tisdag 1 februari 2011

Vår-rusta bilen!

Nu känns det som om våren är på väg. Det droppar från taket och att köra in i garaget är en chansning... vet aldrig om den enorma mängden snö som lurar på taket har lust att rasa ner. Ett annat vårtecken är våra ständigt återkommande GUPP - Östen Byströms-guppet och 2x gupp i Butsjöböle. Bilen framför mig i morse trodde jag skulle flyga ut på Nordins lägdorna när han susade över guppen i 120 km/ h.
Ja, nu kan det vara läge att börja vår-rusta bilen. Efter en lång vinter med -30 grader får vi nu äntligen prova på SALTET!!! Smetiga rutor och svarta drivor är nu vad man kan få känna på ett tag fram över. 

Min utrustning ser ut så här:

Silvertejp - eftersom vägen är som en tvättbräda och man vet inte vad som skallrar bort så kan nog en rulle eller jag menar två rullar behövas. Tror nästan att man fått parkinson när kommer till sin slutdestination och man stiger ut bilen...
En stor flaska 5:56 - Vindrutetorkaren går mycket bättre med ett rejält sprut om dagen i torkaren.
Spolarvätska - dunk - blandad och klar!
Vattenpass - har jag i och för sig haft till och från hela vintern för att stötta upp bagageluckan så man inte får den i huvudet när man lastar in och ur saker. (Lokala avikelser kan förekomma från bil till bil)
Solglasögon - ett måste när vårsolen sticker i ögonen.
En stor påse tålamod när man hamnar bakom alla vägsniglar som tror att det är halt än fast det inte är det.
Det är listan på nödvändiga saker för en vår-ig bil...

1 kommentar:

Anna sa...

Ha ha, ja du, det är inte kul innan vägarna blir rena! Här nere är vi väl bekanta med saltet, och som en fin liten påföljd så blir ju bilen full med rost!
Å silvertejp, de ä grejer de!! Funkar på det mesta :))