måndag 22 juni 2009

Urlakad efter en lååååång helg!









Så är denna underbara helg över. Något urlakad och seg. Som vanligt har vi haft det helt super bra. Nu gör man allt baklänges... det man gjorde i torsdags... PACKAR UR, packar upp, tvättar och städar ur husvagnen...

Vad har vi då gjort dessa dagar?? Hm... inte lätt att minnas - med tanke på att det va flera dagar. Inget annat som gör att minnes sviker?!


Torsdag eftermiddag. Rickard kom hem från Norge med ett något lågt blodsocker... En hungrig Näsström är inget att leka med. Han fick skjuts från flyget av Mr Göteborg - Jens Lindström. BRA att jag slapp hämta på flyget - det är tur att det finns fixare som hittade en lämplig hämtare!


Efter en älg-gryte middag är va det dags att packa det sista och dra iväg mot BUREÅBORG! Kvällen va sval och vi hade med oss allt från bikini till täckjackor. Märklig sommar men bara det inte regnar så går det bra.


Axel körde fyrhjuling och efter en stund hade han så kalla fingrar att han nästan inte kunde gasa... Jag brännde iväg hem och hämtade mössa och vantar. Tur att man campar nära hemmet så det går bra att fylla på packningen med det som fattas.










Innan det va dags att sova fick vi oss några rejäla räkmackor. Jens hade med sig färska räkor ifrån Västkusten. Riktigt goda!!

Folkbildare som man är så försökte jag lära barnen hur man skalar räkor... gick väl si så där. Man jag tror att de är listiga... det är mycket enklare att de vuxna skalar å då är det ju smart att säga att man inte kan?!!



MIDSOMMARAFTON - Vaknade till solsken - härligt! Fick lite kaffe och en macka och sen va det dags att förbereda sillfrukosten. Sill, potatis och nubbe! Vi hade både Skåne och OP. Jag är fortfarande mest förtjust i Skånen! Men idag (måndag) vet jag inte om jag är förtjust i nåt med alkohol i! Helgen sätter sina spår!





Dagen förflöt i trevlig takt. Midsommarstången kläddes, en söt liten lagom stång som ingen dansade runt... vi är inte så bra på sånt!






(Det ska väl vara de här paret som kom närmast en dans....)



Vi tog oss ett parti kubb med barnen istället. Dasset skurades och vildmarksbadet värmdes...



Kvällen bjöd på grillning och en massa prat och skratt... Man gör inte så himla mycket utan går mest omkring och myser!

Fram på småtimmarna va det dags för det första doppet i vildmarksbadet. När jag stack ner forten va det bara 45 grader - helsiket va varmt de va... spolade på lite kallare vatten så när det närmade sig 40 va det perfekt för en sittning på tre timmar - himmel va ren man ska bli!



Man blir ganska så mör av denna badning - vissa somnade till och med.

MIDSOMMARDAGEN - vaknade till ännu en dag i solsken. Skönt i i solen men kall luft. Fick mig en provtur med vattenskotern på sjön... lite varmare vatten hade inte skadat så jag ser fram emot en tur runt hela hällvattnet längre fram i sommar.
Helgens stora matmor - kan laga allt från plättar till böcklinglåda.


Som vanligt så fattas det inte mat såna här helger. Kylskåpen är fylda till bredden med en massa godsaker. Jag tog mig en tur ner på byn för att kolla mitt växthus, behövde vattna lite. Även ta mig en uppfräschande dusch trots att jag badat så länge kvällen innan.


Så dukades den enorma buffén upp. Man önskar att man aldrig skulle bli mätt. Det blev en OP till middan också. Har hört att det är bra för matsmältningen med en liten nubbe!

Gäster kom och gick... fick besök av både stora och små - Nils tilltänkta tjej tittade också förbi på lite glass.

Ibland lovar man mer än man orkar hålla - i ett svagt ögonblick hade jag sagt att jag och några av barnen skulle åka och fiska. Det mindes de kan jag lova så det va bara att bita i det sura äpplet och åka iväg. Martin körde fyrhjuling och vi andra åkte i vagnen bakom. Fångsten blev inte särskilt stor, slutade med en fin öring som chauffören fick upp på flugspö. Däremot matade vi myggen så de måste väl vara mätt för resten av sommaren.

Hemma igen så va det dags för kvällen bad... Hoppade i badet med bröderna Sundberg, fick strax sällskap av ett gäng Westmans släktingar. Allt eftersom kom det fler som "jojnade" oss.

Nattens bad började vid midnatt och slutade vid soluppgången... ca 4 timmar. Något urlakad igen!
Vaknade till en solig och fin morgon. Placerade mig strategiskt i hängmattan - med både kudde och filt som nån verkar fått med sig från nån tågresa!! Varm och gosig va den iaf.

Låg och myste i flera timmar... inte undra på att man blev röd om näsan och kinderna!
Gjorde inte många knop kan jag säga... tog mig en promenad i min ensamhet... det va rätt härligt.
Barnen tog sig ett dopp i sjön - BURR men de har väl ingen känsel så det verkade gå alldeles utmärkt.
Vi åt rester från gårdagens buffé vilket kunde ha räckt till 10 personer till...

Vi har haft en underbar helg. Som vanligt när man campar i Hällvattnet. Rickard åkte iväg till Norge idag igen - ingen mysig resa kan jag tänka mig. Trött som en trasa... och dessutom med det tidigaste planet - något han inte räknat med.... Tur att han kollade avgångstiden i gårkväll.

Idag skiner solen. Jag har en husvagn att städa och en tvättberg att besegra. Nu ska jag sätta mig i solen med allehanda och få mig en kaffekopp till innan jag tar tag i dagens bestyr.
Återkommer med mera om jag kommer på nåt.

1 kommentar:

Ulrika sa...

Det där lät som en helt underbar midsommarhelg! Va länge sedan jag upplevde en sådan....

Kram