lördag 10 oktober 2009

Full fart mot helgen! (kan vara en använd rubrik)

När barnen kom hem från skolan idag satte vi igång och bakade en sockerkaka. Nils nya formar som han fick igår skulle testas och det blev förmodligen världens sötaste kakor. Två små formar som passar utmärkt för eftermiddagsfika till fyra barn. Jo, för två barn blev fyra... fick besöka av kusinerna och nu börjar fröken Nova fatta att det är rätt kul att också stanna hos kompisar. Det va roligt att hon ville vara här en stund medan mamma jobbade och pappa fixade med isolreing av hallen.
Medan jag fixade mat drog grabbarna till en annan go vän... Det blev pasta och kyckling idag. Inte så jättekul att äta själv. Mina små raringar äter ju med mig men blir klar så fort så man är snart ensam igen.
Jag plockade undan och sen va det dags för att fira IDA! HIPP HIPP HURRA för Ida Sundberg!!Fyller år imorgon men höll kalas ikväll. En sprudlande glad tös som bjöd på superfika. Vi va drygt 10 runt fikabordet och det va jättetrevligt. Nils tyckte att det fattades en person - VART VA KURT?? Säger som kaffekokerskan - Inget riktigt kalas utan Kurt!! Barn har roliga kommentarer... men väl så tänkvärda!
Jag borde också ha blivit gratulerad idag men vem kan veta det?? Jag och mamma hade nämnligen namnsdag idag - Jag heter Inger i andra namn så mamma och jag brukar gratulera varandra... och det gjorde vi redan igår så... det fick väl räcka.

Trötta efter en hel skolvecka somnade barnen gott efter att vi läst Axels bokfynd på bibblan - BAJS BOKEN.... En riktigt lärorik bok... eller?? De skrattade så de vek sig dubbel när det fanns en konversation mellan barn och mamman, Barnet frågade - Vad får vi till middag? Mamman svarade rotmos och bajskorv.... Jättekul!! Nils upprepade detta ett antal gånger och skrattade nåt helt makalöst - 4-års humor!!

Nu är det snart lördagsmorgon. Innebär en massa kaffe och melodikryss och bara trevligt. Det är det bästa med hela helgen.
Nåt sällskap till krysset får jag inte eftersom hon drar till IKEA... Dit skulle jag också ha varit. Måste nog ta en heldag där - kanske själv så jag både hinner kolla kläder och lite smått och gott på Kamprads enorma varuhus. Nja, själv låter väl lite trist - tar nog med mig nån vän som känner sig manad.
Nu ska jag krypa till kojs - vakna till en ny underbar dag. Känner att det kan bli en riktigt bra dag. Har flera saker som jag ska ta itu med och blir det inte av så gör det inget heller... Jag tänker ta dagen som den kommer.

Det är isande kallt ute... "det luktar snö" snart, snart biter Kung Bore tag i oss, det känns på nåt vis... Men å andra sidan så är man beredd... vet inte att jag kännt mig så vinter-klar nåt år som i år. Det enda som fattas är vinterskor till barnen vilket inte är det roligaste att köpa för det blir oftast bara fel... går några månader så är det trångt och ont i fötterna.

Nåväl.. det löser sig nog. Jag känner mig förnöjsam - världen ler mot mig även om det vissa stunder känns som att man har ett rätt innehållslöst liv.

Kramelikram och god natt mina vänner!

Inga kommentarer: