lördag 23 maj 2009

Ett hej dundrande partaj!

Är det nåt jag är helt säker på så är det att FESTER ska hållas på FREDAGAR! Man har två dagar att återhämta sig på!
Gårdagens fest va helt underbart kul! Det va fullt ös hela dagen. Lillebror Dalton som hamnade i finkan tillverkades i Lindas kök - TACK Konsum för att ni hade en bra sprit-penna.. TACK Anders för att vi fick din T-shirt!
När man håller på med en sån här fest kommer idéerna rasslande hela tiden. Vi fick en genialisk idé att alla snygga korsetter som vi inte skulle använda skulle hängas på en lina på balkongen... Succé! Bäst av allt va att mameluckerna fick vara med trots allt - se själva. Visst är de snygga!
Efter ett antal vändor till Bygdegården, Konsum m m... så kände jag att mitt blodsocker va på väg ner i skosulorna. MAT!!! Köksan på Faktorsvägen räddade livet på mig med en fantastisk god pizza! Efter den och en god pilsner så va det dags att svida om till Tracy.... Kjolar och snörliv för att sedan åka iväg.
Barnen fick sig en övernattning hos farmor igen... tur att vi har er!
Festkommittén jobbade med snacksen och rörorna som skulle serveras utomhus. Vi hade ett strålande väder och de va ju tur... hur skulle det annars ha blivit?? Synd att två ur kommittén fick stanna hemma på grund av en ilsken häst... Tur att allt gick bra, ni missade en kul kväll men om jag känner er rätt så kommer ni nästa gång det arrangeras nåt!
Folk strömmade till vid 18-tiden och alla va jättefina - utklädda till både det ena och det andra, revolvermän, lättklädd indian, fullt påklädda indianer, kofösare, barbrudar, ja listan kan göras lång med tanke på att de va över 80 personer på plats! EN person som hade en viktig uppgift va vår egen fotograf... så klart i helt tidsenlig klädsel... Han gjorde det omöjliga - knäppte en gruppbild på hela gänget! Förstår inte hur han klarade av det men jag har hört att vi finns i hans kamera och jag har tingat på en bild som senare kommer att läggas ut här i bloggen.
Folket minglade och hade trevlig - maten serverades vid 19 och det smakade utsökt - Chili Con Carne - ala Fru Fjeldseth. GOTT! Bröd bakad av en åkeri hustru men skuret av en äkta indian!!
FESTEN KUNDE BÖRJA!
Ölen va förförsikt goda men det fanns även andra godsaker så som Tequila... tur att vi hann köpa hem lite mera än vad som va planerat för det gick åt som smör - precis som vanligt! Skorpedsborna vet verkligen hur en Tequila ska sänkas... salt och citron - men ska de ta nå så räck det inte med att dricka bara en! Man ska nog upp i antalet 5 om det ska bli nåt!
Dans och trevligheter... vingel och mingel kvällen lång!
Gästerna drog hem vid 02.00... och det va då vi arrangörer tog oss en välförtjänt sittning... Cyklade inte hem förrän strax efter 3. En fest ska aldrig sluta för tidigt - men det vet vi ju så det händer aldrig! Med andra ord - inget att oroa sig för!

Vaknade och insåg att LÖRDAG DEN 23 MAJ innebär minst tre saker - Städning i VIKA, Städning av Bygdegården, Kalas i prästgården... det andra denna dagen skulle innebära va en lätt trötthet och baksmälla!
Det senare kände jag inget av men lite trött va jag nog allt.
Krattade lite och grejade i VIKA och sen stack jag iväg till Bygdis för en sanering. BAKSIDAN på en rolig fest! Det gick utmärkt att städa men vi va rätt många och en viss rutin finnes!

Skickade barnen på kalas och själv tänkte jag softa lite.... ACK nej, så blev det inte. Min lilla Axel ville att jag skulle komma till kalaset - ville inte vara där själv så det va bäst att åka dit - Så klart, känner igen hur jag va när jag va i samma ålder!

Kvällen kom och ingen hade väl tänkt göra nåt särskilt. tog en cykeltur runt byn och det slutade med en altansittning här i goda vänners lag. Man måste alltid utvärdera en trevlig fest. Ost, kex och falukorv... ja, ja,,,,, vi tog några pilsner också. Man blir såååå törstig av korv!
Gubbarna har dragit till Bredbyn - Kurre ville väl ut på en tur som vanligt!
Jag har satt mig med ett fotbad. Mina fötter är som förstörda sedan igår. Det brinner i dem på utsidan men på insidan känns det som om mitt skinn krymt... Ja, nåt mysko är det men det kan bero på klackeskor i allt för många timmar igår.
Nu ska jag försöka slänga över lite bilder från min reservkamera som jag hade igår. Måste ju visa va kul vi hade och va fina alla va! Men billderna lägger jag in imorgon.... så glöm inte att kolla det är inlägget en gång till!
Vilda Västern va rena vinnarkonceptet och vad vi ska toppa detta med har jag än ingen aning om... men det finns andra idéer som minst sagt kommer att bli trevligt. Såååååååå gör nu inte misstaget att missa nästa fest - NÄR?? Ja, det får vi se, Nu måste vi ta igen oss lite BUT we will be back!
Imorgon är det söndag, söndag är = vilodag!!!! Det ska jag försöka ta fasta på. Måste nog en sväng på bränna å kolla fotboll och om de har nåt gott fika att sälja.

Natti natti!

Inga kommentarer: