söndag 27 februari 2011

Stink-bomb!

Nu har jag gjort bort det urtråkiga jobbet att städa kylen. Jag hittade stinkbomben... en god ost som hamnat bakom allt annat och låg där och luktade URK!

Nu är vi klädd och klar - dags att ge oss iväg till Järved och hejja fram KB65!!

Hockey-dag!

Idag är det sässongens sista sammandrag i hockey i Järved. Rickard och Axel är redan iväg och jag, Nils och farmor kommer lite senare. Känns kul - det va så härlig stämning förra gången.

Innan vi åker ska jag fixa lite fika - alltid gott med en kopp kaffe mellan matcherna och en macka å en snoddas... men det finns väl nå fika där också så har man bara storbörsen med sig så ska man nog inte gå därifrån hungrig!!
Undra just om man får syn på nån Strandbergare?? Fast "urmodern" är väl i Åre och svänger på rumpan i pisterna!

Jag har ett tråk-jobb att göra också innan vi åker - STÄDA KYLEN - köpte  mjölk förra veckan som läkte... för#%nn%t!
Det betyder att jag måste ta ut allt, torka allt och förhoppnigsvis får jag bort liklukten - fy för stinkande kylar... men sånt händer. Tänk att mjölk som är så gott stinker så äckligt!

Bäst att snabba på så jag hinner klart innan farmor står och väntar på mig!!

Vaken och uppstigen - jag kliver ut i en ny underbar dag!!




lördag 26 februari 2011

Äntligen


Sol, promenad, kaffe och kryss. Årets första utomhus kryss. Vart är min kompis?

Fullt hus!

Nu har sambon dykt upp igen å det blir som vanligt inte samma iver i bloggandet eller jag jag säga att jag inte hinner, jag har iaf inte samma rutiner.
Igår tog jag och Anna en promenad på förmiddan - måste ju passa på när Rickard är hemma. När det va gjort så kom jag hem till ett tomt hus - Trodde det skulle vara full fart med vedkörning eller nåt annat men de hade smitit iväg till farmor. Jag styrde in lite ved och det va ett härligt väder att vara ute i.
När jag ändå va klädd å klar tog jag den kvarglömda sparken från nyår och körde hem den... rätt som det är så har sparkföret försvunnit å då vet man ju hur det blir.

Det är trevligt att bara vara hemma å pyssla på. Jag eldade i eldkorgen men rätt som det va så va vi bjuden på fika hos Arne så elden fick enbart vara mysig - grilla får vi kanske göra idag istället.

Dagen förflöt, vi spelade lite bandy och det gick hårt till... Axel och jag va på samma lag och Nils och Rickard va på ett lag - Givetvis vann jag och Axel fast sista målet skänkte vi bort så man kan säga att det blev oavgjort....

Middagen blev tacos och eftersom Anna skickat två femtedelar av sin familj till Mora tog jag hand om resten... de fick mat här och sen fick jag skjuts av henne till SSK-årsmötet på skolan.
Ett trevligt möte med många besökande. Fikat räckte nästan inte till - angenämt... Men jag hade kunnat stå över fikat eftersom vi skulle till Sofi å gratta henne och där vankades det också go-fika!!

Nu har jag skickat tre grabbar till hockeyträning... Jag är själv i huset... har nästan lite svårt att veta vad jag ska göra eftersom jag är så ovan... Tror att jag ska ta mig en promenad i det vackra vädret och sen kan man njuta av VINTERSTUDION, Pops och Karlsson...

På med skorna å ut i solen - men först så ska jag leverera ÖA till Grannen!

När vi kom hem va det bara att

onsdag 23 februari 2011

Lätt som en plätt!

Så va den här kvällen snart till ända eller Det är väl just det den är.
Nu har vi haft valberedningsmöte och det gick ju lätt som en plätt... ja, ganska iaf. Alla poster är klara förutom nån liten plats som fortfarande är lite si å så med... men innan fredag så är alla bitar på plats, det lovar jag!

Vi har det väldigt trevligt i vår VB-grupp - När Karin kom hade hon inte ens fått nån middag, tur att jag hade kvar av min morotssoppa... Den va välsignad tror jag - räckte ju till hur många som helst, överlämnade ju en liten hink till mamma också och så åt jag både till lunch och middag!

Med soppa i magen å kaffe på toppen jobbar man bra.

Min raketresa till stan gick fin fint... Kl 13.30 Skorped - Gälven - SV - Logopeden - Skorped kl 16.50
Nu ska vi göra paus i logoped-andet ett tag... måste jobba på lite olika bokstäver tills vi ses igen i Maj.

Axel, Kerstin och Nils... bilden togs nån gång när vi hade
vägarna förbi... Alltid lika mysigt att hälsa på!
Här verkar grabbarna fått med sig nån gott också.
Nu är det väl bara att ladda för en ny jobbardag. Packa väskor och lägga fram kläder.
Har just talat en stund med moster i Bjästa... en trogen blogg läserska - men det räcker inte att bara träffas genom bokstäver... ibland måste man ringa också. Hon är en erfaren gympa-ledare som vi behövde lite hjälp av... och det va som vanligt inga problem! TACK Kerstin - du är en pärla!

Nej, en sista sväng ner-i panna... en sista check att alla hockeygrejor är på plats... sen är det lopplådan som gäller.
Än fast det satt fast på förmiddagen  - hände ingenting så kan jag känna mig rätt nöjd med dagen... Har både städat och bytt sängkläder - PRICK vad jag hade tänkt.

Imorgon kommer det en "pappi" hem till huset också! De blir kul de!

Natti natti!!

Stan idag igen!

Idag hade jag tänkt hinna så mycket men det har inte blivit så. Hatar att ha nåt jag ska iväg på... kommer liksom inte igång.
Kokade iaf ihop en morotssoppa på nå extra billiga morötter från konsum. Skjutsade iväg Nils på rytmiken och fick mig lite kaffe hos farmor medan jag väntade på att hämta hem pojken igen.
Hade en timme på mig att göra nåt eller ingenting - jag valde dammsuga, skura och riva ur sängen... sätta på en tvättmaskin och sanera toaletten.
Nu är det alltså dags för nästa skjutsning - mot stan och logopeden. Har en brödleverans att utföra också... Alltid redo!
Nej, dricka upp kaffet och ge sig iväg så man kommer hem nån gång. Har valberedningsmöte här ikväll, årsmötestiden är bråda tider kan jag säga.

Missa inte SSKs årsmöte på fredag! Kom dit å fika åtminstone, alla val är klara så ingen behöver vara rädd för att få ett uppdrag man inte kan säga nej till... MEN varför säga nej?? Man borde väl va hedrad över att få va me... !!

Ajösssss!

tisdag 22 februari 2011

En kändis!!


Svägerskan har gått å blive kändis!!
Ni har väl inte missat senaste numret av Vi i Villa - På sidan 40 - 41 är det ett repotage om självaste Linda Länsman! Kul!! Hon kör hårt med två bloggar... båda lika roliga att läsa!
Man får lyfta på hatten och gratulera till blogg-framgångarna!! Men istället för att titta på bilderna så tror jag att jag gör ett hembesök ;-)

Så till mitt inte fullt lika kända hem och liv ;-)
Trots att jag försökt gå och lägga mig i god tid igår kväll så va jag dödstrött när jag tvingades vakna. Masade mig upp och lät min underbara dusch göra ett försök till väckning.
Väckte mina gullungar och de va lika trötta som jag. Rusade ner till pannan och gjorde upp eld, inte för att det kändes kall - bara en ingivelse. Fixade frukost, kläder och allt man gör på morgonen... eldade lite till. Packade mammas nytvättade kläder i en kasse.
Kom ut och kände att det va en miljon minusgrader igen... fy vale! Va nog inte så dumt att elda lite iaf.

Iväg till dagis och vidare mot Gälven... kollade dagsformen med mor och överlämnade både lapacho te och klädpåsen. Pappa bjöd på godis - trevlig start på dagen!!
Vidare mot stan och kaffeslurk på jobbet.
Hade ett möte kl 9 och sen ägnade jag mig åt det jag ska - JOBBA. Förmiddagen va otroligt lång och jag hann en å annan surdeg.
Eftersom jag hade lite brådis på morgonen åkte jag ifrån min otroligt tråkiga matlåda... tror att det va mitt undermedvetna som lämnade den hemma. MEN vid luch är man ju rätt sugen på nåt matigt så jag och chefen hämtade lite thai-mat. Så gott det är, å såå mycke de är...
Eftermiddagen förflöt med en massa jobb.

Ikväll va det dags för barngympa och Nils kände sig lite trött ända till 17.55 - Då kom han på att han ville dit. Iväg det bar och där va det många bilar som jag kände igen... Fixade en skjuts åt Nils på hemvägen så slapp jag ge mig ut i kylan igen. Måste ju va lite miljömedveten också.
Modomatchen slutade väl - VINST för en gång skull... men en mycket viktig vinst!

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla in veckans avsnitt av Dansbanan i Täfteå... De bli skönt de. Ledig imorgon men gett te stan iaf.








måndag 21 februari 2011

Japp - jag fixar det!

Det känns bra när man kan göra nåt bra för en som behöver. Imorse åkte jag förbi hos mina föräldrar med två vattendunkar... Deras vatten har nämnligen frusit. Inte kul. Man märker hur mycket vatten det går åt när man inte har det rinnande i kranen. Tror att mina dukar kom väl till pass. Jag passade även på att ta med lite tvätt från mamma nu när hon själv inte kan starta tvättmaskinen.

Dagen har varit bra med jobb och sjukgymnast. Jag har även varit och inhandlat det livsviktiga Lapatcho-teet... Nu jäkar ska vi hålla oss friska. Jag har redan levererat ett smakprov till svärmor... Inga sjukdomar ska få bita sig fast i oss inte.
Jag har även blivit förärad med en jättefin bukett tulpaner - TACK världens bästa DU!! Det uppskattas ska du veta!

Nu ska jag gå och hänga en tvätt, slänga in lite ved i pannan... göra kväll... Jag trodde jag skulle dö när klockan ringde imorse... Sömn är nog botemedlet.

KÖR försiktigt alla ni som ska ut på vägarna - det händer olyckor i var och varannat gathörn. Bergningsbilarna har fullt upp - så även räddningstjänsten.

Bättre fem minuter för sent än aldrig!!



söndag 20 februari 2011

Varm i hjärtat!

Ikväll har jag varit på mackmöte. Grabbarna ville nog helst bara krypa å gömma sig när jag sa att det va vad som stod på kvällens schema.
Nu hade de tur å slapp följa med mig och fick vara hos kusinerna istället. Mötet drog ut på tiden och jag satt på nålar från kl 19... gick hem tjugoöver... ringde till Axels mobil å sa att jag va  på väg hem och att de kunde klä sig och gå hem de också.
När jag gick efter vägen såg jag mina små troll... När de såg mig blev de jätteglada och sprang emot mig... Det värmer i hjärtat när två små älsklingar vinkar och springer mot mig.

Fikade lite mjölk och brunkaka... Jag har ju bakat en del idag eftersom jag va tvungen att göra utav med mina 12 trasiga ägg från igår...

Nu är det sovatime och dags för en ny arbetsvecka. Håller tummarna att Axel inte också insjuknar i febran... hade en rätt skrovlig röst idag efter allt skidåkande. Många piggelinpoäng denna helg kan jag säga!

Natti natti...

Va rädd om det du har - det är iallafall jag!

Skorpeds framtid

Nu har jag fått hem skid-killen. En stolt grabb som sov över på skolan. Tyckte förståss att tjejerna skrattat lite väl mycket och inte följt reglerna om att det skulle vara tyst kl 22
Nattens stora händelse va att Alfreds uppblåsta madrass gick hål i så de fick sova på golvet... aj, fy va ont i ryggen det skulle ha varit.

Jag har bakat lite idag - gatt ju göra nåt av mina krossade ägg. Blev sockerkaka och pannkakssmet. Så idag blir det pannkaka än fast det är söndag.

Det har varit möte på Bygdegården idag. Skorpeds intresseförening hade informations möte och tog gärna emot idéer och synpunkter på sånt som de ska bevaka. Framkom en å annan idé tror jag.
Vi fick även smaka på Myckelgensjöglassen... Mitt betyg va: Glass... Är ju inte van så exklusiv glass - blir oftast konsums extra... tresmak eller vanlij å ska vi lyxa till det blir det Big Pack...

Nej, nu är det dags för pannkaksstekning och sen vidare mot nästa möte kl 18

Sen är det kväll å söndagen avslutas med Solsidan!

lördag 19 februari 2011

Kanonmiddag!

Efter dagens bestyr blev det bestämt att vi skulle göra en knytkalasmiddag på 10an... Det blev toppen gott. Jag gjorde en Västerbottenpaj med romsås, Anna gjorde älgfilé med supergod sås. Till det gjorde vi klyftpotatis och sallad.
Efterrätten blev en kladdkaka som fanns i frysen, till den hallon och grädde. Gissa om vi är proppmätta!!

Det känns lite tomt i huset - Nu är det bara jag och Nils... Axel sover på lägret och än har jag inte hört något om att det inte går bra... Stor pojken min!

Nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det fullspäckat schema med föreningsmöten åt alla håll. Kom till bygdegården kl 14 och gör din röst hörd - Intresseföreningen har möte och då är alla som vill välkomna med idéer om Skorpeds Framtid.

En bra dag och vissa saker är mer glädjande än andra!!

Njut av livet - idag är det min tur igen!!

Sysslor!

Det finns verkligen hur mycket som helst att göra i ett hus. Idag efter vi lämnat Axel på lägret blev det KRYSS!! Jippi - ett trevligt och billigt lördagsnöje.
Sen gick vi hem och jag passade på att styra in en hel del ved är ändå täckbyxorna va på. Det va bistert i morse men nu tror jag att det lättar lite. Solen värmer skönt som tur är. När jag ändå va i farten så passade jag på att bära ut aska... blir ju en hel del när man eldar som man gör. Det blir också en hel del sopor som ska fraktas åt olika håll, plast, papper, PET-flaskor... matrester som in djur i skogen får. Ja, å allt ska bäras hit och dit.
Nu borde jag dra fram snabeldraken och röja lite i huset också. Kanske är en sväng på Konsum också nödvändig... ska fixa lite käk ihop med en god vän - det va länge sen sist vi gjorde det.

Ja, så ser den här dagen ut. Nu har jag iaf gjort en insats för SSKs årsmöte - skönt när uppskjutna saker är gjorda. Check på det!

Ajöss!

Kylan kvarstår

Någon större skillnad i temperatur är det inte idag - 29 när jag steg upp. Burrigt men tur att man har ett varmt hus. Läste på FB att flera har fått vattnet fruset och det är ju inte särskilt kul. Kämpa på vänner... snart ska väl den här vargavintern vara över. Röken ur alla skorstenar står rakt upp - inte en vindpust å tur är väl det. Det syntes tydligt igår att fredagsmyset i var gård pågick i pannrummet... Man hinner ju inte upp förrän man ska ner igen... Fast jag gillar ju att elda så det är lugnt!

Nu har jag fått mitt kaffe och mina mackor... de ä gott de... bästa stunden på hela dagen. Axel är packad å klar för skidlägret - synd på kylan men det blir nog bra ändå. Han va så spänd igårkväll och längtade tills idag. Kul!! Måtte han övervinna sin rädsla och våga sova över men om inte så är det ju snabbt att hämta hem honom. Praktiskt!!

Nu ska jag ta mig en påtår, peta in en pinne i brasan och läsa allehanda - Grannen måste ju också få tidningen i tid... fast det ser rätt lugnt ut där så än är det ingen panik :-)

Laddar för melodikryss om en timme... hoppas vi hinner!!

fredag 18 februari 2011

Bad day!

Nej, inget vidare bad-väder alltså ingen bad-dag! Men en jävla skit-dag skulle jag vilja summera det hela. Vissa dagar är som en "sticka i fingret". Först går det rätt bra men sen blir det bara värre och värre. Vet inte riktigt vad som gjorde att det va just idag som man bara ville krypa under täcket och inte va me!

Startade med 23 koppar kaffe... så det kan ju inte va koffeinbristen som stört dagen idyll. Hade ett bra LUP-möte med Pär och sen blev det lunch och vidare mot Bredbyn. Axel skulle på koll... 20 min dit -2 min i tandläkarstolen - 20 min hem... Snärtade in på Konsum och gjorde några viktiga inköp till skidläger-pojken.

Kylan håller på att ta ihjäl oss. Solen värmde skönt idag men den har det inte lätt när graderna är på nästan -30. Så fort solen försvann - dök fullmånen upp (ah, där har vi det - månen brukar väl ställa till det med humöret ibland...) å nå så kallt  de är. Nu är det -29,7 JAPP inte fullt 30... men bra nära. Ser vacker ut när man kikar genom fönstret men sticker ut näsan - ALDRIG.
Jag springer som en tok upp och ner i källaren - elda elda elda... Tur man har lite ved inne iaf... ska skyffla in mera imorgon kanske. På med eskimådräkten, isbjörns-handskarna och moonbotsen så kanske man klarar sig en stund.
Jag säger som Axel - Vintern är rakt tråkig - tacka vet ja sommarn - även om det är regnigt så kan man cykla ändå! DE Ä POJKEN MIN DE!

JA, som sagt en usel dag som jag inte tänker lägga nå mer engeri i... Det där med stick i fingret... Bäst att försöka få ut fan-skapet så morgondagen ser lite ljusare ut och inte blir som ett infekterat sår.

Lördag - Då ska jag banne mig lösa melodikrysset i lugn och ro... JA, de ska ja de!

Föresten - GRATTIS Fjällräven Centers Toalettvakt... Göran Berggren - Han fyller ju för tusan år idag... Ja må du leva uti hundrade år

Så få´re bli!
Njut av livet!
för det kan ju inte jag ska göra varje dag;-)

torsdag 17 februari 2011

Stabilit i sjukstugan

Min lilla sjukling har verkligen inte gjort många knop idag. Vi har suttit i soffan och mysat hela dagen - Jag va ju faktist hemma med honom för att han va sjuk å när han då vill att jag ska sitta nära så får det bli så.
Han har suttit i T-shirt och kalsonger hela dagen men under täcket så klart. Ett bra sätt att bli frisk på. Jag har fyllt min Nick Nyfiken kvot kan jag lova!!

Jag åkte på Konsum och handlade lite önskemål.... MEN vad ger man en som är sjuk?? Jo, som alltid så får man bra förslag av personalen... GLASS så klart. Det blev en låda PLOPP-strutar och en låda med Hello Kitty pinnar - jättegoda!
Nils har malt i sig tre pinnar idag - men så har "bebern" gått ner också. Han är jättehostig och snorig så jag ställde in vårt biblioteksbesök - för kallt att ta ut en sjukling - man kan ju förlänga boklånen på nätet som tur är.
Jag fick mitt-i-dagen-kaffe-besök av Anna och farmor -. äntligen blev det dags för en semla... Fast nu känns det som semlan bestämt sig för att stanna kvar - är proppmätt fortfarande.
Skickade ett SMS till moster som befinner sig i Borga - Snabbt fick jag ett telefonsamtal tillbaka. Även hon va en sjukling, febrig och inte alls i rätt form för att sitta å fiska på nån sjö. Trist men ändå skönt att vara där i lugn och ro. Pigga på dig Kerstin - Det va kul att talas vid iaf.

För övrigt är det eldning på schemat - men det är rätt behagligt. Har man inget annat att göra så är det en bra syssla. Jag är också i slutet på en bok och kan nästan inte släppa den Den heter "Någon vid din sida" En kärleksroman men också en thriller intrig... Rätt bra.  Jag fascineras av att böcker kan vara så fängslande. Man längtar till slutet och upplösningen samtidigt vill man att de aldrig ska ta slut eftersom då måste man söka en ny bok och lära känna nya låtsas människor.

Nej, nu är det dags att kasta in några pinnar i brasan igen. Imorgon är det en ny dag och förhoppningsvis så är det lite mildare -
Axel ska på Konsum och inhandla lite mums som ska med på skidlägret. Du har väl inte missat att det är det som gäller i helgen!! Lördag till Söndag - himmel va kul de ska ha.
Det är ju även Rixskidan i Arnes spår... ska nog försöka mig på en sväng om inte Nils fortfarande är krasslig.
Vill du inte åka skidor kan man ju alltid köpa lite fika och bidra med några kr till Cancerfonden...

Febern har slagit till

I flera dagar har Nils hostat och snörvlat. Igår nös han väl hundra gånger... å som ett brev på posten kom febern också. Jag vaknade kl halv 4 och tyckte att han lät lite sjuk... men trodde att det bara va förkylning å då tänkte jag att han skulle få följa mig på jobbet - ligga på soffan och kolla film. MEN med feber ska inga ungar ut ur huset - då blir man ju aldrig frisk.
Efter fem samtal kan man helt ägna sig åt sjuklingen. Två möten att avboka, en tid hos sjukgymnasten, ringa dagis och jobbet... Sånt är livet när man har små barn men nog blir man lite stressad... hade ju massor att göra idag.

Nu är det täcke i soffan-läge som gäller och massor med bra filmer för Nisse. Själv gör jag som vanligt - springer och eldar och försöker få nåt gjort... Fast jag måste ju mysa med sjuklingen också, blanda saft och pyssla om!

onsdag 16 februari 2011

Frusen!

Att det är kallt det kan vi nog alla skriva under på. Inte allra värst men det känns som om kylan krupit in i märg och ben - JAG HÅLLER PÅ ATT FRYSA IHJÄL!!!!
Igår kväll va jag is-kall om fötterna - Sov till och med med sockar. Det är varmt och skönt inne men ändå är det som att JAG är kall...

Ikväll har vi varit på hockeyträning i Bjästa - tur att man är i en hall såna här kvällar... orkar inte ens tänka på ute-rink - fy va jag skulle ha frusit då!

Träningen gick fin fint och sen är det inte så mycket kvar av kvällen. Imorgon är det sista arbetsdagen för veckan - oj, va fort det går.
För övrigt har jag inte åstadkommit mycket idag - jag tappar arbetslusten när jag fryser - så är det bara. Jag fick iaf till en supergod köttfärslimpa - potatis och go sås... Inget halvfabrikat här inte - allt tillverkat från grunden. Motionen består av att springa ner till källaren och elda och upp igen för att snart springa ner igen... Ja, man får va glad för den lilla motion man får till - Borde givetvis ha cyklat men hela förmiddan väntade jag på en förenings-räv som blev lite försenad och sen hade jag lite skjutsning att utföra och sen... å sen... å sen...
Ja, så va den dagen över.

Just nu ser jag på fuskbyggarna och i reklamen så visar de FRITIDSRESOR - folk som solar och badar och rullar sig i sanden... Ser rätt så nice ut... Nog är man bra sugen på sommar nu... Ljuset kommer mer och mer för varje dag men det är nåt som fattas... MEN den som väntar på nåt gott... Man vet ju att det kommer!

Nu ska jag måla ett sista varv på mina naglar... "mamma-mys" Ja, det är vad jag roar mig med när barnen somnat.

Laww! Laww!

tisdag 15 februari 2011

Dansbanan i Täfteå

Ha ha... vilket program...
Det är tydligen inte bara i Bureåborg som det är lite svårt å få strömmen att räcka till...
Signar: -Prööppa gå ju hela ti´n. -Stäng å infravärmar´n å elemente i kur´n.
- Tacka vet ja Bengt-Heningz de spela lite tuffare och snabbare...
- Publiken far om musiken gå för sakta...  Hä va 95% som for...

Så händer det som inte får hända - Strömmen far - de lysé inte på parkeringen... Hä lyste för e tag sen... Så  kommer Handy Mandy... och löser problemet... å Signar blir lugn.
Vilket spännande program. Måste kanske skicka dit ToRiRo för att ta sig en titt på "strömhelvetet" Som dansgeneralen Signar sa...
- De börje så jävla tokit å slute när de va söm bäst... de satt söm i smöre.... ba sånt söm sörlänninga vell danse tell. 

Ja, vem kan missa nästa avsnitt??

Tisdags strul

Tisdag igen - japp, å min bil gillar inte tisdagar... idag va det visst vätskebalansen som inte va som den skulle. Tur att det finns räddare i nöden. Först ringer man en vän och sen tar man en livlina... Dagens livlina och tisdagshjälte är Anders Sundberg... Påfyllning av glycol och sen bar det iväg, ja en kram som tack för hjälpen  va väl det minsta jag kunde bjuda på... Trots detta va jag på jobbet i rätt tid iaf.

Det har hittills varit en bra dag ändå. Pratat med många trevliga människor... både från vår egen kommun och från Kramfors... Docksta närmare bestämt... finns trevligt folk även där! De är bra de med tanke på att vi snart har ett hus att sköta om även där. Känns roligt att få komma dit igen bara snön ger sig iväg och havet börjar glittra igen.
Glittra gjorde det även i Foppas ögon på ÖAs första sida - jag har rakt inte kunnat titta på den där tidningen för jag får nästan en tår i ögat jag också... stackarn.Vilket svårt beslut för en som levt för och  med sin sport i alla år. Å nu är det tydligen "flickvännen" som fått han att sluta... är han inte herre i sitt eget hus?? Tydligen inte trots alla miljoner... eller så är det väl kärleken.... ja, se där, den kärleken den kärleken!!

Nu har vi fått rekordelig mat hos farmor - kokke-kötte, blött-brö och rotsaker - Gott! Dopp-i-grytan passar även i februari om inte bättre än till jul - då är det ju så mycket annat som ska ätas.

Imorgon är det ledig dag på schemat men så vidare ledig är jag ändå inte. Har lite föreningsarbete att utföra hela förmiddagen och sen är det träning i Bjästa igen.

Ikväll ska jag försöka vara mitt gamla jag... nattugglan ska återuppliva sig... kan ju inte gå och lägga mig före halvtio varje kväll.

Njut av livet - för det gör jag!

måndag 14 februari 2011

Love


Nils fick ett kärleks kort idag. Härligt med hjärtliga hälsningar, givetvis från en söt tjej med namnet Agnes.

Till mig själv - från mig själv

Idag trotsade jag kylan och gick en sväng på stan på lunchen... Knallade in på Team Sportia och köpte ett par skidhandskar eftersom en av mina gamla är försvunnen - åh va less man blir när en handske försvinner... bättre att båda är borta!
När jag ändå va i köpartagen så gick jag in på Stadium och hittade ett par snygga slalomglasögon - till mig själv från mig själv... Jag vet hur det blir annars... PANIK i backen å så köper man ett par svindyra på plats... Hade kostat 400 spänn men jag köpte dem för 160 kr... det va väl ett fynd!!

Det är helt hysteriskt kallt - jag är skitless på vintern och kylan... å inte nog med det - det ska komma mera snö men det kanske är bra med tanke på dagens inköp. Va rätt sugen på ett par snygga slalombyxor som också va på rea men de fick hänga kvar... nån måtta får det väl vara på köplusten.

ALLA HJÄRTANS DAG - är väl ett rätt roligt påhitt. Jag som planterade om blommor igår satte en i en kruka och överlämnade den till chefen imorse... bara på skoj... Av henne fick jag en skitsnygg "plastväska" som vi gått och spanat på ett tag... kommer att bli såååå perfekt till sommarens äventyr. Skulle jag använda den nu sprack den väl i tusen bitar med tanke på kylan.

Jag fick iaf bli rätt förbannad imorse - kom på jobbet och där fanns det NOLL parkeringsplatser kvar - Hallå- klockan 8 på morgonen??? Travade iväg upp och hittade parkeringstjuvarna... de måtte tycka att jag är en sur-kärring men jag kände mig rätt angelägen att stå på MIN parkering och använda MIN motorvärmare en dag som denna...
JA, ja... jag är inte så elak men historien upprepar sig dagligen om våra parkeringar och nån gång måste man få säga IFRÅN! Det gjorde jag idag.

Sugen på en kram?? Hämta en i mitt förra inlägg - där finns det flera stycken kvar.... Här finns en genväg

Nu är det dags för lilla sportspegel... å appropå det - Kan det vara sant att Foppa slutar med hockeyn... ja, ska man tro SVT.se så är det så... Ja, allt har ett slut så även nr 21
Upptäckte på Landskampen att Peter hade en ring på vänster ringfinger... han har alltså förlovat sig... det hade jag helt missat. En mycket vacker tjej hade han iaf... å snygga va de ihop också... Kul, han börjar ju va en gam-uv han också men givetvis som alla andra 73-or = VÄLBEVARADE!!

Alla hjärtans dag!

Kram till alla som behöver - Idag är det ALLA HJÄRTANS DAG!

söndag 13 februari 2011

Wow... vilket betyg

Det värmer i hjärtat när man får höra ett å annat. Fick just en kommentar på Facebook...
- Du är den där mamman som få oss andra att dra efter andan :D du baka och du fixar och kör dina barn på träningar och redan nu satt om blommorna..och din man är borta halva tiden.. Du är SUPER mamman du borde få en guld medalj ♥ Kram
Tack Karro... det va gulligt av dig!

Nytt på fötterna!

Så va det kallt igen - 20 grader för en stund sen och de hotar att det ska bli nedåt -30 -förbaskade vinter att vara lååång.
Hur som helst så har jag satt om mina blommor så nu har de nåt nytt å sätta fötterna i... lite vårsol på detta så ska nog mina krukväxter frodas... Det är ett hårt liv att vara växt hos mig - vatten får de men bara ibland för att inte säga  nästan aldrig - ALLTSÅ har jag valt mina sorter med omsorg - de tål en torka eller två. Jag brukar inte sätta om dem så ofta heller men nu gör man ju som alltid. Säljer Konsum blomjord - köper man blomjord å då är man ju halvvägs så att säga. Köpte även kycklingfilé den här veckan till kanonpris...  man köper det som erbjuds å så bunkar man i frysen...
Åter till blomjorden så är det väl ett stök och elände att hålla på med innomhus - det börjar så bra - brer ut en gammal tidnig och tror at tman ska hålla sig  på den... snart är man utanför tidningen och det är jord överallt. Blomjord borde klassas som ett svärord. Fast det blir ju bra när det är klart och lätt är det att dammsuga upp också.
Ett vårtecken... trots allt!

Snart dags för SOLSIDAN och en ny arbetsvecka - inte klokt va en helg kan gå fort!

Soool!

Nils, Sofi och Axel på hög höjd...
fotograf: Fru W
Nu har vi varit ute och skottat lite snö... fick lite hjälp av traktorn som kom förbi å då gäller det att vara smart... skottar bort från broar, och dörrar så att traktorn kan skyffla det vidare. En gråmulen dag har förvandlats till en sol-dag... åh va solen värmer.
Knallade över till grannarna och kollade läget...

Den sista

Nu har jag tömt den sista mjökförpackningen i sin gamla kostym - nu är det den nya som gäller... lite ovant men det kan säkert vara praktiskt.
MEN vad ska t ex mamma göra nu med den plåthållare hon alltid haft på mjölkpaketet?? Talade om den förra veckan när vi va på second hand affär - där fanns en massa såna där saker som väckte barndomsminnen både på mig och Vivi-Anne.
Så här ser den nya förpackningen ut iaf... för den som inte befinner sig i Milko-land

lördag 12 februari 2011

Kalasat!

Ännu en dag är till ända och den har varit toppen! Startade med träning i Bjästa och sen blev det grilling på gården... middag med grabbarna, farmor och farfar och sen drog vi till Mosjö och kalasade hos Gunnar. Mycke gott fika som vanligt i det huset. En supertrevlig kväll och jag kan bara önska herr Näsström alla lycka till med lotten... Givetvis delar vi om det blir miljonvinst eller hur??!!

Nu ska jag kolla tv-utbudet - Vi har tittat lite på melodifestivalen och jag tyckte nog att det va Brolle som va bäst av alla. MEN jag vet inte om jag håller med svägerskan om vem Brolle är lik.... men men... Håller nog mer med Nils ang likheten... med eller utan randig tröja!

Nåväl - imorgon är det en helt ledig dag från ALLT... Ska bli spännande å se om vi lyckas åstadkomma nåt mer än vad vi lyckats med idag...
Tror jag ska försöka se I rymden finns inga känslor... men det slutar väl som vanligt - Jag går och lägger mig. Möjligen slår jag gårdagens rekord - 22,20 Jag har ju en halvtimme på mig. Vad hände med Nattugglan Katrin??

Invigd!

Nu har vi invigt eldkorgen som jag fick av mamma och pappa i julklapp. Julklappen som vi gav till varandra. Jag gav en till dem och de gav en till mig...
När vi kom hem från träningen meckade vi ihop korgen, gjorde eld och satte oss och skulle mysa i solen som försvann - vi fick en gäst också - Anna kom förbi på korv, kaffe och snoddas...

Nu är det dags att laga lite mat till farmor och farfar... sen bär det iväg på födelsedagskalas i Mosjö!

Fart


Det är en fartfylld träning idag. Tror att jag har en ganska trött kille med mig hem idag. Men så ger han järnet hela tiden också. Det blir nog ett kanon lag så idog som de är.

Träning

Nu är det en ny dag - en strålande vinterdag som hade passat utmärkt för skidåkning... men det blir nog bara en promenad på sin höjd iaf. Nu ska vi iväg till Bjästa på träning.
Grabben är klädd och nästintill klar så vi behöver inte fara så tidigt.

Igårkväll gick jag och la mig före halv elva ... vad är det för fel på mig? Jag är trött som aldrig förr men det är väl förra veckan som kommer ikapp. Jag drömmer så konstiga drömmar också. Allt är ett enda virr varr. Nattens dröm hade jag en middag på nån sorts herrgård. MEN min efterrätt hade jag misslyckats lite med och snodde ihop nåt lite snabbt... Det va en limpa med glassöverdrag... och det kändes som en fantastisk B-plan när nu den rätta efterrätten gick upp i rök någonstans efter vägen.
Lät ju inte så vidare gott och jag vet inte hur det for med allt heller.
När man vaknar är man ju helt slut på.
Dags att packa bilen och dra vidare...

GRATTIS GUNNAR NÄSSTRÖM på födelsedagen föresten!

fredag 11 februari 2011

Grattis Karin Gyll!

Nu har vi gått och väntat på vem det skulle bli - Världens trevligaste Ö-viks bo - Utnämningen är gjord och RÄTT person vann: Karin Gyll! Stort grattis och stort grattis till Skorped som får rå om världens trevligaste Skorpedsbo också.
Hoppas att tårtan va god... den såg fin fin ut på bilden!

Extra-knäck!

Nils och Sofi sitter i kassan på Konsum
Nu har vi städat, diskat och handlat. Bara att laga lite mat och sen luta sig tillbaka och spana in dagens skidskytte om en stund.
Fredag är nåt speciellt och det är en dag/kväll som inte får rubbas på eller planeras in nå större äventyr. När vi va och handlade tog Nils och spanande in bakom kulisserna så att säga - med Sofi i kassan och med Nils som extra-knäckare på sidan om. Han fick slå in alla PLU-nummer(heter det så nu också) Ja, det såg ut att gå fin fint iaf och varorna är betalda, packade och instoppade...

Vinterdag med sol

Här är det en strålande vinterdag med sol och blåst... solen värmer och vinden kyler. Det har inte hindrat Nils att ta en skidtur här hemma på gården - Han samlar piggelinpoäng precis som de stora barnen.

Jag har städat och druckit kaffe. Fick lite kaffesällskap en stund så nu är det åter till städandet. Snart kommer Axel hem från skolan och då måste vi ge oss iväg till Konsum för att inhandla nåt mumsigt!

torsdag 10 februari 2011

Ljus i mörkret

Jag har haft en strålande dag. Många trevliga samtal och möten med härliga människor. Fick även träffa en gammal vän vilket gör mig varm i hjärtat. Men det gör också ont i hjärtat när en vän inte mår bra. Jag önskar så att jag kan göra något, vara ett stöd och att allt löser sig snart. Styrkekramar till dig min vän!


Robin -
bilden är lånad från
 http://genommallasogon.blogspot.com/

Innan jag hämtade barnen på dagis stannade jag till på kyrkan. Steg ut och gick och tände ett ljus på Robins grav. Det är nu tre år sedan han förolyckades så tragiskt. Det va så fint på graven, uppskottat och fint med flera ljus... några hade slocknat men jag lyckades få liv i dem igen.
Mina tankar och kramar går till alla som har Robin i sina tankar. En suverän speleman, glädjespridare och en sprudlande ung människa fick sluta sina dagar allt för tidigt.

Nu har vi fått pannkaka i magen, skidskytte på tv och jag har även hunnit baka en kaka... hur ska den här kvällen sluta??
Det snöar som tusan ute och vi är nog många som tycker att det räcker med snö nu.

Måste nog skicka med Rickard lite av det här när han
åker nästa gång... tur att jag har en chef som rustat
oss med detta...
Jag har inte hört något från sjuklingen i Kazakstan, inte kul att ligga där å ha feber men det är många som är sjuka så det är ju konstigt om man skulle klara sig. Jag vaknade med ONT i halsen i morse... Tog en stark kopp med LAPACHO-te... det är rena rama krut-medicinen. Efter en stor kopp och sen driver det ut alla baciller... man blir enormt kissnödig efter en stund och sen blir man frisk å kry!!  Inte undra på att det kosta 450 kr kilot!!

Nu är arbetsveckan över och imorgon blir det en hemmadag med lite fix... har både strykning, städning och lite målning att ta tag i.
Ikväll ska jag bara må gött i soffan med mina grabbar!!

Njut av livet... 

onsdag 9 februari 2011

Försvinnande!

En ledig dag kan verkligen betyda att man hinner massor eller ingenting. Idag blev det INGENTING. Fick besök av Pär redan kl 8 och vi satte igång med vårt lilla jobb att göra en utvecklingsplan för Skorped...
När halva dagen gått fick jag lunch hos farmor. Nils och hon hade fixat korv med bröd åt mig... mysigt men kallt i vintersolen men den lyste iaf.
Fixade middag och drog till Bjästa med grabbarna - träning för Axel och frissan för mig. Skulle lägga i lite färg i håret jag klippte förra veckan. Blev kanonbra som alltid hos PETTERSSONS FRISERING!

Hämtade Axel på träningen och där bjöds det på glass. En belöning för den fina insatsen i söndags - det lönar sig att göra bra ifrån sig på sammandragen!

När vi kom hem va Axel helt ifrån sig... Han hade glömt sin tandställning i farmors bil... Jag for å kollade men hittade den inte... kollade hemma... hittade den inte... PANIK - vart tusan hade den tagit vägen. Med ficklampa och hökblick letade jag i bilen en gång till - tillslut hittade jag den mellan dörren och sätet. YES. Då va den saken ur världen, tack å lov. Försvinnande nr 1

Nu har vi sett två av veckans matprogram på tv... himmel va barnen ska bli duktiga på att laga mat när de får se sånt varje kväll å de ser det med nöje dessutom.

Nu ska jag packa ihop, be en bön till guden för alla bilar, smörja in ansiktet i nåt anit-rynk.medel... ta på mig det allra snyggaste och sexigaste nattlinnet (ha haa, nåt sånt vet jag inte om jag har, en T-shirt får det nog bli) sen blir det natti-natti för mig. Ska bara kolla in fuskbyggarna en stund först. Varför jag måste gå och lägga mig är att det i skafferiet ligger en öppnad röd Kina-påse... sitter jag här i soffan en stund till så kommer det snart INTE finnas en röd Kina-påse i skafferiet utan en TOM påse i soporna. DÄRFÖR måste jag lura mig själv - att gå och lägga mig så inte påsen överlistar mig. Borde nog klassas som knark för det har en oerhörd beroendeframkallande effekt. Å jag erkänner - I´m a Kina-puffo-holic .
Försvinnande goda! Försvinnande nr 2

tisdag 8 februari 2011

Surt!

Idag har vi haft fullt upp med att ordna med vår föreläsning med Marie Tegnér... När vi skulle åka tillbaka från Thule så VÄGRADE min bil att starta... fråga mig inte varför... Den lever sitt eget liv och hade helt enkelt inte lust att vara mig till lags. SKITBESVÄRLIGT. Som tur va så fanns bästa Robert inte allt för långt ifrån - kom som en räddande ängel. Med lite manlig list och en dunk diesel så fixade det sig och vi kunde åka hemöver.
Det suraste av allt va att jag va tvungen att lämna Vivi i sticket - trist - men annars hade jag inte kommit hem och vad ska man göra när man har två små killar hemma... hade fixat barnvakt ett tag men nu blev det inte alls som jag hade planerat. Fenomenet upprepar sig - DET BLIR ALDRIG SOM MAN TÄNKT SIG... men va gör väl det när det inte är någon som kommer till skada.

Nu håller jag tummarna att bilen och jag är kompisar imorgon och att det bara va en tillfällig protets. Är hemma imorgon men ska på hockeyträning - hm, spännande att ge sig iväg - NOT

Axel har varit på miniorerna ikväll och som vanligt kommer han hem och är sprudlande glad... TACK till alla ledare som gör ett jättejobb för våra barn.
Nu har de gått upp och här sitter jag och tar det lugnt. Borde nog ta tag i ett som annat men oftast går luften ur mig när grabbarna gått för att sova.


En trevlig dag i oktober när halva släkten och grannarna va
samlade... MER av såna dagar vill vi ha!!

Har inte hunnit prata med min febersjuke vän, antar att han gick och la sig tidigt även idag. Febern brukar ta ut sin rätt å sömn är lösningen så han va klok som gjorde kväll tidigt. Skickar en läkande cyper-kram... förhoppnigsvis hjälper det lite

Det ska verkligen bli kul när han kommer hem igen... Undra just vad vi ska hitta på då, det måste bli en slalomdag iaf, nu när min rygg fungerar igen. Måste även göra en utflykt till Docksta - är så sugen på att se hur läget är där. Förmodligen en massa snö men en solig dag, en eld å en "körv" låter väl inte helt fel, det är bara 135 dagar kvar till midsommar!!

ja, det är vad som händer här... imorgon väntar jag herrbesök och föreningsjobb redan kl 08,00 - ingen rast och ingen ro.

Dagens hjälte!

Dagens hjälte är ROBERT NÄSSTRÖM - räddaren i nöden! Ibland behöver man en redig karl till hjälp och det behövde jag idag! Tack för hjälpen!!

måndag 7 februari 2011

Dagen namn

Idag har Rickard namnsdag - GRATTIS till mitt eget namnsdagsbarn... Va visst lite småförkyld så han firar nog sitt namn med en ipren och en tidig kväll...
Puss å grattis iaf.

Dagens andra namn är Dick å eftersom vi faktist känner en med det namnet så skickar vi ett stort grattis till DICK WIDMARK - världens smidigaste mattläggare. Han hörs ju även vara tomtens utsände spanare... det är iaf vad han har smällt i barnen, å man vet ju aldrig så därför brukar Nils bjuda honom på skumtomtar - det gäller ju att muta viktiga personer!!

Pigg-piggelin

Nu är det dags att samla piggelin poäng. Grabbarna har fått åt sig 5 poäng idag och jag måste ju iaf fixa ett - satte mig på MC:n och cyklade 10 km - lika trist som vanligt men lite svettig fick man ju bli, å det va ju bra.

Jobbet har som vanligt varit i samma fart, det ringer och det är fullt upp hela tiden - PERFEKT. Gick upp till ÖA på lunchen och satte in annonsen åt SSK, det är årsmötestider!

Ni missar väl inte att gå på SSKs årmöte fredag den 25 februari, kl 19.00 på skolan - Alla val är klara så ingen behöver bli invald i något som man inte är beredd på. Det bjuds på fika också och inte nog med det - Det är stipendieutdelning från Bengt Hellgrens minnesfond.  - Väl mött!! 

Nu har vi fått hem farmor från Stockholm, hon va hit och visade upp sig. Verkar som det va en trevlig tripp - och välbehövlig. Presenter hade hon med sig också... hon är snäll hon!!

Imorgon har SV en föreläsning på Thuleteatern med Marie Tegnér - MåBra skribent om hälsa och rätt mat. Biljetten kostar 100 kr... det finns några biljetter kvar.

Nu ska jag röja upp lite - förstår inte att det blir så stökigt än fast vi inte varit hemma... eller så är det just det - vi kommer och går och hinner inte riktigt med det som händer där emelllan.
Det är väl inte allra värst men jag hatar när stolarna står i huller om buller och kuddarna inte ligger i ordning i soffan. Mycket trevligare att stiga upp om det är ordning även om filtarna dras fram redan imorgon bitti.

En rätt innehålls lös dag och lite att skriva om men det ska väl vara såna dagar också!

Japp - så får det bli!

söndag 6 februari 2011

Hodiladi, hodiladi, hoppsan vilken dag

Idag har jag bloggat flitigt med telefonen men jag måste ju uppdatera hur det går när den stora hockeyentusiasten är miljoners mil härifrån.
Vi har haft en kanondag inomhus... trodde knappt mina ögon när jag gick till bilen med alla grejor... SOL. En underbar vinterdag som vi inte sett mycket av. Vad vi däremot fick se va massor av roliga mål och stor glädje i KB-lagen.
Vi mammor har skrikigt oss hesa och hejat fram våra barn... Riktigt bra stämning och jättekul.

Vi hade tänkt oss ett Maxmål idag men när vi skulle åka hem va vi inte så hungriga, valde att åka raka vägen hem. Hann bara in genom dörren så va det semelbjudning på 10an... där såg vi även herrarnas skidskytte.

Middagen idag blev spagetti och köttfärssås och till det serverades damernas skidskytte... de hade ingen rolig dag - en blåsdag som Nalle Puh skulle ha sagt.

Nu är det nedvarvning och start på en ny vecka. Nu ska här samlas Piggelinpoäng också. Tror att jag ska hänga med i det samlandet. Minst 20 minuters fysisk aktivitet... det ska man väl klara varje dag. En promenad eller några tramp på MC:n... hur trist det än är så kan man väl göra lite för att få snurr på blodet. Har även mina skidor klara för åkning... vallateamet har jobbat klart så nu är det bara att remma på sig pjäxorna och ge sig ut i solskenet - om tid finnes och barnen tillåter.

Ikväll blir det SOLSIDAN och sen är det till att gå och lägga sig i tid för att inte vara allt för trött redan i början av veckan.

En helg som rusat förbi men som gått förvånandsvärt bra på ALLA vis.

Fira


Här firar vi med pomac!

Seger


Äntligen en seger. Kb vann mot anundsjö 5 - 4 tjo ho

Förlust men ändå vinst


Matchen mot Järved blev förlust men de två mål som Kb fick in gjorde Axel. Kul:)

Nedsläpp


Dags för dagens första match mot Järved

Laddad!

Nu är vi uppstigna igen. Dags för nya matcher och Axel är laddad för en heldag!
Matsäcken är packad - backen är packad... bara att ge gärnet

Heja KB 65!!

lördag 5 februari 2011

Nyfiken...

Att bo i Skorped är ju inte alla förunnat men vi som bor här blir rätt så förvirrade när det händer saker och vi inte har koll på VAD.
Jag är riktigt nyfiken på vad som görs i grannhuset... det står en byggsåg utanför och det lyser i hela huset. Alltså - han som bodde i huset har ju lämnat jordelivet och nu undrar man givetvis vad som ska ske.
Nils va också rätt så nyfiken och tyckte att nån skulle flytta in, gärna nåt barn som han kan leka med... BRA förslag tycker då jag. Inga fler sommarstugor mitt i byn tack - det borde vara förbjudet.

Den som nu vet nåt om vad som händer granngård´s måste skriva en kommentar här... å då menar jag givetvis inte hos Westmans... de får göra precis va de vill :-) nästan iaf. 

Hockeydag

Axel värmer upp i sista matchen
Idag har det varit hockey för hela slanten. Skickade iväg Axel kl 8 och sen åkte jag och Nils till hans träning. Innan vi åkte vidare till Järved köpte vi lördagsgodis och lite matigt på Nordhallen, svängde in hos mormor för lite kaffepåfyllning och lunchmacka.
I Järved va det inte lätt att varken hitta parkering eller hockeyrink. Väl på plats fick vi avnjuta 2 roliga matcher. Det gick bra för Axel än fast det inte va hans rätta lag.
Träffade på en och annan kändis... Hela familjen Strandberg med släkt fanns på plats och så fick vi ju se självaste Marcus Näslund. Det va stort för en hockey-player i åldern 7 år (de senaste alltså).

Vi kom hem lagom till Modomatchen. Sen har kvällen förflutit i soffan. En rätt nöjd och trött familj som vet vad som vankas imorgon. En ny hockeydag. Vi ska vara i Hörnett kl 8.30. Så nu ligger grabbarna i säng med var sin åksjuketablett i magen. Backen är packad. Klädhögarna klara - vi är likt brandkåren startberedda för en ny dag.
Nu ska jag se lite skidskytte och sen ska jag göra lite matsäck. Mackor och lite fika ska packas så allt är klart. Tror nästan att jag måste sminka mig innan jag går och lägger mig så det också är klart.
Axel Strandberg skottar planen...
Imorgon blir det förmodligen middag på MAX. Grabbarna fick välja idag om de ville hem och äta lax eller hamburgare på max... de valde lax... vilka nyttiga barn jag har.

Jag tycker nästan synd om Axel som va så sugen att se skidskyttet ikväll men vet ju också att det inte går att vara vaken hur länge som helst när man ska upp i ottan.

Den här familjen har fullt upp den här helgen men imorgon eftermiddag pustar vi ut. Nya bilder kommer från den flygande bloggerskan imorgon. - Kanske skulle jag skaffa mig en helikopter ändå.


Natti natti... säger jag 21.05 men inte hoppar jag i säng redan nu... men snart. Har ett huvud som värker utav bara den... men lite sömn ska nog få ordning på det också.

Nr 20


Idag spelar Axel i tröja nr 20. Ska kolla in dagens tredje match. Träffade även en större upplaga av Axel, en stilig kille från Ström.

Träning


En pojke är levererad till Järved med farfar och jag är i Bjästa med Nils. Han är ingen stor entusiast så nu har jag mutat honom med daim, får man göra så? ABSOLUT alla sätt är bra.

fredag 4 februari 2011

Omgruppering av tredje kompaniet!

Hade ställt in mig på 2 x träning imorgon i Bjästa och sen hem för att kanske åka lite skidor... MEN inget blir som man tror eller tänkt sig.
Helt plötsligt får vi order om omgruppering av överste Näsström i Kazakstan - KBs 02 lag saknade spelare till deras sammandrag och behövde låna in några rappa 03or... OJ, jag behöver alltså klona mig eller trolla mig dubbel. Har varken trollspö eller klonings apparat så vad gör man då? Man lejer in ett st farfar för skjutsning åt ena hållet och jag kör åt andra hållet. Det blev ett himla packande och fixande ikväll. Höll nästan på att missa fredagsmyset - katastrof!! Fick också kasta barnen i säng i samma tid som när det är skola för att de inte ska vakna medvetslösa - gissa om man är poppis?? NOT!

Hur som helst så blir det alltså en dag i Järved efter Nils träning. Det blir nog bra bara vi slipper stå och frysa... Det får bli en kort fredagskväll för min del. Bäst att gå och lägga sig om man ska orka med den här helgen - Nästan så man längtar till måndag igen. Det är ju hockey hela söndagen också. Man skulle haft samma iver till detta som påhittaren själv. MEN när man väl är på plats så är det ju kul att se grabbarna spela.
Dags att släck å göra kväll, å håll i er - kl är 22.07

Kommer kanske några bilder från morgondagens äventyr... imorgonkväll ska jag bara njuta av att sitta i soffan. Å inte blir det nåt melodikryss imorgon heller... tur att det går att lösa på nätet senare!

Natti natti!

Skidskytte

Efter en städdag och lite annat så lutar jag mig tillbaka och ska spana in skidskyttedamerna. En trevlig sport!
Själv har jag inte åkt en enda meter på skidorna i riktigt spår alltså... men nu är det närmare än någonsin. Har med varm hand överlämnat mina blå MADSHUS till mitt vallateam i Mosjö. Nu ska det bli både fäste och glid å sen har jag ju rakt ingenting å skylla på.

Efter vår tur till tandis i Bredbyn tog jag och Anna en promenad... måste röra på fläsket lite om man med gott samvete ska få mumsa i sig nåt fredagsmys. MEN jag tror jag är sjuk - är inte ens sugen på chips men det är väl som Sofia Wistam dissade häromveckan - Första chipset - har man väl varit och nallat i skålen är man fast. Då kan man inte sluta.
Jag har ju även köpt hem en påse röda kina... farligt farligt... där är det samma problem - har jag väl öppnat påsen är det kört... kan inte sluta. Finns bara två sätt - inte öppna eller äta upp alla.

Nej nu är det full koncentration på skidskyttarna och hålla tummarna för full pott för tjejerna!

Lite kaffe... å lite ann'et

mera pistvakt...
Jo, kaffe har jag fått och det där andra blev lite mjölk...
Det är en härlig vinterdag ute, Jag har varit och skottat lite snö men det ska visst komma en traktor senare. All snö som ligger mot broarna och mot garageporten har jag iaf skottat bort.
Nils och jag är lediga idag och han har tydligen bestämt sig för att ta sovmorgon idag. BRA det kan han behöva. Nu väntar två dagar med hockey... träning x 2 imorgon och matcher x3 på söndag. Sen är det en ny vecka igen. Så vansinnigt fort allt går.

Dags att göra en hederlig fredagsstädning, ut med mattorna, dammet ska bort, golven ska skuras och toan saneras... Då är det fredag!! Me like, måste även slänga på en tvättmaskin eller två.

Fredag är en trevlig dag!

torsdag 3 februari 2011

Skoterled ta mig hem...

...Ännu ett pistvakts citat... undra vilket det blir imorgon... Jag har redan ett på gång känner jag.
Det våriga vädret byttes tvärt om till Vinter igen. Det va verkligen ett yrande av snö när jag skulle åka hem. Halvvägs hem så blev ALLT helt vitt och man visste knappt vart vägen var... MEN så när jag kom till Skureå va jag helt säker på vart jag va... tvättbrädevägen känner jag igen så då visste jag att jag körde åt rätt håll. Hade kanske passat bättre med en Sno-tric än en Mercedes, fast jag trivs bättre i bil än på skoter.

Veckans sista arbetsdag och som vanligt gick den väldigt fort. Har även hunnit med ett besök hos min super sjukgymnast så nu börjar ryggen fungera igen - Tack å lov.
Fick en jättefin tulpanbukett av min snälla chef... vilken kvinna - kommer ihåg alla hela tiden. TACK VIVI-ANNE - Du är snäll du!

Vi har hunnit på biblioteket ikväll och med oss hade vi både utlästa böcker och en läs-sugen kusin. Vi fick med oss många nya böcker och även ljudsagor. Britt-Inger är fantastisk... vilken bra bibliotekarie!! Hon fixar, beställer och tipsar - Alla som inte brukar gå på Bibblan - gör ett besök - det är toppen!! Å Gratis - vilket billigt nöje. Värre va det för dem som betalat dyrt för en biljett till Fjällräven Center ikväll - ännu en tung förlust.
Själv tog jag mig ett fotbad (vissa går ju till fotvården men jag kör gratisvarianten) medan Modo gjorde vad de kunde för att få pucken i mål... jag förenade lite nytta med nöje. Det kanske är precis vad hockeypojkarna skulle ha gjort också - satt fötterna i en hink med skållhett vatten - inte så tokit' å sen blir man ju så smidig... ja, de kan ju behöva prova både det ena och det andra för nå sämre än va det går just nu för laget, det är ju omöjligt. Tur att man är en obotlig optimist - tror givetvis på vinst på lördag!!

Nu har grabbarna botaniserat blad de böcker vi lånade och de somnade rätt så snabbt. Jag lånade även lite böcker så jag ska nog smyga iväg upp och läsa lite.

Imorgon är det SUPER FREDAG - myyyys. Måste försöka komma ut i skidspåret en sväng men det verkar ju helt hopplöst. Nåja, än är ju veckan inte slut - allt kan hända!

Natti natti!

onsdag 2 februari 2011

Streck'e från e flygplan...

Nån som sett ett rökmoln eller ett vitt streck i luften idag?? Jasså... Ja men då va det spår efter mig eller möjligen streck'e från e flygplan... eller kanske ett dis (Pistvaktsuttryck).

Jag har iaf kännt mig som stridspilot idag - åkt kors och tvärs med olika passagerare mot olika mål. Först till skolan med Nils på rytmiken och sen hämta en halvtimme senare.

Innan det va dags att hämta Axel på skolan fick vi kaffe hos Anna och till det, Konsums senaste godbit - "Lattebit" - helt okej, prova vet ja.
Packade hockeytrunken och drog mot stan, lämnade av Axel hos mormor som lovade utfodra honom med mat och se till att han skulle vara ombytt å klar när jag och Nils kom från logopeden. Lämnade Nils hos mormor för ny utfodring och tog med mig Axel till Bjästa på träning. Under tiden han tränade for jag till super kusinen Björn... han som fixar en massa tekniska saker åt mig... Bra kusin... Han klipper mig ju också. Skulle boka tid för klippning nästa vecka (när Axel tränar) men han lyckades pressa in mig redan idag. Vipps så är man nyklippt - kanon. Då blir det färgning nästa vecka istället.
PETTERSSONS FRISERING i Bjästa är toppen!!

Åter till mormor och fick kvällsfika där. Vi började rota i en garderob och hittade en massa kuliga mössor. Bl a en mössa som jag hade när jag va liten. Jag kunde ha den fortfarande... ha haa... såg ut som Roja Rövardotters mössa. Tror baske mig att man skulle se rätt hipp ut med den mössan och ett par solglasögon i slalombacken. Varm va den också.
Sen hittade vi en påse med gamla kepsar. Vi provade och skrattade och den ena va tokigare än den andre. Det fanns till och med en sån där grön/gul med grön genomskinlig skärm från Föreningsbanken. Vi hade jättekul. Det blev också lite provsmak av julkakorna som va kvar. MAMMAS KAKOR är inte att leka med - GODA!!
Vi åkte hem och såg lite tv och sen va det sova-time för killarna.

Imorgon är det jobb och en ledig kväll. Axel ser fram emot en myskväll - han är så kramig och det uppskattas verkligen av mamman ska ni veta. Jag har två små killar som njuter av att vara hemma, vara tillsammans och ta det lite lagom lugnt. Fast visst - de gillar ju fart och fläkt och kompisar också -

Njut av livet - de gör jag!


Morning morning!!

En ny dag med nya möjligheter. Kaffet är kokat och halva pannan uppdrucken :-)
Det här är det bästa med en ledig dag. Strosa runt och se lite morgontv, dricka kaffe, kolla mailen - på med en tvätt och bara ta det i sin egen takt.
Sitter och kollar in Kristin Kaspersen i TV 4 - åh va brun hon va... måste ha varit på semeseter - själv börjar man känna sig rätt så blek. SOL måste ha SOL!! Vintern har varit på tok för lång!
Idag ska vi till stan och på träning men det är inte förrän kl 14.

Jag har fått ett nytt intresse, helt plötsligt har jag blivit kär i Wikipedia - allt man vill veta står ju där lite kortfattat. Jag blir så less på mig själv när jag inte är så allmänbildad som jag vill vara. Internet är fin fina grejer de'.

Nej, nu ska jag kasta mig i duschen, ta en påtår. Måste även kolla in ett supererbjudande jag fått på en systemkamera...(vill ha, vill ha). å va det ser roligt ut men man är väl ingen stor fotograf och inte är jag rik heller... det får nog bli kvar i drömmen som allt annat - drömmar är också fin fina grejer :-)

Måste bara få säga GRATTIS till Helena Själin som blivit mamma. Vilken lycka!! Ja, okej, jag säger väl grattis till moster också då - igen... Kram på er systrarna Själin.

Det va det - blir nog mera sen!

tisdag 1 februari 2011

Vår-rusta bilen!

Nu känns det som om våren är på väg. Det droppar från taket och att köra in i garaget är en chansning... vet aldrig om den enorma mängden snö som lurar på taket har lust att rasa ner. Ett annat vårtecken är våra ständigt återkommande GUPP - Östen Byströms-guppet och 2x gupp i Butsjöböle. Bilen framför mig i morse trodde jag skulle flyga ut på Nordins lägdorna när han susade över guppen i 120 km/ h.
Ja, nu kan det vara läge att börja vår-rusta bilen. Efter en lång vinter med -30 grader får vi nu äntligen prova på SALTET!!! Smetiga rutor och svarta drivor är nu vad man kan få känna på ett tag fram över. 

Min utrustning ser ut så här:

Silvertejp - eftersom vägen är som en tvättbräda och man vet inte vad som skallrar bort så kan nog en rulle eller jag menar två rullar behövas. Tror nästan att man fått parkinson när kommer till sin slutdestination och man stiger ut bilen...
En stor flaska 5:56 - Vindrutetorkaren går mycket bättre med ett rejält sprut om dagen i torkaren.
Spolarvätska - dunk - blandad och klar!
Vattenpass - har jag i och för sig haft till och från hela vintern för att stötta upp bagageluckan så man inte får den i huvudet när man lastar in och ur saker. (Lokala avikelser kan förekomma från bil till bil)
Solglasögon - ett måste när vårsolen sticker i ögonen.
En stor påse tålamod när man hamnar bakom alla vägsniglar som tror att det är halt än fast det inte är det.
Det är listan på nödvändiga saker för en vår-ig bil...