måndag 24 augusti 2009

Första skoldagen!


Så va det då dags. Sommarlovet är över för den här gången och just idag så va det dagen då Axel skulle börja MINIETTAN. Hjälp va tiden går.
Han va vid gott mod och tycktes nog vara stor när han med skolväskan i högsta hugg spatserade in i skolan... inte via förskolan, utan rätta entrén!
Att börja skolan är nåt visst - en dag man aldrig glömmer. I Skorped är det lätt att börja skolan. Man känner till lokalerna, kompisarna och lärarna - om man gått på dagis/förskolan förståss.
Inga konstigheter men det är PÅ RIKTIGT!
Jag va med hela tiden förutom när de gick på lunch, då smet jag iväg en sväng och kom tillbaka lite senare.
Det har varit en solig dag. Varmt som bara den och jag har plockat in 4 liter vinbär. Kokade saft av hälften och resten åkte till frysen. När jag tittade ner i den kom jag på mina hallon - de skulle jag ju koka sylt utav. Så fick det bli, men jag drygade ut det med blåbär så det blev alltså DROTTNINGSYLT! Nu kan vi lugnt äta pannkakor igen - bara vi får tag i nå ägg ifrån Högbyn! Ska lägga in en beställning redan imorgon.
Nu har jag även en panna med blåbärssylt på spisen - här råder fullt husmodersjobb. Man känner sig ganska så huslig när man håller på med saftning och syltning. Nu får man väl se hur många tröjor som blir förstörda efter att de ätit min goda sylt - blåbär är ju som bekant rätt omöjligt att få bort från kläder.
För övrigt så är vi en mindre i familjen igen. Rickard åkte till Norge imorse. Tror att det inte va med den värsta ångesten iaf. Alla är tillbaka på sina jobb i stort sett så det känns kanske inte lika bedrövligt att åka iväg å jobba.
Vi har hunnit det som va tänkt med stugan så det är väl med en viss harmoni man tillåter hösten komma.
Jag ska göra ett ryck med det sista målningen den här veckan. Det va ett tak som måste bättras på och några knutar också. Den färg vi målade med va inte det enklaste. Järnvitrol är något som har en förmåga att rinna nåt enormt eftersom det är som vatten. Att måla upp och ner är inte det enklaste kan jag säga. Jag hade en idé om sprayflaska.... ska testa det men är nog rätt säker på att det slutar med pensel iaf.
Efter en dags målning med detta stank man som ett järnrör eller en blodig biff - heter väl järnvitrol av nån anledning!!
Hur som helst - det blev fint och jag blev jättenöjd förutom där vi missat att måla. Det är inte så konstigt att man missar eftersom det inte syns förrän efter en stund... lite som att skriva med osynligt bläck.
Svammel svammel...
Tänkte jag skulle slänga mig framför tv:n å kolla in roomservice men jag ansluter mig till Lindas klubb och säger som hon gör om sina tv-kanaler ........ .... (lista ut själv vad det kan innebära) Jag har iaf ingen tv-bild och kan därför heller inte se på tv.
Nu har jag lite ogjort på nätet så det lär väl ta sin lilla tid och sen ska sylten lastas i burkar så innan det är gjort så är det väl natt å då ska jag sova eftersom det är jobb imorgon.
Den här veckan ter sig på ett annat vis än vad vi är van. Axel är ju ledig onsdagar så det är även min nya lediga dag.
Nu ska jag städa upp i blåbärs-skvättet. Ska försöka att inte söla ner mig för mycket. Råkade skrämma livet ur en förbipasserande ikväll. Hade en massa blåbärs saft som runnit ut på bänken - kunde inte låta bli att låtsas att jag skurit mig... jag la handen i saften och stod med brödkniven i högsta hugg - Ha haaa... va barnslig man kan vara!

Nu säger jag tack å gonatt!

Inga kommentarer: