lördag 28 februari 2009

Möte i Monsunen!

Började dagens melodikryss med. Jag stod i tvätt stugan när en inbjudan från 10:an kom. Kaffe och kryss... JA TACK, så Nisse och jag tog sparken och blåste iväg.
Full pott på krysset! Man ä ju säker!
Ingen tid får gå förlorad. Bråda tider, så hem och kasta i sig lite lunch och sen på Konsum för att proviantera kvällens mys för barnen med farmor. Kom på att man måste även handla inför Slalomresan på måndag... just ja, ingen affär är öppen här i morgon så det gäller att tänka några dagar framåt.
Nu ska jag renbädda sängen som farmor ska sova i. Kan ju va trevligt att få krypa ner i fräsch säng.
Nej, detta går inte.... skynda skynda... Tiden går, måste ju hinna duscha och fixa till mig också!

Ajöken!

Fortfarande...

...är det lugnt på sjuk-fronten. TACK! Mitt psykiska tillstånd är fortfarande som igår. Går och tror att jag mår illa... kan man inte bara släppa tanken?! NEJ tydligen inte.
Nu ska jag inte tänka mer på detta idag. Ska jag bara njuta av den enormt roliga lördag vi ska ha.
Planerna ser ut som så här, En säker och trygg chaufför kör bussen kl 15 från Skorped till Övik. Fördrink på en av stans snyggaste byggnader. Vidare mot Arenan och middag... Match - mat - o s v ...
Sen om vi orkar blir det väl te å besöka nån av stans dans-öl-hak... typ O´learys. Men det är som sagt om man orkar. Fast av erfarenhet så brukar vi ju tagga upp sakta men säkert och det är därför vi blir så uthålliga.
Att starta ett kalas kl 15 kan betyda kullerbytta och utvisning snabbare än man kan ana.
Nu ska jag störta ner till tvättstugan och röja lite. Måste väl vara lite duktig idag också.
Pappi och Axel har farit på plan för en hockey-träning... måste ligga i om man i framtiden ska få ta del av Colorado-miljonerna!
Nisse ville inte följa med och kan ni gissa varför... Jo, Jag fjyys...

Ha en toppen lördag! Kraaaaam

fredag 27 februari 2009

Läget är...

...lugnt.
Ingen fler har insjuknat.
Det friska barnet och jag tog oss ett varmt bad... åh va mysigt. Fast han ville ha det mycket kallare än vad jag ville ha så jag fick väl stå ut med det då! Sen såg vi Pettson och Findus... vilken pang rulle!
Pappi har kommit hem till baslägret. Han hade inget kul i Taxfree påsen men det börjar vi ju bli van... Vi vill ha spännande saker i påsen, kom ihåg det till nästa gång!!
Nu laddar vi inför morgondagen och hoppas att alla håller sig på benen både innan, före, undertiden och efter festen.
Vi hoppas också att alla tanter på byn sover gott och inte smiter ut...

Imorgon är det lördag och då är det MELODIKRYSSDAGS. Jag längtar redan! Mysmorgon!

Nu måste jag gå och sova...

Rapport från sjukstugan!

Den sjuke har tillfrisknat rätt så bra. Efter en rejäl sovmorron fram till halv tolv mådde han betydligt bättre. Lite yr i huvudet när han stiger upp...
Med Cola och Actimel och smörgåsrån kan man nog bota de flesta.
Här går jag runt och städar och känner efter om jag också ska bli sjuk... Håller med Linda att det mest jobbiga i det här är ju det psykiska lidandet. Ska jag eller ska jag inte bli sjuk...
Man gör iaf allt för att undvika sjukan. Nils åt lunch och till honom gav jag några vitpepparkorn i sitt fil. Smart va! Han märkte ingenting. Han säger hela tiden att han är sjuk men det är bara för att han också vill ha Cola... smart pojke!
Fick en alcogel levererad till dörren så då kan vi sprita oss utvändigt också! Leverantören drog vidare till Bjästa för att spana in Eldorados utbud av kläder... kan ju inte finnas knepigare tröja där än vad jag hittade i stan igår... Lycka till brudar!

Åter till städningen. Jag blir visst aldrig klar, men eftersom det ringer en massa hela tiden och det har till och med vågat sig hit en och annan person om än dock bara till dörren så.... gör jag gärna paus!
Hej hopp!

Mia min vän!

Vem kan klargöra saker bättre än min gode vän Mia? Har man funderingar över nåt som man borde eller inte borde, då ringer man Mia
Dåliga samveten - inget att ha enligt Mia
Svaret finns hos min gode vän... TACK för alla roliga samtal med dig. HA en trevlig kväll och ta en öl åt mig också! Kraaaaaaaaaaam

Epidimivarning utfärdas

Det verkar som om hela tjocka släkten åkt på magsjuka. När jag kom på dagis igår hade Nova-ungen kräkts och jag har läst i Lindas blogg att även storebror lagt en pizza igårkväll - i bilen - JAG lider med er!
När jag lite väl sent skulle gå till sängs hör jag ett mysko ljud från Axel... ett pirande på nåt vis som brukar betyda - jag mår illa! Mycket riktigt. Tur att man är rustad med stora hinken vid sängen VARJE NATT utifall att.
Bäddade med plastad frotte och handdukar för att vara på den säkra sidan. Han kräktes var tjugonde minut så nån vidare sömn har man väl inte fått. Fram på morgonsidan va det lite längre mellan kraxningarna... vilket det blir efter att magen är helt tom.
Barnet sover och det hoppas jag han gör resten av dagen. Det är det bästa sättet att återhämta sig på.
Nils är än så länge pigg så jag håller tummarna. Fick just ett SMS av farmor - Kom inte hit, jag är magsjuk. Jaha, en till.
I förebyggande syfte tog jag mig en liten whiskey... man kan aldrig veta... rätt som det är så hjälper det! Jag är ingen whiskey fantast och medicin ska ju smaka illa så, jo, det är nog en rätt bra medicin.
Nu är det stora fredagsstädningen som ska genomföras. Fast jag känner mest för soffan om jag ska vara ärlig. Har sovit på tok för lite och inte har jag druckit nå kaffe heller... måste försöka dra ner på den där ljuvliga drycken. Ska kanske börja som mormor gjorde, 11-kaffe varje dag, året om!
Ska nog bli som mormor tror jag, fast på mitt eget sätt!

Håll hårt i spyhinkarna! Man vet aldrig när de behövs! Mot en annan hink - skurhinken!

torsdag 26 februari 2009

Värst vad tiden går... redan kväll



Sitter och surfar runt lite och hittade en ny bloggare. Hanna Sydhages blogg. Kul att följa ännu en bloggerska. Fick ett tips om en bok som David Batra givit ut - den som inte tar bort luddet ska dö! Verkar vara en helt sjukt rolig bok. Han har sammanställt lappar som suttit i tvättstugor, trappuppgångar m m. Måste nog ta mig en titt på den boken... Kan va bra att ta fram om man behöver ett tips på en elak lapp eller bara ett gott skratt!
Torsdagsäventyret i mitt liv va väl inget superspännande men dock har det hänt ett som annat. Va själv på jobbet när chefen va på annat uppdrag. Rensade bort från mina mappar och röjde en hel del dåliga samveten.
Mail... en fantastisk uppfinning. Skulle ringa lite olika personer men va det inte tjänsteärende så va det tillfälligt ute (vilket betyder FIKA på kommunväxeln) okej, jag skrev ner vad jag ville i ett mail och inom en kvart så hade jag svar på mina frågor. Fantastiskt.
Fick hem orden som vi beställde igår, oj va fel det kan bli. När man beställer från vissa företag står det 20/fp eller nåt annat som verkar vara hur mycket som helst för ett litet företag som oss. Då ändrar jag i beställningen och skriver st istället. Det brukar funka men denna gången skulle jag ha 3 limstift. Jag fick 60 st. Dessa ligger 20 st på en förpackning vilket innebär att jag fick tre fp. Nån som vill komma och klistra med mig?? Lim finns så det räcker, jag lovar.
Måste fixa detta till veckan.
Lunchen gick inte i matens tecken. Nej, det va i provhyttens tecken. Hade sett en snygg tunika som jag länge spanat på och tänkte att det kunde vara fint att ha till helgen. NEJ - den va inte fin på, jag såg ut som om jag skulle till blåkulla! Dit ska jag inte än så det blev till att hänga tillbaka den på sin plats.
Tittade in på en annan affär och hittade en annan något mysko tröja. Fin va den men som sagt mysko. Helt vanlig fram men bak va det som allt hängde ihop i trådar - många trådar... svårt att beskriva men ändå.
Har testat ikväll med stumpor och kjol, med jeans, med skor, åh... jag vet inte vad som blir bäst, fult eller snyggt.
När Axel såg min tröja som är lite vid i halsen och ska hänga så där lite över axeln... sa han - Oj, jag tror att du köpt en för stor tröja... TACK mitt älskade barn. Då vet jag det... Nu har jag iaf bestämt mig att det blir den där tröjan men frågan är kjol eller byxor. Vi ska ju på hockey och då känns det lite väl fjolligt med kjol, HJÄLP!!!!
Det lutar åt jeans... blir nog mest praktiskt så! Kände mig som Mia och Klara i förra säsongens första avsnitt... Ska man va tuff mamma eller lite mera modern kvinna, kanske lite mera Lill Lindfors inspirerad eller ... osv

Hockey ja... så va det nämnt och raskt redan glömt. Sågs hos goda vänner, skulle ju leverera de ny upplagda jeansen... satt perfekt och blev prick lagom långa! Kaffe och ny-gjord-sockerkaka serverades. Gott!

Imorgon är det hämtning av pappi... han kommer hem igen efter en norgetur. Vi ses... grabbarna och jag kommer till flyget!

Bäst att gå och lägga sig. Ska försöka göra bort fredagsstädningen i morgon fm så om jag ska orka upp så är det nog hög tid för sova time.
God kväll!

onsdag 25 februari 2009

GRATTIS

Oj glömde att det fanns några att gratta idag. GRATTIS Sofi på födelsedagen
Å grattis Nils och Pappa... båda har namnsdag idag. SIGVARD va namnet!

Tillbaka till livet!


Nu känner jag mig friskar och piggare än på flera dagar. Åh vad det känns skönt. Efter att mått tjyvens i flera veckor är jag äntligen på väg uppåt!
Testade febern när jag vaknade... 37.1 inte mycket men ändå 0,8 för mycket... nåväl. Man kan ju inte stanna hemma från jobbet för det. Åkte iväg något försenad... men dock på väg.
Kom till jobbet i god tid och solen strålade fantastiskt emot mig. Fick då anledning att använda mina nya supersköna solglasögon! Passar inte så bra i solisar men men...
Det finns mycket man inte passar i. Fick föresten frågan i måndags (mest på skoj antar jag) om jag skulle göra en piercing i naveln... mitt svar va - JAG är för tjock! Jag tycker att man ska vara trådsmal om man ska passa i det. Fel svar av piercerskan själv. Hur ful mage man än har så blir den snygg med ett smycke... Nja, det blev inget av iaf... Men rätt va de ä så får man kanske en trettioårskris och då sitter det kanske en dö-skalle i naveln! (Man kan ju tatuera en elefant på magen också, ha haa)
ALLT PRYDER EN SKÖNHET och INGET MISSPRYDER EN FUL!! som min mamma skulle ha sagt!
Nu tappade jag tråden... vart va jag.. Jo, min morgon!
En något förvånad chef såg att jag kom till jobbet trots allt. Det hade hon inte räknat med, men där stod jag - livs levande och ville ha mitt morgonkaffe! Fick till och med en kaka.
Kände mig riktig pigg och tog och ringde några dryga samtal som jag skjutit på ett tag. Bara glada svar så jag tog och ringde lite till när det ändå gick så bra. Bara trevliga och glada människor igen. "Vört" de är solen som gör att folk vaknar och ler mot omvärlden?!
Gjorde några beställningar som förväntas komma med lastbil imorgon. Det som först verkade va några tejprullar blev en låååååång lista! Nytt budget år då kan man shoppa loss.
Fick ett något sent fm-kaffe men det är livet på SV. Får man inget kaffe på fm så tar man det kanske på eftermiddan istället!
I samma veva fick jag frågan om jag kunde hänga med på en lunch på självaste ARENAN! Givetvis... så ställer man upp. Det blev pasta med nån god skinksås!
Vi fick även se hur Modo-grabbarna tränade inför morgondagens match.. De såg ruskigt bra ut (säger jag bara för att skrämma motståndarna i kommande matcher!)

Tillbaka till jobbet med det som väntade där. Mera ringning! Men även då funkade det mesta. Vilken bra dag, tur att jag inte stannade hemma!

Hämtade killarna på dagis och gjorde mos (riktigt, inget pulver-nöd-lösnings-mos) och fiskpinnar (ingen riktigt fisk utan låtsasfisk)Man kan ju inte hinna göra allt från grunden!!
Efter maten va killarna rätt så sega. Tog och klädde på oss och åkte bob runt byn en sväng. Stannade och surrade lite med en go´vän... blev bjuden på kaffe och tårta och det kan man ju inte säga nej till. Åh vilken bra by det här är!
Vi stack iväg hemmåt för klockan den drog iväg som den gör när man har trevligt.

Har plockat och torkat och grejat lite.
En annan god vän kom och hade morgondagens uppdrag åt mig... Köper man för långa byxor måste de läggas upp och det görs bäst av de som säljer jeansen... JC! Vi har inget JC i Skorped (än) så tillsvidare får vi nöja oss med Övik.
Uppdraget antogs och jag kommer att vara den som såg till att bruden med jeansen inte går i för långa byxor på lördag när det ska bli FEST! Fest på Swedbank Arena!! Vi är då 12 personer som intar byggnaden med buller och bång och kommer att heja fram Modo hockey på bästa sätt! Tänk va bra vi har det!

Nu ska fröken fräken gå och sova så att hon är piggare imorgon... hur mycket ska jag då inte få gjort med tanke på dagens resultat?!

God kväll, god natt och hej å hå va "surrit" de gå å bli

tisdag 24 februari 2009

Mjuk...

Känner mig fortfarande inte riktigt pigg. Åkte iväg till jobbet idag för att göra en akut insats och sedan åka hem eftersom jag inte mår så bra. Blev kvar på jobbet till kl 14 ändå... och hade då inte ens gått ut på lunch.
Hade feber när jag kom hem men endast en grad mer än vad jag normalt brukar ha. Konstigt! Nu verkar det som om det är fler som bär på denna mystiska sjukdom så det är nog bara att rida ut stormen. Har jag ingen feber imorgon när jag vaknar åker jag till jobbet.

Eftermiddan och kvällen har varit rätt lugn. Jag låg mest och vilade på soffan och fick då ny kraft till att göra en god kycklinggryta och potatis som jag och barnen mumsade i oss.
Imorgon är det kultur och fritids nämnd men eftersom jag inte känner mig pigg har jag meddelat att jag inte kommer. Känns bättre att avstå ifall jag blir febrig igen och måste åka hem.
För övrigt så händer det rätt lite en tisdagskväll i Skorped. Hade tänkt laga ett par byxor åt Axel men insåg att symaskinen fått nån sjukdom även den. Måste nog lämna in den för en renovering. Nåt har hänt så det vill inte alls fungera.
Tur att man inte har några större syprojekt på gång.
Nu ger jag upp för idag. Ska kasta mig på soffan och kolla tvn en stund innan det är dags för sovning... kanske lite skönhetssömn kan förtrolla mig till en frisk och kry person! Kan vara värt ett försök.
Måste bara hälsa till systrarna bloggers som varit till frissan idag. Har försökt lämna kommentarer men inte lyckats. Snygga ni blev!!
God natt välden

Vår solen


Äntligen ett tecken på att våren är på väg. Solen tittade fram idag. Fick den här bilden på telefonen idag och delar gärna med mig. De finns vissa personer som inte lämnar något åt slumpen... det kommer alltid ett bildbevis på både det ena och det andra!
Min gode sambo som sitter i Norge... längtar du hem till den här vårvintriga miljön? Det är nu vintern är som bäst! Tänk att man ska måsta genomlida så många månader bara för detta. Fint är det iaf

måndag 23 februari 2009

Fick inte sova...

Igårkväll mådde jag inte bra, jag frös och hade ont i kroppen och magen, ja hela jag! Gick och försökte sova vid 22.00 men slumrade bara till och vaknade av en fruktansvärd törst... Gick ner och drack två glas vatten + brusade till en RESORB. Slumrade till igen och vaknade av samma sak igen. Tog glaset som brusat klart och somnade om... så höll jag på. När mobilväckaren ringde va jag helt tom i huvudet. Morgon igen utan att jag sovit kändes det som.
Kvicknade dock till av ett SMS som kom. Inte ofta det smsas den tiden på morgonen. En nattuggla hade läst min blogg och hade några funderingar... svarade givetvis och till följd ringde telefonen. Trevligt att surra lite och samtidigt reda ut ett som annat.
Skickade iväg barnen till dagis och åkte till frissan i Bjästa. Alltid lika trevligt att hälsa på släkten.
När jag kom hem mådde jag likadant som igårkväll. PYTON med andra ord. Somnade på soffan en halvtimme innan jag skulle hämta killarna på dagis. Har hela em legat på soffan inlindad i en filt.
När hockeyn började hade vi hundra fyrkanter på bilden. Trots att jag tidigare idag ringt hit drängen för lite hjälp med en stege som behövs om det kommer snö på parabolhuvudet... HJÄLPTE inte. Eftersom vi inte ville missa matchen så knallade vi över till granngårds, där bjöds både kaffe och semla Å EN SUPER-DUPER MATCH! Modo gjorde 5 mål och gästande Luleå gick mållösa hem... Roligt när det går så här bra... undra just vad som gjorde att de kämpade såååå?
Nu är det hög tid att sova. Jag har fortfarande feber och tror att jag måste försöka bli fri detta snart. Sticker nog ner på jobbet och tar det mest akuta och sen blir det hemgång och vila. Funkar inte att man har feber och huvudvärk varje dag...
Nej, dags att sova
Natt natt

Frissan


Tog en tur till frissan på förmiddagen,jag blev riktigt nöjd men det blir jag alltid hos Petterssons i Bjästa.

söndag 22 februari 2009

Söndag i soffan!

Söndagskvällar är ju helt superbra numera...(ledig nästa dag så ingen jobbångest heller) Startar kl 20.00 med Mia och Klara. Dagens avsnitt höll rätt bra nivå... Har hört att det finns vissa lättpåverkade som också vill ha en elefanttatuering... kan bli bra, men jag vet inte om jag vill se?!
Sen lägger man sig tillrätta i soffan och ser BECK! Åh vad det är trevligt avslut på helgen.
Jag känner mig helt slut på. Det är jobbigt med skid vm! Antingen håller jag på att bli sjuk eller så är jag trött...
Sjuk får jag inte bli för jag ska till frissan imorgon. Det ska bli skönt att kapa lite av den här lejonmanen. Vinter med -30 grader gör att håret utsöndrar EL mer är åtta vindpurror... Med lite klipp och färg och slingor så ska vi nog få ordning på kalufsen! Man måste ju snygga till sig innan vi ska ut på galej till helgen... Annars kanske man får stanna hemma och det vill man ju inte.
Nej, åter till Beckfilmen.

Natti natti!

Vilken härlig dag...

... sjunger Ted Gärdestad. ja, jag håller med. Vaknade av att jag drömde att det va sommar, jag satt ute på altanen och det va så där nästan olidiligt varmt... vilket är "helv... " varmt om man frågar mig... Jag vill att det ska va HETT!
Tittade ut genom fönstret och så till min förtvivlan att det snöade... DET VA INTE SOMMAR! Jaha,(ett ord jag använder mer och mer känner jag) Vi masade oss ner och satte igång dagen med en välling, tekopp och några mackor! Först lite barnprogram och sen Skid VM... Det är väl underbart. Tjejerna i skidskyttet jobbade på, Helena Jonsson gjorde ett superlopp och knep bronsmedaljen! A-K gick det lite sämre för, men hon va som glad ändå!
Hade planerat att se herrarnas stafett men vi gick ut istället. Axel skulle åka skidor och jag tänkte fortsätta med vedtaket. Nu har jag gjort lite till och nu skiter jag i resten. Sista biten är som en djungel eftersom grenarna från ett träd böjt sig ner och sitter fast i snön. Rasar det så må det va hänt!
Grabbarna hjälpte mig och tyckte att de va rätt så kul där uppe på taket. Sen for de iväg och åkte bob...
Jag skottade lite snö och grejade på gården.
JAg hade lovat att vi skulle göra semlor idag så efter en lång utedag blev det kaffe och semlor med herr och fru Su.
Nu har Axel gjort sig en tur till grannpojken som tillbringat helgen i Solberg. Skönt när de kan springa till varandra och leka.
Nils och jag är kvar hemma och ska förbereda middan... vad det blir idag har jag inte tänkt ut än men inte ska vi då behöva hungra!
Jag lär nog återkomma!

Ny tvättad.


Så har man en ny tvättad bil, åh va trevlig. Bilar blir lite roligare när de är rena. Jag har nog en dräng ändå. 1000-tack.

lördag 21 februari 2009

Ompysslad!

TACK för en underbar middag och samvaro! Trots att hockeyn än en gång ( börjar bli en vana nu)gick DÅLIGT!
Vi fick god mat! Underbart... Det är så himla härligt att få bli ompysslad på ett rätt enkelt sätt men ändå! Man blir inte bortglömd iaf.
Melodifestivalen är väl ett skämt om något. Förstår inte vitsen med hela evenemanget. Hur som helst... vi plågade oss igenom det och skrattade gott åt alla konstiga kläder. Speciellt BWO! Ridhjälm ... hur kom han ens på idén den där BARD.
Nu ska jag sätta mig och glo på tv en stund. Barnen sover och allt är lugnt!
Krakelspektakel.... = MELODIFESTIVAL

Natti natti!

Knycker ett "säg"

Jag är verkligen anställt på alla avdelningar i företaget Näsström och Karlström. Men som det står skrivet i en annan blogg... SJÄLV ÄR BÄSTE DRÄNG!Har ju tidigare städat som en tok och nu har jag varit ute och både skottat vedskjulstaket och styrt in ved. Kanske man skulle ta och anställa en dräng iaf... Jag har ju lyckats rätt så bra när det gäller snöskottningen, ha haa..
Det blåser småspik ute men det hindrade inte mina små raringar att åka några varv skidor. Bra jobbat. Man blir liksom skönt trött när man fått andas lite frisk luft. Nu ska vi fräscha till oss innan vi ska sticka vidare till middags bjudningen.
Nu ska jag lägga mig och njuta i badet en stund. Värst vilken badare jag har blivit. Hoppas bara ingen kommer eller att någon ringer... för det har jag inte tid med just nu. Men är det nån gång det ska ringa så är det när man just lagt sig tillrätta i badet.

Ha en underbar kväll!

Dammråttornas utgång ur huset!

En övervåning full med leksaker kan få en mamma att bli vansinnig. Jag vet inte hur många gånger jag plockat undan leksakerna men innan man hunnit till dammsugningen så har grejorna kommit fram igen.
Idag gjorde jag slag i sak. Nu skulle övervåningen saneras.
Efter en mysfrukost tog jag ta i detta.
Nu är det riktigt fin uppe också!
Har hunnit en sväng på konsum och uppdaterat lördagsgodisskålen... kan behövas. Tog oss lite lunch och slappade framför skidskytte stafetten. Nähä, det gick inget vidare där heller.
Nu laddar vi inför kvällens Modo-match men om sanningen ska fram så har man väl inga höga förväntningar.
Det blir iaf hockey och mat på "faktors" ... Härligt. Nils sa tidigare idag att han saknade "Jotta" så hans begär kanske blir stillat nu då!

Nej, nu ska min son ut och åka skidor i snålblåsten. Bäst att hjälpa honom på med skidorna!

Hej Hopp!

Middag på tremans!

Nu har dagen gått till ända. En lång dag men med mycket trevligt innehåll. Började dagen med två kusiner på besök och en pappa i garaget.
Detta gjorde att man kom igång från morgonen! Städade och förberedde dagens middag... hade som tänkt mig en tjej-bjudning men ingen va riktigt tillfrågad. Men eftersom jag lagt ut en krok i gårdagens blogg så kom det ett SMS från en gräsänka att - just den typen av damer är alltid hungriga. JAPP- hon nappade på betet!
Barnen stack till "granngårds" och jag gjorde en snabbhandling samt en ensam-mamma-fika hos nästa middagsaspirant - även hon högg på betet!
Drog hemmåt och fixade till salladen... Hämtade kusingäng 2 från dagis. Snart hade jag 5 barn här hemma som röjde runt. Det va diskning och bandy varvat med lite gråt och skratt...
Utfodrade alla med plättar. Oj, va många plättar det blir till 5 barn!
Dukade och gjorde klart - gästerna kom vid 18.00
Jag fick både choklad och tulpaner... TACK! Nu har jag fina blommor på bordet igen!

En trevlig middag med paj, vin och surr!!
Grabbarna va trötta och gick till sängs vid 21.00. Vilka underbara barn man har.

Som sagt. En trevlig kväll på "tremans"

torsdag 19 februari 2009

Inget är som det ska

Men vad hjälper det. Jag har fortfarande problems med den här bloggen. Det gör mig så less. Idag funkade inte min översiktsräknare heller - Google Analytics Vad är det som händer?
Ja, ja, jag ska inte bry mig tror jag. Det löser sig nog.
Ännu en bra dag har genomförts. Vet inte riktigt vad den här dagen utmärkt sig på mer än någon annan...? Jo, på nåt vis så känns det som om jag varit på besök i KUMLA bunkern. Jag skulle på KPMG och lämna en stor låda med pärmar. För att ta sig in i det garaget så måste man köra in i en smal passage vid Palladium. Trycka på en porttelefon för att de ska öppna dörren -Knaster knaster... jag hör inte vad du säger, du kör en diesel och då måste du stänga av den... klopp Okej, jag stängde av... Ingen där så jag fick ringa på igen, en dam svarade och öppnade snällt porten.
Killen som jag först talat med kom och tog emot... oj den där lådan såg tung ut! Ja det va den men han hjälpte mig inte att bära...Väl inne i hissen med lådan så åkte vi upp... Då hjälpte han till. Kanske va hans chef i närheten, vad vet jag.
För att ta sig ner i garaget igen är det en fördel om man vet på vilket plan man parkerat... öp tänkte jag... det va nog det. Men Nej, det va det inte. Tryckte en våning ner igen, Ja, här va det. Dörren ut mot garaget va låst och återigen en port telefon som man va tvungen att ropa i för att komma ut den här gången. HJÄLP va det va bökigt. Nästa gång tar jag nog apostlahästarna och trapporna.
Tillslut kom jag ut och det va tur att inte min chef va med eftersom hon liter av en viss skräck i sådana dära utrymmen.
Ja det blev en lång historia av ingenting...

Chefen och jag köpte en sallad till lunch som vi tog med och käkade på jobbet. Åh vad nyttigt. (vi smällde i oss en semla till eftermiddags fika, de va mindre nyttigt) Vid disken på restaurangen satt Modos nye målvakt Morrisson. Han såg rätt deppig ut - är det nåt som går eller? Jag insåg att han inte fått följa med laget att spela mot Rögle... (pratar inget mer om den där matchen, den är glömd och snart behöver vi inte tänka mer på hockey i den här stan...)
Kan inte vara lätt att komma till en ny stad. Inte göra nån större succé, kan inte språket och dessutom fika själv! Stackare!!
Apropå vänner... Det finns vänner man älskar högt, det finns vänner man trodde att man hade, det finns vänner man inte klarar sig utan. Och jag har insett att det blir ingen större skillnad om man är 15 eller 35.
Jag minns i åttan hade jag en bästa kompis. Vi hängde med varandra jämt. Helt plötsligt en dag hade hon bestämt sig för att inte tala med mig. Hm, inget vidare snällt. Det pågick i några veckor och jag va totalt ovetande vad det va som gjorde att hon betedde sig så där. Så en dag så va allt som vanligt igen och där stod jag och va givetvis överlycklig över att jag fått tillbaka min vän.
Idag har jag förstått att det finns vuxna personer som beter sig exakt likadant. PINSAMT! En person jag trodde jag hade som vän men som en längre tid knappt hälsat... IDAG har jag insett att Såna vänner är inget att ha, TACK Å HEJ med dig.
Jag har många vänner som jag hellre lägger krut på.
Skillnaden mellan nu och när jag va 15 är att då blev jag bestört, idag känner jag, synd men man kan inte passa för alla. Man är ju som man är och mer kan man inte göra.
Jag har lärt mig ett och annat genom livet - på gott och ont.
Att ha riktigt goa vänner är väl det underbaraste som finns.

Nu är det iaf helg för vår del. Trodde att vi skulle sova typ till 11 imorgon men se det blir de inget av... (har väl aldrig sovit så länge någonsin, men det kändes så imorse när jag vaknade)Vi får kusinbesök här vid halv 9. Det va visst nån bil som behövde en genomgång innan den skulle på hälsoundersökning i Sollefteå.
Det blir mysigt de. Frukost med fyra barn...
Jag hade även tänkt att hämta två kusiner till om tiden tillåter...och pappan förstås.
Sen tänkte jag laga nån god mat och kolla om det finns nån gräsänka på byn som vill äta med mig... Gräsänkor finnes men om de är hungriga... det återstår att se.
Nu har jag surrat på tok för länge.
Jag går och lägger mig!

onsdag 18 februari 2009

Snyft... men ändå härligt


Vad kan det vara? Jo, jag råkade hamna framför en film innan jag skulle gå och lägga mig. En kärleks film som jag började se för flera veckor sen men aldrig såg slutet på. Åh, vad det är härliga filmer... lite kärlek, bråk och försoning - EN TRESTEGSRAKET som Mia och Klara skulle kallat det. Jag älskar filmer man får gråta en skätt till...
Dagen har varit som en enda stor karusell... full rulle. Besök hos herrarna på Norra Skogsägarna på förmiddan. Ett riktigt bra möte om Kraftsamling skog.
Sen va det till att jobba in det som missats... för att få ihop en hel dag?! Ja, på nåt sätt så blir det att man jobbar så. Kanske inte helt lätt att förstå hur det går till men så är det iaf.
Sprang in på ICA för att köpa mig lunch... tänkte köpa oss två semlor till eftermiddas kaffet men jag va så hungrig att nån semla ville inte alls ner i min korg... JAG VILLE HA MAT! Så fick det bli. Köttfärspaj och en tomat - en gammal klassiker!
Kallt va det även idag om än inte -30. Stan är dragig och isande så här års.
Skyndade mig hem för att hämta killarna på dagis... Alltid lika välkomnad av de två... Nisse har blivit stor, han sover inte på dagarna längre så imorgon tar jag nog hem vår vagn... Hjälp - vart tog mina bebisar vägen?
I Norge knogar "pappi" på som vanligt men jag får en känsla av en viss hemlängtan... Kan jag ha rätt?? Snart är det fredag och då har han bara en vecka kvar att jobba.
När jag vaknade imorse va jag näst intill DÖD. Tröttare kan ingen ha varit i hela universum... Axel va också rätt så trött men jag va nog värre. Med en lång dusch så kvicknade jag till och tänkte att ikväll... då ska jag gå och lägga mig TIDIGT. Men nej då... Jag är seg i starten och kommer sakta men säkert och håller ut i det längsta om så behövs (nån som missat det??) Efter middan började jag att städa tvättstugan, toaletterna, badkaret, bar upp alla leksaker som låg framme. Putsade silvret...nja DET VA LJUG. Men det kändes som om jag hade haft nåt silver att putsa så hade jag nog gjort det. VART kommer all denna energi ifrån??
När killarna somnat landade jag i soffan framför den där filmen och kände hur hungrig jag va... Jag gjorde en ANNICA, tog mig en macka å gud så gött de va. Men det tror jag att jag va värd efter all denna städning och plockning.
Nu har jag ställt mobilalarmet på 05,50 så ska jag hinna somna så är det bäst att jag går till sängs NU.
God natt världen!

tisdag 17 februari 2009

Så blev det förlust igen

Har just kommit hem från hockeyn. Det gick ju inget vidare kan jag säga. Förlust och vi närmar oss kval. Jag hade tänkt mig ett helt annat slut på den här dagen men nu gick det som det gick.

Startade imorse med ännu en helt galet kall dag. -25 grader. Tur att bilen startade iaf. Blev sen som tusan till dagiset. Varför tror jag att jag ska hinna hur mycket som helst på 50 minuter?? Vi brukar ha ett rätt inramat program på morgonen. Det finns inte utrymme för att hänga en tvätt vilket jag gjorde ändå. Summan av kardemumman är att jag blir sen.
Drog iväg till jobbet och träffade på en bekant från Solbergsvistelsen, hans kommentar va rätt - Jävla bistert idag! Men snart är det midsommar.... Ja, han har ju rätt. Snart sitter vi där med rinnande näsa av allt pollen som ryker runt i luften och då är den här jäkla kylan förmodligen bortglömd.
Fick rätt mycket gjort på jobbet. Ibland flyter det på... Ringde bokade in en tid hos personalen på Sörgården i Bredbyn... fick komma dit redan idag. Oj, ja, men det va väl lika så bra. Kastade i mig med lunch - matlåda för en gång skull...
Fixade lite material som jag kunde ta med mig. Stack iväg likt en raket eftersom jag råkade bli sen även till det mötet. Som tur va så hade vi sagt en ungefärlig tid så det va ingen fara. För övrigt gillar jag inte att bli sen till avtalade tider.
Mötet va riktigt bra och jag tror att det kan leda till lite fler arr än vad vi haft tidigare.
När jag ändå va på "byn" så tog jag och hälsade på en annan jag lovat titta in till. Där fick jag kaffe och lite småprat.
På vägen hem fick jag inbjudan till middag på "tumans" innan vi skulle vidare till hockey. Snällt! Det blev middag på "tremans" vilket också va trevligt...
Blodet håller på att stelna i min kropp... det är så kallt hela tiden att jag hinner liksom aldrig bli riktigt varm. Hur va det med den där resan jag tänkt boka??

Som jag skrev så åkte vi till hockeyn. Det va en helt annan typ av stämning sist jag va där... kan det ha nåt med att det va lördag? Ja, man kan undra.
Första besvikelsen... VART ÄR FOPPA? Fotrackaren strjkar och hur det blir i fortsättningen vill vi inte tänka på.
Andra besvikelsen... Modo låg som efter i målgörandet hela tiden och det är inget bra kan man säga.
Tredje besvikelsen... Ja, vad kan nu det ha varit?

Jag är sjuk... köpte en Coca-Cola och den smakade inte gott... Det va inget fel på den men jag som alltid älskat Cola har tröttnat på smaken! Vad är det som händer...?

Fick iaf åka hem i en varm och skön bil så just då så frös jag inte som tur va!

Hemma satt super-Tommy med barnen. En hade somnat och en va rätt pigg - ända tills han la sig i sängen ... somnade direkt. Inte så konstigt med tanke på en tidig morgon.
Pappi som är i Norge har halkat ner i en svacka tror jag, han behöver muntras upp... Jag fick bara ett mess att han skulle gå och sova så inte ens ett surr med honom fick jag ikväll. Det känns nog bättre imorgon.

Nu ska jag gå och lägga mig.
Fy vilket bittert inlägg det här blev... "vört" det är matchen som gör oss så sura?
Nej bäst att försöka vakna till en något bättre dag imorgon. Jag säger som Roger Nordin på Rixfm... En underbar onsdag. Jag ska lägga mig och memorera de orden så känns det nog bättre imorgon.

måndag 16 februari 2009

Frustrerande dag

Nog kan man väl bli galen på datorer, internet, webläsare ja... ni förstår. Jag förstår däremot ingenting vad det är som hänt på den här bloggsidan. Förmodligen är det nåt knas någonstans i "långt bort i stan". Ingenting fungerar som det ska och det gör inte jag heller... efter den helg som varit.
Denna sida började jäklas i och med att jag körde en liten kurs för svägerskan hur man lägger in sidelement, youtube klipp m m. Det va nog otillåtet för nu är det jag som inte kan göra det. Skulle vara mycket intressant att veta hur det ser ut på alla andras bloggar och inställningar.
Bloggberoende. Som jag har förstått det så är det inte bara jag som är blogg-beroende.. Det finns fler. Jag har igår och idag fått massor av mail och mess varför min blogg inte fungerar som den ska. Ja, säg det. Jag har trixat och fixat och grejat med detta hela dagen känns det som. Inte konstigt att man inte får något gjort här hemma.
Här hemma är lite tommare än vad det varit den senaste veckan. Pappi fick åka iväg och jobba idag. Trist men vi får försöka överleva ändå!
Jag följde till flyget för att sedan köra raka vägen hem igen. Roligare bilturer har man väl upplevt kan jag säga. Farmor fick vara här hemma med killarna... tur att de slapp åka med.
För övrigt har det väl inte hänt särskilt mycket. Fixade "farbror" T som barnvakt tills imorgon... JAG ska nämligen på ÅTERBESÖK... Jo, så är det. Jag gör ett nytt besök till Swedbank arena. Nu ska vi väl ändå knycka tre poäng. Sällskapet blir inte riktigt desamma men nästan...
Jag hoppas bara att jag överlever denna fruktansvärda kyla. Nu räcker det med kyla. -25 grader är FÖR KALLT. Kan vi alla enas om detta?
Ingen kan ju säga att det inte blev vinter 2008-2009. Vi har snö som räcker upp till "schickibulorna" och kyla som ja, jag vet inte vad.
Eftersom den här sidan stör mig mer än jag kunnat ana så ger jag upp för idag. Tänkte sätta färg på en av raderna men nu är den knappen också borta... HALLÅ GOOGLE - (fast dit kan man endast skriva på engelska och nån mailadress hittar jag inte) JAG vill ha tillbaka min vanliga blogg! På sitt vanliga utseende!
Om nån vet nåt som inte jag vet... berätta det för mig i så fall!

Jag ger upp för idag. Natti natti
Min alternativa blogg http://katrinskorped.blogspot.com

Lösningen på problemet

Här har vi nu lösningen på problemet... för att se min blogg måste man bojkotta Internet explorer och istället gå in via Firefox... Då funkar det. Det är nåt knas med alltihopa... såååå kanske löser de problemet eller så måste jag helt enkelt bli vän med en annan blogg. Känns inget vidare bra att lämna den här där allt finns. Dag för dag... Så vi jobbar vidare. Kör väl dubbelt ett tag istället

ny adress tills vidare

http://katrinskorped.blogspot.com/

söndag 15 februari 2009

Sidan kan inte visas!

Jag är tillbaka!
Att vara bloggare betyder att man har fullt upp vare sig man sitter i hockeypuben eller hemma vid datorn... Nu verkar Blogger tycka att jag borde få ledigt! Har sedan igår inte kommit in på sidan. Konstigt men det kanske va just så... Jag behövde ledigt en stund.

Så sammanfattar vi helgen! UNDERBAR! Fint väder, kul, kul och kul!
Vi åkte iväg till stan igår för en super god middag på Framnäsbaren. Blev lite försenad på grund av RIXSKIDAN i Skorped. Det gjorde absolut ingenting för vi hade en säker chaufför... har åkt med honom tidigare, så vi hann iaf.
Efter mumsig mat så bar det iväg till arenan för att avnjuta en hockeymatch... som det sågs på bilden så hade vi snygga modotröjor på oss... Det gäller att stassa sig rätt vid rätt tillfälle.
Matchen gick väl så där.... men det ordnade upp sig på slutet... Vi knep ett poäng och det va väl huvudsaken.
Sen va sen... och det säger jag inget mera om.... ? Nåt måste jag väl få hålla för mig själv.
Idag har vi väl inte gjort allt för mycket. Soligt och fint väder. Startade upp dagen med äggfrukost och kaffe i mängder... som vanligt. Kollade in skidåkning på TV och sen gav vi oss ut i solen. Avnjöt en bränd korv i grusgropsbacken... sen drog vi i oss en MEXIKO-macka från Sannas.
Nu gäller det att återgå till ett nyttigt liv vad det gäller maten iaf.

Årsmöte SSK
Valberedningen har gjort sitt jobb för den här gången. Hade trott att jag skulle få lämna detta uppdrag men av någon anledning så sitter jag kvar. Det ska nog gå bra ändå... Ett årsmöte är ju aldrig jättekul men vi fick ju även kaffe där och tårtbuffé. Jag hade också bakat en tårta. Gjorde det i förmiddags när jag va näst intill "ovaken". Fatet är tomt och jag antar att den smaka "pöskans" bra, (Pistvakts ordspråk som jag är så förtjust i)
Måste bara gratulera min sambos kusin Elin Näsström till stipendiet av Bengt Hellgrens minnesfond. Väl unt!
Oj, nu sitter jag här i helt andra tankar... JAG MISSAR MIA och KLARA! Klantigt. Det jag sett fram emot hela veckan.... Tur att det finns på SVT:s nät variant...

Imorgon åker Rickard till Norge igen. Skjutsar iväg honom till flyget imorgon fm... Blir alltid lite tomt särkilt efter en fullspäckad helg. Han gav mig så fina blommor på alla hjärtans dag... TACK för det. Kunde ju inte komma in på bloggen den dagen så jag säger tack idag istället. Tur att det gick att messa in en bild iaf. Jag fick en chocklad kaka också... mums. Den ska jag smaska i mig när jag känner mig deppig och ensam...
Nu ska jag natta grabbsen... så kommer jag bara in på sidan fortsättningsvis så kommer det flera innehålls lösa eller rika inlägg.... Den som lever får se.

God kväll från en totalt dö-slut bloggerska!

lördag 14 februari 2009

fredag 13 februari 2009

Denna sida sponsras av GEVALIA

Nu har jag druckit kaffe nästan hela dagen. Började med en kaffegäst som förvirrat sig ner på byn och inte hittade tillbaka till sitt jobb. Trots att min gubbe inte va hemma vågade han sig in på en kopp eller två.
Nästa dukning kom strax före 13-snåret. En helt utarbetat mammi behövde några stärkande koppar och då hade hon hittat rätt kan jag säga. Här finns alltid en varm kaffepanna.
Barnen drog till byss... så här har det varit lugna gatan.

Dagens STORA överraskning har kommit
Jag och brudarna ska gå på HOCKEYn imorgon. Vi startar med mat på Framnäsbaren och fortsätter sedan vidare till Swedbank ARENA! Snacka om att man är lyckligt lottad! Jag har sagt det förr och jag säger det igen LIVET LEKER och är helt UNDERBART!
Synd att vissa måste jobba imorgon... men sånt är livet. Hade kanske kunnat ta med en och annan vårdtagare till matchen men herre gud vilket spring det hade kunnat bli. Pensionärer och barn är väl typ samma sak att ha med sig. Det ska kissas och köpas korv och kissas igen. NEJ.. det blir inget av. Ska "mammisarna" ut så får det bli på våra egna villkor för en gång skull!
Nu ska jag reva igång dammsugarn och försöka göra lite helg i det här huset. Nisse och jag ska nog ta oss en pulkatur lite senare medan de andra i familjen åker skridskor...

På återhörande!

Gubbar kommer och gubbar går...

Jo, så är det. Åtminstone i det här huset. som jag skrev igår så träffade jag min käre sambo i 50 minuter.. sen åkte han. Kom hem sent och hade en massa datajox att fixa med. Jag gick till och med och la mig före honom! Har inte hänt många gånger!
Vakande, strålande väder med möjlighet till en underbar utedag med HELA familjen...NO, Min käre sambo måste åka iväg till Umeå - tur och retur... Otur för mig! Jag hade tänkt mig en skön lång morgonpromenad.... MEN det får väl bli fram mot sommaren kanske. Å andra sidan är det ju förmodligen lite varmare då så den promenaden ser jag verkligen fram emot!
Nu ska jag dricka en kopp kaffe och tycka lite synd om mig själv. Sen ska jag ta tag i dagens dammråttor!
Jag lär nog ha mer att underrätta världen om innan dagen är slut!

torsdag 12 februari 2009

Foppa är kung!

Matchen är helt underbar. Tårta passade ju mycket bra efter Peter Foppa Forsbergs inledande mål! Han är kung. Kan ju bara gissa hur bröderna Näsström gned sina händer! Kul att Axel fick följa... vilken upplevelse för en 5 åring!
Nu har min kaffegäst spatserat iväg hemåt till sina döttrar. Hoppas att hon inte fryser ihjäl på vägen! Det är verkligen isande kallt även ikväll.
Sista perioden får jag väl avnjuta på egen hand.

Måste bara skicka en hälsning till chefen.... TACK för den fina blomman jag fick. Vad kan väl vara mer kul än att få en blomma helt oväntat! Överraskningarnas mästare!
Jag ville inte vara sämre utan snitsade till en blomma till gästen som va här... Tänk vad man kan få till med ett blomskott från mamma, en kruka, lite marmorkross och några stenar! Mest på skoj men också för att DE är så himlar´ns snäll HELA TIDEN!
Nej nu måste jag koncentrera mig på matchen.
Som sagt... livet är rätt så underbart. Hockey är kul när det håller nivån som ikväll. Helt plötsligt ÄLSKAR alla tv-gubbar Modo.

Till sist... GRATTIS till Gunnar på födelsedagen.

Vilken härlig dag....trallala!

Om man går och lägger sig kl 23.40... lyssnar på ljudbok i en timme ungefär. Vaknar av ett barn som tappat tutten kl 01.12.... samma barn tappat täcket 02.26... och en mobiltelefon som väcker mig 05.50. Borde man inte vara dödstrött då? JO, det borde man. Men det va inte jag. Vaknade som om jag sovit min bästa skönhetssömn, vad har jag för fel?
Full fart som varje morgon, dusch, välling och allt det där... som bonus idag fick jag hänga en tvätt också! Kallt va det idag också.. Nej det va skitkallt, -28,5 grader. Ut och revade igång bilen som fick stå och mojsa till sig i kylan. Jag tror att bilar måste få vakna till liv också när det är så här himla kallt.
Iväg det bar och det är helt underbart... LJUSET ÄR PÅ VÄG TILLBAKA! När man närmar sig Sidensjö sticker solen fram... man ser den inte men den är där bakom berget och lurar. Innan man anländer till stan så ser man den! Det är kanske därför jag är så på allerten!

Förmiddan gick som hejsan - tiden på SV går fort - det är bara så! Lunchen tillbringade jag på Vero Moda... Skulle bara kolla lite... hur går det då? När man inte måste köpa nåt? JO, som alltid. Man hittar hur mycket som helst. Med fullt lass knölade jag in mig i en provhytt... Jeans, två tröjor och en kofta-grej... Allt passade - skit också... säger som trollet i Häxan Surtant - de´blev väldigt dyrt de´där! Skit samma, jag behövde nåt nytt så nu brudar kan vi dra iväg till cityt på party när som helst! Men det värsta är att innan vi kommer oss iväg så har jag både vuxit ur, tvättat ur och nött ut kläderna... så ofta kommer vi oss iväg!

Tillbaka på jobbet var det dags för att fylla på fettlagret. TÅRTA från en cirkelledare! Trevligt. Vi satt där och surrade om ditt och datt. Denne herre har pysslat med både det ena och det andra. Vi frågar om han har jobbat rakt med allting... -Ja, det mesta säger han... men inte gynekolog...! Snabb i truten som man är så slänger jag ur mig... Nej det har du väl bara frilansat med.... OJ, jag brast ut i gapskratt, så även mina bordskamrater... Vad får man allt ifrån? Ja, ja.. sån är jag. Pratar först och tänker sen.
Tårtkartongen hängde med hem.. å snart kommer en kaffekompis... hon kan gott behöva fylla på lite hon också!
Vart tog då "pappi" vägen? Jo, honom mötte jag i köket ca 50 minuter.... Sen stack han iväg på modomatchen. Foppas uppvärmning kan man ju inte missa. Vad han däremot missade va att jag fick ett totalt vredes utbrott... HAN hade kommit hem med ännu en packning som skulle tvättas. Åh vad underbart. Just när jag fått tvätta bort hela Solbergspackningen så kommer det en till hög. Nåväl... tvättisen är igång så snart är det på noll igen!
Nu börjar snart matchen... Sååååå bäst att ladda upp!
Heja Modo!!

onsdag 11 februari 2009

Tack för kaffet!

Kom på att källaren höll på att svämma över av returplast. Tog min silver-pil-bil och åkte till sopsorteringen. FULLT va det där men jag sprängde dit mina kassar ändå! Måste nog ringa och påminna om att de måste komma och tömma... hur ska vi annars kunna sortera. Min källare vill inte vara nån fillial till Recykling-firman! Kaffesuget va enormt... Räddningen fanns nåt kvarter bort. Hittade en varm kaffepanna på Faktorsvägen. HÄRLIGT. Va mest nyfiken på den jättestora nya TV:n som inhandlats... Installatören jobbade förbrilt men när vi åkte hem hade än ingen kontakt kopplats in och nån TV-bild får vi se en annan dag.
Tänk vad en kväll kan förgyllas med en "kaffe-slurk"!
Nu känner man sig mer harmonisk.
Grabbarna hade turen att få en superfin grävare och schaktmaskin... "Bambe-bumber" är en "snällis", som Nils sa när han kom hem! Så sant så sant... TACK!

Tack Carina för din härliga kommentar. Tänk att det är just min blogg som får dig att må gott!
Börja blogga du också... det är ett gift som man inte kan sluta med.... men så vitt jag vet så är det inget skadligt gift... GO for it! Lova att du ger mig adressen så fort du startat!

Det är fortfarande kallt som i Sibirien... NU bokar jag en resa till Turkiet!!! Nån som vill följa me´? Tänk en varm vecka i solen, poolen...sanden, stranden, Ja kort och gott ALLT! Man kan inte ska ha det så här. MALIN - Har du nåt billigt boende åt oss??? Vi kommer!
Nu ska jag kolla att grabbarna sover och sen ska jag snoka runt lite i alla andras bloggar... måste nog kika in på FB (facebook) och se om det hänt nåt skoj...

Imorgon kommer "pappi" hem igen!

LIVET är UNDERBART! Carpe Diem!

Tjo hoooo!

Mums!

Har man sett... ÄNTLIGEN har man fått smaka på årets första semla! Problemet va bara att vi nästan inte hann äta upp den innan jag skulle gå hem för dagen.
Den satt fin fint iaf... Tack chefen! Det får du gärna göra om eller är det min tur nu?
Dagen har varit som vanligt på SV. Börjar med värsta högen som man inbillar sig att man ska komma igenom men det slutar med att högen är ännu högre när man går hem. Det är väl rätt bra för då är man ju inte sysslolös imorgon.
VARGAVINTERN fortsätter. I morse var det -28 grader. BURR. Jag hatar kyla. Bara för att det va så in i rackar´n kallt så tog jag mig en uppfriskande solning på City Sol idag! Mia, min vän har sagt att man får det när man känner sig kall, blek, trist och tråkigt. DET funkar. Man blir faktiskt lite gladare i hela konceptet-Katrin! Tänk va 50-spänn kan göra gott!
Jag har känt mig rätt glad hela dagen... vet inte vad det beror på men det är väl bara att njuta så länge det varar. Ibland behövs det bara några vänliga ord så håller man sig glad hela dagen
Jag fick mig en kram på fm av en som va med oss i Solberg. Hon tackade för en jättetrevlig helg och jag kunde inget annat än att skriva under på det! Hon hade också mått dåligt i tre dagar.... nåt som går eller?
Vägen hem va som en rodelbana (stavas det så) Måste vara kylan och blåsten som slipar vägen. Bara för att det är lite halkigt så behöver man kanske inte köra 50 km/h. Vilket mina medtrafikanter gjorde. Jag låg som nr 8 i den bilkö som bildades.... STRESSANDE!!! Jag hann precis till dagiset kl 17.00
Nu har vi fått oss en urtråkig middag. Äta själv med kidsen är inget vidare kul. Jag blir mer och mer övertygad om att det är korvförgiftning som jag fått. Det är därför som jag mår som en räv... Idag känns det trots allt lite bättre. Tack och lov för det. Har levt på ACTIMEL i några dagar... känns som om man äter något giftigt när det står att den innehåller MILJARDER aktiva bakterier
Grabbarna är trötta efter en lång dag på dagis. Vi har sett HÄXAN SURTANT och det TRENDKÄNSLIGA TROLLET TRYGGVE. Snacka om kul barnprogram. Trollet som har en något grov norrländks dialekt har verkligen rätt roliga kommentarer mellan åt!!
Tänk va mycke´strunt man kan skriva om men det får bara av farten.
Jag va in på Malin T:s blogg idag och såg att hon återigen bytt layout på sin sida. När ska jag ta och göra min sida lite mera vårlik? Har testat några olika men kan hitta nån jag trivs med. Den här svarta har känts mest som mig!
Nåväl... rätt som det är så har jag bytt... men när.... det är frågan.
Imorgon är det Modo-match i Swedbank Arena. Jag tror att jag redan nu ska börja hålla tummarna... både för seger och för Forsbergs berömda fot! Sambon som är på vift ska dit med sina bröder + son, bara han hinner hem... Borde det inte ha varit jag som gått på hockey som fått vara hemma SJÄLV? Nja, det är som vanligt. Tur att matchen går på tv, Nils och jag får väl sitta hemma och kolla!
Nej nu ska jag städa undan middan och sen är det väl lite annat fix... Ska nog koka mig lite kaffe också... Det är ju också jättekul att dricka själv -NOT!



tisdag 10 februari 2009

Gräsänka igen

Sitter här och tänkte knyta ihop dagen men tankarna hamnar ändå på alla som bara rycks ifrån oss. Jag skrev tidigare om Robin. Jag fick idag läsa om branden i Nolås innan jul, där min gamla barndomsvän befarades ha brunnit inne. Nu befaras det inte längre... tragedin är ett faktum. Skönt för familjen att få ett konstaterande men ändå så in i helv.. tragiskt. Det skulle väl inte sluta så här... VARFÖR ska det hända en massa trista saker hela tiden?

Min dag har för övrigt varit riktigt bra, trots min något mystiska mage... vet ej om det är en smygande magsjuka eller om det är nåt annat som smyger....
Märkligt är det iaf. Fick min taxi till stan imorse vilket va riktigt skönt... slippa köra för en gång skull - samt lite roligt surr om helgen som varit.
SV-Kaffe och Lundbergs-macka (som taxi chaffisen fixade) sen hårt jobb hela dagen. För en gång skull gick jag och chefen ut och åt lunch tillsammans - Inte en korv på stan denna gången!

Farmor ringde och erbjöd sig hämta barnen eftersom Rickard åkte till Kittelfjäll på förmiddan och stannar där tills på torsdag!
Jag fick köra ny och fin bil hem från stan... kul!

GRÄSÄNKA igen... Men nu börjar vi bli en hel flock Kalla2 och Ida-mammi har skickat gubbarna till Umeå, Lantis-linda är vecko-singel när gubben är på jobb... Tur att vi är tuffa brudar som klarar sig själva! Om inte annat så har vi ju varandra!
Man kan ju alltid trösta sig med lite ostbågar och en rolig veckotidning om det blir allt för trist som Kalla2 skickade i ett mess om för en stund sen!!! Helt okej... rycktet säger att hennes älskling är och förlustar sig på Lottas Krog (en tisdag) så han får nog i sig en och annan kallori. Va tjock han ska bli av alla öl! Nej fy vad jag är elak... Bäst att hålla sig god med den herren om det kommer mera snö... sorry...
Nej nu ska jag gå ut och tända ljus för alla försvunna själar!
Sen är det sängen och ett stort hopp om att jag är piggare imorgon! Nu räcker det med förkylningar, onda magar, sår i näsan... ja, och allt det andra! Jag är i en svacka - hjälp mig upppp!

Kramelikram... nattelinatt.... sovelisågotteli!
Ajöss!

Ett år sedan...

Om man går ut i månskenet i natt så är jag säker på att det hörs dragspelsmusik. Det spelas i Dur och den som spelar är Robin... Här har vi gråtit och undrat hur och varför och om och VARFÖR igen.... om och om igen. Vi glömmer DIG aldrig! Du fattas i Skorped!

Vi är många som minns hur det var för precis ett år sedan. Hela vår by gick i ett vaccum och kunde inte tänka på annat än den tragiska olyckan som hände. En fantastisk person rycktes ifrån oss. Personen jag tänker på är/var Robin Vallin. När man tänker tillbaka så känns det som om det var igår.
Jag fick beskedet när vi förra året även då va i Solberg. Vi hade just fått in vår lunch. Telefonen ringde och vi fick berättat för oss vad som hänt. Jag åt en tugga av min hamburgare sen styrde jag den åt sidan. Det var en total chock! Jag gick runt och hade inget annat i tankarna än detta. Att livet kan vara så skört. Att allt kan förändras på en sekund.
Vi är nog många som lärt oss en hel del av händelsen...
Jag skänker en tanke till familjen och de som va med när Robin gick bort.
Vilket slöseri med liv men det är mycket man inte förstår. Jag tror att Robin förgyller tillvaron för de han är hos nu. Han var en Vallinare uti fingerspetsarna och en klurig herre.
Robins minnes sida finns på facebook, http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=61316500311&ref=nf

Andra fina minnen av Robins spelande finns på http://www.youtube.com/ /sök på Robin Vallin/

Måste bara lägga ut en av alla filmer som ligger där direkt här i bloggen... lyssna och njut av en talang så stor så stor!


Vi tänder ett ljus för Robin!

måndag 9 februari 2009

Denna dagen - ett liv!


Vart fick jag nu det uttrycket ifrån? Känns bekant men har ingen aning från vart det kommer! Även om jag inte riktigt förstår innebörden i det så känns det som om det passar mig idag!
Att man kan bli så seg bara för att man råkar vara uppe lite längre än vanligt, sova lite mindre än vanligt, å allt det andra mer än vanligt.... SEG-PROPP.NU = Jag!
Har joxat med både städning och tvättning. Fick till och med ihop lite mat till familjen.
Nu har vi varit och lämnat tillbaka slalomskidorna vi lånat.... fick oss även kaffe - Nu känns det bättre!
Imorgon är det jobb igen. Har privatchaufför till jobbet... inte alla dagar man får det! Hur som helst... Vi har deal... det ser ut som om det kan bli en bil för mycket i Örnsköldsvik så jag ska köra hem den på kvällen! Samarbete och skoj att få lite sällskap en väg iaf.

Snöfallet har lugnat sig som tur är. ÄR det något jag är totalt urled på så är det snön som bara faller och faller.... kallt har det varit också. HUR länge kan en vinter få vara. Det är ju bara februari än så det är ju massor av vintermånader kvar. Det är nog bara att stå ut. Nu är vi ju på rätt sida iaf så det kan bara bli bättre! VÅRSOLEN är underbar!
Dags att packa dagisväskan och hänga sista tvätten för idag.

Slänger in en bild som en hyllning till vissa av mina bloggläsare!

söndag 8 februari 2009

Tillbaka till verkligheten!

Nu är vi hemma igen efter vår underbara vistelse i SOLBERG! Inga brutna armar eller ben... men med vissa förslitningar i kropp och själ. JAg har försökt att fresta mina läsare med bilder från oss... här kommer en liten resumé.
Torsdagskvällen va rätt så lugn. Inkvartering och en massa surr...
Fredagsmorgon va bitande kall men med strålande sol. Inga liftar va igång så det blev mest inomhus aktiviteter... åtminstone för barnen och oss förkylda. Några tog sig ut på löparskidor men för mig fick det räcka med en promenad till affären.
Middag med god mat och några drinkar i baren. Vi hann också dansa till PISTVAKT... hör ju till när man är på skidsemester. Nån tidig kväll blev det inte.... jag höll nog igång till fram mot tre snåret. Här utnyttjas dygnets alla timmar!
Lördag... var det dags att spänna på sig pjäxorna. Man blir ju helt slut på bara av att klä på sig. Man har ju inte bara sig själ att klä på... Kallt och snöfall! Jag och "Ida-Mammi" tog oss an barnen och åkte knapplift. Axel har blivit en riktig fena på att åka...
Lunch med gulasch soppa och sen skulle det åkas på riktigt. Med ca en timmes fix med barn som ena stunden skulle åka/inte åka/åka... (svårt att bestämma sig) så kom vi i väg med. Det blåste verkligen småspik längst upp i backen. Vi svängde iväg så snön rök eller så va det blåsten... Halvvägs ner i branten hade några från vårt basläger gjort ett depå stopp. Perfekt med lite värmande drycker och en eld. Det bjöds även på underhållande historier och live musik... åtminstonde sång... Pausade där en stund och sedan satte vi fart nerför... Himmel å pannkaka va kul det är att åka... Vi tog oss upp igen och sen raka vägen in på AfterSkin.
Tiden går fort när man har roligt så ingen tid att förlora. Hem för lite dusch och bastu.
Middagen avnjöts återigen på restaurangen. Kände oss halvmjuka efter en utedag men sakta men säkert så började dansningen komma igång. Det va ganska så mycket folk på bodegan så stämningen va hög. Även denna natt blev det sent. Men som sagt... Har man roligt så kan man hålla igång hur länge som helst.
Söndagen bjöd på ett ruskigt väder. Det stormade likt som när Emil i Lönneberga ska frakta Alfred till doktorn.
Några gav sig ändå ut i backen men jag började packa ihop familjens tillhörigheter. Man kan tro att vi hade tänkt emigrera för alltid. Det blir verkligen mycke saker. Jag tror vi hade tre ryggsäckar,4 stora väskor och lite till... Om man då gångrar det med 25 personer så blir det jättemånga väskor som skulle ut till respektive bil innan självaste städpatrullen skulle igång.

Väl hemma igen så hamnar man i ett sorts vakuum. Efter att ha levt Big Brother liv i tre dagar med folk omkring sig hela tiden blir det rätt tyst än fast Nils pratar hela tiden.
Nu har jag avnjutit kvällens avsnitt av MIA OCH KLARA... ska bara få grabbsen i säng så ska jag se BECK och koppla av!
Ja, så har vi haft det och det har varit riktigt "NAJS" på ALLA sätt och vis... Man blir rätt förvånad över hur konstig "fjäll-luften" kan göra oss människor. Men kul ha det varit iaf och det är väl huvudsaken!
Roger över Roger ut (gammalt pistvakt ordspråk)

fredag 6 februari 2009

Drink


Nu har vi fått oss mat, kaffe och en god drink:) Dags att lämna restaurangen och gå hem och spela lite musik. Länge leve Solberg

Mot backen.


Nu är det kväll, äntligen startar de liften. Vi har haft en mycket kall och lugn dag, nu taggar vi upp, middag och nåt gott att dricka. God kväll gott folk.

God morgon


Vi vaknade till en kall och gnistrande morgon. Nu ska vi ta en promenad till affären.

torsdag 5 februari 2009

Nu åker vi till Solberg!




Så va det då dags att stick iväg till Solberg. Allt ska vara packat och klart... ska bara handla lite käk och lite annat som kan vara gott att ha med...




Jag tänker absolut inte skriva mer idag... har suttit på jobbet sedan imorse och har inte kommit iväg på lunch ens en gång. Nu känner jag mig lite lugnare. Alla panik-uppdrag är fixade så jag kan lugnt stänga butiken.


Nu loggar jag ut för idag och återkommer med små, små inlägg via mobilen. Vi får väl se hur det blir. Man kan inte slappa i bloggandet bara för att man är på semester.


Måste bara hälsa LantisLinda välkommen till Bloggvärlden! Följ hennes blogg via länken här intill.... Kan komma många spännande inlägg av henne. Vad jag kan se som ett mönster av mina vänner är att tillsammans så dricker vi en hel del kaffe, vare sig vi sitter på en kammare i Skorped eller på ett café i Alanya! Länge leve javan! Gevalia borde skicka oss några rabattkuponger som vi häver i oss denna fantastiska dryck!




Jag ber att få önska trevlig helg till VÄRLDEN! Jag ska ha jätteskoj hela helgen och jag försår om DU är avis på mig!




KRAM KRAM från mig!

onsdag 4 februari 2009

Han är hemma!


Nu är han hemma igen. En bild säger mer än tusen ord:)

Hemma igen

Vaknade imorse och kände mig rätt pigg. Träffade chefen hos mor och far där jag lämnade min bil. Anlände i Härnösand i god tid före kurs starten. Fick kaffe och en rundvisning av SV kontoret. Fint på alla sätt och vis.
Vid lunch skickade jag en bild av kurs-gänget. Rätt kul att kunna uppdatera bloggen när det händer nåt.
En bra dag med ny gammal information. Trevligt att träffa andra SV-jobbare som nu även blivit flitiga facebook användare.
Nu är man hemma igen. Har hämtat slalomskidorna som jag ska ha i helgen. Kommer att bli perfekt bara jag håller mig frisk.
Har fixat med en del partymusik ikväll.... få se om det blir nå bra!

Nu har sambon kommit hem från Norge. Har visst haft en del flygstrul men nu är han i hemmets lugna vrå iaf.
Bäst att gå och vara lite trevlig.
Kort och gott!

Utbildnings dag


Sitter med en massa trevligt SV folk på utbildning i Härnösand.

tisdag 3 februari 2009

Okej, En HÅKKI till

Jag erkänner.. har fortfarande inte gått till sängs men NU är jag på väg... hittade ett klipp till som jag måste få visa, storyn bakom allt

The power of GLESBYGD!

Jag har gått och blivit förkyld. Kände det redan igår och idag började det på riktigt. Jag har inte tid med nån sjukdom. Imorgon ska vi till Härnösand på personalutbildning. Jag hoppas att jag får åka med chefen så slipper jag sitta och koncentrera mig på körningen.
IDAG har jag fått stifta bekantskap med Jimmy Eriksson - Han jobbar med ungdomsfrågor inom SV. En trevlig prick som jag hoppas att vi kommer att få träffa mera.
När vi satt och drack kaffe pratade vi om en ungdomskonferens som ska hållas den 14 - 15 mars. En av föreläsarna och inspiratörerna är en person som jag lyssnat på för nåt år sedan. Han heter Tomas HÅKKI Eriksson. En fantastisk kille som ger en framtidstro på alla sätt och vis. Han är nån blandning mellan nutid framtid och 70-tal. Helt klart KUNG!
Han är THE POWER OF GLESBYGD! Kul uttryck!
Ta chansen att lyssna på honom. Mer info kan jag nog lägga in senare.
Jag lägger in en "trailer" från Youtube...


Jag missade ett möte på bygdegården ikväll. Det är helt hopplöst att kunna vara med på kvällsmöten när jag är ensam med barnen. Det hoppas jag att min omvärld förstår. Jag säger som mitt favorit uttryck i Yrrol, Jag är ingen maskin - jag är kvinna!

Jag fick iaf en rapport ifrån mötet. De verkade klara sig bra utan mig och kom med några förslag som jag tror kommer att falla i god jord! - Bra jobbat

Nu är nästan allt packat och klart till Solberg. Återstår att fixa lite rolig partymusik. Det får bli imorgon kväll! Det blir nog lite blandat, nytt och gamalt å så lite UGGLA förståss! Annars får jag nog Anna efter mig... Jag undrar om vi måste ta med PISTVAKT skivan - än fast den är rätt livsfarlig... har partajats en hel del till den. Men vågar man lämna ett vinnande koncept hemma? Ja, det är frågan. En sak som är helt säker - LARS VEGAS får inte följa me´ Julen är slut och därmed har den skivan gjort sitt. Det håller nog fruarna Su med om!
Tro det eller ej. Men jag tänker gå och lägga mig i rätt bra tid... klockan är snart 22 och jag är redan på väg till sängs... JAG ÄR SJUK - annars hade jag aldrig lyckats med detta.
Det går bra att tycka synd om mig... lämna gärna kommentarer här men är det choklad och andra presenter så får det bli trad. snigelpost!
Tack å hej... imorr´n är jag nog piggare!

måndag 2 februari 2009

Burr... fortfarande kallt

Vaknade i morse och insåg att fröken inte hade satt på motorvärmaren. Rusade ut i morronrock och satte i kontakten. -18 grader. Vi skulle iväg till Stor och liten för lite bus, sång och fika.
Tänk att det ska kännas så stressigt varje måndag när vi ska iväg. Det börjar ju tio så det är ju inte direkt i ottan, men ändå.
Dagen har ägnats åt att plocka och stöka lite som vanligt. En dag kan gå ganska så fort. Har fixat med blommogram och lite annat pappersjobb.
Kusinerna kom en stund medan mamman åkte på jobbträff. Enkelt att vara barnvakt åt barn som näst intill sköter sig själv. Den minsta och jag satt och kollade på foton på datorn. Det verkade hon gilla. Det är helt sjukt va mycke kort man tar och som man tror att man måste ha kvar. Jag satt och raderade 127 st och då har jag bara kommit till 2006. Det finns några mappar till att redigera.
Efter middan va det skiftbyte med barnen. De tog reflexväst på och drog till kusinerna som va här tidigare. Jag hann diska undan, se lite av Bonde söker fru - bröllopet... Åh vilken sockersöt historia. De ser så kära ut... Bruden sjöng för brudgumen en fantastiskt fin sång... tror att det va nån Sonja Alden låt. Givetvis kom det en tår i ögat bara för att det va så gulligt.
Tog sparken och åkte till Kalla2 för att hämta hem en kvarglömd tröja.... där fick man lite kaffe och en chokladbit. Sparkade vidare och hämtade hem barnen. Dagisdag imorgon så det blev en tidig kväll. Snälla som de är gick de till sängs utan sura miner.
Allt är packat inför morgondagen. Det som är gjort idag slipper man imorgon.
Nu återstår det bara att få den här människan i säng. Det brukar ju som vanligt vara det svåraste.

Det sorglia med Dunplockandet fortsätter, Kalla Fakta har gjort ännu ett repotage om dun industrin... denna gången är det i Kina. Programmet sänds på söndag tror jag.
Jag uppmanar alla att INTE KÖPA NÅT MED DUN I. Stanna inne om du fryser! Jag tror att det är svårt att bevisa att dunet inte är plockad av en levande fågel... som sagt, vill man bli rik skiter man i etik och moral! Därför är det nog bästa att avstå du till 100%

Nog om detta, mer etik och moral blir det på onsdag när det är personlautbildning på SV. En heldag i Härnösand om just etikfrågor.
Imorgon är det vanlig jobbdag... då är det hårdkörning igen. Jag har fått flera förfrågningar om kurser sedan i fredags. Skorped är på gång när det gäller cirklar, kurser och kulturarrangemang. Härligt - precis vad vi behöver.
I dessa tider när alla har ont om slantar men ändå vill göra nåt är det perfekt att starta cirklar. Man får både kunskap och sällskap.... till en kostnad av noll kr. Nåt att tänka på för den som än inte startat nån cirkel!

Natti natti!

Teknikens under!


Den här bilden skickade jag igår kväll till en mobilblogg... Hej å hå... nu ligger den här ute i bloggosfären. Med den här tekniken kan jag hålla hela världen uppdaterad om vad som händer mig och de mina... verkar helt livsfarligt med tanke på vilka fina bilder jag kan knäppa i slalombacken till helgen...
Jag som va på väg att skriva att det skulle bli ett blogg-stopp under slutet av veckan... men se det blir det inte. Vem vet, censuren kan ju stoppa alla bilder och då blir det ju rätt lugnt på den här sidan.
Rätt häftigt iaf...

söndag 1 februari 2009

Bloggledig eller?



Vad i hela världen har jag tagit vägen... ja det är frågan! Helgerna brukar kunna bli en massa korta inlägg. Idag har jag inte haft tid.
Vi tog det rätt lugnt från morgonen och sen satte vi fart. Grabbarna va riktigt långhåriga så det blev till att frisera till dem lite. Tvättmaskinen har gått på högfart och det gäller att hänga rätt så att allt ryms på linorna.
Det va rätt bistert ute idag. -16 visade termometern... burr. Det hindrade inte att mina små skidåkarpojkar ville ut och åka lite. De tog några varv runt tomten. Härligt att se vilken iver de åker med. Lillebror ramlade några gånger men som tur va så fanns hjälpen nära... vad har man en storebror till om inte när man behöver en hjälpande hand.
Oftast när vi är ute så ramlar det in lite fler barn vilket det gjorde även idag. De lekte och hade riktigt skoj medan jag drog in lite ved... jag känner mig så himla duktig när jag gör det!
Efter kaffedrickning med svägerskan m familj tog jag mig i kragen och satte igång en semel bulle deg. Ugnen bråkade med mig idag också men trots det så blev det riktigt bra bullar. Tror jag måste göra en laddning till.
Medan degen jäste städade jag några skåp och röjde bort tomma syltburkar och saftflaskor... lätt att ställa på "tillsvidare platser". Nu är det fraktade dit de ska - matkällaren, i väntan på att de ska fyllas på igen. Hade i ett svagt ögonblick tänkt att koka saft också men insåg att det inte fanns något socker i huset... det får bli en annan dag.

Det har också blivit en hel del datasittning på eftermiddan. Jag har insett att jag är Facebook periodare. Ibland glömmer jag bort att gå in där på flera veckor men nu har jag den senaste veckan varit en flitig gäst. Det är rätt kul. Idag hittade jag en gammal CUF-vän. Tuffade till mig och ställde frågan om det möjligen kunde vara den personen - BINGO! Det va han. Inte för att vi känner varandra idag men ändå...

Helgen har varit förträfflig på alla sätt. Inget att klaga över. Förutom det som visats på nyheterna hela dagen. JAG BLIR TOKIG på allt djurplågeri. Det jag tänker på är dunet som plockas från levande gäss. Vilken fruktansvärd upplevelse för fåglarna. Den som sitter och plockar dun måste ju också vara helt hjärntvättad. Jag ryser i hela kroppen. ALDRIG mer vill jag ha duntäcke eller dunjacka. Jag har i många år pratat varmt om mitt duntäcke och prisat det högt. Täcket (som va köpt på jysk) är för nåt år sedan kastat och jag hade tänkt att köpa ett nytt vilket jag som tur va inte gjorde. VEM kan sova gott om natten om man vet att det är dun från dessa stackars fåglar. PENGAR och makt gör folk helt dumma, det är jag övertygad om.
Nu har jordbruksministern lovat att ta tag i saken... jag hoppas verkligen att han gör nåt och inte bara står i TV och säger det. Är det nåt jag ska hålla koll på så är det vad han gör med frågan!

Så ett litet tack...
TACK för kommentaren jag fick av dig Anga angående folk som beter sig underligt. Jag tror att du och jag har upplevt samma sak... Fina uttryck du har på MSN!

Kvällen har jag tillbringat med strykjärnet och BECK. Det är ju mycket mysigare och krypa ner i soffan med nåt gott. Än att stå i het ånga och försöka pressa hela den här familjens kläder... MEN vad gör man inte för att få undan högarna i tvättstugan. Botten är iaf nådd. Jag antar att det kommer att fyllas på igen efter vår vistelse i Solberg.
Packningen har börjat och en väska är klar med handdukar och sängkläder. Jag har även gjort högar åt var och en så snar åker det ner i var sin väska.... Jag känner att jag ligger bra till!

Det är väl inte så konstigt att man hinner med mycket när man jobbar över varenda kväll. Nu är kl halv ett och jag måste gå och lägga mig!

Gott folk.... jag skriver mera... och mera och mera men inte idag... eller jo, det är ju för tusan en ny dag nu och jag är rätt säker på att det kommer några rader till under detta dygn. Sov gott!