fredag 20 januari 2012

Skön dag!

Åh så mycke snö vi har fått och fortfarande ramlar det stora vita flingor från himlen. Blir till att skotta imorgon också.
Fast det är inte så svårt med snöskottning när man har världens bästa hjälp. Idag va det Robert som va traktorförare. Jag hade även hjälp av min bästa granne Jeanette.
Det började med att strömmen for och vad gör man då?? Jo, på med pannlampan, staplade mina målade brädor i en hög för vidare leverans. Började måla i ledlampans sken... knackelibang på dörren, grannen kommer med tidningen och smart som jag varit - anade vad som skulle kunna hända denna snöiga dag så hade jag laddat kaffepannan till bredden... Jag och Jeanette tog oss en kopp och surrade lite. Så kom traktorn och vi gav oss ut för att flytta på bilar och lite annat... grannfrun jobbade på bra!
När vi nu ändå va i farten så putsade vi parabolen... skottade kvisttaket, tog bort allt som hängde ner från garagetaket... jag i skopan och med dubbla spadar...
Vi va ett bra team alla tre.
Efter skottningen tog jag tag i mera målning och då hade strömmen kommit tillbaka så det va lite trevligare att stå där med penseln i högsta hugg.

Dagens promenad inföll kl 12 när min promenadkompis slutade jobbet. Bäst att passa på medan pojkarna är i skolan.
Mat och mera målning... det tar lite tid men jag har ju så många sysslor. Hade ju planer på att kolla in skidskyttet också. Å vilken trevlig tävling - Heja på FREDRIK LINDSTRÖM från Bredbyn. Han va i toppform och vann dagens tävling. Det va verkligen roligt!

Nu har jag målat några brädor till - fullt i stället och väntar på att de ska torka och ska ge dem en duvning till.

Man kan säga att jag har haft fullt upp hela dagen men det känns bra. Allt jobb både hemma och på SV är under kontroll. Det ska vara fredags städningen som kommit i skymundan - men sånt är livet. Vi släcker ner lamporna, tänder några ljus, tar fram chipsen och spanar in Modo matchen.

Rickard sitter med några Göteborgare i Bergen och där lär det bli spännande. Vi hoppas på vinst men i hans näste är det nog lugnast om det blir oavgjort!!

Imorgon bär det iväg till Bjästa på träning - känns rätt okej. Om vädret är med mig så kanske det kan bli en skidtur på eftermiddan men som det snöar finns det väl inga skidspår i världen som går att hålla iordning. Jag litar på dig Lars... måste ju prova Lännäs- spåret. Hoppas bara att det inte går lika dåligt som förra gången. MEN skam den som ger sig.

Livet är härligt! säger som Stig Wiklund - ä ni me på de´??

Inga kommentarer: