torsdag 25 juni 2009

En het dag!


Vaknade återigen till en solig och het dag. redan kl 8 gassade solen varm och skön. Fick frukost på farstubron. A-fil och färska jordgubbar!
Jag hade lovat barnen att vi skulle ta fram poolen som Mocke köpte till dem för flera år sen. En ganska stor grej som tar lång tid att blåsa upp och fylla med vatten. Axel hjälpte mig med kompressorn - det behövdes tre händer! Tur man har hjälpsamma barn.
Sen skulle vattnet i... alltid lika kruxigt på den här gården med sladdar och slangar. Efter lite trix fick jag ut trädgårdsslangen och fart på vattnet.

Barnen badade hela dagen och hade skoj. Den sista badgästen som kom va lilla Nova. Ville inte alls gå hem när mamma ville!

Lunchen idag bestod av ägg, mjöl och mjölk - alltså - PANNKAKA idag också. Men de äter friskt och det är ju de´varje mamma vill att de ska göra!

Mitt under ätandet tittade Nils på mig och sa - Mamma du är fin som en prinsessa - WOW vilket betyg. Vet inte om jag kände mig som en prinsessa direkt - där satt jag i sol-svettig i bikini och va bara så naturell man kan bli.... Älskade änglar!

Solen gör mig verkligen lat och det tänker jag tillåta mig att vara. Det är så skönt! Jag har iaf klippt gräset, d v s ALLT. Har även börjat kratta ihop stenarna på vår infart och fått fram stockarna, Nu kan det snart få komma en traktor med grus... då kanske vår gårdsplan får nån fason! Just nu ser det inte bra ut.

Klockan är inget man har nån koll på såna här dagar. Helt plötsligt va det middagstid och det fick bli lite av varje... potatissallad och korv, kräm å mjölk - ja, så fick de bli. Ingen hade nån större matlust men nåt vill ju magen ändå ha.



Fram på kvällen så ringde lekfarbrorn Janne och ville ta med alla barn till Pärmsjön, jag hängde också me´. Trodde väl aldrig att det skulle va så varmt som de va. Jag badade inte men blötte faktist fötterna och det kälade inte iaf.


Axel och Oscar värmer sig i kvällssolen -

Solen va lika varm där än fast klockan va 20. Barnen badade och hade jättekul. Vilken bra idé att åka dit! Janne va tuff och tog sig ett dopp... BRA gjort! (finns till och med bildbevis) Men han vill väl visa att han fortfarande är ung än fast han firar med 50-års kalas på lördag!


När vi kom hem så tog vi oss en kvällsmacka och hoppade i säng. Grabbarna somnade på ett ögonblick.

Det värsta med att vi åkte till Pärmsjön va att jag missade min date... ERNST - förlåt mig... MEN jag är en smart person - jag spelade in programmet så NU ska jag sätta mig å njuta!


Därför har jag inte tid att skriva mera!






KRAMELIKRAM - Jag älskar det här vädret! Äntligen har man fått lite färg på benen!

1 kommentar:

ScrapAnga sa...

Ja visst var vädret uunderbart.
Man bara njöt, men nu kommer det lite kyla, och det ser jag fram emot, annars så flyter jag iväg med mitt gips.
Kramelikramen, haré gott.