lördag 22 augusti 2009

Arbetet inkräktar på bloggandet :-)


Det slarvas med bloggandet. Vet inte om det är jobbet som inkräktar eller om det beror på att Rickard är hemma.
Vi får väl se hur det blir till veckan... är jag lika usel på att göra inlägg då så är det jobbet det beror på!
Hur som helst, igår scannades mitt huvud och de fann ingenting - kan ju låta märkligt men i mitt fall så va det ju ganska så bra. Jag hoppas att skallen inte va heltom. Vad de då inte hittade va, blödning eller fraktur... Min huvudvärk beror på något annat. Förmodligen nån nack-nerv som ligger fel. Ska ta å beställa en tid hos fru Liljedahl - kanske kan hon rätta till det!
Igår åts det en traditionell Norrlands rätt på altanen. SURSTRÖMMING med potatis, lök, gräddfil och tomater. En öl fick vi också men dock ingen snaps! Gott men inte så fantastiskt att man vill äta det nå mer än vartannat år. Det trista är ju att inget luktar normalt på flera dagar. Kläderna åkte till tvätten direkt, resterna åkte ut ur huset med en gång. Inte ens smörbyttan kan man behålla för denna förädlade fisk sätter smak på allt!

Efter att jag vädrat och eldat stearinljus på altan börjar det återgå till normal doft därute.

Ikväll ska vi äta kräftor... här tar vi höst traditionerna en efter en. Jag har gjort en egen lag på våra kineskiska kräftor (undra just om kinas kräftor har sneda ögon?) Vi får väl se om de saltar på sig lite. Det ryktas om att årets "rödingar" är lite smaklösa. Kanske man måste styra upp det hela med en Skåne??

Jag har även bakat några små söta pajer... Borta på faktorvägen ska det bakas några större pajer.
Vädret blir bättre och bättre iaf. När jag hämtade öa i morse regnade det men efter frukosten tog jag en timmes promenad och rensade skallen lite (va inte den tom?) Hittade en rätt risig bro men jag tog mig över den iaf. Känns lite läskigt att det ska gå å köra skoter över den där bron. Nu har jag spillt i mig ett antal kaffekoppar. Det är fullt hus med barn här - de kom på att de skulle köpa lördagsgodis på konsum. Drog iväg med var sin tjuga och skulle handla. Som tur är så har man direktkontakt med konsumpersonalen - kände att det behövdes nån som styrde upp handlingen. En 4, 5 och 6 åring förstår inte hur lite man får för denna slant...
Glad i hågen kom de hem med var sin påse godis. Jeanette hade styrt upp det mycket bra. Jag får väl tacka henne ikväll med nåt mumsigt.
Nej åter till hemmets arbete. Ska plocka lite rödvinbär så jag kan sätta igång lite saftning!

Det blev ett inlägg iaf.
Hej hopp!

1 kommentar:

ScrapAnga sa...

Oj, vad det såg gott ut, jag kommer ju in i morron, så om du har nån kvar ;)