söndag 20 september 2009

Nr 357!

Vad kan detta betyda? Man är ett nummer!! Mer om detta lite längre ner!

Idag har det varit en söndag vilken som helst kan man säga. Ingen sambo hemma, vilket vi är rätt vana vid.
Axel började dagen med att ringa hit kusin Oscar... -kommer, ska bara klippa mig först! BRA IDÉ... tänkte jag - mina grabbar behövde också snagga sig så jag tog också å klippte... men bara Axel - Nils ville vänta tills ikväll.
Sen har de eldat i grillringen hela dagen. Jag förstår dem, det är roligt att elda och rätt så lärorikt! Tur att man har förståndiga pojkar omkring sig.
Jag stökade undan en hel del disk från igår, kokade kaffe åt hushållerskan från igår, hon jobbade nämnligen och ville ha lunchkaffe - fixar jag så klart!
Bakade en god äppelkaka som vi sedan fikade ute i solen - det har varit ett fantastiskt väder idag. Alla gamla blommor är nu bortplockade, växthuset är tömt så nu känner man sig tillfreds med trädgårdsarbetet. Ska bara bära undan några krukor och försöka hitta på nåt bra snöskydd åt växthuset. Känns trist att köpa nya rutor även nästa år.
Nu beror det på om man har tid med nåt växthus till sommaren. Det lär väl bli en hel del Docksta kan jag tro och då är det lite knepigt att ha en massa plantor som ska skötas... ja, ja... det är långt dit så vi få väl se hur det blir med den saken.
Grabbarna har lekt ute hela dagen och på eftermiddan fick vi förstärkning av kusinbrudarna. Pappan skulle på innebandy och tjejerna fick vara här. Vi fick även besöka av vår grannflicka Julia.
Axel, Nils, Oscar och Julia drog iväg på picnick.... fika och filt - mysigt. Oscar hade nästan inte tid att gå hem å äta och vinka av sin pappa som åkte iväg till Stockholm på jobb. Kul har de iaf.
Själv stack jag iväg en snabbis till faktorsvägen för att hämta hem Nisses skor som blev kvar där igår och då fick jag även kaffe och bildvisning från 100 års kalaset. Kul - MEN det va nästan 700 bilder så jag få nog ta det en annan kväll också om vi ska hinna se alla bilder.

Hur va det nu mer nr 357?? Jo, Idag har det varit KYRKOVAL. Jag höll nästan på att missa att åka dit å rösta. Jag gjorde min medborgeliga skyldighet och lämnade mina röster. På mitt röstkort så stod det att jag är just nr trehundrafemtiosju - farligare än så va det inte.

Nu har jag hängt tvätt, klippt son nr 2 och dammsugit och diskat undan för hundrade gången för idag. SNART SNART så ska jag kasta mig i soffan och se Kommisarien och havet. MAn kan ju hoppas att det är lite bättre än förra veckan.... Det va ju ingen riktig höjdar film men det går å se på iaf.

God kväll

Inga kommentarer: