måndag 2 augusti 2010

Manligt och kvinnligt!

När man allt som oftast är ensam på gården så får man göra det mesta... Fast igår fick jag hjälp med att plocka in vinbären... Det va bra!
Idag va det dags att göra saft av alltihopa... hade lite svartvinbär i frysen också så jag hällde i det också. Det slutade med 10 liter färdig saft, 5 liter som jag frös in och kokar socker på lite senare. Hade inte flaskor så det räckte... helt otroligt - sååå mycke flaskor som det blir men av nån anledning for jag till återvinningen med sommarens skörd för nån vecka sen för jag va less på att se dem... smart!!

Mellan saftkokningen så styrde jag in ved... en massa kärror så nu är det fullt i källaren - Vad är det jag väntar på - Vinter eller?? Nej nej... inte locka fram vintern nå i förtid, MEN det är roligare att styra in ved i bikini än att göra det i 1 meter snö.
Jag känner mig nöjd över min insats idag. Det blev ju nåt gjort iaf medan gubben va Docksta.

Jag fick iaf en liten promenad med Anna imorse... vi tog en snabbsväng medan barnen såg på tv och åt frukost... himmel va mycke man kan få höra när man är på promenad och då menar jag inte skvaller - Gäller bara att man pratar lite mindre så hör man det man minst kan ana - tro mig!! Ett gott skratt fick vi iaf!!

Ikväll har det varit mackmöte och det börjar dra ihop sig kan man säga. Markjobbet är i fullgång och containern kommer när som helst... kommer att bli kanon att kunna tanka på byn igen.
Det är ett sabla problem att alltid komma ihåg att man ska ha en dunk med sig när man är utan. Senast idag fick jag agera mack åt en som klippte gräs... Tur att man har ett litet lager av både bensin, älgkött och saft!! Finns ett antal "Seven-Eleven-hus" i den här byn.
Själv va jag som vanligt utan skottkärra men va gör väl det när man kan svänga över vägen till grannarna och låna deras!

Nej, nu får det vara nog för ikväll... En ny dag imorgon och måtte allt regn ha regnat ner ikväll för finns det mer där uppe i himlen så måste det vara lite.... som det har vräkt ner. Vattnet står i dikena.

HejHopp!!

Inga kommentarer: