fredag 21 maj 2010

Varför växer gräset??

Det finns det en rätt trevlig bok som heter och har absolut inget med naturen att göra utan har små trevliga och tänkvärda berättelser...
Min gräsmatta växer som bara den. Jag tog och tankade upp en dunk bensin idag när jag ändå skulle till stan. Nils och jag gjorde en tur till logopeden och Rusta och sen hem. Ja, vi hann även förbi hos mormor och morfar en sväng.
Hur som helst, bensin finnes och gräsklippare lika så. Tankade den lilla röda och skulle dra igång den... MEN NEJ, ville inte gå igång så jag testade igen. Tog till och med en tejpbit till hjälp för att få bättre kraft att dra men klen som man är så gick det inte.
Dååå går man över till STARK GULLIK - Han fick igång den direkt men den dog också direkt - så typiskt. Men lite mixter så skulle den väl starta men NEJ... den fick till och med följa grannen hem och få lite behandling där men inte va den nå hemskt villig å gå som han skulle... Att det alltid ska jäklas. Mocke-klipparn har ju alltid gått som en klocka.
Tar gräsmattan nån hänsyn till att jag inte har nåt redskap å klippa med? NEJ - det växer så det knakar... Ska göra ett tappert försök att klippa imorgon iaf...

Ikväll drog  vi ihop ett knyt-grill-kalas här hos oss. Korv, halluomi, potatissallad och en massa annat mums. Grannarna och familjen Anna... Så trevligt det var. Soligt och grannt på alla vis.
När jag skulle hälla kol i grillen insåg jag att det fanns för lite av den varan så jag skickade Axel med cykel och min "moffa-cykelkorg" för att inhandla mera - himmel va stora barn man börjar ha... Han fixade det galant och grillningen kunde ta fart.
Nu har vi avverkat två av sommarens maträtter - igår sill och potatis, idag potatissallad och grillat... om än bara korv.

Imorgon är det städdag i vika. Som det ser ut så ska det regna och det va väl inget kul med det...

Dagen förövrigt har varit strålande på alla vis. En trevlig dag från början till slut. Synd bara att det saknas en person. Det är tomt här hemma utan Rickard. Vissa turer när han är borta är tristare än andra. Just nu vill jag att han ska sitta här med mig på altanen. MEN men - sånt är livet. Om en vecka så är han hemma igen och då får vi väl mysa här istället.

Andra som myser på ett plan just nu är familjen A.Su. Det flög till Spanien ikväll... åh va härligt med semester. Inte själva resan men väl framme... Nu är det ju rätt fint och varmt här hemma också så jag tror jag spar min resa till september... Det kanske är då man ska slå till på en utlandsresa med familjen. Känns ganska lockande för då kan ingen smita iväg på nåt snabbjobb... DÅ är man tillsammans hela tiden!!
Förmodligen blir det som alltid - en tanke - en idé som inte blir av men det är ju drömmarna som är härliga... på nåt vis.

Nu är det kväll och jag ska gå upp och snusa på mina små älsklingar. Det är så himla varmt bara. Har inte bestämt om jag ska låta dem sova med mig eller om jag ska bära dem till sina sängar - Rätt mysigt att sova tillsammans också. Snart är de så stora att de inte vill å då har man ju inget val.

God natt och sov så gott - imorgon är en annan dag!!

Inga kommentarer: