söndag 22 maj 2011

Lata dagar i solen

Vattnet släpps på i Vika
Nu är det snart vatten i Vika igen - dags att ta fram badkläderna så man är rustad när det blir dags. Igår städades Vika i alla vinklar å vrår,,, till å med dasstunnan är skurad. Tur att man slapp de jobbet iaf.

Det bjöds på gott förmiddagskaffe och sen blev det kamslunch. Alla tyckte att det va jättegott. Barnen som va lite teveksam först åt med god aptit... Nu är Vika så fin och bara väntar på att vi ska komma och bada. MEN vattnet är nog kallare än isen, det tar visst en vecka innan det är fullt.

Efter det dagsverket började jag fixa med växthuset. Drog mig lite för att börja men när jag väl kom igång gick det hur lätt som helst. Nu är det tätt  och det är bara att vänta in växterna från mamma. Fast än är det väl lite väl kallt om nätterna.

Det kände vi när vi cyklade hem igår kväll. Vi blev bjudna på gräsänke mat hos Irene. Hon och brudarna hade kokat potatis, gjort lax och sås, JÄTTEGOTT!! Jag snodde ihop lite chokladmuffins och garnerade dem med jordgubbar, citronmeliss och grädde, rätt så goda och med tanke på hur snabbt det gick att göra så ska jag nog göra såna där muffins igen.

Här kommer lite bilder från gårdagens äventyr.
Albin är rustad med röjsåg

Svärmor va på plats

Linda är städchef över badhytterna och dasset... vilken fin utmärkelse
Men rent å fint blir det!!

V.V Vika Vakatmästare Janne Hellholm

Stark-Lars från Mosjö har slagit ner de här pålarna,
De märks att han är lite smygbonde!

Barnens bästa - Per-Emil skjutsade både gräs och barn på sin vagn

Lunch-time!

Uppstekta kamser med fläsk... gott!

...Givetvis med blå/vitas lingonsylt!

Redo för bad!!
Kvällen avslutades för mig och barnen med en trevlig middag hos
Irene
Tusen tack för en jättemysig kväll! 

Inga kommentarer: