onsdag 23 september 2009

Invigningen!


Nu har vi varit på invigningen av lekstugan på dagis! Det va en trevlig tillställning med blå-gula band som skulle klippas. Det va vår grannflicka Alice som fick äran att hålla i saxen. Till sin hjälp hade hon storasyster Matilda!


Personalen hade fixat med både tipsslinga, pastasallad och kaffe med kaka. Mycket gott och trevligt.

Jag hade klätt på mig skapligt men frös ändå. Tur att vi fick gå in å äta.

På vägen hem kom jag på att jag skulle hämta Nisses cykelhjälm som varit på vift sen i helgen. Det är inte helt enkelt att veta vart alla jackor, hjälmar, kepsar m m är. Det lämnas lite här och där kan man säga.... Tur för mig att jag hämtade hjälmen just när jag gjorde det... jag fick nämnligen bilen spolad.... Nu slipper jag åka till stan imorgon med en super smutsig bil. Den blev rätt skitig idag när jag brännde iväg till Önskan! Nyhyvlad grusväg = skitig bil, men hellre de än dessa gropar och gupp!

Imorgon är det jobb igen. Jag känner mig så konstig i huvudet. Trött men ändå inte sova-trött... det är väl mörkret som tar knäcken på en. Men man kan ju inte klaga på att solen inte är framme nog mycké. Det är fantastiskt fina dagar om än de va rätt så blåsigt idag. Strömmen kom och gick mest hela eftermiddan. Jag sätter en peng på att det är frost imorgon bitti. Det är fem grader nu och det känns isande i luften... vi får väl se.

Ikväll har Nils fått prova sina vinterkläder - tack och lov så passade det och han ville till och med ha det redan imorgon. STOPP STOPP.... inga täckbyxor än och absolut inte i sandlådan. Det få bli nå byxor som jag köpte förra veckan istället. Schysst med nya hela tåliga kläder till barnen!!

Så måste jag erkänna - Jag är nog lite FB beroende iaf. Jag har så svårt att inte kika in där si så där (jag kan inte ens räkna hur många gånger jag varit in där idag)....
Jag vet inte varför man det är ett behov och ett begär - SJUKT!

Men iaf - Jag har noterat följande:
* det är flera som behöver nya/fler grannar i Framville (så även jag),
* Maria har kokat kalops och äter det helst med rödbetor som hennes svärmors mor givit henne receptet på.
* Maria behöver även hjortron.... lite sent att gå å plocka kanske men ändå...
* Somliga musiker fryser idag...
Å så där fortsätter det... totalt oviktigt vetande att nån har gjort si eller så men ändå är det så jäkla kul. För att inte tala om detta farmande man håller på med.... Inte klokt på nåt vis. Men gör man det för att det är kul så är det väl helt okej!

Nu ska jag kasta mig i sängen för att vakna upp till en kall, härlig, höstmorgon.... TÄNK om det varit tvärt om...
-Nu ska jag vara vaken hela natten och kanske somna på småtimmarna för att stiga upp till en varm, sommarmorgon.... Kunde ha varit så men kanske inte riktigt än... det kommer om si så där 10 månader eller låt oss säga 40 veckor... eller lite mindre än ett år - Visst låter det väl helt underbart och helt överskådligt???!!!!
Nu ska jag inte vara så negativ. Det är rätt mysigt när det blir kallt, knastrar och knarrar under fötterna och det börjar närma sig jul.... Allt har sin tjusning - håll me om de´.

Pussågonatt....



1 kommentar:

ScrapAnga sa...

Hallå där, att grannflickan fick klppa bandet är nog inte så konstigt! Består inte den där skolan o dagiset, enbart av grannbarn?? Hihi...
Och till FaceBook, ja, som man inte kan leva utan, när man åker till landet tittar man på gårdarna och tänker: Dom där måste skörda sitt äppelträd.... Är inte det sjukt så säg...Ha i alla fall en bra dag, det är inte så kallt, nu ska jag upp till Sidensjö och träffa syrran, jag o ungarna bakade en kaka innan skolan idag som ska med, hej o pöss