustavsson på DVD. Kul kille!

En rolig dag med många olika äventyr och vändningar.... Det är väl så livet ska vara.

Som jag skrev tidigare så sken solen helt underbart hela dagen. Vägarna va riktigt dåliga. Med slask och modd... höll baksemej på att köra i diket flera gånger, hm... är nog bara att gilla läget framöver... Men det är det värt. JUBEL från mig när vägarna blir torra och bara!

Over and out!

lördag 14 mars 2009

2 x silver!

Vaknade till snöfall om än ymnigt... MEN ... Snart sken solen som aldrig förr... UNDERBART! Det droppade från taket och ÄNTLIGEN kan man säga att det va en vårdag!
Skidtävlingen startade kl 10.00 (även om några hade fått starttiden helt om bakfoten) Vi hämtade ut våra startlappar nr 4 och nr 16. Riktiga turnummer!!
I serviceteamet ingick jag och farmor, Tur att farmor va med.... hon hjälpte Nils medan jag sprang runt 800 m med Axel. Det kämpade riktigt bra och slutade med en silvermedalj åt dem båda! Vart ska detta sluta?!

Mia har spärrat mig?!

Oj, kom på att jag måste skriva att jag blivit portad hos Mia... smillamamman... Detta måste åtgärdas bara så att du vet. Jag om någon måste ju ha tillgång till din blogg - jag som har sådana förväntningar på ditt skrivande.
Hm... förmodligen bara ett litet tekniskt fel som du löser med lite list och jävlar anamma!

Ha´re bäst vännen!

fredag 13 mars 2009

Mysigt värre!

Ikväll har vi haft ett normalt fredagsmys. Chips och film... hittade LOTTA på Bråkmakargatan på TV4 film. Jag älskar Lotta. Hon har varit mig trogen sedan jag va barn... en stört skön unge men jag vet inte om jag klarat av att ha henne själv... kanske skulle jag vilja va som henne?!
Det tar på att vara ledig så jag somnade till filmen och väcktes av att telefonen ringde. Bra, annars har jag väl sovit bort hela kvällen.
Fick ett kvällsbesök av hon som var kaffegäst tidigare idag, glömda handskar måste hämtas och då passade vi på att vara lite onyttiga en stund...
Tittade både på Så ska det låta och på Let´s Dance. Inget vidare nåt utav det... Fick några rapporter ifrån fjällvärlden via MMS och SMS... Det verkar inte va nåt vidare väder där heller men kul ser de ut att ha iaf.
Jag är inte särkilt avis på att köra skoter i miljoner mil på fyra dagar... inget för mig kan jag säga.

Nu är det sängen som väntar. Ska bli rätt skönt att sova... imorgon blir en fullspäckad dag med skidåkning, bio och middag!
Så jag säger som jag sagt så många gånger förr... God natt, nu sticker jag och John Blund å myser en stund.

Utmanad!

Jag blev utmanad av Anga....en liten rolig o klurig utmaning =)
Kopiera detta till din blogg, utmana några personer och berätta det för dom.
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika).

Lycka till!


1. Vad heter du?: Katrin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Kris
3. Flicknamn: Kerstin
4. Pojknamn: Kalle
5. Yrke: Kontorist
6. Färg: Knallblå
7. Klädesplagg: Kofta
8. Mat: Kams
9. Sak i badrummet: Kar
10. Plats/stad: Kiruna
11. En orsak att vara sen: Kallbrand
12. Något man skriker: Katastrof
13. Film: Karlsson på taket
14. Något man dricker: Kaffe
15. Band: Kassett!!
16. Djur: Katt
17. Gatunamn: Köpmangatan
18. Bil: En gammal: Kadett
19. Sång: Kristina från Vilhelmina
20. Känd person: Kenth Finell

Lämnar denna utmaning öppen till alla som läser min blogg, men DU Linda, måste absolut göra detta.

Bokat och klar!



Nu är det bestämt, vi åkte på bio imorgon!! Ringde till mormor och fick ett klartecken - Hon är som jag - Älskar den lilla katten och hans gubbe! 14.30 sitter vi i salongen och ska se tidernas film... värst vilket bio freak man blivit!!

Fredag innebär städning av huset. Snabeldraken ska fram som min gode vän Mia skulle ha sagt! Undra just vad hon har för sig idag. Skickade ett mess igår men har inte hört nåt ifrån henne?! Håller på med att fylla min vän tvättmaskinen vilket är ett jobb som man aldrig kommer ifrån.
Om man ligger i redan från morronen så kanske man får sätta sig med en kaffekopp fram på dagen med nån fika-sugen gäst... ingen har anmält sitt intresse men vad vet man.
Bäst att skynda vidare.

Å som ett vanligt skriv... ingen sol idag heller!

På återhörande!

torsdag 12 mars 2009

Ett ändå...

... hade tänkt slänga mig i säng men måste ändå skriva lite. Har kollat runt igen och nu har jag fått mina uppdateringar! Bra jobbat!
Jag har städat toan och hängt upp mina nya handdukar... blev genast lite vår i huset. Imorgon ska jag jobba med lite annan städning. Byta nån gardin tror jag... men man vet aldrig.
Nåt jag däremot har bestämt att vi ska göra, grabbarna och jag tar en stadstripp på lördag. Först ska vi åka skidor och sen tror jag att vi ska göra ett biobesök. Såg att de visar min stora favorit... Pettson och Findus nya film - Den vill jag inte missa. Jag tror även att grabbarna skulle uppskatta detta. Kanske kan vi till och med få med oss mormor på bion?! Måste ringa och kolla det med henne imorgon.
Satt och kollade biljetterna ikväll, 14.30 visas en föreställning och den skulle passa oss utmärkt!

Nu ska jag lägga mig och läsa lite Amelia och förhoppningsvis somna gott... än en gång ska kudden kramas och imorgon är det mysmorgon med allt vad det innebär.
Natti natti!

Bloggarna ligger lågt men konstiga tester består!

Nu hade jag sett fram emot att läsa lite smaskiga saker om mina blogg-vänner MEN ingen har gjort något nytt inlägg. Hallå - vart håller ni hus? Är det bara jag som är sjuk?? Jag skriver hela tiden... tydligen har jag för lite att göra!

Jag har iaf fyndat skor idag. Köpte ett par vinterskor för 50 spänn... Det är väl rea om något!
Tittade även in på Hemtex för att införskaffa en badrumsmatta. Vårgrön... rätt så fint! Blev även två handdukar och två krokar. Bara barnen sover ska jag ta tag i städningen av toan... sen ska jag pryda så fint med mina nya saker.
På vägen hem fick jag ett uppdrag att sköta om kusin-tjejerna medan pappan åker på träning. Gullungar! Full fart som vanligt när det blir dubbelt upp i barnaskaran!
Gjorde lax och mos och alla åt med frisk aptit - BRA med mätta barn. Jag fick till och med bjuda farmor på middag. Hon hade tillbringat hela dagen i stan med en annan farmor... så istället för att åka hem till sitt och äta gårdagens pannkakor fick hon mat och kaffe hos mig. Bra att kunna få bjuda igen nån gång. Å bra att jag fick en kaffekompis!

Ikväll har jag tittat runt lite på nätet. Det är inte klokt va mycke konstiga undersökningar och tester det finns. Jag gjorde ett test som förvånade mig stort kan jag säga. Testet bestod av 30 frågor och jag trodde inte att jag skulle ha mer än 10 rätt... det slutade med 22 rätt.. så helt inkompetent är man inte... Ämnet? Nja, det håller jag nog för mig själv men jag tror nog att det finns en och annan bloggerska som redan gjort testet... ?!!
Härom kvällen gjorde jag ett annat test, Vilken kändis tatuering är detta?? Ja, det kan man undra, hur i hela friden ska man veta det? Inte va de särskilt snygga heller! Hade det varit en elefant så skulle jag kanske ha kunnat gissa eller vad säger elefantens ägare?? Skulle kanske fota alla tatuerade typer på den här byn och lägga upp ett test på facebook...? Spännande tanke, mest för att jag inte har nån tatuering själv vilket skulle innebära att man inte skulle ingå i testet!

Så till dagens undersökning på Rixfm... VARFÖR är det så mycket sex i dags- och kvällstidningar? Bra eller dåligt? En kille som ringde in va emot kan man säga. Hans svar va - Sex ska väl va nåt för den man älsker å inte nåt man deler med hele kommun... (rart sagt å med Värmländsk dialekt) Jag skrattade gott iaf.

Å då kan man undra vad tog det här inlgget för vändning? Ja, det kan man inte veta när man sätter sig och börjar skriva!

Så ett tack till dagens eftermiddagsfika fixare - "Mammamia"!
Vi hade ett sorts firande på jobbet och det gjordes med en enormt god kladdkaka ifrån en Italiensk restaurang i stan. Jag kokade kaffe - man ska ju göra det man är bäst på, eller hur!

Nu sover barnen och vad va det jag skrev tidigare... bara det blir lugnt i huset ska jag börja med städningen... såååå vad väntar jag på? Det kan man undra!

Skriver mera senare, eller kanske imorgon på min lediga dag!

onsdag 11 mars 2009

Bollarna gjorda!

Nu har jag gjort mitt uppdrag till lördag. Bollarna är gjorda... som vanligt står det att det ska bli 25 st på receptet men då blir de ju så himla små så min första omgång blev nog bara 14 st... okej, jag gjorde en laddning till. Slutade med ca 30 st. Medan jag stod där med händerna fulla av negerbolls kladd kom ett sms... samma bakning utfördes på faktorsvägen. Där blev det samma sak... för få... även där gjordes en laddning till så tillsammans har vi nog 70 bollar. Ska´nt de räcka? Det är kanske fler som kladdar också?

Kastade barnen i badkaret och fick dem i säng efter några om och men... nu är det lugnt i huset och tro det eller ej. Katrin är trött... Ja, jag är lika förvåndad som dig som läser detta. Jag brukar väl inte ge upp i första taget när det äntligen blivit lite tid för sig själv...
Ja, ja.. jag har än inte gått upp för att sova, har tvätt att hänga och lite annat fix innan jag ligger i sängen.

Fick ett oväntat besök ikväll... mr skidvallare och snabblilmsägare Jacobsson kom förbi för att laga Nisses lilla fyrhjuling.. styret hade lossnat så i helgen lovades det att limningen skulle utföras snarast... nu är det gjort så vi får väl se hur länge det håller!

Inget kaffe blev det ikväll heller. Hade tänkt koka en kopp men det blev inget av - kanske är det därför jag känner mig lite sömnig??
Sugen på nåt är jag iaf... hmmm vad kan det va.... provade lite chips sen i lördags... nja, inte riktigt vad jag ville ha... men okej, de va rätt gott med några "flag". Chips mitt i veckan är väl inte riktigt rätt, men fa fan, ibland måste man få fuska lite. Tog ju bara några - det kan man väl inte bli sååååååååå himla "jund" av... Annars är det ju hög tid att tänka på badsäsongen... lika bra att börja nu att hålla igen. Oftast kommer man ju på det tre dagar innan bikini-helv... ska på å då är det ju liksom kört... Nu lider man kanske inte av tidernas fettma men det är mycket enklare att lägga på sig några kilon än att bli av med dem... bäst att stämma i bäcken som sambon skulle ha sagt.

imorgon vill jag vakna till en solig morgon - snälla snälla... jag vill ha sol. Annars måste man väl in 20 minuter på City Sol för att fräscha upp sig lite.... påfyllning av solljus om än kemisk sol!

Som vanligt en massa struntsurr men orden ska ut och tvätten ska hängas.... ja, ni förstår själva vad som är ogjort!

Dags att krama kudden igen... himmel va dagarna går fort. Livet leker!

Natti natti

Middagsbjudning!

Åh vad underbart. Fick just ett mess om att gräsänkorna är bjudna på trerätters middag på lördag! Super-suveräna Maria-Su ska laga mat åt oss!!!
BÄST!!!

Kunde nästan tro att hon läst min klagovers om makaronmiddag... men det hade hon inte för messet kom just när jag skulle publicera inlägget... Längtar redan till en trevlig middag borta på 10:an!
Va bra man har det!

Makaronmiddag!

Nu är man hemkommen från jobbet och har just avnjutit en makaroner och korv middag. Inte det mest kuliga men det är mat. Man hinner inte få till nåt roligare när kl är 17 och alla tre är as-hungriga!
Nu gäller det att roa barnen så pass att de inte somnar redan nu.
Kanske måste man ut och få sig lite luft. Trodde att jag skulle behöva skotta men snöröjaren har fixat en ersättare och det va ju bra med tanke på högarna jag gjorde igår kväll.

Jobbet har funkat bra men jag önskar att man vore bläckfisk. Det är såååå mycket man vill få gjort. Imorgon är jag ensam på förmiddan så då blir det inget onödigt surrande vilket är lätt hänt när man är två som aldrig hinner tala klart med varandra.

Mamma tittade in efter lunch och bjöd oss på fikabröd till em-kaffet. Snäll-mamma! Tack! Till kaffet kom även självaste kommunalrådet eller som vi numera titulerar honom FARFAR!
Det va kul med en pratstund - länge sen vi sågs... men å andra sidan visste han ju allt om mig eftersom han läser min blogg!

Nu ska jag ta en dust med diskbänken, tvättmaskinen och lite annat fix.

Fortfarande saknar jag solen och jag ska tjata om detta ända tills den dyker fram... Har hört på rycktesväg att solen kommer på lördag. Bra - då ska vi ju åka skidor så lite fint väder skadar ju inte!

Just ja, negerbollsbaket skulle ju också göras idag hade jag tänkt. Smöret är framtaget och det är bara att sätta igång... men kanske lite senare, orkar inte just nu. Har som sagt lite annat att greja med en stund. Kom på att jag har heller inte läst några bloggar såååå
Jag skriver nog mera sen!

Kramelikram!

En glimt från SVs värld:)


Sitter på jobbet och ska gå ut på lunch, måste bara slänga ut en vardaglig bild på mig från mitt kontor. Det är här jag fördriver tiden om dagarna.

tisdag 10 mars 2009

Frontalkrock...

Dagen är till ända och summan av kardemumman... Bra dag!!

Ja, om man bortser ifrån att det kommer nåt vitt från himlen!



Hur var det med vårkänslan jag hade igår? Doften? Ja, våren låter sig vänta på sig. Men jag tror att det är fler än jag som vill ha VÅR... Tittade igenom alla bloggar jag läser och nästan alla skriver nåt om att våren borde komma snart. JAG VILL SE SOLEN! Det är nog bara Malin i Turkiet som får njuta av sol och lite varmare väder...



Morgonstunden

Vi tog oss till dagis i god tid och grabbarna va på gott humör! Bra start på dagen. JAg tror att de hade längtat till Bakfickan. Jag tog mig en kram av dagens jubilar - MR OSCAR NÄS!! 5 år fyller killen, tänk vad tiden går... han va ju nyss en liten bebis.
Tur att man inte åldras lika fort själv... man håller sig evigt ung... eller?

När jag svängde in på jobbet så höll jag på att frontalkrocka med chefens man... vi körde nog lite för fort båda två och halt va det också under snön... tänk vilken katastrof om vi kört rakt på varandra... tur att inget hände!! Jag smyger nog in på gården imorgon.


Fick ett snack med Scrap-Anga idag, om än bara på telefon (vi har planerat en lunch en längre tid men får inte till det riktigt) Det är en flitig bloggläsare och kommenterar friskt mina inlägg. BARA SÅ DU VET SÅ TÄNKER JAG PÅ DIG VÄNNEN!!! DU ÄR EN PÄRLA! Det finns en mening med allt men man vet kanske inte riktigt varför livet tog just den där vändningen. Så är det för alla. LIVET ÄR ETT STORT FRÅGETECKEN!! Det om något vet jag säkert!


Fick ett uppdrag att hämta min blivande sonahustru på fritids... (om jag själv får välja) Mammin skulle skriva ett prov i stan och visste inte om hon skulle hinna hem. Nu gick tydligen provet lite fortare än hon trott så det blev ingen hämtning.

Farmor hämtade mina killar och bjöd på pannkaka... mums. När jag kom ,rusade vi hem och slog in paket till födelsedagsbarnet och drog vidare till kalaset. Tårta och goda kakor... ja, kaffe också! Inget kalas utan kaffe.


Gick hem och varvade ner med killarna, läste lite bok och de somnade rätt snabbt. Man känner sig som en snäll mamma när man tar sig tid att läsa lite.

Hade tänkt att slänga mig i soffan och kolla på nåt intressant men tog mig i kragen och gick ut och skottade snö... blir ju så himla mycket imorgon annars.
Snöröjaren ska på nöjestripp till fjällen (igen) så nu får man jobba på egen hand. Fast det går också bra, får både lite frisk luft och lite motion. Kan va bra för en latis som sitter inne hela dagarna.

Imorgon kväll ska jag göra negerbollar... jo, de heter det, i mitt recept står det inte chokladbollar... Det ska nämnligen bakas till SKIDANSDAG på lördag. Så man måste ju ta sitt ansvar å ideell-jobba lite!


Nu får jag såna där vår-längtans känslor igen. Ser en reklam från RUSTA på Tv om träolja och utemöbler... Jag riktigt längtar tills man får olja in alla trallgolv!


Nu ger jag upp för idag... Puss och godnatt, ska gå upp och krama mina barn och en kudde i min ensamhet!