söndag 1 februari 2009

Bloggledig eller?



Vad i hela världen har jag tagit vägen... ja det är frågan! Helgerna brukar kunna bli en massa korta inlägg. Idag har jag inte haft tid.
Vi tog det rätt lugnt från morgonen och sen satte vi fart. Grabbarna va riktigt långhåriga så det blev till att frisera till dem lite. Tvättmaskinen har gått på högfart och det gäller att hänga rätt så att allt ryms på linorna.
Det va rätt bistert ute idag. -16 visade termometern... burr. Det hindrade inte att mina små skidåkarpojkar ville ut och åka lite. De tog några varv runt tomten. Härligt att se vilken iver de åker med. Lillebror ramlade några gånger men som tur va så fanns hjälpen nära... vad har man en storebror till om inte när man behöver en hjälpande hand.
Oftast när vi är ute så ramlar det in lite fler barn vilket det gjorde även idag. De lekte och hade riktigt skoj medan jag drog in lite ved... jag känner mig så himla duktig när jag gör det!
Efter kaffedrickning med svägerskan m familj tog jag mig i kragen och satte igång en semel bulle deg. Ugnen bråkade med mig idag också men trots det så blev det riktigt bra bullar. Tror jag måste göra en laddning till.
Medan degen jäste städade jag några skåp och röjde bort tomma syltburkar och saftflaskor... lätt att ställa på "tillsvidare platser". Nu är det fraktade dit de ska - matkällaren, i väntan på att de ska fyllas på igen. Hade i ett svagt ögonblick tänkt att koka saft också men insåg att det inte fanns något socker i huset... det får bli en annan dag.

Det har också blivit en hel del datasittning på eftermiddan. Jag har insett att jag är Facebook periodare. Ibland glömmer jag bort att gå in där på flera veckor men nu har jag den senaste veckan varit en flitig gäst. Det är rätt kul. Idag hittade jag en gammal CUF-vän. Tuffade till mig och ställde frågan om det möjligen kunde vara den personen - BINGO! Det va han. Inte för att vi känner varandra idag men ändå...

Helgen har varit förträfflig på alla sätt. Inget att klaga över. Förutom det som visats på nyheterna hela dagen. JAG BLIR TOKIG på allt djurplågeri. Det jag tänker på är dunet som plockas från levande gäss. Vilken fruktansvärd upplevelse för fåglarna. Den som sitter och plockar dun måste ju också vara helt hjärntvättad. Jag ryser i hela kroppen. ALDRIG mer vill jag ha duntäcke eller dunjacka. Jag har i många år pratat varmt om mitt duntäcke och prisat det högt. Täcket (som va köpt på jysk) är för nåt år sedan kastat och jag hade tänkt att köpa ett nytt vilket jag som tur va inte gjorde. VEM kan sova gott om natten om man vet att det är dun från dessa stackars fåglar. PENGAR och makt gör folk helt dumma, det är jag övertygad om.
Nu har jordbruksministern lovat att ta tag i saken... jag hoppas verkligen att han gör nåt och inte bara står i TV och säger det. Är det nåt jag ska hålla koll på så är det vad han gör med frågan!

Så ett litet tack...
TACK för kommentaren jag fick av dig Anga angående folk som beter sig underligt. Jag tror att du och jag har upplevt samma sak... Fina uttryck du har på MSN!

Kvällen har jag tillbringat med strykjärnet och BECK. Det är ju mycket mysigare och krypa ner i soffan med nåt gott. Än att stå i het ånga och försöka pressa hela den här familjens kläder... MEN vad gör man inte för att få undan högarna i tvättstugan. Botten är iaf nådd. Jag antar att det kommer att fyllas på igen efter vår vistelse i Solberg.
Packningen har börjat och en väska är klar med handdukar och sängkläder. Jag har även gjort högar åt var och en så snar åker det ner i var sin väska.... Jag känner att jag ligger bra till!

Det är väl inte så konstigt att man hinner med mycket när man jobbar över varenda kväll. Nu är kl halv ett och jag måste gå och lägga mig!

Gott folk.... jag skriver mera... och mera och mera men inte idag... eller jo, det är ju för tusan en ny dag nu och jag är rätt säker på att det kommer några rader till under detta dygn. Sov gott!

2 kommentarer:

ScrapAnga sa...

Oj, vad du kämpar, men det verkar sitta lite lång in att ta sig an denna strykhög!! Hihi...
Gör som jag, BOJKOTTA strykningen..
Det är bara dukar och gardiner som får sig en omgång här hemma nu för tiden. Skulle jag stå o stryka allt, som jag gjorde förr, trosor, osv. Då skulle det inte bli ngn tid över alls. Så skönt, o så snyggt sen, med lite knövel, hihi
Vi hörs mer, ha en kanondag i solen, antar att du är ledig idag, kram kram//Anga

Anonym sa...

Jag har en utmaning till dig i min blogg :-)

Vad du jobbar och sliter! Skidåkningen låter jobbigt tycker jag ;-)

Kram!