onsdag 29 april 2009

Prinsen va en bedragare!

Man kan inte lita på nån! Kikade in hos Lindas blogg och vad får man se... en otrogen bedragare! Ena kvällen gör han allt för att komma in hos mig och nästa dag sitter han i grannens damm och ... ja titta in så får ni se själva. Tur för honom att han inte blev kysst för undra just hur det skulle sett ut... sittandes i Lindas damm... mitt på ljusa dagen å ja .... ni vet vad!
Tur att man får hem sin egen gubbe ikväll.

Denna dagen har gått i full fart. Fick min första lakris-puck till eftermiddaskaffet - mums!
Hemfärden gick sakta och säker - rycktet hade nåt mig att farbror haffa återigen hittat till sitt eget lilla smultronställe... Gerdalsmon. Snacka om dålig fantasi. Finns det ingen annan sträcka som fartdårarna visar sig?
Jag såg då inte till nån polis som tur va!
Har röjt runt i hela huset med dammsugaren och skurhinken. Nu ska de väl va något så när städat. Men ett lekrum fullt med saker är alltid lika spännande att komma in i. Nils hade lyckats vända upp och ner på allt tror jag!
Jag fick även kasta ut lite brännbart från balkongen... vilken skön känsla det är. Imorgon ska skiten eldas upp!!
Jobbar man hårt måste man få en paus också... fick några trevliga kaffegäster på besök. Vi fick njuta av kvällssolen på altanen... Äntligen är det altan-sittning på riktigt!

Måste bara få skicka en hälsning till en av mina grann-jäntor... som sliter på körskolan! Bra jobbat Lina.
Hon skickar mig ett SMS så fort hon klarat en etapp på teorin! Fortsätt me´de så ska jag göra vad jag kan för att peppa dig!

Nej, bäst att se sig om efter sängen... man blir trött av städning - va så säker!

tisdag 28 april 2009

Mys-tisdag!

Inatt har jag förmodligen inte sovit många timmar. Va rätt stolt över mig själv att klockan inte va över tolv när jag gick till sängs... läste lite och löste även lite korsord... (börja man bli gammal?) Kunde jag somna.. icke! Försökte och försökte... vred hit och dit men ändå va det som omöjligt att somna. Kanske va det rädslan för den okysste prinsen som ville in??
Efter lång tid somnade jag nog tillsist... Vad händer då - BANG - Axel ramlar ut sängen... Gick bra som tur va men jag va återigen klarvaken!!!
Klockan ringde som vanligt 05.50 - YES! Trodde att jag skulle dö - nån Törnrosa sömn hade jag inte fått och med nån sorts kraft tog jag mig ur sängen.
Morgon-racet va igång och vi klarade deadline som vanligt!
Kom in på jobbet och fick mitt kaffe och sen bar det av till sjukgymnasten! Han gör ett bra jobb... det känns bättre och bättre i ryggen.
En dag går rätt så fort och snabbt har både lunch och eftermiddag dragit förbi.

Tisdag innebär BARNGYMPA!!! Man måste snabbt laga mat och byta om och skjutsa barnen till skolan igen. Helt otroligt... Mammin är fri i en hel timme att göra vad hon vill.... fick mig en avkopplande kopp kaffe - Det är väl kvalitetstid om något!

Nu återstår lite disk och datafix.. Grabbarna ska i säng så att de inte är omöjliga att väcka imorgon.
Sista dagen på dagis för den här veckan. Pappi kommer hem och jag är ledig på torsdag... YES! MEN vi ska till stan och inhandla diverse byggsaker. JAG vill ha en ny SKOTTKÄRRA. Man kan inte bo på den här gården utan... Har lite annat att handla också - nya byxor till mina små älsklingar och så nåt snyggt till mig själv?! Eller... det kanske jag rent av hoppar över. Brukar inte gå så bra med tre av det manliga könet hängandes utanför provhytten. NEJ det får nog bli en annan dag!

måndag 27 april 2009

Inbrottsförsök!


Skulle gå ut och ta in bilnyckeln i mörkret och hörde nåt konstigt läte. Det krafsade på nåt mysko vis. Tände utebelysnigen och fick se vad det va som lät... Självaste grodan boll va ifarten och vill in i mitt/vårt garage... han förstår inte hur eländigt där ser ut... Nåt för sambon att ta tag i när han kommer hem kanske.

Hur som helst... froggen kom inte in iaf som tur va! Fast å andra sidan kanske det är en prins - jag vågar inte försöka bryta förtrollningen, särskilt snygg va den inte, se själv

- Det finns andra prinsar att pussa på!

Blandat vårväder!

Sitter och försöker summera dagen. Ops... det va inge enkelt. Känns som en lång dag utan "viktigt" innehåll. Nåt är det men så kan det ju va´. ... Det känns något bättre nu! Har trampat på här hemma med krattning och en hel del datajobb. Gör ju mitt sista på skrivkursen nu.. skulle göra en artikel med bild och text på nåt som hänt... Sa jag inte igår att det inte händer nåt här?! Hur ska man då kunna skriva nåt aktuellt med bild och gärna personliga kommentarer??
Jag skrev om vår stor och liten avslutning. Tur att jag hade mobilen med mig så att jag kunde knäppa en hel del bilder. Min vanliga kamera har lagt av den också... sa jag inte tidigare idag att allt bara går sönder hela tiden!!
Jag skrev ihop en artikel och skickade in. Hoppas att den duger.
Ikväll har jag och en kompis gjort biljetter till Wilda Vestern festen. Ska bli skoj hoppas jag. Nu ligger det två fester i min tidsplanering. Både den 8 och 22 maj... vilken partybrud man blivit. Det värsta med Västern är att man ska hitta på nåt att "klä om sig till" (som Olle i Pistvakt sa) Ja, vad ska man hitta på... kanske blir det Luky Loke, eller buffalo Bill eller dr Quinn... Fast egentligen skulle jag vilja vara Moster Molly i Macahan, så vem blir snygge Luke eller store starke ZEB?? Moster Molly va en tuff brud vill jag minnas och får man chansen att klä ut sig så kanske man kan få vara lite tuff för en gång skull... (Va han så snygg egentligen??)
Jag har även hört att det finns de som tänker klä ut sig till kaktus... nåågot annorlunda men kul tanke. Huvudsaken är väl att man klär ut sig -för annars kommer man ju inte in i bodegan!
Nu vet jag inte vilken vändning det här inlägget tog - ska försöka hitta tillbaka till nån tråd...
Nähä... det gick inget vidare så då får jag väl försöka skriva nåt annat då.
Knepigt det blir när man kommer av sig. Kom på att jag hade tankarna åt nåt helt annat håll... så hur va det nu då.
Talade med min sambo idag. Han hade hittat en mycket rolig blogg med forum hos en kollega i Norge... Norrmän är väl kända för att vara roliga eller åtminstonde låta roliga. Detta är nåt som vi ska ta efter och vad det blir av det ska vi nog återkomma till lite längre fram. Kan bli bra...

Jo så här va det också. Idag har jag suttit och kollat på lite klipp på Youtube... fantastiskt roliga saker det finns att titta på. Eftersom jag är barnsligt förtjust i ovannämnda preparerings-personal-tv-serie... (ju´som en rebus) så har måste jag bara lägga in ett klipp. Synd bara att jag inte hittade det jag sökte efter men men... får väl sätta mig och plöja filmerna istället. Se och njut!!
Måste bara hälsa Annica välkommen tillbaka till bloggandet. Känns som evigheter sen du skrev. Kan det vara soff-historien som tagit knäcken på dig, eller är det nätet som strular? Nät -ska väl bli din grej framöver... nu när du är båtägare och allt. Hi hi...


Lugnet...

En ny vecka med nya möjligheter brukar det heta. Ja, det är väl så man får se det hela. Idag har jag varit på utvecklingssamtal för Nils... Ja, han blev godkänd kan man säga. Inget speciellt bus som han ställt till med. Tur för mig.
Kl. 10. va vi på församlingshemmet och umgicks med andra mammisar och barn. Avslutning med stor och liten. Tur att det inte regnade för vi skulle grilla korv. Det va mysigt de´. Barnen spelade fotboll och hade jättekul.
Vi fick även tårta... det tyckte alla barn va jättegott. Jag fick kaffe och det va jag nöjd med.
Nu har jag varit ute och försökt kratta lite. Men solen skiner inte idag som den gjorde igår... man kanske inte kan få sol varje dag även om arbetsivern blir lite större då.
Nyss kom det en regnskur så det va till att gå in... nu verkar det ha gett sig igen så det är väl dags att gå ut igen.
För övrigt så händer det ingenting på byn. Det är hel lugnt! Kanske ska jag ta och koka mig en kopp riktigt kaffe - det är ju aldrig fel.
Ofta när jag är själv nöjer jag mig med NesCafé. Men nu har det hänt det som inte får hända i mitt hem - VATTENKOKAREN är DÖD! Är det något jag inte klarar mig utan så är det just den lilla hjälpredan. Jag använder den flera gånger per dag till ALLT... Välling, makaronvatten, te, kaffe, välling igen. Jag måste snabbt köpa en ny för det här går inte. Det känns som alla saker bara går sönder just nu. Vår gamla torktumlare gav också upp idag. Skulle snabbtorka några jackor idag men den ville inte gå igång... Den morrade bara åt mig och efter en stund luktade det lite brännt... Tror att jag inte ska försöka mig på att starta den nåt mera...
Nä men nä men.... vad är det jag ser... solen tittar fram. Jag kan nog inte sitta här längre, jag måste ut!!!
Ska bara surfa in på Sony Ericssons hemsida för lite support av min mobil. Axel lyckades få fram nån konstig symbol på den så vad den betyder måste jag försöka luska ut.

söndag 26 april 2009

En dag med Scotts...

Kom på att jag måste lägga in världens finaste sångtext. Jag har nog lyssnat på den här låten 25 ggr idag. Det är Björn Afzelius låt - Tusen bitar. Jag har en annan verson än den gamla traditionella... Jag har lyssnat på Scotts. Hur som helst så är den så fin så jag bara måste kasta ut texten här.

Det sägs att ovan molnen är himlen alltid blå,Men det kan va' svårt att tro när man inte ser den.Och det sägs att efter regnet kommer Solen fram igen,men det hjälper sällan dom som har bli'tt våta.För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,ser man allt med lite andra ögon.Man övar sig, och långsamt blir man bättre på att seskillnad mellan sanningar och lögner.

Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;Säger du att du är min vän så är du kanske det.Allting kan gå itu, men ett hjärta kan gå i tusen bitar;Säger du att du är min vän så är du kanske det.

Det sägs att det finns alltid nå'nting bra i det som sker,och tron är ofta den som ger oss styrka.Ja, man säger mycket, men man vet så lite om sig självnär ångesten och ensamheten kommer.För när vännerna försvinner, eller kärleken tar slut,ser man allt med lite andra ögon.Så man övar sig, och långsamt blir man bättre på att seskillnad mellan sanningar och lögner

.Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;Säger du att du är min vän så är du kanske det.La - la - la - la - aaa. Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;Säger du att du är min vän så är du kanske detLa - la - la - la - aaa. Oh, Allting kan gå itu, men mitt hjärta kan gå i tusen bitar;Säger du att du är min vän så är du säkert det.

Absolut naturell!

Tittade mig i spegeln för en stund sen och kände knappt igen min egen spegelbild. Det är inte många dagar per år som jag är 100% osminkad... sån är jag. Idag har jag suttit i solen hela dagen nästan och inte ett enda gnutta mascara har jag haft. Känns rätt skönt också men något ovanligt.


Jag tog tag i altanstädningen efter att jag vilat mig iform ett bra tag. Nu har jag dammsugit och skurat men inte tagit några fönster - det får väl vara måtta på kraftansträngningarna!

Solen är underbar så det går helt enkelt inte att vara innomhus. Efter maten la jag mig på altanbron och bara gassade. Det är sååå härligt. Mat och kaffe va vad som behövdes för att jag skulle komma igång. Jag har krattat och eldat.... Jag erkänner, det va jag!!! - jag som förpestade hela byn med röklukt så där vid 19-snåret.

Killarna va hos kusinerna och lekte kuragömma m m. Alla är lika förtjusta i att vara ute... även kusinernas pappa som stått på vea-backen hela helgen... idog må man säga!

Nu har jag röjt i skafferiet och kylskåpet, samlat ihop återvinnings-grejs.... och plockat och grejat... Tillslut kom arbetslusten.

Nu ska jag ta och softa lite. Många i min omgivning sover nog redan, det va ju inte bara jag som nattsuddade. Det konstiga med mig är att jag nästan aldrig är trött... förutom när jag kom hem inatt... Det va en underbar känsla att lägga sig under täcket och bara få sova SJÄLV i en stor säng.

Sedan jag flyttade hit har jag sovit 2 nätter ensam i huset... Känns nästan lite konstigt att vara ensam i sitt eget hus! Barnen är ju alltid här och oftast sover de i min säng också så ni må tro att känslan va annorlunda.

Imorgon är det terminsavlutning på stor och liten. Vi ska vara ute om det är fint väder... en och annan korv ska grillas... Vi ska även ha utvecklingssamtal för Nils på dagis. Då får man väl veta om han sköter sig som han ska!

Han tycker för övrigt att vi är de sämsta föräldrarna i världen som inte har köpt nån studsmatta. Det måste man ha säger han.... tur att det finns andra att studsa hos...


God natt kamrater - dagen är slut med eller utan huvudvärk - så får det bli!

Dagen efter kalaset!



Nu har man fått träffa sina gamla klasskompisar. Det va skoj men synd att vi va så få. Startade rätt så tidigt. Åkte från byn vid 16.30 i en stor vit "limmo" Det har man aldrig gjort förr... så ännu en grej att bocka av från sin lista - att göra innan man dör".







Maten va god och festen va väl så där... lite segt att vara igång så himla länge! Det va full fart på dansgolvet men själv höll jag mig undan... hängde mest ute på altanen där det va kvällsol och lättare att prata.







Vid midnatt kom två galanta damer och hämtade mig för vidare transport till Moliden... där hade vi källar-häng ett par timmar, fick oss även lite varmamackor... mumsigt!! Sedan va det avfärd till Bredbyn för att kolla in en annan fest... stannade inte så länge utan åkte hem vilket ändå va hög tid... natten va i princip slut så jag spatserade hem till fågelkvitter... himmel va de kvittrar överallt så här års! Är man en nattuggla så är man!





Idag är det ännu en underbar sommardag. Det är verkligen jättevarmt och skönt. Jag har suttit ute i solen hela dagen. Man är ju lite trött sen gårdagen också så nå stordåd uträttas då inte här idag. Ska kanske kratta lite - det är ju en bra syssla.

lördag 25 april 2009

Laddar för fest!

En sån dag - en sån solvädersdag som Pistvakerna skulle ha sagt!
Har nog tillbringat min dag ute mest hela tiden! Våren är här! Det sprakar och brakar mest överallt. Vedklyvarna är i full gång både åt höger och vänster! Själv har jag krattat lite och ELDAT som den lilla pyroman jag är. Pizzakartongerna från igår är ett minne blott och det är underbart!
Nu ska jag packa väskan åt barnen som ska sova med farfar ikväll! Själv ska jag kasta i mig lite fil så att jag stoppar tills middagen på Brux.
Dusch och uppfräschning innan det är dags att åka iväg. Det blir tydligen limosine härifrån men hem vet i tusan om det inte blir en trotjänare från byn som får rycka in!
Tiden går... bäst att snabba på!

Skriver mera imorgon kanske för nu är det bråda tider!!

Mitt i natten!

Sitter och gör ett litet inlägg trots att det är mitt i natten. Jag är som vanligt hopplös. Skulle försöka sova men det går inte. Så därför så sitter jag i sängen och skriver ett blogginlägg. Är jag helt sjuk eller?
Idag har jag varit till frissan. Blev inte Malin som jag hade trott utan min kusin Björn istället. JAg blev helnöjd... kul med lite annat än sist. Malin fick lägga in färg i mitt smått gråa hår. Jo, det är sant. Jag har fått gråa strån... förfallet är nära. Man gör så gott man kan för att dölja det!
Det är alltid lika kul att åka till Bjästa för en makeover... trevligt att träffa släkten! Killarna va så himla snälla hela tiden. JAg kan förstå om de hade blivit skitless. 10 - 12.30 satt de och läste Bamsetidningar och skotertidningar. Jag är en lyckligt lottad mamma!
Innan vi drog hemmåt så köpte vi nya springskor till Axel. Hans skor va i princip helt utnötta! Kurr i magen hade vi också. In på Sibylla för var sin korv och glass... Jag tog ingen glass.... man måste ju tänka på figuren!
När vi kom hem fick vi besök av kusin-vitamin Oscar. Grabbarna lekte och hade jätteskoj.
Själv fick jag besök av bröderna Brothers Su. Den äldre brodern bjöd på glass och jag gjorde det jag är bäst på... kokade kaffe så klart!
Solen gassade helt underbart och det ena besöket avlöste det andra. Oj, oj, oj... så det kan bli.
Kvällen avslutades med pizza på vår altan... underbart. Jag älskar att sitta på altanen om nån nu har missat det! Mysigt till 100%
Nu laddar jag för morgondagen. Ska försöka göra lite nytta här hemma först... kratta och städa lite... sen är det partaj för hela slanten.
Om jag nu ska orka med det är det nog bäst att jag försöker sova. Hur nu det ska gå. Nattuggla som jag är.
Talade även med min käre sambo ikväll. Han är visst lite risig - febran har slagit till... inte bra. Trist att vara sjuk där borta i sin ensamhet. Vi tänker på dig... hoppas att du piggar på dig snart.

Nu finns det ingen återvändo... jag ska sova om jag så vill eller inte!

God natt från nattugglan mitt i byn (många sorters ugglor det finns... kom jag på!! :-))

torsdag 23 april 2009

-He´de båla farstubroa, Gamm´as!


Ha haa... Dialekter är väl för underbart. Denna rubrik har jag knyckt från en annan blogg som inte alla har tillgång till. Men det är verkligen en störtskön kommentar! Junselemål a´la Nicke Sjödin - tyvärr nyss avliden.

Vad betyder då detta... jo, tydligen så är det så att får man ragg av nån som man inte är särskilt intresserad av så är det just så här man ska säga till vederbörande...

-He´de båla farstubroa, Gamm´as!

Om det fungerar har jag ingen aning om men visst känns det som om herrn skulle ta svansen mellan benen och dra hemmåt!??


Vart har jag varit de senaste dagarna? Det kan man fråga sig. Vaknade med en super smärta igårmorse. Kunde inte ta mig upp ur sängen... ryggen spökar igen. Efter några försök så kom jag upp... oj, trodde att jag skulle svimma. På riktigt! Drog i mig en Ibumitin... (kanske skulle jag satsat på Ipren - hörs bota allt?!) Ställde mig i hetvatten en stund och så smörjde jag in ryggen med muskelsalva av samma märke...

Snälla barn som man har klädde de på sig nästan själv utan bråk och stök... Sen bar det av till stan. Hade sammanträde hela dagen - inget vidare när man har ont i ryggen - men det funkade!

Ringde runt och försökte få en tid hos sjukgymnasten jag brukar gå hos men där va det stopp... inga tider... fick en annan att ta sig an mig, skönt! Hipps vipps så ringer mr Sjukgymnast och ahr trollat fram en tid tills idag - perfekt MEN jag fick strula med att avboka den andra - känns alltid lika pinsamt!

När jag kom hem igår va jag rätt trött och less på det onda så nåt bloggande blev det inte. Hade nog med att få grabbarna i säng.

Jag hann iaf ringa och gratta födelsedagsbarnet och fritidsbonden LARS - Grattis grattis!!!


En annan som också måste få ett STORT GRATTIS är min granne SOFI - GRATTTIS GRATTIS till KÖRKORTET! Äntligen får man väl lov att säga... som vi har väntat på en chaffis! Bådar gott inför sommaren!


Morgonkaffe på "farstubroa" hör våren till... idag va första gången för i år även om chefen va lite tveksam till mitt förslag.

Idag har det varit jobb för hela slanten... Hann med en liten "utflykt" på stan innan jag åkte hemmåt för att hämta grabbarna. Verkligen trevligt att få lite sol och luft när man sitter inne hela dagarna.

Händer inte mycket i mitt liv just nu... men vänta ni bara... snart är det helg och då är det dags för partyt som jag pratat om såååå länge. Då kanske det finns nåt smarrigt att skriva om.


Vi tog oss en cykeltur runt byn mer spännande än så va inte den här kvällen... givetvis fick jag mig en stund vid strykbrädan också...


Imorgon är det time för klippning. Kl 10.00 landar jag i Bjästa för en total makeover.... hm, blir nog som vanligt är jag rädd trots att jag dragit till med en ny frissa!


Nu ska killarna i säng såååååå händer inget superkul innan jag går och lägger mig så blir det inga fler inlägg idag!

Anga - JAG lever... va så säker.... så nu har du lite mera att läsa och kommentera!


Ruggugglorna har tinat fram... har sett flera exemplar... "vört" de är våren?? Såg även två svanar idag... det är väl rätt fascinerande djur - ska visst hålla ihop hela livet! De är väl kärlek om något!


Kram å ajöss!

tisdag 21 april 2009

Dimman ligger tät!

Strålande sol och ett fantastiskt väder. Vad mer kan man begära.
Jag har jobbat idag och ett va ett fasligt ringande och besökande imorse så vi missade nästan vårt morgonkaffe... det hann kallna flera gånger. Men det är väl så det ska vara, det skulle vara trist att inga telefoner ringde... Som man kan tro om sin egen telefon ibland. Jag älskar när det ringer eller blippar till och man får ett SMS!!
Barnen va sega också när de skulle väckas. Det tar på att vara ledig men kul har vi ju haft så det är värt alltihopa!
Lunchen strosade jag runt på stan lite. Tänkte kolla om det fanns nåt snyggt att köpa tills på lördag. Ska bli kul att gå på fest och träffa lite gamla kändisar.
Fick faktist ett mail av en gammal klasskompis idag som undrade hur många från vår klass som kommer på festen.
Jag hittade inga kläder och gjorde väl ingen större djupdykning heller att bums hitta nåt. Jag tar nån gammal trasa sen tidigare... jag har ju den där franströjan som jag va så skeptisk till... Den får det nog bli om jag inte hittar nåt annat.
Grabbarna blev hämtade av farmor idag och det innebar även käk där. Perfekt!
Jag skjutsade dem till barngympan och gjorde lite stök här hemma medan de va där... en timme går för vansinnigt fort.
Trötta som trasor fick jag hem dem och kastade dem i badet direkt. Lite film och välling gjorde att de somnade nästan direkt.
Själv har jag städat och gjejat. Våren innebär grus och super smustiga overaller så det är till att tvätta upp dem tills imorgon, hoppas bara att de hinner torka.
Idag är det även stora soptunne dagen. Tunnan ska ut till vägen och allt skräp som finns i huset trycks ner. Jag tömde några papperskorgar också... men de la jag i min lilla eldningskona här ute, ja, där jag eldade igår. Döm om min förvåning så va det fortfarande glöd i den och det började ryka som tusan.... aha... man kanske ska slänga dit lite mera löv så blir man av med det. Å det gjorde jag. Löv ryker utav bara den... därav rubriken. Skorpedsvägen fick sig en dos av mitt illaluktande löv... såg ut som självaste London.
Nu ska jag sätta mig och läsa lite nämndshandlingar. Nämndsmöte hela dagen imorgon. Borde nog vara på jobbet, som vanligt önskade jag att jag kunde klona mig. Vilket är omöjligt!!
Jag har även en ogjord uppgift på min kurs. Ska hitta en bild som ska redigeras, vet bara inte vilken jag ska välja och vad jag ska göra med den. Men det tänkte jag också hinna med.

Det här inlägget blev nog det tråkigaste i historien men det kan inte hjälpas. Alla dagar kan ju inte vara toppenbra.
Jag har iaf beställt tid för klippning på fredag. Min ordinarie frisör är ju i fjällen så jag ska testa hans sonahustru. Det blir spännande. Hon ska även få sätta lite färg på den här risbusken. Det blir nog toppenbra!!
Nej nu ska jag ut å kolla elden... igårkväll när jag gick ut en sista sväng så va det så fin grillglöd så jag blev rakt sugen att hämta en korv och grilla den i min ensamhet... Tänk om nån sett att jag stått där och grillat kl 23.00?!!
Tack å gonatt!

måndag 20 april 2009

I killed the strykhög!

Nu ligger det strykta kläder överallt. Jag har verkligen legat i! Lika förbaskat så är det fulla linan med tvätt som torkar... snart är jag återigen på botten! Då ska tvättstugan vårstädas. Kan det vara solen som ger mig en sån fantastisk energi eller är det nåt annat??? Kanske all härlig ledighet!
Det är iaf mysigt att påta på hemma både ute och inne. Det härligaste är när all snö tinat bort och det torkat så pass att man kan gå torrskodd över gräsmattan. Det är inte att tänka på nu iaf.
Nu kom jag på ett ställe till som måste städas och DAMMSUGAS... För ca 100 inlägg sen så skottade jag taket på växthuset - KRASCH!!!! Just ja, det va några rutor som rasade in och blev si så där miljarders biljoners bitar. Så, det blir till att dra ut snabeldraken även där. Fasen va fint det ska bli. Då får "rall-käringerna" på byn nå mer å tala om. Katrin har blivit pedant... eller helt galen, dammsuger till och med växthuset! Nu läser väl hela byn den här bloggen så jag har ju redan talat om varför jag kommer att göra detta... men annars så...!!! Ha haaa...
Nog om detta. Imorgon är det jobb igen. Måste packa ner den här datorn - min ständiga skräck när jag varit ledig länge är att jag ska glömma datorn hemma...

Att våren är här är det då ingen tvekan om. Det killas i både näsa och ögon... det är väl den enda nackdelen med den här årstiden. Nej nu ska jag ta ett sista ryck innan dagis och gympa väskan ska packas... gympan ja´, nu kom jag på att jag måste beställa en ny tid på StepIn också. Lyckades ju avboka den tid jag fått. Vi drog ju till fjälls helt oförhappandes vilket gjorde att jag va tvungen att stryka min test-tid. Ingen saknar mig där men å andra sidan kan det ju va kul att testa att träna lite. Jag bokar en tid när min rygg gör mindre ont... så får det bli

Om nu bara John blund tar och hjälper till med det sista lakanet så går det så mycket fortare, men som vanligt så sticker han upp och sätter sig på sängkanten... men mig får han nog vänta på... jag kommer om en stund!

Tack å gonatt

Flitens lampa..


eller vad det brukar heta. Idag har jag legat i som bara den. Har torkat och fejat... lite här och där. Dammet syns förskräckligt väl när solen tittar in. Det blir knappast bättre av att alla dörrar och fönster är öppna?! Men det är underbart... frisk luft! Kom hem efter en sväng på kyrkan... det va bara vi där plus de som arrangerar det hela. Tur att jag hade fyra barn med mig. Grannpojkarna fick också följa me´.

Eftermiddan har jag ägnat utomhus och i tvättstugan förståss! Jag drog till å tvättade bilen. Den va sååå smustig. Jag hatar fortfarande högtryckstvättarnas alla ihoprullningsgrejor... styvt å stelt åt alla håll men idag gick det iaf skapligt och resultatet blev jättebra! Se själva!!

Som den lilla pyroman man är så tog jag och eldade upp lite skräp som jag hittade i källaren. Åh va det är roligt att elda. Hittade också en massa kvistar och löv borta vid gungorna som jag bara "gatt" kratta ihop, å elda så klart. Jag skulle kunna tillbringa evigheter ute så här års. Det är helhärligt!

Jag har även börjat pusta fönstren på altan! Ett hästjobb men måste väl påbörjas nån gång. Spelar ingen roll hur många gånger man putsar dessa fönster.. det är ändå ogjort på nåt vis. Räcker att man får besök av några små troll i en halvmeters höjd... ätandes på en glass eller nåt annat kladdigt så har man rutorna smutsiga igen.

Nu ska jag ta mig en sista tur ut å kolla brasan å sen blir det till att dammsuga altanen! Snart ska det vara fräscht så att man kan göra en längre sittning! LÄNGTAR!!!!!

Lego guld?


Satt och fotade när vi va på stor och liten. Inga barn satt stilla så det blev andra objekt. Några bitar lego i guld? Tänk va man kan göra med lite olika inställningar:)

Livet fortsätter... i tvättstugan

Vaknade till en strålade sol... ha haa... det är inte bara i Alanya det är sol. Fast vi har väl förmodligen lite kallare luft.
Gubben har åkt iväg till Norge igen. Nu återstår det att ta hand om alla tvätt och alla vinterkläder som inte ska användas nå mera. Det blir verkligen översvämmning i i tvätthögarna. Jag va rätt så snabb att packa upp igår så tre maskiner hann jag nog me´. Nu ska allt tas reda på och läggas in i garderoberna... det tråkigaste momentet av alltihopa.
Jag hade tänkt att bara vara hemma idag men kom på att vi kanske ändå skulle göra oss en tur till stor och liten.
Bäst att sätta fart! Frukosten ska dukas bort och och jag måste nog fräscha på mig lite.... sen ska vi sjunga oss hesa på kyrkan!!

Hej så länge!

söndag 19 april 2009

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen!????


Så är man åter på hemmaplan. Vår lilla snabb-fjäll semester blev något längre än tänkt! Planeringen va att vi skulle åka hem på fredagkväll när farmor och farfar skulle dyka upp. MEN så blev inte fallet. Barnen ville stanna kvar och det ville även vi så vi tog och knökade in oss allihopa i husvagnen... gick fin fint... vi hade även andra erbjudanden om inkvartering - både längts upp på toppen hos våra ordinarie grannar men även hos min moster... där skulle vi få bo i gäststugan så att skylla på att vi inte hade nånstans att sova gick inte!

Vad har vi då gjort dessa dagar?
Som vanligt när jag är i fjälls brukar solen ligga långt bakom molnen... så va det även i torsdags! Vi bestämde oss för en skotertur till Saxnäs. Jag och Nils tog Farmors racer-skoter även kallad Mocke-moppen! En lite pärla som gick fint på leden (nja, vi råkade faktist köra tipp en gång - va nog min ovana att köra eller så va det det knöliga spåret vi skulle korsa)
Vi kom en bit och sen blev vi stoppade av polisen! Även där är det poliser... inte bara här i Skorped är de efter oss. Som tur va så va jag "tänkt" som vanligt. Stoppade körkortet i fickan innan jag for och nykter va jag också så farbror blå hade inget att anmärka på. Han va rätt imponerad av min skoter, trallalaa!
Iväg det bar över en något sönderkörd skoterled. Gupp gupp gupp... å en grop å så ett gupp... Men vi körde hela vägen till Saxnäs där vi fick mat och kaffe! Sen åkte vi hemmåt igen.
Fjället va rätt så dimmigt och grått... ingen sol men det är jag ju van.
När vi kom hem va det lite vila och dusch och sen middag hos Westmans! Trevligt trevligt! Det kom även andra gäster på besök - självaste Pink-Hink Patrik med flickvän. Ett härligt par må jag säga!
Vi åkte hem rätt tidigt och satt och såg på tv i husvagnen... mysigt! Nils va som helt galen, hoppade runt ocg tyckte att detta va livet! -Jolit å myyyysit!

FREDAG, vaknade vi till ett fruktansvärt stormande. Trodde att vi skulle packa ihop och åka hem innan lavin-bjärn skulle komma å ta oss. Vi som skulle åka slalom, hm... som tur va så lugnade det sig lite så vi kom oss till backen iaf. Hyrde skidor åt lille Nils som för första gången skulle åka... gick väl inte helt åt skogen... men han hotade ett tag att han skulle bryta sönder pjäxorna! Hur som helst... även det tyckte han va - jolit!
Axel åkte som tusan å solen tittade fram mellan molntapparna... en riktigt bra dag!
Sista åket drog jag, Lisa och Bambebumber iväg på toppen... nu skulle det bli åka av... å det blev det. Jag kände mig som Stig-Helmer i sällskapsresan... hej va de´gick undan bitvis.
När vi kom ner till "andra sidan" så va liftarna stängda och vi stod liksom där vi stod... hur gör man då? Jo, liftkillen startade PISTMASKINEN och vi fick tolka efter den... Vilken grej... inte alla som får göra det! Branten gav oss rejält med mjölksyra i armarna men skoj hade vi... Lisa skrattade hela vägen och det gjorde även jag - för vem hade kunnat tro att det skulle bli så där!
Efter en lång dag i backen for vi hem och fräschade på oss... återigen middag på toppen!
Nu skulle vi ju egentligen åka hem va det sagt... Våra hyresvärdar kom och vi skulle lämna över... nu blev det ju inte så utan vi umgicks och beslutade oss för att stanna vilket också innebar ett besök på Idet... där det va dans till Martinez. Oj, va skoj vi hade! Barnen somnade gott i farmors säng och även hon tror jag!
Jag fick iaf dansa med världens längste kändis... Mr Patrik Forslund... han är verkligen jättelång... men lika lång som han är - lika trevlig va han!

Lördag morgon... farfar tyckte nog att de va lite trångt i slafen... istället för två personer blev de fyra... men det är väl så det är att ha barnbarn!
Efter frukost drog gubbarna iväg på skotertur. Vi damer plus barn tog oss en dag i solen! Underbar klarblå himmel och knallvita fjäll.
Vi hann även med en hälsapå tur till moster med familj! Kul att träffas när man är på samma breddgrad.
Hela dagen satt vi och gassade i solen men om vi blev nå brun vet jag inte... skönt va det iaf!
Kvällen bjöd på mys i husvagnen och sen for vi till Borgaköket och åt pizza.
Det blev även en sväng till Idet för lite dans... nu blev det ngen dans för min egen skull... fanns liksom inga att dansa med.. så snabbt in och rätt snabbt ut igen - 100 spänn för ingenting!

Det va en snabb resume av en fjällsemester på två dagar som blev fyra!
Skitkul ha´re varit och att bo i husvagn på vintern är helt okej när det är lite bättre komfort än i vår gamla cabby.
Camping-livet är näst intill det samma på vintern som på sommaren... folk grillar och dricker öl året runt bara de är lediga!
Nu ska jag bara lägga in lite bilder också... fotografen är en något hängiven mobilfotograf!

Hej hopp!

Slalom dag.


Så har man invigt sina slalom skidor. Vi tog en heldag i backen. En mycket bra dag som slutade med tolkning av pistmaskin:) ?!

onsdag 15 april 2009

300 innan ett år gått!


Nu blir ni nog förvånade... eller va ni redan det?? Här är det bråda tider. Inget inlägg sedan i lördags å då va det nåt man kan kalla blixtrapportering via mobilen.

Här kommer några korta rader så att ni vet att jag lever. Att detta skulle bli mitt trehundrade inlägg... hm, det hade jag tänkt mig nåt helt annat. Men men, som sagt, är är det full rulle. Vi har velat fram och tillbaka om vi ska åka till Borga dessa dagar och besluten har verkligen ändrat sig hit och dit. Nu är det DIT som gäller. Vi bestämde oss igår kväll vid åttasnåret och då började tornadon-Katrin att packa. Packa för två dagar är ju skitenkelt men vad hjälps det när det ska vara kläder till en hel familj som både ska åka skidor och skoter.

Jag har jobbat idag och gjort bort en hel del, jag kan med gott samvete få några dagars ledigt -??? Va jag inte nyss ledig??!! Ja, hur som helst, jag måste sticka vidare, familjen väntar och det gör också en biltur på si så där 4 timmar!

Förmodligen kommer det en blixtrapportering från fjällvärlden och eventuellt ska ni få se mina supersnygga slalomlaggs som redan befinner sig på fjällets topp.... de fick åka en annan transport!

Adjöken ajöken - nu ska jag bo i tattarbarack... ska bli jättetrevligt med tanke på att den är såååååååååååååååå himla ny och fin.... även farfars utbyggnad är ju ny och fin.

Bye!

lördag 11 april 2009

fredag 10 april 2009

Påskledig!

Nu säger jag som så... jag är blogg-påsk-ledig! Här är det fullt upp med påskkärringar - små som stora.... lovar att jag återkommer med bilder på detta spektakel!
Idag har vi varit till Önskan på pimleltävling... inga fiskar fick vår familj.. men va gör väl de´, alla barn fick en godispåse!!!
Nu är jag och lägger mina barn efter en trevlig middag hos Länsman! Det ska visst bli Sing-star tävling snart....
Jag är totalt dö-trött, har efter förra natten sovit 2 timmar... gissa om jag är rätt så trött. Helt dö slut på.
Fick iaf en promenad på 1o km till Önskan idag. Vi va tre i teamet... alla hade sovit lika lite... Vår service bil hade lagt ut vätskekontroller med jämna mellan rum så vi klarade strapatsen utan större problem... det va bara ett skavsår på en av oss i teamet som störde lite.
Eftermiddan bjöd på sol... SOL - förstår ni - SOL!!!!! Detta gav oss mersmak. Imorgon tar vi nya tag. En heldag i nån bekväm snödriva med diverse godsaker :-)
Som sagt.. Denna påskhelg kan gå till historien.... skriver mera sen och sätter in bilder på vad som hänt.
Vi har det helt underbart - bortsett från vissa bittra jävla typer som gör allt för att förstöra vår idyll... men vi jobbar på! Å de som försöker förstöra kan ju bara drömma om hur trevligt vi har det!
Make my day!

*GLAD PÅSK alla glada.....!

torsdag 9 april 2009

Glad Påsk


Samling innan det är dags att ge sig ut på byn å fiska åt sig lite godis. Glad Påsk på er alla.

onsdag 8 april 2009

Sista rycket innan blåkulla!



Nu har jag fejat och städat och ställt fram tuppar och hönor. Jag har även hunnit testa påskgodiset... men det är hemligt!

Vilken minut som helst så kommer gubben hem... landade på flyget för en stund sen och jag hoppas innerligt att POLISEN inte stoppat kuriren som skulle hämta honom. Det går rykten om att vi blivit fritt villebråd för farbror haffa. Han tar både den ena och den andra och skriver ut otroliga böter. Nu gäller det att lätta på gasen... så är det bara. Nu har de till och med börjat med civila bilar - FEGISAR! Läste i Lygdmans blogg att hon blivit utskälld av lagens långa arm... bara för att hon försökt att varna sina medtrafikanter att köra lite saktigare...
Nu återstår bara frågan... får man köra hur fort man vill på sin kvast på väg till BLÅKULLA? Tidigare år har det varit fri fart men nu vetérackarn hur det är. Man får väl spöka ut sig riktigt ordentligt så de inte känner igen mig.
Har tidigare ikväll talat med MIA om att vi ska ses bortåt Hemavan... där blir det hämtmat och sen vidare. Ingen tid får gå förlorad... full fart mot festligheterna tillsammans med de andra brudarna. Synd att sambon skulle komma hem just nu när jag ska iväg... vi hinner ju aldrig träffas numera... fast, jag blir ju inte där hela helgen... vet inte riktigt hur länge festligheterna pågår :-)

Årets färg på hucklet får nog bli grön-rutigt... jag har ju lite över sen jag sydde gardinerna så jag kan nog få till ett förkläde också... Med tanke på dagens ekonomiska läge tog jag och gjorde några extra exemplar som jag tänkte ha till försäljnig... Kommer förmodligen att gå åt som smöööör!
Jag visste att jag skulle få nytta av de tygbitar som blev över.... Nu blir jag förmodligen rik också -LIVET LEKER!
Ett sista vaxande av kvasten, lite sömn och sen bär det iväg....

Hasta kvasta! See you!

Jag fyller 18 år!



hur kan det ha sig? För en vecka sen så fyllde jag 27... nåt konstigt med tideräkningen är det nog! Sanningen är att jag för 18 år sedan gjorde mitt intåg i Skorped! VEM hade kunnat tro att denna något mystiska bygd skulle hålla mig kvar... Inte jag själv iaf... inte då... men å andra sidan har jag varit överförtjust sen jag såg skorpedsskylten för första gången. Jag minns när vi brännde in på byn i Annicas röda bubbla för att köpa rökare och hon presenterade centrum så som - Ha´ne ä STATION! Kiosken, konsum, banken... mer finns det inte men vi klara oss me dé.
Jag blev som sagt tagen av denna by och blev kvar!
Jag har väl i och för sig flyttat runt lite... men man måste ju testa sig fram... Förmodligen har man flyttat för sista gången - men va vet man!
18 är en rätt lång tid. Om man tänker på en bebis till att den tar körkort.... en EVIGHET egentligen! Mina 18 år känns också som en evighet men ändå som en "grisblink"

Vad hände då påsken för 18 år sen? Lygdmansbrudarna och jag målade påskägg och drog ut på byn till självaste Hellström, jag lärde mig att äta kaviar..... Många kuliga typer fick jag lära känna. Drack Creme de minth (stavas inte så men ändå) blandat med renat... Wow... vilken drink! Yr blev man då! Insåg att påsken va nåt mycket större här än på andra platser - HÄR firade man på riktigt!! Å så har det fortsatt!
Jag minns att en herre med rejält innanför västen satt på en pinnstol från skärtorsdan till påskafton... här snackar vi träsmak i rumpan! Tur att han va dopad... och tydligen kan man ta sig en tupplur mellan varven också även sittandes på en stol.
Ja, mycket hände och det har satt sina spår!

Vi har en härlig by och nu laddar vi åter för en UNDERBAR påskhelg - kanske på ett lite mera vuxet sätt men ändå helt galet!

Så gick det till... undra just om Annica minns detta? Man räknas kanske som udda som inte drog härifrån fortare än kvickt... men som sagt... jag blev kvar!
GLAD PÅSK....

tisdag 7 april 2009

Ljuset!




Som vanligt tog jag och startade dagen med duracell-fart... Varför ska jag ligga och dra mig alldeles för länge? Ja, man kan fråga sig varför jag aldrig går och lägger mig... det kanske hänger ihop!!
Eftersom jag börjar vara rätt så van så hinner vi ju iallafall och det är väl det jag vet och därför så är jag denna enorma tidsoptimist everyday!
Rullade så sakteliga mot stan och även idag va det ganska så halt så några snabba inbromsningar är inget som rekommenderas!
Tog vägen via bageri Lundbergs och ryckte in två stora leverpastej-mackor! Det är nåt man kan behöva på SV ibland. Chefen gillade min prasslande påse när jag kom in på jobbet. Vissa omständigheter krävde en bra start på dagen!
Jobbade på med lite fakturor - jag säger som Häxan Surtant... Det är kul att ta betalt!
Fick lunch med en brud från Skorped... riktigt trevligt! Sen shoppade vi loss på en butik intill... som säljer påsk-trevligheter och bra att ha på lager "flarror". Tungt som tusan va det att bära men vi lyckades utan att krascha innehållet!

Under eftermiddan fick jag mig en kurs i vår nya kopieringsmaskin... helt otroligt vad dessa maskiner klarar av. Nu ska man minnas det också! Hjälp!!

Stressade iväg hem men eftersom det går rykten om att polisen står i var och varannan korsning så gäller det att lätta på gasen. Tänker inte betala några trista böter! Det är rätt behaglit att köra i pensionärs-fart. Håller man på att bli gammal, knappast, jag gillar fortfarande att gasa på men inte till vilket pris som helst!

Farmor hade utfodrat barnen och det fanns även mat till mig. Vilken tur man har. Killarna svidade om till Gympakläder och for på barngympa en timme. Vilket bra arrangemang. Bra jobbat Anneli med kompanjon som jag inte vet vad hon heter.

När jag hämtat killarna och va på väg hem slank vi in på faktorsvägen och fick oss KAFFE. Gott som vanligt med en kopp SVART!
Nils va helt slut på efter en dag på bakfickan och ett gympapass så han somnade snabbt. Axel däremot ville se hockey på tv... okej, det fick han men kände själv att han inte orkade med sista perioden.

Strax före 21... knackade det på dörren... Min underbara grannar kom med min post... å inte nog med det. Jag fick även en blomma - Åh va ni är rara! Den fick jag för att jag lovat att hämta deras post undertiden de är i fjällen. Det gör jag så gärna - jag ska ju ändå hämta min egen post! Som jag sagt tidigare - Jag har världens bästa grannar! Så är det bara

Ikväll har jag även suttit på chat med min E-cirkel. Vet inte om vi kom fram till nåt vettigt men vi har testat och det va rätt skoj.

Jag hade tänkt att röja upp i det här huset ikväll men det enda jag lyckats med är att än en gång fylla soptunnan med allt skräp jag hittat och dra ut den till vägen.... Det har alltså gått två veckor sen sist.
Städningen får bli imorgon. Jag har återigen lyckats sitta vid datorn hela kvällen med diverse jobb. Nu har jag även lagt in Rickards porträtt på allehanda nära... Kika in där så får ni veta mer om min sambo och vad han gör där borta i Norge.

Nu kan man ju undra varför jag gjort ett porträtt av honom?? Det va nämnligen en uppgift på min kurs... han va ett lagom offer för detta.

Nu kanske ni tror att jag glömt bort att skriva om våren och solen?? Men se de ha jag inte alls. NU kommer det!
Jag såg SOLEN idag... Ljuset finns om än i korta stunder. Nu håller jag tummarna att påskhelgen blir fin, åtminstone nån dag så att vi får sitta ute och bara mysa och må gott i nån snödriva som fortfarande finns!
Långfredan bjuder på pimling i Önskan.... Vill man inte pimlar så kan man ju alltid ta sig en kaffekopp och en korv vid Sundbergs Garaget... Ska visst vara Önskans bästa korvställe... just den dagen alltså! Brukar även finnas möjlighet att köpa godislotter! YES - bäst att ladda börsen!
Långfredan är också dagen då vi är bjudna på middag hos Big Brother Näs. Undra just vad vi får för gott?!
Jag lär väl återkomma.

Imorgon ska jag.... ..... ..... ..... nä hä....

det talar jag inte om för då har jag inget att skriva om. Kommer jag på nåt så kommer det nog ett inlägg redan imorgon bitti. Kanske berättar jag om nån spännande dröm. Eftersom jag drömmer som en tok varenda natt. Problemet är bara att man minns drömmarna i 10 sekunder och sen är de som bortblåsta!

GOD NATT världen....




måndag 6 april 2009

Okej jag erkänner!

Den här veckan kan inte annat än bli konstig. Jag har jobbat idag och det är måndag! Gissa om jag kommer att ha fel ordning på dagarna. Min normala arbetsordning är tis - tors. Sen lååång helg vilket är helt underbart bara man har nåt att göra och att det inte regnar.
Vilket väder det är just nu är lite svårt att beskriva. Imorse va det kallgrader... halt väglag kan man säga. Körde för en gång skull lugnt och beskedligt till stan. Kan ju va bra med tanke på alla poliskontroller som dykt upp på sista tiden.
Sen tittade solen fram i 5 sekunder. Sen va det nåt sorts dis eller va det ett regn eller kanske rent av ett snöfall?? Det har verkligen varierat.
Högarna på jobbet växer och växer... jag hinner inte alls det jag ska. Imorgon är det 100% hårdkörning - då ska mapparna minimeras!
Idag tog jag mig inte ens tid för luch. Skulle på ett möte på Domsjö Fritidsgård och snacka replokaler. Åh va jag känner mig hemma i den branschen... NOT! Man kan väl alltid bli bättre om inte annat.
Sen åkte jag tillbaka till jobbet och gjorde ett sista ryck... VART TOG MITT EFTERMIDDAGS KAFFE VÄGEN??
Jag va ändå inte nå sugen. Har mått tjyvtjockt hela dagen - ett lätt illamående men som känns något bättre nu... ? Kanske för att jag smygåt det sista i chipsskålen sen helgen ( Därav rubriken) Gott va det iaf. Skulle behöva en godisskål också men man måste nog hålla sig... Snart dags för påskägg, JIPPIIIIIIIIIIIIII!
Hämtade hem två trasor till barn - de va rätt så trötta. Med lite mat i magen och en rätt lång cykeltur så blev alla på bättre humör. Lång å lång... inte kilometermessigt utan tidsmessigt. Nils är lat av naturen så han cyklar en bit å se måste han vila... -de ä ju så jättebobbit att hyckla. Synd att det skulle snöa - det blir så jäkla slirigt efter vägen då.

Nu har jag sedan länge fått dem i säng och jag har suttit med min skrivar kurs. Man måste ligga i så att man inte halkar efter. Det är rätt praktiskt att gå på kurs via nätet. Man väljer själv när man ska träffas... Synd på fikapausen!

Som vanligt så är den här fröken uppe för länge. Jag måste packa barnens gympa-väskor. De har beställt på vattenflaskor också!

Det blev inte roligare idag... En sak som va rätt rolig igår va att jag läste mitt horoskåp i en tidning... det stämde till fullo på mig. Nog är det väl märkligt att de får till det så?! Bara för att testa så läste jag ett annat helt slumpmässigt och det stämde inte alls... Underligt!

Nu är det kolsvart ute, men bakom molen så lyser en något suddig måne... YES!
God natt

När natten är mörkast är gryningen närmast

söndag 5 april 2009

Musik är livet!

Jag är rätt förtjust i musik... som jag skrivit ett antal gånger tidigare. Nu har jag suttit i en halvtimme och läst lyrics på flera underbara låtar. Texterna är som alla underbara bilder... säger kanske inte mycket för andra men betyder nåt speciellt för mig.
En artist som är helt superbra är Lars Winnerbäck... fast något lågmäld, inget man röjer till på nån fest. Men att sitta och bara varva ner och LYSSNA... Det tilltalar då mig.
Därför så lägger jag in en något sorglig låt som youtube-klipp... bara för att den är så skön att lyssna till.
Så länge jag kan minnas har jag även lyssnat rätt mycke på Niklas Strömstedt... han har också rätt fina texter. Ska nog hitta nån hjärtskärande textrad att lägga till här på sidan istället för Sonja Aldens För att du finns... kan ju inte ha samma och samma, vecka ut och vecka in!!
Nej, luta dig tillbaka - å njut av mr Winnerbäck och Miss Li

Kusin bad:)

Killarna hade tur att bli bjuden på ett bad i Skorpeds nyaste badrum. Själv fick jag mig en kopp kaffe i några gårdar bort så mitt humör blev väl något bättre!
Efter detta så va det dags för självaste FESTKOMMITTÈN att träffas. Mera kaffe och en super god tosca kaka bakad idag - typ nyss. MUMSIG!
Jag smet iväg lite tidigare eftersom mina badkillar skulle i säng, så även bad-inbjudarna!
Nu är det lugnt i huset, ska försöka fixa lite påskstämning.... vilket är en lätt match... några kycklingar och en ny duk på bordet så är det klart!
Denna seg-söndag är till ända och jag har överlevt - wow. För min del har det endast varit segt - för andra lite värre... som det kan bli när man lämnar byn för några timmar. Kanske ska man överväga det beslutet innan man ger sig iväg. Är det verkligen värt det?? Ja, det kan man fråga sig. Idag är svaret NEJ men till nästa gång har man glömt bort det och ger sig iväg iaf.
Svammel svammel.... dags att släpa upp stortuppen från källaren!
God kväll
Glöm ej boka 22 Maj... årets fest på Bygdegården!!


"Mitt liv ett icke äventyr"


Sitter och tittar ut genom fönstret och ser att det snöar. Kan vi inte få lite sol snart... jag håller på att ruttna bort i den här dystra tillvaron.
Hörde på radion i morse hur Carola sjöng "mitt i ett äventyr"... den har som snurrat i mitt huvud sen dess. Men av nån anledning så passade min rubrik här bättre på mig. ÄVENTYR... får nog bli i mitt huvud istället. Dagarna här ser i stort sett rätt lika ut... VARJE DAG. Tur att man har goda vänner som förgyller tillvaron mellan varven. Hur skulle man annars klara sig?
Idag är det hel lugnt på byn, man ser inte till en enda människa... vad gör alla? Förhoppningsvis har alla lika trist som jag. Telefonen är nog trasig för det är ingen som ringer, varken på mobilen eller i den andra. Inga mail - INGENTING! Hallå... ett litet trevligt SMS då? NEj.. som sagt den verkar vara DÖD!
Tar och kokar mig en kaffekopp så kanske det blir lite kuligare! Om inte annat så kanske jag blir varm... Jag fryser!
Nåt jag kan roa mig i timmar med är att leta fina bilder på nätet. Jag älskar svartvita kort och såna med hjärtan och händer på. Hittade några passande till detta inlägg... nu känns det bättre. Även om ingen annan förstår tanken med mina bilder så förstår jag.... Det är det viktigaste av allt. Det betyder kanske inte alltid vad man kan tro. Eller så betyder det ingenting... jag vill bara lägga in dem för att de är så fina!

Seg-söndag!

Så har den här helgen sakta men säkert gått oss förbi. Idag blev det ingen rivstart iaf. Segade mig upp ur sängen och in i duschen... trodde mig på en förvanligt men ut kom samma gamla vanliga person! Kanske lika så bra de´. Vem skulle det annars ha varit??
Igår va en riktigt trevlig lördag. Hade rätt lugnt på alla fronter.
Fick besök av kusintjejerna med pappa... fika och paket, min födelsedag tar visst aldrig slut. Men nu tror jag att firandet är över för den här gången iaf.
Tog fram min nya cykel och fick mig en åktur bort på byn, det vankades räkmacka... en riktigt stor och god! Cykeln funkade fint... måste kanske pumpa hjulen bara men sen ska det nog gå som "hejsan" att susa fram.

Jag drog till och gjorde en Västerbottenspaj... bjöd hit en ensam kvinna... tycks ha sett henne tidigare. Vi är ofta ensamma vi och då gör vi så gott vi kan för att sköta om varandra med mat och surr. Nu fick ju även hon med räkmackan komma... fast gubben lämnade hon hemma.
Middagen blev sen, vilket också är rätt trevligt när det är lördag och man kan sitta och äta hur länge som helst!
Damerna knallade iväg hemmåt vid midnatt och dagen va liksom över...
Grannarna hade haft fest tidigare på kvällen så jag slank in där en sväng mest för att kolla läget.
Sen blev det god natt... Jag går nästan och lägger mig tidigare på helgen än på veckan?!

Grabbarna ville ut och testa sina cyklar på "storvägen" så nu har vi tagit oss lite luft... burr, riktigt kallt kan jag säga.
Söndagar kan vara sega så in i bomben... det är den här! Jag hör att tvättstugan försöker locka på mig och det gör den med all rätt...
Adjöken!

lördag 4 april 2009

Morgonmöte!

Lördag med rivstart kan man säga! Styrelsemöte med bygdis här kl. 8. Ingen vila här inte. Men det va rätt så bra. Kaffe och macka och mötet avklarat innan man fattat att man vaknat! Stackars Helena som är helt ny i styrelsen... hoppas att hon inte blev förskräckt!
Vi hann även ha ett möte till... kl. 9 startade delar av festkommitténs sitt första möte.
Vi har nu bokat datum för vårfesten... BOKA IN 22 MAJ REDAN NU... då blir det partaj på Bygdis.
Tur som man har så fick jag en present även idag... nåt så praktiskt som Deo-servetter... Något jag borde tagit patent på för ca 15 år sen, idén va min!!! Men man får väl skylla sig själv när man ligger på latsidan! Nu finns iaf uppfinningen och det kommer nog bra till pass när det blir nån svettig utflykt.
Dagens upplägg... ja, vad ska man ta sig för? Hade tänkt att vi skulle ta ut cyklarna idag men det ser ut att bli en annan dag eftersom det kommit sånt där vitt från himlen... Säger som en av mina frukost gäster - Det knarrar under skorna.... vart tog våren vägen??
Konsum måste nog få sig ett besök. Kaffeförbrukningen de sista dagarna har varit enormt... Bara idag har jag hunnit koka ca 20 koppar och fler hinner det nog bli innan kvällen.
Grabbarna drog till Emil så helt plötsligt är man solo...

Ja, det va nog dagens första rapport från 29:an

fredag 3 april 2009

Längtar till sommaren!


Så har denna dag förflutit. Som vanligt sitter jag vid datorn strax före midnatt... varför bryta en vana??

Idag har jag inte fått nåt vettigt gjort. Startade dagen med att surra med min chef en timme... ja, vi hinner ju aldrig talas vid annars.

Sen drog jag iväg till verkstan med min bil... igen!! Eftersom jag frusit fötterna av mig hela vintern så va det dags att byta termostat i den lilla rackaren. Som om vi inte bytt nog med saker i den?!

Fick iaf en promenad ifrån Hellström... det va ju bra. Sen kom mamma och pappa på besök. Jag fick paket och blommor... trevligt. Vi fikade och pratade.

Fick meddelande om att bilen va fixad och eftersom det regnade beställde jag skjuts av byns egen Bobby Ewing!

5000 kr senare så har jag en tipp topp BENZ... det är väl inte fy skam!


Hade absolut ingen inspiration att laga mat... vilket löste sig helt underbart... Fick ett mess om att det serverades lax och potatis på 10:an... Det kan man ju inte tacka nej till. Min store son älskar lax så det gick verkligen hem!!

Kvällen avslutades med lite pistvakt och ostbricka!! TACK för en trevlig kväll för en ensam utråkad mamma!

På väg hem så snöade det... jag trodde att vintern va slut! Jag längtar till sommaren så jag håller på att bli galen! Därför måste jag bara få lägga in en akvarell illustrerad en sommardröm - sjöbod, hav... åh vad underbart! Min dröm kan bli verklighet!!

Nu är det hög tid att sova. I morgon kl. 08.00 står mr Broman och trampar på bron, vi ska ha bygdis möte här... åh vad det känns inspirerande!! Då ska kaffet vara kokat, så även äggen!!


Lördag är väl en trevlig dag... man får äta hur mycket lördagsgodis man vill... synd att jag inte äter så mycke godis längre....

Fast kaffe ser det ut att bli i mängder! Tror att jag ska försöka få till en västerbottenspaj... kanske kan man bjuda hem en och annan matgäst!


Det blir inte roligare än så här.... men en sak är säker... min gode vän MIA fyller år i morgon och inte nog med det... det händer mer saker i Svedjeholmen just denna dag.... Borde nog hälsa på men det är osett än så länge... jag har inget inplanerat, så vad vet man vad som händer??


God natt!

torsdag 2 april 2009

En sån dag!

Vad har man gjort för att förtjäna en dag som denna? Hela dagen har min mobil kvittrat till av SMS och grattismeddelanden... helt otroligt! Men jag blir så glad och tacksam!
Berättade ju om gårdagens uppvaktning av chefen... hon fortsatte idag än fast hon inte va på plats. Blommor och Ting kom och levererade en mycket fin blomma! TACK - du är så himla snäll Vivi!
Eftersom jag vet att hon slitit som bara den sista veckorna så köpte jag faktist en tulpanbukett till henne (innan jag fick blomman av henne) och satte den på skrivbordet med ett kort jag knåpat ihop själv med en passande Rocky-serie-slip. Tänkte att det skulle uppmuntra henne lite.
Startade dagens jobb på SV med att installera ett trådlöst headset. Funkade inte fullt ut - vet inte vad jag gjorde för fel men å andra sidan fick jag ju fart på det tillslut och man kände sig som Madonna där jag stod vid skrivbordet... Bra uppfinning att inte sitta fastknuten vid arbetsplatsen. Kunde till och med fixa kaffe medan jag stod i telefonkö.... Nice!
Lunchen tillbringade jag på en trevlig liten affär för kvinnor. Köpte mig en egen födelsedagspresent... fin fina grejor, tur att jag hade ett presentkort i börsen som räddade ekonomin något! Snyggt va det iaf. PRESENTKORT är också en bra uppfinning!
På väg tillbaka till jobbet snärtade jag in på Ica, inhandlade lite bröd och mjölk m m. Jag köpte även påskliljor i kruka samt några kycklingar för att göra en fin dekoration till SVs entré. Tror att det blev rätt så PÅSKIGT... Nöjd med skapelsen blev jag iaf.
Jobbade på och hann till och med en kaffekopp innan jag skulle iväg hemmåt.
Drog iväg till bageriet och köpte mina tårtor till ikväll. Smörgåstårta och prinsesstårta. Man vet ju aldrig hu många gäster man får.
Gasade iväg mot Skorped med vetskap om poliskontroll i Gerdal. Kom till Överhörnäs när jag insåg att påsen med mat blivit kvar på jobbet. NEJ! inte Nu... har inte tid men vad ska man göra?? Ringer till farmor som jag lovat vara ledig från oss... kollar om hon kunde hämta killarna och jag fick åka in till stan igen och hämta påsen.
Det tog väl ca 20 minuter så lätt försenad blev jag. Men jag klarade mig från Polisen iaf - BINGO!!
Som jag skrev igår så fick jag ett brev som skulle öppans idag... En skattjakt... från familjen J i Mosjö. Dit begav jag mig... hittade ett brev på deras altan där det fanns nya anvisningar... följde kartan som inte va allt för svår att tyda och där i carporten hängde en påse som det stod GRATTIS KATRIN.... Wow vilka roliga vänner man har. Eftersom jag va så försenad så sparade jag paketet tills jag kom hem.
Snabb mat till killarna och mig - Mos och korv. Inte det roligaste men dock MAT.
JAg han knappt svälja sista tuggan så kom min första gäst, sen rullade det på kan jag säga. Man kan tro att jag fyllde 50 eller nåt. Aldrig förr jag jag väl blivit så uppvaktad. Räkande ut att vi va nog ca 25 personer som fikat tillsammans ikväll. Ändå så är inte mamma och pappa inräknad... de kommer imorgon fm.
En person till som inte va på plats va min sambo... som sliter och kämpar i Norge. Klockan gick så fort så jag hann inte ringa honom. Dåligt av mig men det va fullt upp med kaffekokning och diskning så jag får väl ta och ringa imorgon istället. Kram kram !

Jag har fått så fina presenter och så roliga presenter. TACK alla underbara vänner. Jag har det bäst! Vilken tur att vissa presenter går att dela med andra! Å det ska jag verkligen göra.
Jag hör utav mig när grejerna ska testas... både det ena och det andra!!
Tiden går och jag vet att det är natt... så det är hög tid att sova. Tror att jag ska ta och drömma nåt riktigt härligt inatt. hm - vad kan det vara... nåt somrigt kanske??!

onsdag 1 april 2009

Jag har världens bästa vänner!

Vem i hela världen kan ha det bättre än jag. Först så blev jag firad på jobbet med en genomgående tema ala VÄSTERBOTTEN... en västerbottensost, en trevlig kokbok med recept där osten från norr är en given ingrediens... men vad dricker man till alla dessa delikatesser... ja inte är det hemkört iaf... nej, en flaska vitt, lagrad sen 2007 med namnet - Pinot Gris... ska visst vara mycket bra! Det ska testas... jag lovar... å jag vet att de finns de som vill smaka!

Varför blir jag då firad idag när man egentligen ska luras? Jo, min käre chef drar till residensstaden imorgon och kan tyvärr inte närvara på min stora dag....

Jag säger bara - TACK snälla Vivis... du är bäst!

Så kommer jag hem från jobbet och ska just ställa mig och röra ihop nåt riktigt näringsriktigt till mig och kidsen... Pulvermos och fiskpinnar... hm, inte det kuligaste men ändå.... Det är mat.

Ljudet från en ericsson mobil ljuder å vad säger den... - Vill du äta med oss? Så klart att jag vill! Hinner svänga ihop både en kladdkaka och kolakakor innan vi sticker iväg till middagsbordet. Underbar hemgjord pizza! Matlagningens egen prinsessa... Du är sååååååååå bra! TACK min vän!
Inte nog med mat så vad händer... jo, jag får ett snyggt grönt paket... Där det står - Ja, läs själva, va tvungen att lägga in en bild på paketet!
Jag hävdar att jag blir inte äldre än just 27! Å det tycks ju alla förstå!

Vad va det då som fanns i paketet? Jo en liten grön apparat som går på batteri, lyse längst fram... hm?? Går att ladda upp ... Allt en kvinna kan behöva! Särskilt när gubben är bortrest! Denna va även extrautrustad med en billaddare... helt perfekt! Alltså - en skruvdragare!! Jag tänker låsa in den så jag får ha den för mig själv! Tydligen så hade jag sagt för nån vecka sen att jag ville ha en EGEN! Å nu har jag en! TACK!!
Inte nog med det... fröken fräken stora syter i huset hade tyckte även att jag skulle få tårta så det hade också fixats... Hur bra kan man ha det?? Kaffe och tårta fick bli avslutet på en helt superbra kväll!

När jag hämtade posten så låg där ett kuvert... med mitt namn på och med texten - får ej öppnas före den 2/4... åh va nyfiken man blir. Jag ville genast öppna men nu är man ju en väluppfostrad flicka, tro det eller ej, jag öppnade inte... Håller jag bara ut lite så är klockan snart över tolv å då är det fritt fram att öppna...

Man kan undra vad man gjort för att förtjäna all denna uppmärksamhet... Jag har sagt det förrut och jag säger det igen... Livet är underbart. Jag har det "typ" bäst på nåt vis!

Nu ska jag försöka städa lite och sen ska jag lägga mig i tid för en gång skull...

April april... ingen trodde väl på det, Jag lägger mig aldrig i tid!! Å alla vet väl att det är helt hopplöst att sova kvällen före sin födelsedag! Man kan tro att jag fyller år varje dag, ha haaa.


Natti natti... mina vänner.

Hurra:)


Jag har fått paket av chefen.