måndag 20 juli 2009

En föredetta fiskarhustru!


Ikväll är det höstfeeling. Mörkt och regnigt. Har tänt en massa värmeljus för att få lite stämning och mys. Grabbarna ville ha varm o´boy och ostmacka till kvällsfika, =höstfika. Enda sommarkänslan vi fick ikväll va att Axel ville se ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn. Det är ju så man vill att sommaren ska vara, skärgårdsidyll, sommarvärme (Anga - nu skriver jag om vädret igen ;-) )

Jag måste nog i nåt tidigare liv varit en fiskarhustru, jag blir lyrisk av små havsöar. Det känns som om jag passar in i den miljön. Båtputter, vågskvalp, saltdoft och måsskrik. Det är en helt fantastisk känsla. Det ska väl vara fisknäten som skulle ge mig en större frustration när allt är som ett enda trassel:-)
Karaktären Sören i Skärgårdsdoktorn är något av en enstöring men verkar ändå vara rätt nöjd med livet - det är kanske så man skulle ha levt, det allra enklaste i en liten fiskebod.... sticketröja och ta dagen som den kommer... fast å andra sidan är jag ju lite bekväm också så just det kanske inte skulle passa mig. Några bekvämligheter vill man ju ha. Det har jag väl lärt mig efter helgen i Åsele. Rätt trevligt med toa och rinnande vatten. Måste nog ta mig en funderare över det där!

När grabbarna somnat såg jag BECK. Har sett de filmerna flera gånger om men är rätt underhållande ändå!
För övrigt har väl inte energin sprutat idag. Har tvättat och plockat i lite av varje. Nu kan jag inte tvätta nåt mera eftersom det är proppfullt på linan!
Jag har även samlat alla bilder på Docksta-bygget i en enda mapp. Hade telefonen full av bilder som jag inte vågade radera. Nu ligger alla bilder i tryggt förvar på min extra hårddisk. Ska försöka göra nåt fint bildspel bara tiden räcker till.
Imorgon har vi inga direkta planer. Man kanske skulle ta sig en loppis-sväng, inte för att jag ska köpa nåt utan mest för att komma iväg och göra nåt i regnvädret.
Har talat med Rickard ikväll, han verkar ha rätt trist i Egersund också. Det brukar ge sig efter några dagar - tills man kommer in i gängorna!
Åter till Beckfilmen å sen ska jag sova, om det går - måste kanske kryssa lite också.

Natti natti!

2 kommentarer:

Carola sa...

Hej Katrin
Trevligt att du hörde av dig !
Det var bra dagar i Åsele, kul att träffa Ingvar och Wailet.

ScrapAnga sa...

Ja du, men nu börjar kaffet att få lite mer focus igen, hihihi.
Ja visst vart det tvärmörkt i förrgår natt, huvva, riktigt höstigt, här tändes ljus med, nu ska jag packa hem barnen, en tripp hemöver o sen sjukhuset, ska bli skönt att bli av med detta h...e.e