tisdag 18 augusti 2009

Hundraårs fest - med buller å bång!

Så här länge har jag aldrig väntat med att skriva ett inlägg. Men allt har sina förklaringar. Sen sist jag skrev så har det hänt en hel del.
Efter Axels kalas så skulle husvagnen packas, pappa skulle hämtas... tur att det inte va tvärt om, packad pappa och husvagnen hämtas:-)
Det har inte funnits tid att skriva. Hur som helst. När nu dessa uppgifter va utförda så drog vi iväg till radioskuggans land... d v s Hellvattnet. Där finns inget bredband eller mobiltäckning att skryta över.
Vad som skulle ske va ett stort hejdundrade kalas. Tre eminenta företag skulle fira 60, 30 och 10 år! Sundbergs Åkeri 60, Klippverkstan 30 och PINK HINK 10 år. Å där skulle vi vara med å fira!
Fredag kväll vid 21 tiden rullade vi in och blev bjuden på en förträfflig thai-buffé. Goda vårrullar och kyckling m m. Vi kikade in i vår närmaste grannes husvagn och blev sittande där tills det va dags att göra kväll!
Vakande till en solig morgon. Först frukost och sen en massa fix och trix inför kvällens kalas. Jag körde ved till vildmarksbadet - den enda uppgift jag kände mig säker på, men den klarade jag galant!
Drog iväg hem för att fräscha till oss och lämna barnen hos farmor och farfar. De skulle få gå på utflykt till Lännäs fäboér... till deras stora glädje!
Åter till Hellvattnet och festfixandet. När vi kom dit hade det rullat in en och annan husvagn samt en stor turnébuss - men inte partybandet utan en annan partajande familj!
Jag och två andra brudar stack till logen för att blanda till bålen.... den blev riktigt bra men vad som blandades och vilka mängder behåller vi nog för oss själva....!!
Vid 17 -tiden kom alla gäster och festen kunde starta.
Mingel med bål och snacks och sen va det ätning i stora tältet! Jättegod mat och jätteroliga tal och sånger. Tänk vilken stämning det kan bli med en mattläggare och sveriges nödvändigaste partyband!!
Festandet fortsatte till långt in på småtimmarna. På vägen hem till husvagnen blev vi rätt skrämda av en stor läskig hund... helt ofarlig men man blir lite skraj så där i mörkret. Tur man hade en stor och stark kavaljer med sig!! Jag va vaken längst som alltid. Badade vildmarksbad och givetvis fick vi en genial idé om Sommarens sista dopp i hellvattnet... Sagt och gjort. Iväg det bar och några dyk i det sensommarsvala vattnet - men vi gjorde re i allafall! Sen tillbaka till det varma badet en stund och sen blev det sängen så där vid 7-snåret! Ja - man är nog inte riktigt klok men är man den som släcker och låser varje fest så gäller det att leva upp till sitt rykte!
Söndagen va en regnig dag - jag tror att det räcker att skriva det om den dagen! Nja - måste skriva GRATTIS GRATTIS till min supergranne GULLIK! Han blev iaf rejält firad på logen vid tolvslaget.... själv stod jag nere i baren serverade jag korv och öl till gästerna så jag fick inte dansa KNIVHUGGARROCK tillsammans med honom men jag hörde hur de hoppade där uppe så jag vet att han blev FIRAD till tusen!
Måndag va en solig dag - eller ska jag skriva solig och SEG dag. Fick iaf husvagnen urstädad och tvättad för att stallas in för sässongen.
Trög dag men lite tvätt och gräsklippning blev gjord. Rickard skottade matjord så nu är de högarna ur världen också!

Så blev det tisdag - en jobbardag! Hade ett inplanerat möte i Bredbyn kl 8 så jag behövde inte stiga upp så himla tidigt som tur va. Men det är rätt lugnt att stiga upp när man bara har sig själv att sköta om!
En mycket bra jobbardag men det är fortfarande katastrofvarning när man kliver in genom dörren på SV. Rörigt som bara den och hantverkare och städpersonal går in och ut hela tiden. Innan veckans slut så ska det vara något så när klart... får man hoppas.

Några bilder från festen har jag inte att lägga in just nu men de kommer i nåt inlägg framöver.

1 kommentar:

annica lygdman sa...

Lät mycket skoj de där. Ser fram mot nå bildbevis!!

KRAM