fredag 5 juni 2009

"Underbart är kort" - Njut NU!!

En sak är säker... rubriken är sann... Just nu är det 4 grader ute. För en vecka sen va det 24 grader, sol och helt superhärligt! - sommaren kom och gick - Det va underbart - det va kort - men det är därför man ska njuta av NU:et!!
Är det nåt jag hatar så är det när folk säger - jaha, så ha vi gjort bort sommarn, det ska inte va så här varmt i maj... Fel fel fel - NJUT NU!!!
Med en annan betoning på kort, så blir det synonymen till foto... också underbart! Va roligt det är att titta på gamla kort (bara man slipper se sig själv) Alltså - rubriken stämmer igen!



Så har ännu en dag nått sitt slut. Idag har jag inte uträttat mycket! Vaknade till en härlig morgon än fast det va mulet. Kokade kaffe och njöt av lugnet till nyhetsmorgon!
Eftersom jag verkar vara vaken längst av alla mina bloggkamrater så har jag inga bloggar att läsa när jag vaknar... först upp och sist i säng!


Hann med några koppar kaffe innan första prinsen kom utför trappan... då va det klart med TV4 nyheterna - BARNKANALEN!! Strax därefter kom prins nr 2... mera barnkanalen....


Jag satt och försökte återuppliva min gamla jobbdator... mycké skräp i den kan jag säga!! Den är tänkt att barnen ska få spela på. Vi får väl se hur det går. Jag har rensat och startat om den hundra ggr. Lite snabbare är den iaf.



Igår bestämde hon på 10:an och jag att vi skulle till Bredbyn idag. Blommor skulle inhandlas trots frostrisken! Vi tog med oss tre barn och drog iväg. Handelsträdgården och Edvardssons fick ett besök... ja, vi drog till Sannas också för lunch. Går inte att handla om man har tre hungriga barn, vi vuxna va rätt sugna också. Efter att alla va mätta i magen handlades pelargonior, lobelia och lite annat... inga häckväxter denna gången men vi har varit ute och spejat lite så nu vet vi vad som ska köpas nästa gång.



Här är min skörd från Bredbyns Handelsträdgård... kan bli bra.. Allt tar sig - de får nästan va hur taniga som helst.... ny jord och nya krukor...som sagt Allt tar sig!
Resan avslutades med en glass på UnoX. Det som skulle va en lite snabbsväng blev en tur på flera timmar. Vi va inte hemma förrän vid 15. Oj, inte mycket städat i det här huset idag... MEN det som inte är gjort nu kan göras sen tänkte jag... skulle bara på Konsum och handla lite mat.


Killarna stack till grannpojken och kvar blev jag här hemma... tillbaka på affär´n. Hade glömt att köpa citroner till rabarberdrickan som skulle göras... Trallala... nu är vi tre hushåll som har den underbara drycken klar att serveras på olika sätt.

Trots det iskalla vädret har jag varit ute och plockat bort lite saker här och där... gillar inte när det ligger cyklar överallt. Men som sagt, det lockar inte mycket att vara ute. Stack in igen och installerade några spel på "nya" datorn.
Jag har fått ett annorlunda SMS ikväll - från självaste vice stadsministern... hon uppmanar oss att gå och rösta på söndag - HJÄLP - det känns inte så lätt - Vem är det man vill ha i Bryssel? En som slåss och kämpar för miljön eller för fri fildelning?? Samvetsfråga men jag tror att jag har hittat rätt kandidat som jobbar för både och - Min kandidat heter Lena Ek. Jag har velat lite hit och dit men nu har jag bestämt mig!!

Ikväll fick jag några förfrusna fikagäster. Hade varit på fotboll i Bredbyn och behövde både kaffe och macka. Som tur va så hade mamma skickat hit lite tunnbröd och pickekakor... mumsigt! Kul att få lite sällskap en stund. Vi hann även se ett avsnitt av Pistvakt... tänk att SVT för en gång skull sänder rätt repris, nåt som är kul och bra!

När jag tittar på klockan borde jag gå och lägga mig men se de tänker jag inte alls. Jag har fortfarande lite fix att göra så sängen får vänta en stund...
Är det nåt jag är bra på så är det att jobba på kvällen! Alltså... ska jag hinna göra nåt innan midnatt så gäller det att ligga i... Känns som om kvällarna blir kortare och kortare också... men va varé ja´sa - Underbart är kort, alldeles för kort!!!

Livet är här livet är NU - Godnatt kamrater - imorgon är det Sveriges Nationaldag... Jag och alla andra pensionärer i SSK ska spela brännboll mot ungdomarna.... Tro inte att det blir någon "läggmatch" VI SKA VINNA!!!!

2 kommentarer:

annica lygdman sa...

just nu känns det bra att man lyckas få en veckas värme iaf. Men eftersom ja oxå är en pessimistisk-optimist så TRO ja att det kommer mer värme även te sweden. Typ lagom te semestern.... KRAM KRAM

ScrapAnga sa...

Men facit i handen så blev det ju inte riktigt som man ville, kramen