onsdag 30 september 2009

Nära fullmåne!

Jag sitter och tittar ut genom fönstret. Det är mörkt och mysigt. Snart är det fullmåne igen. Några dagar till så lyser det en stor vit måne över oss... det är då vi kvinnor samlar energi!!

Idag har jag varit en riktig husmor. Först så bakade jag filmjölkslimpor - har aldrig gjort det tidigare så jag slog en signal till konsulten MAMMA. Det kan alltid vara bra att kolla med en rutinerad bagerska.... några goda tips fick jag och bullarna blev riktigt bra.
Vi bokade även in ett datum för att baka tunnbröd - YES! Jag längtar redan. Det är ett av det mysigaste som finns. Man känner sig rätt mör i kroppen när kvällen kommer men det är värt alltihopa! Vilken lycka det är att få baka med mamma och att dessutom fått lära sig att både kavla och grädda tunnbröd. Gräddningen är ju en liten konst så i möjligaste mån brukar jag försöka hålla mig undan... men övning ger färdighet!!

Efter mitt bakande satte jag igång och gjorde köttbullar, klyftpotatis och grönsaker i ugn... en god gräddig sås... kan det bli mera husmoderligt??

Ikväll är gubben på SSK:s styrelsemöte och efter det stack han iväg å spelade innebandy... Trodde att det va min tur att göra vad jag ville nu när han kom hem.... men inte då!! Ja, ja... det brukar vara så här så jag hade blivit förvånad om det varit på nåt annat vis. Jag ska ju få min dag på fredag. Då ska jag till frissan på eftermiddan å det är väl gott för själen om något... att bara få sitta där och blir frissad! Det gillar jag. Måste nog be moster om en ögonbrynsryckning också... har hållit efter bra men hon är liksom expert på området.

Nu ska jag slänga mig i soffan och göra INGENTING. Grabbsen ligger i sängen och huset är LUGNT. Vilket det inte va för en timme sen. Då va det liv i luckan vill jag lova. Mina två killar plus två tjejer röjde järnet här hemma.... pust - jag gick upp och gömde mig... gick inte att vara nere när det sprang, skrek och levde rövare!

Nej nu får det lov att räcka för idag.

Ajöken......................

Inga kommentarer: