onsdag 5 augusti 2009

Fest och firande i Umeå!!

I söndags fanns ingen tid för bloggande. Jag, barnen och svärmor rullade iväg mot Docksta där vi hade våra gubbar. De jobbade med stugan och nu börjar det bli riktigt bra. Det va varmt och skönt väder men ingen dirket sol att skryta med. När vi kom dit va även storebror Näsströms familj där. Vi fikade och grillade korv och sen tog vi oss en tur och plockade hallon. Fin fina bär som ska bli god sylt!

Kom hem ganska sent men som tur va hade farmor förberett mat så vi fick sätta oss till dukat bort och avnjuta en god fläskfilégryta!
Skulle hem och packa inför Umeåtrippen... men vi fick några cykelgäster på besök så packandet påbörjades bara och gjordes klart morgonen efter.
Strax efter 9 åkte vi iväg med fullt lass. Välfyllda väskor med kläder och annat... även "moffa-korgen" fick följa med - fylld med kaffe, saft och kakor - gott med en fikapaus! Stannade 4 mil innan slutdestinationen för att fika!!
I Umeå checkade vi in på Westen hotel - ett gammalt fint hotel - kände dirket att där skulle vi trivas!
Rickard drog iväg till Nydala badet med alla barn och vi andra tog oss en tripp på stan.
Käkade god mat på en båt intill hotellet, sen blev det film för alla barn och en uteservering för oss vuxna! Kvällen va varm och skön men till sist så drog vi oss tillbaka till hotellet.
Man kan inte gå och sova för tidigt när det finns en person som fyller 50 år på tolvslaget - vi firade honom så gott vi kunde och höll ut rätt så bra än fast vi varit i farten hela dagen.
Efter lite sömn och en god hotelfrukost gav vi oss iväg till olika apotek för att inhandla medicin och skavsårsplåster... sen blev det NOLIA mässan resten av dagen. Man trampar runt i olika hallar och trängs... börsen är öppen mest hela tiden men konstigt nog känns det som man inte köpt nåt vettigt. Nu har vi iaf spanat in en båt som skulle passa bra nere i Docksta... Riktigt fin va den, jag köper nog den när jag blir rik...
Nils fick en "rak-kepa" så där knep man några "snäll-mamma-poäng". Det blev lite små inköp åt mig själv, bl a en börs men mest köpte vi det som gick att äta eller dricka...
Vi stannade på mässan tills den stängde och sen åkte vi till hotellet för att få lite champange och jordgubbar i gröngräset tillsammans med 50-åringen!

När detta va avklarat va det dags för en god middag på Harrys. Fläskfile med pommes och ett gott vitlöksbröd till förrätt.

Stannade där så länge som vi orkade och sen drog vi tillbaka till hotellet för att överlämna ett sista paket till jubilaren. Paketet innehöll cognacs kupor vilka också testades...
En mycket trevlig dag och det hoppas jag att Tommy också tyckte!
Onsdag morgon va inte lika kul. Rickard skulle åka till flyget för att fara vidare till jobbet i Norge. Det va med tårar i ögonen både på barnen, han och mig som han lämnade oss. Tur att vi är rätt så van men det är så sorgligt när Axel blir så där dö-lessen så man rycks med i gråtandet!
Det gick över som tur va och vi packade oss ur rummet och checkade ut. Några av oss åkte till mässan och några gick på stan för att bränna de sista slantarna.


Jag köpte ett par Docksta tofflor och Axel fördrev tiden med att köra grävar-simulator.

VI va rätt nöjad allihopa så innan vi styrde vidare mot Övik tog vi en sväng Norr om stan och kollade in Intersport. Jag köpte ingenting - tror att min hjärna inte klarade mera shopping - inte min börs heller!!
Barnen somnade på en gång och jag fick roa mig med att tala i telefon och lyssna på radio. Färden hem gick förvånandsvärt fort. Packade ur bilen och svidade om för att gå på kalas hos Tommy och Mira Näs. Vi fick smörgåstårta - jättegott - det va länge sen man åt det!!

Nu börjar klockan närma sig midnatt igen och jag tror att jag ska gå och lägga mig och sova en riktig skönhes sömn... Jag kan inte skryta med att jag sovit nå vidare de här nätterna. Med fyra personer i en dubbelsäng som gärna delar sig på mitten så sover man inte så gott. Stackars Rickard som råkade hamna mitt i delningen... ja, ni förstår själva vad som hände - DUNS - så låg han där på golvet. Ja, ja... jag säger som Axel, sängen på hotellet va skön men våran säng här hemma är skönare!!
Natti natti!!

1 kommentar:

ScrapAnga sa...

oJ VILKET DUNDERKALAS NI VARIT PÅ, SÄGA VAD MAN VILL, MEN NI VERKAR HA HAFT EN FANTASTISKT ROLIG SOMMAR.