måndag 13 juli 2009

Björnfrossa!


Tro det eller ej men jag och Nils fick se en livs levande björn igår. Den spatserade över vägen strax bakom Kebbe-filur på Faktorsvägen. Nog är det väl lite läskigt att rovdjuren stryker runt husknutarna. Vissa trodde att jag såg i syner eller hade luktat på korken i nån flaska.... men så va det inte! Både jag och Nils fick se den lilla nallen!
Ringde några samtal och berättade vad jag sett och sen blev det full fart på byn... Gubbarn cyklade i kors och tvärs för att ta upp jakten på björnen... ingen såg nåt då men sen kom Tommy Su och Martin - de hade också sett den. Då va han borta vid industrihuset - hjälp - ska man inte kunna ta en promenad efter landsvägen längre?? Det är väl en sak att sen den från bilen och en sak att möta den öga mot öga. Den såg även rätt mager ut så vad vet man - den stackarn kanske är hungrig å då ligger man väl risigt till!
Helgen har förövrigt varit bra... rätt bra väder men kanske inte det bästa. Det är långärmat som gäller annars fryser man ihjäl.
Rickard jobbar på i Docksta. Det går rätt så bra för dem. Idag ska de gräva infilterationen och i helgen har delar av familen Näsström i alla generationer jobbat med sjöboden. Farbror Arne va mig en spänstig herre, vem kan tro att han hunnit fylla 50?
Jag och barnen gjorde ett besök dit igår eftermiddag efter att vi varit och firat Nelia. Hon fyllde fyra år i tisdags men kalaset hölls igår. Farmor hade gjort god tårta och negerbollar.... trevligt med kalas som alltid.
Nu är det en ny vecka. Jag trodde att solen skulle gassa idag men se det gör den inte. Jag ska iaf klippa gräs idag. Ser ut som om det håller på att växa igen här.
Det finns även ett tvättberg att ta hand om så nog finns det sysslor bara man har nån arbetslust.
Nu va det ju just det där med arbetslusten. Jag har hinkat i mig 3 stora muggar kaffe. Så det är bara att invänta å se om det händer nåt....
Over and out!

3 kommentarer:

annicalygdman.blogspot.com sa...

Huga för att björnen kommit SÅ nära... Ska inte de hålla sig långt in i storskogen!!!

Anonym sa...

Men gud, va hemskt, björn runt knutarna, ska man inte tordas ha barnen ute. Ohhh, jag som är så björnrädd, nä nu är jag gla´att jag inte bor i Skorped, hihi.
Är Nelia redan 4 år!
Oj, vad tiden går!!

ScrapAnga sa...

Det var inte alls nån annonym, det var jag, slant lite på knapparna, lätt hänt med bara 1 hand, hihi.