fredag 31 juli 2009

Vilken härlig dag!

Idag har det varit en härlig dag trots att vädret inte varit det bästa! Började morronen med kaffe och macka... hårdbrö me kaviar... vårt skafferi hade i princip inget att erbjuda.
Läste allehanda och kollade in alla bloggar!
Sen satte jag igång att röja i det här huset. Som jag skrev tidigare så gjorde jag inte många knop igår så det va idag det skulle ske!
Städade och tvättade. Rickard va i Docksta så jag va helt själv här hemma.
Rusade iväg på konsum när det inte regnade och köpte lite förnödenheter... fick mina kassar hemkörda av en Mosjökvinna - TACK Harriet! Det va fint att jag slapp bära mina tunga påsar hem.
Sen va det till att fixa till sig innan Rossi kom för att hämta upp mig.... skulle vidare till Nordingrå för att se och lyssna till Lasse T... som Grottmannen. Svängde in på Näske Krog och fick oss mat, god lax med Västerbottensost.... mums!
Grottmannen va liksom själva facit på mannen! Nu vet vi hur NI tänker och varför ni gör som ni gör! Klockrena grejer som män och kvinnor gör och tänker...! Ni jagar och fokuserar på bytet och målet! VI kvinnor samlar och pratar... Tydligen är det så att VI har 7000 ord som ska ut varje dag och NI har bara 2000.... det är därför vi vill prata när vi går till sängs och ni vill.... inte prata... ni fokurserar som sagt på MÅLET!
Avslutade kvällen på 35:an... lite surr och några öl och sen va det hemgång. Grabbarna har kommit hem från semestern så nu är det full rulle igen.
Imorgon är det Docksta som gäller för hela slanten. Rickard åker tidigt och vi kommer sen.
Ska försöka komma iväg vid 11 snåret så gubbarna får lunch.
Ikväll har jag förberett morgondagens middag, ska visst grilla lite kött och äta nå förädlade potäter... jag har gjort det värsta ikväll - skalat pärorna - det tråkigaste man kan tänka sig.

Nu ska jag krypa till kojs... natti natti å tack för en jättetrevlig kväll/dag mina vänner!

Igår va jag trött!







Igår va en trött och seg dag. Vaknade kl 9... kan tyckas som en rätt bra sovmorron....MEN till saken hör att jag gick inte och la mig förrän kl 5

Vår lilla tripp till stan slutade med att vi åkte tvärs över kommunen och in i nästa kommun... Vi landade i Näsåker för att se nån sorts invigning av URKULT, hm, vi hade nog inte riktigt koll på tiden, sommarnatten är ju så ljus eller hur det nu va?!

Vi hade iaf mycket trevligt - Dans i Aspeå, inget man vill missa, det är inte ofta det händer men just denna natt...! Tänk att vi skulle pricka in just den kvällen.... En sväng om till både Scotts och Rolandz... kan inte bli bättre! Natten avslutades med trad. äggstekning!


Igår åkte vi till Docksta och skottade grus... jag va mest åskådare men nån ska väl va det också. Vi hade lite förstärkning av en gul/svart maskin + en "proffs-chaufför" som vår granne kallade honom... den gjorde ett bra jobb i de branta backarna! Jag fick bara provsitta å det är jag glad för - måste vara rätt läskigt att sitta i den där när det lutar så mycket!
Det va soligt och fint och vi fick till och med storfrämmande från byn - familjen Arvidsson hade tagit husvagnen och campat en natt borta vid Kustladan. Alltid kul när det kommer besök.

Barnen är fortfarande på semester. Kommer hem i eftermiddag. Igår kväll tog vi en promenad och landade borta på 10:an där vi fick ost och kex. Trevligt som alltid.


Idag har jag röjt en hel del här hemma. Tvättat och städat. Borde ta övervåningen också men vet inte om jag hinner. Måste handla och sen ska vi dra iväg till Nordingrå å se grottmannen. Det börjar i och för sig kl 18 men vi ska äta nåt innan också. Blir förmodligen Näske Krog - det ligger ju efter vägen!


Bäst att jobba på så att det inte blir så stressigt!

onsdag 29 juli 2009

Direkt från krogen


Nu har vi ätit gott på "Olles" å tro det eller ej, hej å hå, här dök upp en Skorpeds bo, Vi drog till Näsåker på Urkult, Kurt is king!

Party party!


De va tre rätt så spralliga grabbar som åkte iväg med farmor och farfar idag. De sa hej då tjugo ggr tror jag. Jag har fått några rapporter om att de har fikat efter vägen och därefter somnat... De kommer att få det toppen!
Själv har jag stått i solen och målat vindskivor. Va roligt det är att jobba när det är fint väder. Rickard åkte till Docksta för att fixa lite. Imorgon blir det mera jobb där nere.
Nu väntar jag på att han ska komma hem. Vår skjuts till stan kommer snart och bortet på O´lerys väntar på oss.

Jag har till och med hunnit med en cykeltur idag. Det kan man behöva, har inte rört på mig på hela sommaren.... inte bra!!

Nej bäst att kolla så out-fiten är okej... Man är ju lite ringrostig på att gå ut på krogen!



Over and out!

Snart åker grabbarna!

Förväntansfulla pojkar vankade imorse. IDAG ska grabbarna åka på semester med farmor och farfar. Väskorna är packade med både kläder, leksaker, böcker och filmer... Båda tycker att det ska bli jättekul.
SOLEN SKINER IDAG!!! Helt underbart. Man blir glad i hela kroppen. Tänk att solen ska ha en så stor inverkan på hur man mår!
Idag blir det nog en Docksta-dag. Rickard ska iväg iaf men själv har jag inte bestämt mig än. Det kan nog vara kanonväder vid havet idag också... Får väl se hur det blir!
Nu måste jag ut och känna på solen!

Clear and sunny!! Najs-väder - I love it!!!

tisdag 28 juli 2009

Biljetterna är köpta...

... till Grottmannen. På fredag bär det iväg till Mannaminne, jag och två brudar till.... ÄNTLIGEN - jag som trodde att det inte skulle bli av - Man måste bara bestämma sig!
Idag har jag varit till frissan, klippt å färgat - blev väl som vanligt ungefär - återgick till min gamla frisör, d v s min morbror, de senaste gångerna har jag blivit klippt av min kusin Björn men nu va han på semester i vår gamla CABBY!
Medan jag va hos frissan åkte övriga familjen till Docksta för att lämna lite bygg-grejor där. Det fanns tydligen lite annat jobb att göra där också så jag hann "göra" Bjästa innan de kom och hämtade mig. Klockan drog iväg så vi va rätt hungriga... Det blev en pizza på Chaplin innan vi styrde vidare mot Skorped. Tur att vi fick lunch hos mamma. det blev en nog dyr dag iaf. Biljetter, frissan, Byggmax... lite rea-kläder...

Snart drar våra barn iväg på semester med farmor och farfar... kusin Oscar ska också följa med. Destinationen är Furuvik - där finns tydligen allt, tivoli, djupark och bad - vad mer kan man begära?? Det var rätt så spända killar som gick till sängs ikväll. Jag har börjat att packa och imorgon kl 11 bär det iväg.
Solen har tittat fram ikväll och man får tillbaka livslusten. Hoppas att solen skiner imorgon också, Rickard ska göra ett pass i Docksta medan jag förmodligen stannar kvar här hemma, jag följer nog med på torsdag istället om man är "fit for fight" då, vilket inte är helt säkert. Vi ska nämligen ut på GALEJ imorgon kväll. Bord är bokat på O´lerys för 7 personer... ska bli jättekul. Onsdagar ska visst va bästa utedagen men man känner ju inge folk nu för tiden så vi får väl se.... jag känner ju de 6 andra personerna som ska dit och det ska väl räcka.
Nu ska vi somna till RALLYBRUDAR på Canal+ , har sett den hundra gånger snart... finns det inga andra filmer??

Party party!!

måndag 27 juli 2009

Räddningsinsats Vika nr 2

Vår lilla lugna by har blivit utsatt för nån sorts vandaler... eller är det nåt pojkstreck? Vad det nu än är så har någon/några brakat sönder ett brunnslock i Vika.
Ett öppet brunn är ju inget som känns så där himla bra så jag fick uppdraget av Mr Vaktmästare att slå en signal till mina kompisar på kultur och fritid... Det fanns inte många där på kontoret men en hade just kommit tillbaka från semestern.... Bra - en trevlig och hjälpsam Sidensjökvinna skulle göra vad hon kunde för att hjälpa oss. 10 minuter senare ringde hon tillbaka och ett nytt lock va fixat! BRA med snabba hjälpinsatser!
Tekniska kontoret i Bredbyn skulle till och med köra ut locket hit!
Nu fattas bara badvädret. Det hjälpte tydligen inte med att hota solen... den lyser med sin frånvaro kan man säga. Det såg rätt lovande ut för en stund sen men för tre minuter sen så ösregnade det igen. Nog kan man väl få bli ganska less!

Dagens städ-pådrag är utfört. Dags att ta tag i diskmaskinen....

Tjolahopp!

söndag 26 juli 2009

Många besöker bloggen!

Jag har en räknare på min blogg, jag ser inte vem som besöker men kan lista ut några eftersom jag ser vilket nätverk man använder sig utav... så vissa kan jag räkna ut att de sitter på sitt jobb och har lite tid över - jag säger inget till chefen!!
Hur som helst, jag kan även göra en kartöversik å se vart alla mina besökare befinner sig. Kollade nyss - kartan ser ut som om den fått vattenkoppor. Det blir en prick för varje stad.... jag har 40 prickar i Sverige under perioden maj - juli. Jag har även prickar ute i världen - Brazilien, Japan, Nederländerna, Tyskland, USA... å många fler. Rätt häftigt må jag säga! SKulle va kul å veta om det är några jag känner eller om det är totala felnavigeringar!
Jag kan även se vilken tid alla går in och läser.... ja inte att just DU läser utan när folk i allmänhet kollar... de flesta kollar vid 9 tiden på morgonen... sen går det ner och ökar vid 12, vid 15 är det dags igen och sen är det en topp mellan 17 - 19. Även en topp vid 21. Det roliga är att se att det är rätt flitigt vid 01.00 också - alltså det finns fler än jag som är vaken om nätterna!

Natti natti (igen) Det är sommarlov å då får man vara vaken hur länge man vill!!!!
Våga Vägra Gå Å Lägga Sig!

Jag har allt jag behöver!


Nu är det lugnt och stilla i huset. Söndagskväll och ännu en helg är till ända. Snart är även semestern slut, sommarlovet slut... men än har vi några veckor kvar å jag ska krama ur det sista ur sommaren. Kanske är det därför jag sitter i min sommarklänning på altanen - själv - med värmeljus och mys i skymningen.... det börjar mörkna - hösten nalkas.... - men....

Den här sommaren som skulle bli min bästa (i år igen). När man tänker snabbt så va det väl en skitsommar. Midsommar kall men ändå fin, två veckor stekhetta sen kallt... sen regn och mera regn. Vi åkte ingenstans men for ändå till Åsele, vi hälsade inte på hos nån men hade ändå många trevliga middagar och fester i goda vänners lag. Sjöboden blev inte klar men den blev ändå byggd...
Trots få fisketurer fick vi ändå skapligt med fisk när vi väl kom iväg!
Inget blir som man tänkt sig - så är det bara. Jag har allt och ingenting - MEN jag har allt som jag behöver. Min familj, mina vänner, mitt liv.... Jag har ett jobb att komma tillbaka till och det är det inte alla som har. Jag behöver inte jobba varannan helg - jag styr och ställer lite som jag vill... (på jobbet alltså)
Hur djupt kan ett inlägg bli? Ja, det kan man undra... Men livet tar så många olika vändningar utan att man själv förstår det... Man kanske skulle kliva ur sin egen kropp och kolla lite... hm, hur tänkte jag nu?
Jag har en hemlig dröm... men eftersom jag skriver den här så är den inte så hemlig längre... kanske har jag redan skrivt det i nåt tidigare inlägg... Jag ska skriva en bok - innehållet är så gott som klart men hur ska man börja? Nån gång så ska den bli klar... om den inte trycks så ska jag iaf skriva som om den skulle tryckas... Skulle bara vara så häftigt - Vad vet man - om fem år så sitter man på NK och signerar en bestseller?! Måste nog öva lite på autografen!

Slutsvamlat för ikväll - nu ska jag lägga mig på spikmattan och slappa lite innan jag går och knyter mig och vaknar till en ny underbar morgon - nu måste de bli nån sol annars j#'&%r.. undra just om hot funkar??
...Livet kan bara förstås baklänges men levas framlänges.... alltså den som lever får se vilket väder vi fick...

Natti natti

Väderprognos!

YES! Jag har tack vare lite hjälp från Carola fått in väderprognosen på min blogg. TACK! JAg har trixat och grejat men inte riktigt lyckats men efter ett antal försök så finns nu en ruta på min blogg vilket väder SKORPED har nu och i morgon... Man blir alltid så glad när man fixar nåt man inte trodde att man skulle klara utav.

HEA-stigen för hela slanten!


Idag drog vi till bureåborg för att delta i skjuttävling. Både Nils och Axel va me´. Det va en hel del köande men vi höll ut. 4 stationer där skjutledarna ska ha en eloge för sitt stora tålamod! Nils skjöt som siste man hos självaste Gunnar Näsström. Det va ca 40 deltagande barn. Efter skjutandet så fick vi köpa fika, både korv och mackor och en och annan go´kaka. Prisutdelning blev det också. Axel vann en drickflaska och Nils fick lite smått och gott som fanns kvar på prisbordet. Bäst av allt va nog ändå medaljen!!
Innan vi åkte hem tyckte Nils att vi skulle ta en sväng in till Hällvattnet och mata fiskarna... men se de´får bli en annan gång.
Nu har systrarna Näsström kommit hit en stund medan pappan spelar tennis... Full rulle!
Jag har iaf hunnit klippa gräset... måste passa på medan det inte regnar.
Grabbarna tog en tur bort till Emil. Har längtat sååååå efter honom!

Prick-pick-nick!


Efter morgonens rivstart med melodikryss gick vi hem och tog det rätt lugnt. Läste dagens allehanda... drack lite kaffe... spelade Mulle Meck bygger hus. Bra väder och det lockade barnen bort till golfbanan för en liten runda.

Mina frukost-fixare ville ha sig en mitt-i-dagen kopp så det tog vi på min altan. Där smed vi picknick planer med prick... vad kan det nu innebära? Jo, en sväng till Hällvattnet med luftgevär och korv. Anna och jag gjorde upp eld och därmed va korvgrillningen i full gång. De andra sköt lite prick och matade fiskarna!
Att det kan vara så rogivande att sitta och peta i en eld - Det är gratis också!!
Barnen va helnöjda med en kanoneftermiddag. Solen sprack fram och det va superhärligt.
När vi kom hem drog vi ihop ett taco-knytis. Samlades här hos oss och åt och surrade hela kvällen.
Man behöver inte göra några dyra saker för att man ska känna att man haft en toppen dag. Har man bara goda vänner, lite korv och mat så känns livet fullkomligt!
Imorgon är det HEA-stig - dvs alla med ett skjutgalet finger får testa sin bössa och kasta iväg några skott. Inget jag själv tänker prova men Axel är helt inne på att testa. Jag tror att jag testar serveringen och hoppas på att solen skiner på oss!

Dags att gå och lägga sig. Jag känner mig rätt nöjd och trött!

lördag 25 juli 2009

Full pott på krysset!


En hel sommar har dragit förbi och vi har inte löst ett enda melodikryss. Igår kväll tittade jag in på Skorpedsvägen 10. Hade fått nys om att det fanns en viss nyförlovad Vestern fotograf där. GRATTIS Olle och Malin till förlovningen!!

Nu har jag fler bilder från festen... det va väl egentligen den stora gruppbilden jag va mest sugen på... men alla bilder va roliga att se å få!

Hur som helst, Anna och jag bestämde att vi skulle träffas idag kl 10 för att lösa dagens melodikryss. Fick en inbjudan att komma dit på frukost... å en sån frukost. Varma mackor, ägg, te, kaffe, juice... ja allt man kan tänka sig! Till på köpet så löste vi hela krysset trots att vi på en fråga inte ens fick höra själva melodin... det kom in ett trafikmeddelande just när frågan ställdes... vi löste det ändå!


Vad ska man ta sig för idag då?? Det regnar inte iaf... så det får man väl glädjas åt! Inga planer för dagen så vi får väl se vart vi landar!

Dags att sätta på en kaffehurra.

fredag 24 juli 2009

Nu flyttar jag!

Burr - det är kallt... eller kanske inte kallt men det är rått och burrigt! Har suttit och kollat runt på internet och funnit att det finns nog bara ett att göra - PACKA SIN KAPPSÄCK.... å ge sig av. Min destination blir förmodligen Öland, verkar vara mest solsäkert om man vill vara kvar i Sverige. Att dra iväg till Luleå blir det inte tal om även om det också är rätt så säkert.
Vad kan då Öland tänkas ha att erbjuda - SV - finns kanske där också, jag kanske helt enkelt kan jobba med samma sak... eller kanske ska man ta å byta bransch!
Nu har jag hittat en snygg villa ska bara hitta 2,3 miljoner... måste kanske ha lite mer än så, men det va ett fint hus - som Villa Villekulla fast mer modernt!
Man skulle ha vunnit några miljoner så kanske man ha kunnat bli lyxhustru på riktigt... just nu pågår ett lite mera spartanskt lyxhustruliv... tror att man måste ta bort de där första ordet, å det andra också... nån hustru är man ju inte heller...! Då blev det bara liv kvar å det får man väl va glad för att man har... livet alltså! Dagens lyxmiddag blev inget mindre än makaroner och korv... är man tre viljor så får man ta att två vill ha makaroner - bara att finna sig i det!
Hur va det nu med flytten?? Undra just vad man skulle göra om dagarna - kanske springa över till kungens sommarhus, det ligger väl där i knutarna nån stans... men det är nog inte så lätt att få självaste drottningen över på en bärs eller två... går nog knappt att få bjuda henne på en kopp kaffe eller så är hon en riktigt hålligång-tant... Vad vet man?? Hon kanske har tips på nån bra botox-salong... när man börjar bli rynkig efter allt solande - vilket det förmodligen kommer att bli... vad ska man annars göra när solen bara skiner och skiner???

Vilken KNAS-APA jag är!! Jag är uttråkad och det kanske märks i mitt något märkliga inlägg! Nu lägger jag mig i badet och drömmer vidare om Villa Villekulla!

Over and out!

Tur i oturen


Ser man på... hittade en FYRKLÖVER när jag hämtade posten... man kan väl hoppas att den ger lite tur!
Jag är nog en av få som ser en fyrklöver på flera meters håll! Jag känner en till... mr Hans Lövsjögård Nordin, han ser dem från traktorn när han är ute och kör... Undra just hur många han har hittat iår?
Idag är en något loj dag. Regnet öser ner och det känns som att man har nån sorts husarrest!
Måste nog ta tag i det sista med strykningen... -tar det aldrig slut? Ja, man kan undra. Sista jag gjorde innan jag gick och la mig igår va att hänga sängkläderna som jag bytte ut... nu ska de strykas och läggas in i garderoben!
Halva dagen har gått och jag har hinkat i mig 8 koppar kaffe snart. Otur att man aldrig satte nå "pärer", för då hade man ju varit nöjd med att de har regnat!
Puss å kram!

torsdag 23 juli 2009

Mysig hemmakväll!


Det är nästan julstämning här hemma... jag har tänt ljus och går runt och stökar med lite av varje. Efter maten fick vi kaffegäster som både hade blivit hitbjudna av Nils och läst på bloggen att jag sökte fikagäster. Skönt med personer som förstår att man behöver hjälp att äta upp en stor kaka!
Den smakade iaf bra... blev bara en liten liten bit kvar, de va väl ett gott betyg.


Kvällen lockade inget vidare till att gå ut så jag och Ernst bestämde träff i mitt tv-rum kl. 20.00 - ÄNTLIGEN så fick vi träffas. Vi har gått om varandra hela sommaren... det är katastrof! Synd att TV4 inte har samma system som SVT - webben! Visst man kan gå in på anytime eller vad det heter men det kostar nåt och det känns onödigt!

Jag och Ernst har iaf besegrat mitt strykberg - medan han såpskurade nåt golv så strök jag både skjortor och sängkläder... vilket samarbete å det är ju roligare att ha sällskap när man gör saker! (håller jag på att bli tokig?)
Nåväl, tokig eller ej - en trevlig kväll har det varit. Grabbarna har frossat i sina nya filmer som jag ryckte in i Åsele - Därav fick jag se på tv själv och SJÄLV välja kanal och program!! YES! Vilket bra köp - 10 kr för en film å man får se vad man vill i en timme!
Nu ska jag kasta mig i sängen - ska bli skönt! Jag har nämnligen även renbäddat - det är ett av de bästa som finns att få sova i en ny-ren-bäddad säng!

Hoppas att Camparna i Sollefteå inte regnar bort och rinner ner i älven... allt blir ju så mycket roligare om man få några varma solstrålar på sig. Men av rapporterna som avgivits så verkar alla vara vid gott mod! Det låter bra de´.
Nej, nu blir det inte roligare än så här... GOD NATT kamrater, nu lämnar jag spikmattan och går upp och lägger mig!




Det blev en kaka!


När vi skulle göra vår paj kom jag på att det kanske skulle bli gott om man hade lite smultron också. Jag och grabbarna drog iväg och plockade nästan tre dl... man har sina hemliga ställen!!
Innan vi kunde börja baka drog jag och två brudar till Bredbyn för att köpa lite färg och annat på Edvardssons. Axel och Nils for med de stora killarna till Bureåborg... det va nog roligare än att följa mig.

Nu är kakan klar och det är bara att invänta å se om de finns nå fika spekulanter... Vi vet ju inte om den är nå god men jag kilade in på konsum och köpte vaniljvisp å det brukar ju kunna piffa till det mesta.
Nu ska vi äta nåt kulinarist... "pärbullar" å lingonsylt får det bli denna regnvädersdag.
Ikväll är det nog en koj-kväll. Det blir Ernst på TV kan jag jag tro.

Skördetid!


Axel och Nils va ute och cyklade och fick var sin stor rabarb av farbror Bengt! Axel bärgade hem skörden på cykeln - ingen lätt uppgift men det gick!!

Nu ska vi göra oss en rabarberpaj!
REceptet fick vi av mormor:
125 g smält smör
1½ dl socker
1½ dl mjöl
1 ägg
Rör ihop allt och tryck ner rabarber i formen.... sockra på lite, rabarber brukar vara ganska så sura!

onsdag 22 juli 2009

Infarten är klar!


Nu slipper vi hoppa oss ut på vägen. Infarten är klar! Vad är väl roligare än att se på när andra jobbar?!

Jag, Alex och Lina stod och såg på när en jobbade!! Tre arbetsledare kan behövas vid såna här jobb.

För övrigt händer det inte mycket på den här delen av planeten. Jag har dammsugit och skurat... kan inte förstå vad det blir skräpigt hela tiden.

Grabbarna njuter av att det inte regnar för en gång skull. Äntligen kan man sticka ut näsan genom dörren utan att bli genomblöt!

Den nya väderguden "yr" är fortfarande rätt gnällig emot oss. Ser ut att bli sämre väder igen... Lina funderade på att göra en soldans och jag kan inte annat än uppmuntra henne till det.

Vi fick oss iaf en Pigelin - man får ta alla chanser man kan till en isglass.

Nu ska jag sätta mig och kolla i HM:s höst och vinter katalog.... brukar man inte ligga nere i Vika och läsa den???

Sen ska jag ta fram gräsklipparen och göra ett ryck. För gräset växer iaf. Det frodas även i mitt växthus... både gurkor och tomater börjar ta form men för att tomaterna ska bli röda krävs lite sol.

Hej hopp!

Oscar extraknäcker på bloggen!


Nu har jag fått besök av en skojig kille. Vi satt och tittade på alla mina bilder på datorn. Vi hittade en som han tyckte skulle läggas ut å jag håller med.

Det va en somrig bild med tre fotbollsgrabbar!

Nu ska jag fixa lite partymusik, kanske min lille besökare behöver ta med sig en skiva till Sollefteå....

tisdag 21 juli 2009

Mörkrets inbrott


När jag tittar ut är det verkligen mörkt ute. Jag och killarna åt pizza till middag idag (hemmagjord). Hade rätt körigt här med barn i alla former. De har ömsom bråkat och slagits med varandra men även lekt och haft rätt så skoj... Det är lite tröttsamt för en mammas öron att en hel dag höra på - det va han, jag har inte gjort nåt, han slog först o s v....
Hur som helst nu sover mina små älsklingar.
Efter maten stack vi iväg till farmor och farfar... något försenade. Vi skulle hälsa på deras Stockholmsfrämmande - Inga-Lill och Jerry. Just när vi kom skulle de äta middag så vi satte oss och pratade tills det va dags för kaffe. Farmor hade bakat en jättegod kaka.


Det är alltid lika trevlig att träffa detta huvudstadspar. När vi skulle cykla hem tittade vi in till kvarterets sjukling. En ilsken bacill har slagit till, undra just om det va nån som hängde med hem ifrån Åsele. Stannade och surrade en stund och innan Nils cyklat iväg hem så hann kl dra iväg en hel del.

Har försökt att ringa till Rickard men det blev nån konstig signal - "vört" det är nå regn i luften som stoppar kommunikationen!
Jag ringer imorgon istället. Tur att vi talats vid några gånger idag iaf.

DAGENS nyhet är att farmor har blivit en värsting! Jo, det är sant. Nu kan hon surfa runt precis som hon vill - hon har blitt me´LAPTOP!! Nu får man passa sig för vad man skriver... ha haaa - nja - knappast, det är bara roligt att hon också får ta del av alla dessa krumelurer man skriver varje dag! GRATTIS FARMOR! Kanske är det din tur att starta farmor-bloggen?? Men först måste du väl lära dig finska eftersom det blev nåt knas med installationen... allt står på just -FINSKA
Nu ska jag gå och lägga mig så jag vaknar pigg och utvilad imorgon utifall att solen knackar på min dörr... Ingen tidning får jag levererad heller, grannarna har dragit till Gotland så jag är både post och soptunne vakt denna vecka. Jag hoppas att de har det underbart där de är. Väl unnt på alla vis - passa på att slappa, mysa å bara ta det lugnt...

Natti natti!!

En söt övervakare!


För många år sen, när jag bodde i Uberg fanns en liten kille... en klurig en som hade många funderingar. Han samlade på både det ena och det andra, pysslade och tänkte, uppfann och bygde. Det bästa han visste va pannkaka... det kunde man äta morgon, middag och kväll. Allt som oftas kom han till mig, en dag hade han med sig en brun klump med lera. Här skulle skapas. Det tog en bra stund innan han kom på en figur. Han gjorde tre stycken. Jag fick en, min mamma fick en och den tredje vet jag inte vart den tog vägen.

Figuren han gjorde kallades för "RAPABULING"

Skaparen av denna figur va givetvis Robin Vallin - så synd att en sån konstnär, mångsysslare och mästare på att imitera och framför allt spela dragspel inte finns längre.


Jag har iaf min Rapabuling kvar, den har följt mig från alla mina olika boenden... Jag har ju trots allt flyttat runt lite sen min tid i Uberg.

Den står i mitt kök - längts upp på en hylla, den blickar ut oss varje dag, skyddar oss varje natt...


Hur kan jag då få för mig att skriva om detta idag?? Jo, Axel funderade varför den där figuren stod längst upp på hyllan och vart den kom ifrån. Jag berättade historien om Robin och att den lilla killen hade gjort den till mig. Så varé med historien kring RAPABULINGEN!

Regnvädersstädning


Har äntligen tagit mig i kragen och gått in på blocket och lagt in en annons. Har en del babyprylar som jag skulle vilja sälja. Det har liksom alltid kommit nåt emellan men nu är det gjort. Tvillingvagnen är tvättad och fotad, så även babysittern.... nu är det bara att vänta på alla som kommer att ringa och vill köpa mina grejor!




Det känns lite vemodigt att göra sig utav med dessa saker. De har ju med sig många minnen men va i hela friden ska man ha allt kvar för? Står mest ivägen i garaget så NEJ - än fast det smärtar så ska grejorna bort!


Nils blir helt bestört när jag sa att vi skulle annonsera ut vagen - inte min vagn sa han. Men den vagn han menade blir kvar ett tag till... kan va bra att ha om det kommer nån liten bebis på besök!




Nu ska jag ta mig en kaffekopp och invänta telefonen!!

Sovmorron!

Vaknade med ett ryck... hjälp - kl. va nästan 9. Vet att jag vakande vid 7 och tyckte att lite till kunde jag nog få sova... tydligen behövdes två timmar till för att jag skulle vakna utsövd. Inte ofta det händer men idag kändes det behövligt. Det kanske är helgens nattliga äventyr som gör att man har några timmar att sova igen. Jag gick ju inte och la mig särskilt tidigt igårkväll heller.
Satt vid datorn rätt länge och så hade jag spelat in Lotta på Liseberg. Ett trevligt sommarprogram.
Nu har jag fått mitt morgonkaffe, morgontidning och lite annat som hör morronen till... Har städat lekrummet och toan uppe så alldeles lat är jag inte.
Regnet strilar ner från skyn men det känns som det kvittar idag. Finns en hel del tvätt att ta hand om så jag ska nog inte vara sysslolös. Yr.no lovar sol imorgon så då ska jag stå beredd i bikinin, måste nog ställa väckning kanske så att man inte missar nån soltimme. Man måste ju jobba tillbaka solbrännan. Det här börjar likna katastrof.
Killarna leker camping uppe. De leker att de är i Åsele... undra just om de leker samma sak som vi vuxna hade för oss...? Ja, nu tänker jag inte på nåt fult utan mer om de också unnar sig en öl till lunchpizzan?! Måste spetsa öronen och höra vad de säger... kan vara rätt kul att lyssna när barn leker! På nåt vis så känner man igen vissa fraser som man själv brukar säga!

Nu ska jag unna mig en kaffekopp till och sen göra ett jätteryck!

måndag 20 juli 2009

Man blir varm av kramar!




En föredetta fiskarhustru!


Ikväll är det höstfeeling. Mörkt och regnigt. Har tänt en massa värmeljus för att få lite stämning och mys. Grabbarna ville ha varm o´boy och ostmacka till kvällsfika, =höstfika. Enda sommarkänslan vi fick ikväll va att Axel ville se ett avsnitt av Skärgårdsdoktorn. Det är ju så man vill att sommaren ska vara, skärgårdsidyll, sommarvärme (Anga - nu skriver jag om vädret igen ;-) )

Jag måste nog i nåt tidigare liv varit en fiskarhustru, jag blir lyrisk av små havsöar. Det känns som om jag passar in i den miljön. Båtputter, vågskvalp, saltdoft och måsskrik. Det är en helt fantastisk känsla. Det ska väl vara fisknäten som skulle ge mig en större frustration när allt är som ett enda trassel:-)
Karaktären Sören i Skärgårdsdoktorn är något av en enstöring men verkar ändå vara rätt nöjd med livet - det är kanske så man skulle ha levt, det allra enklaste i en liten fiskebod.... sticketröja och ta dagen som den kommer... fast å andra sidan är jag ju lite bekväm också så just det kanske inte skulle passa mig. Några bekvämligheter vill man ju ha. Det har jag väl lärt mig efter helgen i Åsele. Rätt trevligt med toa och rinnande vatten. Måste nog ta mig en funderare över det där!

När grabbarna somnat såg jag BECK. Har sett de filmerna flera gånger om men är rätt underhållande ändå!
För övrigt har väl inte energin sprutat idag. Har tvättat och plockat i lite av varje. Nu kan jag inte tvätta nåt mera eftersom det är proppfullt på linan!
Jag har även samlat alla bilder på Docksta-bygget i en enda mapp. Hade telefonen full av bilder som jag inte vågade radera. Nu ligger alla bilder i tryggt förvar på min extra hårddisk. Ska försöka göra nåt fint bildspel bara tiden räcker till.
Imorgon har vi inga direkta planer. Man kanske skulle ta sig en loppis-sväng, inte för att jag ska köpa nåt utan mest för att komma iväg och göra nåt i regnvädret.
Har talat med Rickard ikväll, han verkar ha rätt trist i Egersund också. Det brukar ge sig efter några dagar - tills man kommer in i gängorna!
Åter till Beckfilmen å sen ska jag sova, om det går - måste kanske kryssa lite också.

Natti natti!

Makalöst tröttsamt!

Vilken makalöst tröttsam dag. Det är grått och regnar hela tiden. Har stökat och bökat med lite av varje... slöseri med semesterdag känns det som.
Jag fick mig lite kaffe när jag va tillbaka med lite kvarglömdskaper sen helgen!
Barnen har lekt med sina kompisar och en av dem tror jag har rymt hemmifrån. Har ringt hem honom men det verkar vara en låååång väg hem!
VAD i hela friden ska man fördriva den här kvällen med? Förmodligen blir det väl Lotta på Liseberg - nåt annat kan jag inte komma på.
JAG HAR TRÅKIGT!!!! Måste försöka tagga upp lite men det känns helt omöjligt just nu! Har iaf ätit en god middag - fattar inte var jag tog krafterna ifrån. Gjorde kycklinggryta med bandspagetti - riktigt gott men nu är det ju också klart... å äta själv är ju inte så himla kul.

Ska sätta mig och föra över lite kort från datorn till en extra hårddisk...

Tillbaka i Skorped





Nu har vi kommit tillbaka till Skorped igen. Nu ska man göra samma procedur fast tvärt om... man bär in allt som har burit ut.... skillnaden är lite mindre mat och lite mera grejor. Kläderna åker dirket till tvätten så på så vis är det ju enklare, man behöver inte välja!

Helgen har varit fantastiskt bra. Anlände till Åsele men info om att det haglade stora kulor som körsbärstomater.... inget man vill vara ute å slåss med direkt. Regnet stod som spön i backen. vi hittade iallafall på hyggliga platser där vi och Sundbergs skulle parkera oss över helgen.

Robban dök upp som gubben i lådan när det vankades att få sätt upp förtält, snällt att han kom å hjälpte till! Han hade nog ett visst sug efter att få sätta upp ett stort tält, de tält de har till sin nya va ett vintertält som hade gått på 10 minuter att få på plats.

När tältet va klart älgade vi iväg till systemet, några minuter före stängning... vi hann! Köpte några öl och cider. Tog vägen via Robbans husvagn på vägen hem. Då ringde våra camping-kompisar å sa att de va på väg... Jag sprang tillbaka till campingen, skulle flytta på bilen eftersom vi "paxat" en plats åt dem.

Våra grannar här hemma kom också, de skulle sova i någons förtält, kul!

När allt och alla va på plats började solen sticka fram, fast det va både kallt och rått. Vi käkade tacos och satt i förtältet och både mös och huttrade. Som tur va så fanns en gasolkamin några vagnar bort (hos Anundsjö bygg tror jag de va) som vi fick låna! Tusen tack må jag säga - utan den har det nog inte blivit lika mysigt!

Fram på småtimmarna tog jag och flickorna oss en tur till Öl-tältet för att kolla stämningen på Riff Raff Ruff... Vi hade sällskap av några herrar också men de slank in hos Polarförsäljaren, där kunde man också få öl.

Nu va vi lite sent ute så vi hann höra sista låten - en gammal Meduza-klassiker... Baren stängde så nån öl hann vi inte heller köpa. Vi gick också till Polar. Trevligt ställe! Jag försökte få försäljaren att hitta nån lyxpryl till min husvagn - Pricken över i:et, så att säga... han skulle tänka men jag va nog rätt säker att en vagn från -94 kan inte utrustas med så många extravaganser. Vi knatade hemöver och bäddade ner grannarna i vårt förtält - de blev rätt mysigt.

Fredag, vaknade till en solig och fin dag. Nu skulle vi göra Åselemarknad! Kom iväg vid tolvtiden så vi började med att äta lunch på pizzerian, allihopa utom en, som hade huvudvärk - så kan de gå när man tar för många knappar innanför västen! Knallade runt och kikade på alla prylar som erbjöds. Gjorde mitt bästa fynd ganska på en gång. Köpte 4 begagnade VHS-filmer för 40 spänn. Det bästa va att jag hittade Nils favoritfilm - ROBIN HOOD. De va ett fynd!

Pengarna rullade ut hela dagen men inte vet jag riktigt vad vi köpte, lite sockar, godis och solgasögon....

Barnen åkte karusell på tivolit.

Grillade på kvällen och åt rester av Jeanettes goda sallad. Synd bara att Westmans åkte hem tidigare på dagen eftersom Konsum kallade hem sin personal!

Satt i förtältet som man regelrätt gör när man campar... det är det som är CAMPING! Grillning och förtält!

Fick besök av kaminägaren, Byggare Bob och Mollgan. Jag och Rossan fick erbjudandet om att hänga med till Öl-tältet med dessa eleganta herrar å de gäller att passa på när tillfälle ges. Synd bara att en av herrarna inte minns varken promenaden till eller från öl-tältet...?? Hur som helst så va vi me, dansade och tjoade till Riffarna... Vägen hem va lång eftersom vi fick bogsera en person men vi kom iaf hem till slut.

Lördag, Det tar på att vara ute halva nätterna men det händer så sällan så man får väl bita ihop. Lite trött men de ordnade sig snabbt med lite kaffe och frukost.

Fick besök av både Janne (bild i ett annat inlägg) Robban å Linda. Dag skulle det fyndas ännu mera...fast de blev inte så mycké köpt kan jag säga.

Gick mest runt och spankulerade, tittade förbi toast-försäljaren, tog oss en sittning på ICA-bänken... Trevligt soligt väder... då har man inte så höga krav.

Vi gick även förbi hos Linda, där bjöds på både öl och drink... Mr Sundberg bjöd alla på mjukglass men en lite särskild topping... mycket bra kombination!

Kvällens middag åts på pizzerian - lövbit.

Det hade även dykt upp förstärkning från Skorped - två herrar som har fru-fritt en vecka hade bestämt sig för en lördagsutflykt till Åsele.... med sig hade de ett nyförvärv samt den traditionella chauffören! Alltid lika kul att träffas!

Barnen va hemma i förtältet, delar av oss vuxna va också hemma och fixade lite korv å bröd åt dem. Vi tog en sväng till mot öltältet men den här gången fick vi åka limosine...

Stannade inte så länge. Åkte tillbaka till campingen!
Söndag, vaknade tidigt - samma härliga solsken. Började plocka ihop alla saker och så skulle förtältet rivas. Tur att det inte regnade iaf. Allt gick förträffligt. Kom iväg från Åsele vid halv 11.

När vi kom hem bar jag in de viktigaste och resten tar jag idag.


Min moster som köpte vår gamla husvagn hade några funderingar om hur vissa saker fungerade så istället för att förklara på telefon så drog vi till Bjästa för att hjälpa dem lite.

Fick kaffe och bullar på salongen och grabbaran fick en motorcykelåktur runt byn med Björn. De tyckte att de va jättekul!

Hem igen och åt lite mat. Tog en cykeltur runt byn, tittade på när Tommy och Jörgen spelade tennis... en spännande match!

När barnen lagt sig såg jag och Rickard en film om Johnny Cash - riktigt bra!


Nu har Rickard åkt till Norge och det känns väl som vanligt - tomt på nåt vis efter en sån livlig helg. Det brukar ordna sig på nåt vis. Efter några dagar är man tillbaka i gängorna!



lördag 18 juli 2009

Skorpeds tuffa gäng.


Tog oss en tur i en limosine, alla tuffa va me'

Gung gung


Dragspels underhållning med ett galet gäng Skorpeds brudar

Husvagns mys


Nu är vi i Åsele. Fina fynd på marknaden igår. Janne och Karin har sovit på värdshuset, deras 50 års present från oss. De kollade på Lars-Kristerz. Själv så va jag å jazzade till Riff Raff ruff med Rossi å nå Bredby bor, Nu är vi på G igen. Mot nya fina affärer.

torsdag 16 juli 2009

Camping-feber!

Nu ska här campas. Har sprungit in och ut ur husvagnen hela morgonen. Känner mig som på Sunes sommar... det är bara kanoten som fattas å den får nog stanna hemma!
Fick upp ångan lite efter ett camping-kaffemöte borta på faktorsvägen. Där pågår full städaktivitet av husvagnen... diverse fynd har gjorts i dunkform... undra just om den får stanna hemma eller om det går med som nödproviant??!
Apropå proviant - husvagnen är bra på det viset att allt man har i kylen som kan tänkas gå att äta får följa med. Nu har jag stekt två paket köttfärs så ikväll blir det tacos!

Rickard har gjort ett pass i Docksta men är på väg hem... då ska det sista packas och jag antar att det blir jag som får äran att köra ekipaget upp till Åsele... En allt för sliten sambo bör få sova lite.
Nej - åter till packandet.... än är det inte full!

Träningsoverall på - för nu ska här CAMPAS!!

Hej. va de´går!


Dagarna rullar på och nu hinner man inte skriva varje dag ens... Trodde jag hade semester! Men nu ligger det till så här. Våra dagar har tillbringats i Docksta. Tisdag åkte jag ner till Rickard och Nisse som jobbade med att lägga massonite på taket. Jag hade lovat dem lunch men eftersom man jobbar i alla branscher så va jag tvungen att bära undan lite brädor innan jag åkte... vårt måleri-ställe skulle bli ett båt-ställe kan man säga. Jag blev lite sen men det gick visst bra ändå. Kom ner till kusten strax efter 13.
Vi käkade och gubbarna gick iväg och jobbade vidare. Axel och Nils hittade en kompis - Han hette Benjamin och kom ifrån Stockholm men har stugan alldeles intill oss! Perfekt med en kompis vid husknuten!


Jag åkte in till Ica och Docksta Järn för att köpa spik och lite fika... just när jag skulle sticka iväg fick vi storfrämmande... två motorcyklar och tre personer dök upp... grannarna va på utflykt å då måste man ju se till att de får lite kaffe och något till!
Dagen förflöt och vädret va hyggligt. Jag målade lite vindskivor och vi va nog inte hemma förrän vid 21.
I går gick vi och segade här hemma ett tag. Åkte ner till Docksta vid 12-tiden, gjorde ett depå-stopp på Järnaffärn igen. En jätteroliga affär som har allt från spik, blomjord, stekpannor och avloppsrör. Trevlig personal har de också.

Hjälpte Rickard att sätta upp några vindskivor och sen målade jag lite. Det blir lite spring fram och tillbaka mellan husvagnen och stugan, alltid är det nån som är hungrig, eller vill ha nåt. Nils är ju inte den snabbaste att gå, men han gör det iaf än fast han säger hela tiden att han inte "ojkar".

Farfar kom på eftermiddan och hjälpte till med plåten. Tur att det finns hjälpsamma personer! Det blev jättefint. Jag och killarna åkte hem vid 18.30 Vi tog med oss husvagnen eftersom det vankas semestertripp till Åsele.

Jag är inte så van att köra husvagn men det gick fint. Jag backade inte in den på gården, det fick jag hjälp med, man kan ju inte kunna allt!

Började städa ur vagnen... skräp och bygg/jobbar stank! Sen bar vi inte lite kläder och annat som ska me till Åsele.

Efter en dag vid stranden så va grabbarna rätt smutsiga... därför åkte de rakt ner i badkaret och sen tog vi en kvällsmacka i husvagnen. Det va mysigt. Farmor kom förbi när hon slutade jobbet så hon fick också vara med på myset. Vi spelade Pippis-sakletarspel... "jättekul????!

Rickard kom hem vid midnatt - då va plåten på plats. Det värsta va att grävar-Per hade ringt och sagt att han skulle komma å gräva idag - IDAG?????!!!! Hjälp - han skulle vara på plats igen kl 07.00. Jag fixade fika åt honom, laddade kaffebryggaren och kokade ägg. Nu glömde han kaffet men han fick iaf med sig mackorna!

Nu har jag suttit och sett morgonnyheter och druckit de kaffe jag laddade i bryggaren åt Rickard. Grabbarna har just vaknat så jag fick en liten stund i lugn och ro.

Nu återstår det en enda sak - PACKA HUSVAGNEN!! Några Skorpedsbor är ju redan där och nu kommer några till... vi får nämligen sällskap av herr och fru SU! Najs. Himmel va jag och Rossan ska shoppa loss i alla marknadsstånd! Eller inte. Jag brukar aldrig hitta nåt. Men så är jag ju ingen marknadsräv som Linda - hon känner ju till allt. Nu är jag ju näst intill PANK så jag får väl gå till de ställe som säljer saker för 10 kr st.


Dags att packa!

måndag 13 juli 2009

Björnfrossa!


Tro det eller ej men jag och Nils fick se en livs levande björn igår. Den spatserade över vägen strax bakom Kebbe-filur på Faktorsvägen. Nog är det väl lite läskigt att rovdjuren stryker runt husknutarna. Vissa trodde att jag såg i syner eller hade luktat på korken i nån flaska.... men så va det inte! Både jag och Nils fick se den lilla nallen!
Ringde några samtal och berättade vad jag sett och sen blev det full fart på byn... Gubbarn cyklade i kors och tvärs för att ta upp jakten på björnen... ingen såg nåt då men sen kom Tommy Su och Martin - de hade också sett den. Då va han borta vid industrihuset - hjälp - ska man inte kunna ta en promenad efter landsvägen längre?? Det är väl en sak att sen den från bilen och en sak att möta den öga mot öga. Den såg även rätt mager ut så vad vet man - den stackarn kanske är hungrig å då ligger man väl risigt till!
Helgen har förövrigt varit bra... rätt bra väder men kanske inte det bästa. Det är långärmat som gäller annars fryser man ihjäl.
Rickard jobbar på i Docksta. Det går rätt så bra för dem. Idag ska de gräva infilterationen och i helgen har delar av familen Näsström i alla generationer jobbat med sjöboden. Farbror Arne va mig en spänstig herre, vem kan tro att han hunnit fylla 50?
Jag och barnen gjorde ett besök dit igår eftermiddag efter att vi varit och firat Nelia. Hon fyllde fyra år i tisdags men kalaset hölls igår. Farmor hade gjort god tårta och negerbollar.... trevligt med kalas som alltid.
Nu är det en ny vecka. Jag trodde att solen skulle gassa idag men se det gör den inte. Jag ska iaf klippa gräs idag. Ser ut som om det håller på att växa igen här.
Det finns även ett tvättberg att ta hand om så nog finns det sysslor bara man har nån arbetslust.
Nu va det ju just det där med arbetslusten. Jag har hinkat i mig 3 stora muggar kaffe. Så det är bara att invänta å se om det händer nåt....
Over and out!

lördag 11 juli 2009

Löööööördag!

Nu har jag planterat jordgubbsplantor... hoppas att de kommer att trivas i min pyramid.

Jag har även varit på inspektion i grannarnas nyinryckta husvagn - wow vilken pärla. Ser ut som ny kan jag säga. Blir de inte nöjda i den så vet jag inte vad.

Jag har fått lunch borta på faktorsvägen och dessutom har jag fått kaffe o konjac.... mitt på blanka dan... det är väl semester om något.
Nu ska jag marinera lite kyckling så att vi har nåt att grilla till kvällen!
Pussssssss!

Hopp om liv!

Nu har den kommit... SOLEN! Den kommer å går men jag ska locka fram mer av den soliga varan. Bikini på... ! Nu är det jordgubbspyramiden som ska få sig en omgång. Det har varit magert i den där lådan så nu jäklar ska jag göda upp den och hämta några plantor på mitt förra "hem". D v s hyreshuset TORIRO... jag anser att plantorna fortfarande är lite mina så jag ska fara å ta några revor.... kanske har man turen å få sig några gubbar till nästa sommar (jordgubbar alltså)!

Nu försöker jag ta igen förlorade inlägg så det är därför jag skriver små kortisar hela tiden!

Ut i solen - HURRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Alla saker man skulle göra den här sommaren...


Dert blir som vanligt när det är sommar.... först planerar man att man ska göra en massa saker och så slutar det på samma sätt i år igen!

Kollade i allehanda idag - såg två föreställningar jag gärna skulle gå och se. Rövarna i Skuleberget och Grottmannen... båda har jag tänkt köpa biljett till i flera år men det blir aldrig av. Nu verkar det som att det är sista säsongen med grottmannen... nog ska ni se att jag missar det! När man aldrig får ändan ur vagnen!

Jag trodde att man skulle få sig en tur ut på Ulvön också - ja, kanske inte precis i år utan för si så där tre år sen eller fyra... Vi är hopplös. Semester och gör inte ett enda skit som vanliga människor gör. Nästa sommar ska jag gå på varenda café, loppis, auktion och arrangemang - eller åtminstonde ska jag gå på nåt arrangemang... eller kanske köra förbi bara för att ha varit i närheten av det som händer i kommunen. Nu har jag suttit på den här gården i flera veckor känns det som och INGENTING kul händer!


Nej nu måste jag tagga upp så att jag kommer att minnas den här sommaren som DEN BÄSTA!! Det va väl så det va sagt när jag tänker efter - DET HÄR SKULLE BLI DEN BÄSTA SOMMAREN!

Jag ska jobba på det!


Ajöss!

Himmel va körigt de är!



Jag brukar väl vanligtvis skriva ett inlägg varje dag men nu har det rört till sig kan man säga.



Torsdagmorgon startade vi med paket i sängen och ett HIPP HIPP HURRA för Nils. Alla paket va bra, han sken som en sol (tur att nånting skiner) sken ännu mer när jag sa åt grabbarna att titta ut genom fönstret i lekrummet -EN STUDSMATTA!!!! Barnen va överlyckliga! BRA - då hade vi inte satt upp den i onödan iaf!

Rickard drog till Docksta för att gräva och vi åkte med Robban till simskolan. Burrigt även idag men de simmade på rätt så duktigt!

Efter mellanselsbesöket åt vi lite lunch och sen kom mormor på besök.... sen droppade det in kompisar och släktingar mest hela dagen. Vi blev nog ungeför 30 personer innan kalaset va slut. Nils fick alla möjliga roliga saker. Många prylar som ska användas bara det blir nån sommar igen, en roddbåt, en krokodil... flera vattenpistoler så nu är vi på 29:an rustad för vattenkrig - nån som utmanar oss??

Nils somnade med ett leende på läpparna och va helnöjd med sin 4-års dag!


Fredag... slätregn hela dagen - gud så deprimerande! Drog iväg en sista gång på simmis... Simfröken va förkyld så hon stod på kanten medan grabbarna gjorde dagens övningar. Fick sina simmärken som bevis på att de deltagit. Nils hade knåpat till sig 2 baddare en blå och en gul. Axel tog de märkena förra året så han köpte ett som hette dopparen.

Vi for hem i rasande fart. Nästa uppdrag va bestikning av släpvagn och bil. Barnen vägrade att följa till stan så de stannade hos Oscar Su... Gissa om de blev glada när de inte behövde sitta i en bil i 10 mil... För nån nöjes resa va det inte tal om... till stan och hem igen. Man gör ogärna några utsvävningar med den där svansen bakom bilen.

När jag kom till besiktningen och knappar in reg-nr.... säger apparaten att jag har missat min tid - hel£#te! Jag va där 13.05 och tänkte att jag va 5 minuter före utsatt tid men tydligen skulle jag varit där 12.30. Typiskt!

Tittar in där gubbarna jobbar och ser så snäll jag bara kan ut... Han jag talar med är en gammal granne till mina föräldrar så han säger att han ska hjälpa mig. Släpet gick igenom och bilens tvåor är fixade så nu kör vi ett år till! Träffade även en gammal klasskompis som jobbar där. De jobbade sin sista dag före semestern så det kanske va därför de va så snälla?!!

Kom hem och det va lika dystert fortfarande. Gubben i Docksta - gick inte att nå på telefon. Antingen hade han slut på ström eller så hade han väl tappat den i nån dyng-grop.... Han ringde lite senare och informerade att han va genomblöt, ingen ström i luren (tjuvade ström från en stuga intill bara för att ringa ett nödsamtal) Robbans röda-benz hade fått nåt fel så hem kom han inte - tur att pappi inte är rädd för att ta en biltur... han kom som en räddare!

Rickard anlände i Skorped som en dränkt katt.... Slängde in honom i duschen och gav honom lite potatis och porterstek...

Kvällen va inte mycket mer än så. Fick en lappin med herr och fru Su... VART ÄR SOMMARDRINKARNA??? SOMMARMYSET?? Skulle till och med kunna tänka mig att spela krocket - bara det blir varmt igen!

Jag har förmodligen nött ut http://www.yr.no/ den sista tiden. Kollar där var och varannan timme.... men dåligt med nån ljusning. Såg iaf månen igår kväll så bakom molnen så finns det en blå himmel - eller som Roland i Torsk på Tallin säger - efter regnet kommer solsken....
Dags att ta tag i nåt vettigt idag. Vet inte vart jag ska börja riktigt men det löser sig nog! Har dängt i mig 3 muggar kaffe så koffein-intaget har jag då inte slarvat med. Måste nog in på yr.no å kolla om de blir nån sol neråt kusten för då ska vi göra oss en tur dit!
Hej hopp

onsdag 8 juli 2009

Goda grannar!

Ännu en dag är till ända. Grabbarna fortsätter med
simskolan... jag har än inte varit med en enda dag men imorgon ska det ske. Rickard åker till Docksta tidigt i ottan så då är det min tur att följa med.
Idag har jag varit till stan en sväng. Kombinerade stadsbesöket med en god gärning... somliga har ju turen att få gå på fest, mitt i veckan, börja mitt i dagen och sluta mitt i natten. Alltså - han som skulle på fest kunde köra ner men inte hem...
Jag tog hem bilen vi åkte ner i och samtidigt kunde jag lasta den full med prylar som Nils ska ha till sin födelsedag. Mormor har investerat i en studsmatta åt killarna och det paketet va stort och tungt kan jag säga.
Snärtade in på bageriet och köpte en tårta också.... när man ändå är i stan så kan man ju kolla in alla reor som pågår... hittade ingenting - trodde att jag skulle få rycka in en bikini men hittade ingen som va nå snygg och hade heller ingen större köpiver! Jag får nöja mig med de jag har... men å andra sidan så vekrar tjocksockar vara mer aktuellt just nu.
På vägen hem kikade jag in till mor och far. Hungrig som en varg kom jag precis lagom till en eftermiddags kaffekopp med tillhörande macka! De va precis vad jag behövde!

Hemma igen så tog jag tag i lite kak och tårtfix. Rickard drog till Docksta med husvagnen för att ha nåt litet krypin nu när de ska sätta igång å gräva. Spännande å se vad det ska bli av allt. Förhoppningsvis kommer det upp en sjöbod inom kort!

Ikväll har vi satt upp studsmattan. Tur att våra underbara grannar kom över och hjälpte till. Lite lurigt va det, men det löste sig ganska snabbt med en liten blick på instruktionsboken så gick de som hejsan!
De va rätt många andra ute också - små äckliga svarta sve-åts-otäckingar. De bitts överallt! Baksidan på svensk sommar. Hur som helst - studsmattan är på plats och jag hoppas att Nils och Axel blir glada när de vaknar imorgon!!

Nu har här slagits in paket och Nils ska firas med buller å bång imorgon... tänk han har redan blivit fyra år.
Familjen sover gott och själv sitter jag och myser i soffan med blogg och tv...

Dags att göra kväll för att vakna till en ny härlig dag och en riktigt kalasdag!

Natti natti!!

En förrymd 40-åring!


Måste skriva ett stort GRATTIS till HARRIET JACOBSSON som fyller jämt idag! Hon och maken har dragit till Visby... hoppas att ni har det trevligt. Tittade in på yr.no och såg att vädret va väl inte så där jättemycket att hoppa högt över... men kryp in på nån trevlig pub... det brukar kunna göra den värsta ovädersdagen till den bästa!


Ha en bra födelsedag!
Måste även passa på att gratta Nelia som fyllde år igår... våra paket kommer nån annan dag!