fredag 5 december 2008

El-beroende?


Efter en behövlig sovmorron tog vi tag i dagens snöskottning. Det kommer snö hela tiden så håller man inte efter så får man ett hästjobb.
Gick bra och det är härligt att vara ute i friska luften. Grabbarna lekte i den stora snöhögen vi fick igår... schysst med traktor, klarar inte att göra stora högar med snöstryran!!
När vi kom inte så där vid tolvtiden så hade vi ingen ström... oj, inget varmt vatten till Nils välling och ingen varm lunch - tur att det finns fil. Det går också bra.
Det skymmer rätt tidigt så här års så vi fick tända en massa stearinljus, mysigt men inte i hur många timmar som helst. Jag som tänkt dammsuga och göra lite annat... Fick tillfälle att plocka in tvätt i garderober och sånt som absolut inte kräver ström...
Kaffesuget blev enormt så jag fick ta mig en kopp från morronbryggningen. Inte hett men dock varmt!
Vi väntade och väntade... spelade memory och åt pepparkakor men ingen ström... Det började bli panik - Jag skulle duscha innan jag skulle iväg på Brass-spelning... Med ett värmeljus som lyse duschade jag men vågade inte tvätta håret - kunde ju inte föna det... Som tur va kom strömmen och jag fick både håret tvättat och fönat innan jag åkte iväg. Hann till och med dricka nybryggt kaffe med en annan kaffetörstig vän!
Efter att jag lämnat barnen hos barnvakten så packade vi in oss i bilarna med tomteluvor, trummor och trombon m m... MOT BREDBYN! Spelningen gick jättebra - kanske för att vi va mätta och nöjda efter att få ha tagit del av Bredbyns Gästgiveris julbord.
Hemma i lugnets vrå - Grabbarna sover och jag ska snart göra kväll. Ska titta lite på Idol sen är det nog bara att göra mörkt.
Snart är det en ny dag med nya snöskottar möjligheter?!

Ha´re bäst! Katrin

Inga kommentarer: