torsdag 14 maj 2009

Dagens goda gärning!


En fixare måste fixa saker och jag är en fixare så... ja, ni förstår själva... jag fixar! Mr Håkki hade en önskan om att få tag i en sån där gammal lantmännen keps... en grön med plastskärm och en vit fin grodd där fram... Det ska väl ordna sig sa jag... Ett SMS till mamma va vad som behövdes... ibland är det bra att vissa inte slänger bort allt. Hon hade givetvis en sån i nån gömma. När jag kom till jobbet imorse stod hon med mössan i högsta hugg och saken va klar. TACK världens bästa mamma!!


Jag slängde iväg ett mail till herrn och tackade för igår och så bifogade jag en bild på kepsen... är det en sån här du vill ha så är den din! En kvart senare fick jag svar.... JAAAAAAAAAAAAA! Tack den vill jag gärna ha skrev han. Glöm inte skriva din adress så skickar jag nåt till dig... SPÄNNANDE - undra just vad han ska skicka - förhoppningsvis en snygg T-shirt som kostar 600 norska kr i Oslo!! En så dyr tröja har jag nog aldrig ägt. Nu har jag ju inte fått nåt än men man kan ju alltid hoppas.
Kepsen är iaf postad och förhoppningsvis så har han den i sin brevlåda imorgon!
En trevlig historia och en bra kontakt inför framtiden!

Jag har även fått göra nåt annat kul idag. Träffade min kusin Ann Pettersson, hon som driver stans privata frisörskola. Vi pratade lite och hipps vipps så fick jag mig en rundvandring i hennes skol-lokaler. Jättefint och man blir nästan sugen att blir frisör. Nja, kanske inte det rätta för mig men trevligt va det och nu vet jag ju vart hon håller till! De laddar för fullt inför ÖrnExpo med en gnistrande show! Lycka till säger jag - det blir nog succé även i år!

För övrigt en strålande dag... soligt och ljummen luft. Åtminstonde här i Skorped. Örnsköldsvik bjuder på isande vårluft precis som det ska vara. Havet är kallt än så länge.

Middagen blev en pannkaka kan man säga. Lovade barnen tunnpannkaka. Brukar ju vara ett av det enklaste jag gör MEN denna smet måste ha varit nåt av det mest knäppa jag fått till. Inte en enda gick att vända i pannan.... blev plättar istället. Degiga som bara den men barnen åt och det får man väl se som ett gott betyg.

Vi tog oss en tur runt byn. Nils ville åka vagn, på det viset fick det bli. När vi går där i lugn och ro och småpratar dyker en viss person A upp på taket... något förvånande men vi blev iaf bjudna på kvällskaffe och det är ju aldrig fel. Person R hade köpt en ny kaffebryggare så nu har vi invigt den. Stark och gott kaffe... så blev man pigg som en mört! Med oss hem fick vi en påse skor... nu är vi rustade både för nästa sommar och vinter. Bara att ställa på hyllan och hämta upp när det behövs. PERFEKT! Den enes tomma hylla och den andres fulla hylla. Man kan säga att på senaste tiden har vi fått lite påfyllning i ärve-förrådet. Tröjor, jackor, fotbollsskor och sockar... gott att finna ska jag säga. Bara man har koll på vad man har - å det har jag! Allt i prydliga storlekshögar - Å det är sant - jag lovar!! Ordning och reda åtminstonde på den fronten.

Nu ska grabbarna i säng. De är trötta efter en vecka på dagis. Imorgon är vi lediga och jag är rädd att det blir en del eldning på den här gården. Rishögarna ska bort! Hoppas bara att vädret är lika fint imorgon som det varit idag.

Imorgon kväll är det städning på bygdis - DU som känner dig manad... KOM DIT och hjälp till en stund - lite krattning och städning m m... Sen blir det grillning! Synd att det är vissa som drar iväg till Stockholm och förlustar sig... rätt många kan man säga... Ja, ja... Det är väl bra att de åker iväg och kanske får lite nya synvinklar på livet. Vi är inte alls "avis" (bara lite) Hur som helst... Linda: Köp inte upp hela stan, bara nästan... å resten som åker kan jag bara säga - tänk på procenten! Jag är rädd att det kommer att bli en hel del promille på både den ene och andre!

Det va´det!!


2 kommentarer:

annica lygdman sa...

Ska du elda nu igen? Passa håret då bara!!! Kul att du titta in igår, Syns mera, kram

ScrapAnga sa...

Ojojoj, här var det ljust och nyfint. Jag känner att jag inte hinner vara på datorn så mycket nu när det är sommar, men...
Det är alltid lika spännande att läsa om vad som händer på byn, men... igen...

Hur långt efter ligger jag då???

Hur ska jag kunna vara uppdaterad under sommaren, Puhh...

Många funderingar, vi får se om det finns svar, kramen // Anga