måndag 10 augusti 2009

Marsch i säng!!

Detta är sista kvällen innan allvaret börjar. Det är dags att gå till jobbet igen... Jag har varit ledig i hur många veckor som helst och ändå så har det bara blåst till.
Nu är det iaf dags. Gruvar mig mest för att få upp killarna ur sängen men det ska nog gå på nåt vis.
Idag blev det en ganska så fin dag trots att de hotat med regn. Har grejat lite här hemma men inte uträttat nå större stordåd. Klippte gräset och kastade ut lite gräsfrö på mina små jordplättar... för jag visste ju att det skulle regna på eftermiddan. Å regna gjorde det som om himlen va öppen. Det vräkte och öste ner på samma gång. Givetvis råkade jag traska bort till Linda strax innan regnskuren så när jag skulle hem igen så blev jag ganska så dränkt!!
Fick kaffe borta hos Anna. Barnen skulle följa men i sista sekunden valde de att vara hemma å se på film istället.
Tidigare idag hade barnen bestämt träff med farbror Bengt borta vid dammen. Det skulle fiskas idag också. mjärden va ute men tror att den va tom... de fick fiska med spö istället och Axel och Oscar fick tre små rödingar med sig hem. Nu har vi stekt och grabbarna åt upp alltihopa - då minsann kan man äta fisk! Dagen Omega3 intag är klart!
Nils fiskade inget, han och Emil for till farmor och fick soppa i stället. Jag for också till farmor en sväng - har tvättat Nils älskade "Bä", han kan ju inte komma smutsig som en gris till bakfickan imorgon. Problemet är att få den lilla ruskpricken torr. Farmors tumlar fick rycka in som hjälp. Tur att det finns personer med tumlar - vår har ju som sagt brunnit upp!
Ikväll har jag bakat till Axels kalas. Jag har dragit mig för det hela dagen och till sist så började jag. Det går ju så bra bara man får fram allt och inser att köket ser ut som ett bombnedslag för en stund.
Tre sorter blev det. Förmodligen min bästa Snoddas genom tiderna. Jag lyckades till och med skära eländet, det brukar vara det värsta med långpannekakor. Sen gjorde jag nå sorts chokladkakor det givna på alla kalas - Negerbollar.
Nu är det kväll och jag vill inget annat än att vägra inse att jag måste gå och lägga mig. JAg ska se lite BECK film innan jag rycker tag i nacksinnet och släpar mig själv upp för trappan.
Nu låter det som om jag inte vill jobba men så är det givetvis inte. Det är bara så himla enkelt att inte ha nån tid att passa, inga dagisväskor att släpa på, men det kommer en tid som är ännu värre och det är vintern. Då kan man säga att man ska släpa en massa saker... så än är det sensommar (inte höst) och vi fortsätter att njuta även om de hotar med sämre väder.
Vi har iaf beställt fint väder till helgen - å hör sen mr Yr.no (för det är en han det är jag säker på, med tanke på att han inte är att lita på :-)) )
Det stora taberaset i Bureåborg hålls på lördag och då bara måste det vara fint väder!! Så är det bara. Vi håller alla vädertummar vi har och hoppas på det bästa. Men man kan säkert ha skoj i poncho, och sydväst också - Det finns väl inget dåligt väder för en hejdundrande till fest - det handlar om inställningen!!
Nu blir det alltså lite film å sen MARSCH I SÄNG fröken Karlström!

Inga kommentarer: