söndag 7 juni 2009

Vi har sett solen idag!

Vaknade till Nils rara stämma - mamma d ä mojjon! Å de va´re... Axel bestämde sig för att ta en rejäl sovmorron... han gör så ibland. Vi som va vakna gick ner och myste i soffan med välling och kaffe!
Så sant.. solen tittade fram mellan molntapparna - men luften är sval. Nästan bra att det är kallt, då vill man vara inne och då hinnr man göra lite av varje. NU är fönstret i TV-rummet också putsat - ny gardin och dammfritt!!

Det va en trevlig förmiddag på alla sätt och vis! Blir ofta så när man pysslar i hemmet och barnen är snälla - mamman får kaffe och blir snäll hon också!

Dagens stora händelse va väl att grannarna sålt sin lekstuga till en annan granne... Stugan skulle flyttas, å det med en Catepillartraktor som varje liten pojke blir helt sprattlig i benen av... ALLA barn ville se den stora händelsen... Flytten gick fint och nu står den på plats på sin nya tomt, d v s, Oscar och Nova har blitt me´hus... Såg att de redan plockat blommor och satt i fönstren... Måste nog dit nån dag och se om det bjuds på en kopp kaffe... eller nåt annat mumsigt!

Jag blev inte heller lottlös... vid stugväggen har det varit perenner... JAG fick ALLA!! Imorgon ska jag plantera ut dem i mina enorma rabatter!

Som tack för det så bjöd jag grannarna på lunch... Det va trevligt. När man har trevligt kommer man på bra saker - vilket innebar att vi bestämde oss för att köra iväg lite brännbart skräp till gropen... pyromanfia är inte sen att haka på ett sånt äventyr.
Vi eldade,, åt glass och barnen sprang i sandhögarna!!
När vi stod där nere kom solen fram mer och mer... det va riktigt skönt när det inte blåste ishavsvind...

Nu har delar av mina plantor i växthuset fått lite ny jord och nya krukor. Hoppas att det inte blir så himla kallt inatt så att allt fryser bort - vore väl onödigt! VART ÄR VÄRMEN?? Lite varmare kan det väl få bli!

Efter eldning och trädgårdsjobb blev det till att snygga till sig och sen bar det iväg till VALLOKALEN - Va nästan rädd att jag skulle missa det eftersom jag varit på väg hela dagen .
Att rösta till EU-parlamentet kan tyckas helt onödigt - ja, visst, men å andra sidan är det en medborgelig rättighet som man kanske ska vara rädd om... I andra länder krigar man för rösträtt och här skiter vi i hur det blir... ??
Hur som helst.. jag har röstat och kan med gott samvete klaga vidare!!

Allt som lånas ska lämnas tillbaka... Jag lånade en filt igårkväll när vi gick hem. Efter röstningen så åkte vi till Irra och lämnade tillbaka filten - trevligt - vi fick kaffe och glass där och en mysig pratstund. Alltid lika kul att prata med henne!

Innan killarna skulle i säng blev det badet. Inga lort-grisar i min säng. Det va lite spännande när de skulle gå och lägga sig. Jag erbjöd båda två att sova utan blöja - vem blir förlorare om det går på tok?? Ja, inte är det VIA och COMFORT iaf.... Men okej, jag tar det - grabbarna börja va stora och det är dags att testa. De har varit torra till och från i flera veckor - Tänk vilken seger för de båda om de vaknar imorgon och inte behövt någon blöja! Då får de känna sig riktigt stor!


Så knyter vi ihop helgessäcken... En bra helg med många trevliga inslag. Vi har firat Sverige, ätit god mat, sett Sverige förlora i fotbollen, vaknat till en solig morgon, städat och gjort fint, planterat och funderat... på vad som ska hända nästa vecka!

Är det nåt jag lärt mig så, hur trist allt är så finns det hela tiden guldkorn lite här och där... varje timme var minut... det gäller bara att fånga upp dem!

Vänner är det bästa man har och dem ska man va rädd om.... KRAM alla mina vänner! Nu ska jag göra kväll och hoppas på att vakna till en ny underbar dag!

Livet är här och livet är NU!

Inga kommentarer: