torsdag 30 september 2010

Hemgång


Nu lämnar vi det här stället för den här gången. Det va verkligen en trevlig plats, fick oss en promenad runt hela bruket, we call it tipspromenad, 10 rätt av 12 inte illa med tanke på frågorna, ganska skogs inriktade. Dagens jobb är över, jag lär väl drömma om bark, markberedning, avverkning och skogsbestånd. En super trevlig dag med en massa kääär'er men så är det ju alltid när man är på äventyr med Norra Skogsägarna.

Olofsfors


Här fick jag avnjuta dagens lunch. Är på möte med en massa "snygga" skogsherrar på Olofsfors bruk och herrgård.

tisdag 28 september 2010

Hurra för mamma


Idag är det kalas hos mormor. Vi har fått mat och nu är det disk innan tårtan ska fram. Grattis mamma/mormor på födelsedagen.

söndag 26 september 2010

Hösten från den bästa sidan!

Idag är det en strålande höstdag. Fantastiskt fint och det firade Nils och Emil med att för kanske sista gången för i år ha på sig shorts... Vem hade trott att just det plagget skulle fram igen??


Rickard och Lars i full färd att koka soppa... men det va väl vin
som skulle den skulle smaksättas med och inte öl??

Här har det varit rätt mycke kaffedrickning idag. Va lite småseg efter gårdagens fantastiska middagsbjudning. Lars och Rickard stod för matlagningen och menyn va storartad. Räksoppa till förrätt och varmrätt bjöds fläskfilé provencale... mumsig som bara den. Duktiga killar. (Jag fick bara agera hemkunskaps fröken mellan varven) Vi fick även Tommy och Kristina med på middagen... det va kul!
Klockan har en förmåga att dra iväg när man har trevligt... fick ju även besök av några nattvandrare och intillboende kamrater!!

Ikväll ska vi hämta kött i Lännäs - kalvkött är det visst. Bra med lite påfyllning i frysen - den börjar eka rätt tom så  här års.
Resten av kvällen blir nog mest tv-tittande, Jag har ju missat "ensam mamma söker" så jag måste nog ta och uppdatera mig lite här på nätet så man vet vilka damer det handlar om...

fredag 24 september 2010

IKEA är fantastiskt


Här sitter vi och äter middag, 3 portioner för 67 kr. Vi har även handlat lite annat men mest åt andra. Nu ska vi brumma till flyget å brummar gör det verkligen om bilen, inte kul men vad ska man göra?

Hoppsan!

Igår chockadejag mig själv och gick och la mig kl 22... läste en bok en stund sen somnade jag. Vaknade kl 23.10 och trodde att det va morgon?! Det va det ju inte. Sen dessa har jag sovit och det va länge sen jag sov i 8 timmar. Behövdes nog för jag har varit rätt trött ett tag.
Bra att vara utvilad eftersom jag ska åka ner till Sundsvall idag. Gubben ska hem och då blev det vi som fick hämta hem honom den här gången.

Vi åker när Axel kommer från skolan så jag ska nog hinna med ett och annat idag. Har en lång lista så jag ska försöka beta utav nåt iaf. Fick veta igår att vi får en halv älgkalv på söndag så det känns som om jag måste dra på mig vinterhandskarna och städa i ordning i frysen. Jag har en fruktansvärd oordning där känner jag. Men det ska nog gå snabbt att fixa till.

Eftersom jag va så trött igårkväll så glömde jag att säga några snälla ord om mig själv så det får bli ikväll istället å då har jag ju hela den här dagen att fundera ut vad jag ska säga för snällt.

torsdag 23 september 2010

Mycket som blir fel!

Ja, det kan man verkligen säga - MEN vad ska man göra åt det... Modo kan ju fundera på vad de gjorde för fel ikväll - går inget vidare för laget kan man säga -

Vi har iaf varit och lånat nya böcker på biblioteket ikväll, vi fick med oss Oscar också. Nu har vi många fräscha sagor att läsa. Nils somnade på soffan efter en lång dag på dagis. Axel gick upp och lyssnade på en ljudbok som han lånat ikväll.

Själv fick jag en trevlig förmiddag när jag va på Jon Moraeus föreläsning. En kul kille som talade om vikten att berömma sig själv, tycka att man duger och att allt handlar om inställningen. Kanske inget nytt men ändå nyttigt att höra och bli påminnd om.
Alla har en liten "jä*el på axeln som hela tiden drar ner en... att skaka av sig honom är kanske inte så lätt men det går...
Hur som helst - får ni tillfälle att lyssna på denna lysande kille så ta chansen -

Nu är det helg för min del. SV får klara sig utan mig några dagar. Jag fick ett trevligt välkomnade på jobbet imorse... på mitt skrivbord stod det en burk med torkade trattkantareller - vilken chef man har... Tusen tack Vivi... du är en pärla!

Nej nu säger jag tack å hej för idag... å innan jag somnar ska jag säga några snälla ord till mig själv så kanske jag vaknar med ett glatt humör!!

onsdag 22 september 2010

Värt vart enda öre!

Cylinda - Sverige disken... en kanon diskmaskin!!
Läste en undersökning idag att det kostar 2 kr per gång som man kör diskmaskinen... Värt vart enda öre skulle jag vilja säga. Det skulle alltså kosta 760 kr/ år... 63 kr/ månad vilket man kan säga är en pilsner på krogen... Diskmaskinen är guld värd och packar man den smart så kanske man spar några 2 kronor...

Imorgon ska jag till banken med barnen sparbössor - 50öringarna dör ju snart så det är väl dumt att låta dem förfalla. Det kan ju blir en tjuga om man har tur... d v s tio diskningar... helt gratis. Har man tur hittar man en pantflaska efter vägen å då har man ju genast vunnit en gratis diskning till...

Stinn!

Vilket ord - stinn... ett ord man använder men när man "smakar" på det låter det ju inte klokt. Hur som helst så är jag STINN - plockade upp lite av mina morötter ur landet och drog till och gjorde en morotssoppa som sen lunch. Den blev supergod, kan det vara för att jag istället för mjukost (som jag inte hade) använde mig utav Häggbygårds fäskost? Köpte några av Häggdin på bondens marknad. Burkarna va rätt stora och jag vill ju inte kasta bort dem... så jag tog några rejäla klickar ner i soppan, mumsigt som bara den.

Jag åt en stor tallrik och sen började med dagens middag - potatis och fiskpinnar. Så nu har jag vräkt i mig en tallrik med det också... Resultatet = Stinn!

Dagen har varit lugn och skön. Skickade Axel på skolan och sen har jag stökat runt här hemma med lite av varje. Nils åkte på 4-5 års verksamheten en halvtimme och deltog på "rytmik" En halvtimmes inslag varje onsdag som barnen tycker är jättekul. Eftersom han är ledig alla onsdagar så missar han ju det roliga men då kan man ju alltid slinka in en stund för att delta.
Vilken underbar skola/förskola vi har här i Skorped. Det är jag verkligen glad för.

Medan Nils va där fick jag en snabbkopp kaffe hos svärmor.

Nu är det snart kväll igen och ladding inför morgondagen.
Kl 10 ska jag på föreläsning med Jon Moraeus, det ska bli kul. Även den lille pojken har blivit stor. Minns när han gick på Haffsta skolan och va bara en liten glutt... gluttar växer och blir stora dem med. Ska bli intressant att höra vad han har för klokt att säga. Det är Kontorsvaruhuset som inbjuder och det har lovats att modohockey också ska vara där...  kan de ha lovat oss kaffe också?? Minns inte riktigt men helt klart kul att göra nåt annat för en gång skull!

Ajöss

tisdag 21 september 2010

Skolbesök...

Ikväll har jag varit på föräldramöte både på förskolan och skolan. Kul att höra vad de har för sig och bra när man har lite funeringar.
Som vanligt så finns det alltid uppdrag att få vid såna här möten och jag tog på mig att vara klassförälder för ettorna. Man ska ju nån gång vara det så varför inte nu?!
Tack vare farmor så kunde jag gå på mötet - tur att hon finns!! Grabbarna sov när jag kom hem.

Dagen har som vanligt gått i ett, har färdigställt studierummet som jag påbörjade igår. Det blev jättefint. Rusta är en bra butik - köpte nya gardiner en matta och en del mysfaktorer så som en vas som jag gjorde till stormlykta, några blommor m m. Rummet blev jättefint så nu kan de kursa där imorgon!

Imorgon är jag ledig och då vet jag inte vad jag ska ta mig för... har inget inplanerat men jag vet att det lurar en del jobb här och där så jag lär nog inte vara arbetslös.

Jag skriver nog mera imorgon!! Natti natti

måndag 20 september 2010

"Ny-Skorpor"

Då va första dagen på veckan avverkad. Det blev en hel del surr om valet och dess resultat. Förbaskade skit att SD fick sånt stöd av väljarna men det är väl bara att inse att det är missnöje, straff eller bara oförstånd. Vad det nu än är så kan vi skratta oss lyckliga över att de inte kom in i fullmäktige iaf.
Livet går vidare och Centerpartiet hade fullt upp idag med att städa ur valstugan och alla andra val-saker som gjort sitt så att säga.
Jag har fixat med ett studierum idag, gjorde det jättefint med nya gardiner, matta, tavlor och en jättefin skåp som jag hittade i förådet i källaren. Tur att det kom två urstarka herrar med namnet Wikner - annars hade jag aldrig fått upp den till våning 2... Tusen tack för hjälpen!
800 spänn = ett helt nytt rum!!

Rickard pös till Norge imorse så nu är vi själva några dagar - han kommer ju hem på fredag igen.

Till skillnad från SD så vill vi ta hand om våra "ny-skorpor" (NySvenskar med postadress Skorped) Vuxenskolan och Bygdegården bedriver ett projekt att hjälpa till med det svenska språket som kan vara rätt så knepigt. Ikväll hade de kursstart så jag hade fulla bilen med studiematerial till kursens "fröken" Barbro... Jag hoppas att det gick bra, det lät som om det va många som skulle dit iaf.
Det här är ju ett steg att integrera personer från ett annat land - Ska bli intressant att följa utvecklingen!

Nu måste jag sova... natti natti!!

söndag 19 september 2010

Vakar!

Här sitter jag och följer valvakan från både tv och web. Rätt kul att kolla hur allt förändras efter distrikten räknas.
Jätte trist att SD kommer in i riksdagen och kommunfullmäktige. Jag förstår inte hur man tänker?!

Det ser iaf ut att bli ett nytt förtroende för aliansen men jag är inte helt nöjd med  resutaten...

Vi har iaf fikat min goda kaka... och där trodde vi att kalasandet slutade men se så va det inte. Hasse Forsén dök in med tidernas största godispåse... eller kanske va det väldshistoriens största påse. Hur som helst så fanns det många goda godisar... Han hade även med sig 1,5 liter läsk och en chipspåse... Tur att jag hade god hjälp av herrarna. Men nog va jag rätt bra på godisätandet också.

Nu sover alla i huset utom jag, jag borde också sova men jag trodde jag skulle få se lite lokala inslag från valvakan på Harrys men inget än...

Nåväl - hur det än är så måste jag nog gå och knyta mig trots allt. Rickard åker imorgon kl 04.00 - Hasse den snällisen ska skjutsa honom och jag får förmodligen äran att hämta hem honom på fredag - IKEA - here I come...

Morr - nu sitter jag och lyssnar på Peter Eriksson (Mp) åhhh vilken gnällspik och jobbig person! Känns skönt att den värsta valdebatten är över.
Nu återgår livet till normalt bloggande och mindre propaganda.


God natt på er och skäms på er alla soffliggare som inte orkade masa er iväg å rösta...!!

Val Vaka Kaka!

Fick just en kommentar till mitt tidgare inlägg att jag är det enda man hamnar på när man googlar Val-Vaka-kaka så här kommer receptet på en snabb och god kaka

1 ägg
1½ dl socker
1½ dl mjöl
125 g margarin
hallon

Smält margarinet, rör ihop ägg och socker och mjöl. Blanda ner det smälta margarinet. Häll i en mindre pajform och tryck ner hallon eller andra bär om man har det. Funkar med det mesta.
Strö över råsocker men det är inte nödvändigt
Grädda i 220 grader i 15 - 20 minuter.
Låt svalna lite - servera med vaniljvisp!

Kanongott, snabbt och enkelt!

Kyrkans man.


Lite för dig så här på kvällen? Kyrkan håller valgudstjänst kl 18. Lars tar emot i fin kostymen. Själv va jag tränings klädd å så kan man väl inte gå in i kyrkan. En annan gång får det bli. Nu ska jag hem å baka val vaka kaka.

God morgon!

En ny dag och vilken tur att vi inte stannade i stan så länge - känns ju nog seg ändå. Vi hade supertrevligt och MoDo fick ju vinna också så allt va perfekt
Nu ska jag ge mig iväg till skolan med Centerpartiets valsedlar...

Bäst att rusa!

lördag 18 september 2010

Hoppsan


Kom in på dam toaletten, å vad får man se där? Ja, se själv!

Efter snack:)


Nu är matchen slut, seger och det firar vi på hockey baren! Ikväll har jag fått kram av både Källström junior och senior. KRYSSA EMIL imorgon.

Match-dags!

Idag är det dags för Modo-match nr 2 och denna ska avnjutas på plats. Förra matchen va ju en fröjd att titta på så vi kan bara hoppas på samma underhållning idag.
Jag har länge våndast över vad jag ska ta för kläder - man har ju ingenting som är snyggt... å när man för en gång skull ska göra nåt annat än att pendla mellan Skorpedsvägen och Skorpedsvägen... Frågan är om det blir Modo-tröja, vanlig tröja eller Kryssa Emil tröja som jag i och för sig inte äger men vet vart de finns...
Vi åker om en stund och börjar kvällens äventyr med mat på Framnäsbaren - Sen knallar vi över till Fjällräven Center och därefter så får vi väl se vad det slutar med,

Imorgon är det valdagen och då gäller det att man är morgonpigg. Jag ska lämna Centerpartiets valsedlar kl 8 så ingen sovmorgon för mig alltså!! Och i och med det så lugnar partipropagandan sig även i denna blogg!!

onsdag 15 september 2010

Dags verket!


Här är dagens bull bak! Dags att packa ner dem i påsar.

Bullfest!

Nu är min lediga dag snart över och jag känner mig rätt så nöjd över min insats... Jag har städat tv-rummet ordentligt och jag har även eldat upp en massa skräp vilket betyder att jag har mer plats i en skrubb!
Jag har också haft några trevliga telefonsamtal idag med hänvisning till ett tidigare blogginlägg... vi kan kalla det "skräppost".
När jag ändå höll på att göra middag som idag blev plättar passade jag på att sno ihop en bulldeg. Så nu doftar det nybakade bullar och det känns bra att finna om det dyker upp nån kaffegäst.

Dags för en dusch innan Rickard kommer hem. Känner mig som en städ-lus så en uppfräschning är på sin plats. Sen blir det bullar å mjölk med kidsen!
Frågan är om man ska orka med en partiledarutfrågning till eller om det är kanal 5 som får stå för underhållningen ikväll - Det är väl skånefruarna som är mer än lovligt underliga. För att inte tala om Kungarna av Tylösand... Snacka om "mongo-tv" och vi är ännu mer mongo som ids kolla på´t.

Gokväll!!

Städar soffan


Oj, va mycket som gömmer sig i en soffa. Nu finns det inget under kuddarna för jag har varit i farten med dammsugarn.

tisdag 14 september 2010

Mörker!

Nu är det verkligen mörkt ute. Höstrusk till 100% Vi sitter med Axels läxa - idag är det 3or som ska skrivas.

Som vanligt så blev jag sen imorse. Det är ju få minuter som ska fördelas på mycket! Jag va ju också tvungen att åka å tanka... när jag väl va på skolan så va där en vaktmästare som behövde en ansökningshandling till bränslekort... hm, skyndade iväg hem och hämtade en lapp för jag insåg även att jag glömt min telefon hemma... Hjälp, man kan ju inte åka till stan utan telefon - tänk om nån viktig person ringer?! Har väl inte hänt hittills att det varit nåt brådskande, superviktigt samtal men nog kan man väl ge sig den på att det skulle hända just idag om jag inte hämtat mobilen.
Kom iaf till jobbet prick kl 8... Varken förr eller senare.

Dagarna går fort och skratten har flödat - vet inte om det beror på totalt otekninska människor, trötthet, kaos, psykiskt sammanbrott eller valrörelsen?! MEN det är väl ändå rätt positivt att man får skratta.
Ett gott skratt förlänger väl livet om jag inte minns fel!

Lika väl som att minuterna på morgonen är för få så är det likadant innan man ska hem - alltid nåt som inte är klart eller nån som har o-ringt och absolut måste göra det "fem-i-fyra"

Tisdagskväll innebär att jag kommer igång med en hel del att göra - jag är ju ledig imorgon!

Onsdag betyder att vi klyver veckan och att helgen närmar sig snabbt... Lördag ska vi på HOCKEY - kul!! Först mat på Framnäs och sen arenan (som jag vill att den ska kallas... centret kan man ju inte säga) Det känns iaf jätteroligt att få gå på hockey - det är ju ett tag sen. Efter matchen kanske man till och med får göra sig en sväng ner i puben... Det länge sen man va iväg på nåt skoj! Kanske får man även träffa nå folk man inte sett på lääänge!
Längtar!!

Nej, nu ska kidsen i säng - tjolahopp!!

Uppkopierat skit-prat!

Allt är inte svart eller vitt... (rött eller blått)
I dessa tider får man verkligen se upp för vad folk häver ur sig. Det lovas och lovas - Vi kallar det valfläsk - Sånt fläsk har funnits i alla tider men mest vart fjärde år.
Summan av kardemumman skulle jag vilja säga som så här - Jag är helt övertygad om att de flesta partier vill väl både för landet och kommunen. Nu tycker ju alla inte likadant och så är det inom alla områden. Vilket är bra så klart - för hur skulle det se ut om alla tyckte lika? Debatten skulle vara rätt tyst och stilla vilket inte alls är utvecklande för demokratin - För det är väl demokrati vi vill ha!!

Vad som gör mig förbannad är när det florerar en massa struntprat som dessutom är felstavat... Innehållet är nog minst lika fel som bokstäverna.
Det är nästan inte ens värt att kommentera men jag kan ändå inte låta bli.
Tro inte på allt som sägs - tro framför allt inte på allt som landar i era postlådor - Uppkopierat skit-prat som inte ens duger till eld-tänn!

Ärlighet varar längst!


måndag 13 september 2010

Älskad och hatad!!

Ja det finns ju massor man kan ställa under en sån rubrik... Men det jag tänker på är nåt som man verkligen älskar och behöver - inte klarar sig utan. Får ångest över när man inte har tillgång till och nåt man lärt sig att leva med. Hur kan man då hata nåt så eftertraktat?? För det blir ju aldrig som man vill, kommunikationen funkar inte, en liten uppmaning men vad får man tillbaka?? Ja, vad ska man gissa på?? Nej det är inte sambon jag talar om....
Det man får till svar är:

Error, default... "programmet har utfört en förbjuden åtgärd..."
Det jag talar om är alltså datorer. Jag är rätt datorberoende... MEN nog är det väl själva den att det inte ska gå att installera ett litet spel åt barnen - det är dessutom ett "äkta" spel. Funkar inte... jag vet inte vad jag gör för fel och jag ger mig tusan på att hipps vipps så funkar det utan att man förstår vad man har gjort.
Jag har iaf försökt med detta ikväll med mindre lyckad utgång.

Dagen är slut för idag och jag måste verkligen kasta mig i säng - fy fruktansvärt va jag va trött imorse... Det är inte klokt - hoppas verkligen att jag är piggare imorgon. Jag får iaf åka till jobbet i en nystädad bil - gjorde ett snabbjobb ikväll... det blev inte sämre iaf.

Grabbarna ska till Källarbacken och hälsa på hos Sofia... hoppas att vädret håller i sig - allt är ju mycket roligare i solsken. MEN å andra sidan så strålar det mycket om Sofia Olsson så de får nog en bra förmiddag där iaf.

Jag har köpt en vinterjacka idag - tror att den är rätt okej - ska testa lite mera imorgon - tror att jag är ganska så nöjd - för ska nu vintern komma så är det bäst att vara rustad!!

Natti natti!

söndag 12 september 2010

En lugn dag!

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Bara varit hemma, sett på tv med täcket i soffan... vi hade tur. SF-kanalen visade Ronja Rövardotter och det va prick vad vi behövde. Jag har mest strosat runt här hemma - regnade ute så det va innepyssel för hela slanten.
Ikväll tog vi oss en tur över till grannarna. Axel skulle sälja jultidningar och då hade vi turen att få lite käk och kaffe också. Att det ska vara så långt mellan gångerna som man besöker sina grannar.

När vi kom hem va det klippning av grabbarna - sommaren har verkligen fått håret att växa. Nils såg ut som ett troll så det va verkligen behövligt med en snaggning. Sen blev det bad och sen sovning - gissa om de kommer att sova skönt -
Jag ska sätta mig och se en film Änglavakt får bli kvällens movie... har ingen aning om den är bra eller dålig men det får jag väl se och referera om sen.

Ja, så här kan en söndag se ut när den är som bäst. Lugnt och bra och har ändå hunnit med lite plock - barnens rum kan man ju hålla på i hur länge som helst.

Det var det... Snart är det en ny dag och det känns kul med en ny arbetsvecka, har massor på min "att göra lista"!

--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Den här veckan ser ut så här:
  • Tisdag startar miniorerna
  • Onsdag kommer Rickard hem
  • Torsdag, elitseriepremiär för Modo
  • Fredag ska jag och Nils till logopeden
  • Lördag blir det ett besök till Fjällräven Center och kolla in MoDo
  • Söndag - Valdagen... Glöm inte att rösta - viktigt att delta vad man nu än har tänkt att rösta på!!

lördag 11 september 2010

En underbar dag!

Vilken härlig dag jag haft idag. Jag och grabbarna inkl kusin Oscar drog till Docksta... Jag hade som sagt en hel del grejor som skulle dit. Först blev det en massa prat med grannen och sen kom självaste Hansson och hälsade på... Alltid trevligt att träffa folket omkring...
Då va det dags för fika... vad är väl så gott som macka och kaffe på bryggan??! Grabbarna satte igång att leka och jag satte fart med målarpenseln... Trappen till loftet behövde ny färg så det va det som jag roade mig med.
Vi hann även med en tur upp i skogen men som vanligt drar klockan iväg och det va dags att ge sig av hemöver. Jag hade frågat grabbarna flera gånger om vi skulle åka hem men svaret va NEJ - inte nu, vi har ju nyss kommit...  Okej, vi stannar en stund till då...

När vi va på väg hem blev vi bjuden på mat på 10an... Å, va trevligt. Nu har vi varit där ikväll och det va som vanligt super trevligt!

Jag är så super nöjd över att vi har vårt sommarställe. Världens finaste plats och det är så rofyllt att vara där. Jag har sån lust att åka ner imorgon igen men jag antar att grabbarna strejkar... det är alltid så, fast när de väl är där så vill de inte åka hem. Jag tror att vi kommer att få det toppen där framöver....

Dags att göra kväll - natti natti!!

Som alltid


Lika fint och gemytligt, måste nog ta och koka lite kaffe och sätta mig i solen en stund.

KoKaLoLaSoS-FoFiNoNToT

Kalasfint - Du kan väl ditt rövarspråk... Ha - vilken rolig idé. Vi har sett Kalle Blomqvist så här på morgonkvisten och då va jag ju tvungen att förklara förbarnen vad de talade för språk... Åh, va mysigt det ser ut - Barn, sommarlov och de leker Röda/Vita Rosen - seriöst...

Kalasfint känns det även i det här huset. Axel vaknade först men stor som han är så gick han och spelade lite tv-spel tills jag steg upp en kvart senare... Inte ens trött än fast kl va 7.

Kaffe och tidningen är en bra start på dagen. Nils kom släpandes utför trappen två timmar senare. Nu är alla klädda och har ätit frukost - dagen kan börja. 
De har till och med fått lördagsgodis av världens bästa granne Gulllik. Jag sprang över med tidningen vilket burkar vara Nils jobb - så inte idag då, när han va rätt så trött. I trappen hade han förberett två godishögar... som sagt - världens bästa!! 
Grått och trist är det idag men det va vi ju beredd på så ingen större fara med det. Jag har tänkt att ta en tur ner till havet och kolla läget - Grabbarna är väl si så där sugen på en biltur men det brukar lösa sig när man väl är iväg. 
Det ska bli skönt att få köra ner alla grejor som jag har samlat i en korg för vidare transport... Alltid kommer man på nåt som ska med... å då har jag en "påväg" korg.

Igårkväll hade vi ett trevligt fredagsmys. Vi såg på Dobidoo och åt vindruvor och cheeseballs... Druvorna är då tusan så mycket godare.
Efter en hel vecka i skolan blir man trött på fredagskvällen, grabbarna somnade strax efter 21 och jag satt och sneglade på en film medan jag surfade runt. Herre gud va datorn knycker tid. När man ska göra nåt annat så har man lätt att hamna vid den här. Bloggar, fejjan... ja det är helt otroligt - Det är precis som om jag inte uppdaterar mig om vad en klasskompis ifrån sexan gör just nu så blir det katastrof... lite lätt överdrivet men ändå...  Beroendeframkallande skulle jag vilja säga. 
Men men... det som inte är gjort är ju kvar så det är bara jag själv som får ta igen den förlorade tiden. 

Dags att ladda pennan - för nu är det snart dags för MELODIKRYSSET - har missat det flera lördagar i rad så jag va rakt tvungen å lösa förra veckans kryss på nätet igårkväll bara för att träna lite. Ingen hjälp har jag heller - Den här helgen är det Anna som jobbar... Så det är bäst att hålla ställningarna!

Ha en underbar lördag - VoVi HoHöRoRSoS

fredag 10 september 2010

Två sidor!

Allt har två sidor...
Jag gick till postlådan och hittade ett kort med tre gulliga hundar... Åh - ett vykort till mig!! Det är inte varje dag det dimper ner nåt sånt i postlådan... som sagt allt har två sidor


På andra sidan står det...
Vi har bokat tid åt dig hos Tandläkare Broman
Tisdag den bla bla bla... kl. bla bla bla...
Välkommen!

De va de roliga kortet... Då ska man dit också - jag som inte är dödsförtjust i tandis... tur att det är några veckor kvar

Valet är mitt!

Jag har just suttit och gjort ett tappert försök att följa debatten som hölls på stora torget i Örnsköldsvik...
Det va inte det bästa ljudet men jag höll ut iaf.

Det fick mig att tänka så här...






  • Jag köper en tröja och känner att den inte passar - Jag går och byter till en annan och blir nöjd. Jag har gjort ett val!
  • Jag beställer gardiner i Ellos och tycker att de inte alls blev så fint som i katalogen - Jag skickar tillbaka. Jag har gjort ett val!
  • Jag lagar en maträtt och tycker att den smakar urk - Jag lagar den aldrig mera. Jag har gjort ett val!
  • Jag har en bank som tar enomt höga avgifter - Jag byter bank. Jag har gjort ett val!
  • Jag jobbar åt en dålig arbetsgivare - Jag söker ett nytt jobb.... å där stannar jag till - för det är ju så jag har uppfattat att många tycker som jobbar inom kommun och landsting...
  • Jag har alltid röstat på de som (s)tyr de kommunla jobben... Jag kan göra ett val!!
NU finns det en chans att få ändring...

Vem har inte tröttnat på att höra "så här har vi alltid gjort" . Att gå i gamla hjulspår kanske är tryggt men kanske inte alltid det bästa... det är lätt att hamna ännu längre ner i spåren... Man kan byta spår, göra sitt val och förhoppningsvis blir man nöjd!

En reflektion på de demokratiska rättigheterna!

torsdag 9 september 2010

Kram-dag!

Idag har jag fått min kram-kvot uppfylld. Det är rätt härligt. Många goda vänner och bekanta har jag träffat idag och då passar det ju bra med en kram - eller hur!
Alla blir lika glada för kramar är då min bedömning... hoppas jag iaf.

Dagen har varit rätt så rörig men det är väl så det ska vara när det är kursstarter och valrörelse... full fart! Det blev precis som jag hade trott - jag kom inte iväg hem så tidigt som jag hade tänkt... men det gick ju bra iaf.

Jag och grabbarna tog oss en tur till biblioteket ikväll. Världens bästa och billigaste nöje en torsdagskväll. Synd att de inte är fler som utnyttjar detta. Kom igen alla småbarnsföräldrar, Vi måste låna mera böcker så att de inte får för sig att stänga bibblan. Mina killar tycker att det är jättekul att botanisera bland alla böcker - å dessutom får man låna hur många böcker man vill - man behöver inte välja bort nån bok - man får låna alla eller så vet man precis vilken bok man ska låna nästa vecka.
Tack Britt-Inger för att du är så vänlig och hjälper oss i bokdjungeln.
Jag tog och beställde den där boken som handlar om Solbergstjejen - vilket lyx - Jag har varit en urusel bibloteksbesökare men det ska bli bättre nu.

Imorgon blir det ett besök till Bjästa, jag ska försöka få bort lite hår på huvudet... börjar vara hög tid för det, ser förskräcklig ut efter en hel sommar med sol. Färgen får vänta eftersom moster är i fjällen... det blir nog bra ändå. Det finns ju toning som tur är.
Nu ska jag lägga mig och läsa en av de böcker som jag lånade ikväll - jag är ju en stor favvo av ljudböcker men det kan också vara berikande att använda ögat.

Nu säger jag god natt men först så ska väl tvätten hängas... samma visa varje dag!! Imorgon är det fredagsmys!!
Hoppas på sol i helgen - då blir det nog en tur till Docksta med målarpenseln!

onsdag 8 september 2010

TV-kvällen...

... har startat. Jag tänker inte göra nåt mer idag. Möjligtvis stöka av bordet i tvrummet men annars är det stopp... Jag sitter bra i soffan och nu ska jag kolla in skånefruarna - borde ju vara ett program att skratta åt... inbillar de sig att de är de svenska super-rika fruarna?? Vad de inte vet är att de SVENSKA SUPER-RIKA FRUARNA bor i Skorped... hi hii, skulle kanske skrivit fröknarna för några giftermål blir det ju inte för nån av oss...  så allt va nog ljug - för rika vet jag inte heller om vi är och super? Nja, det kanske man kan säga eller inte, beror på vad man menar. Det handlar iaf om kvinnor med preveligerade liv... Där passar man ju in till 100% (läs min bloggbeskrivning....)

Surr surr...  nu ska jag frossa i TV program lär nog återkomma till damerna jag ska spana in.... har redan börjat reta upp mig på fjollorna! Men det bästa med såna här program är att våra karlar kommer att förstå att vi är rätt enkla att leva med!

Duellerna fortsätter...

Senaste nytt ... Jag tycker att han klarade sig fin-fint...

Massor!

Det finns verkligen hur mycket som helst att göra i ett hus. Jag har hållit på hela dagen med ett som annat... Det är ett strålande väder och man kan inte annat än att MÅ GOTT!!
Nu börjar dagen dra mot sitt slut och imorgon är det återigen jobb. Jag har spanat lite i tv-utbudet ikväll och det ser ut som om det är Kanal 5 som får bli mitt val. En kanal som jag ofta glömmer bort.
Nu ska jag göra ett sista ryck... så imorgon när jag kommer hem från jobbet ska mitt hem vara i hyggligt fint skick.
Jag har massor att göra på jobbet så det blir fullt ös från morgon till eftermiddag. Jag slutar kl 15 och måste se till att komma iväg i god tid... Har en förmåga att bli kvar till 16 på torsdagarna för "klar" blir man ju aldrig.

Som sagt - bäst att sätta fart för att sen kunna luta sig tillbaka och BARA se på TV ikväll fast när jag tänker efter så måste det nog bli TV4 också... Idol är ju rätt kul så här i början...

Ajöss!

TV stjärnor är vi allihopa...

Se så... Vi 73:or kör hårt i tv-rutan, ha haa... Länge leve Peter Forsberg!

Ta hand om varandra!

Fröken Karlström har funderat över nåt... och måste få ut det ur huvudet...

Visst är det väl en konstig värld vi lever i. Först kämpar man för att skaffa barn, vissa har lättare än andra men när väl bebisen kommer har man bara ett mål - Den ska äta och sova - mest sova... för man ska ju hinna maximalt som föräldraledig. Sover inte bebisen blir man stressad och läser alla frågespalter som finns för att hitta det optimala sättet för att få tyst på ungen... jo, för den gulliga lilla bebisen blir "ungen" när mamma är trött.
Veckorna går och allt börjar kanske fungera lite bättre... vad står överst på önskelistan då? Jo, att ungen som åter har blivit bebisen kan ligga vaken och roa sig själv... medan mamma städar, tvättar och fixar... Amningen har övergått till ersättningsmjölk och flaska - såååå behändigt för då kan man ju "lämna bort" sitt älskade barn till farmor... eller mormor... eller vem fan som helst bara man får komma ut och "leva normalt"... Leva normalt, hm... dessa ord får håret på mina armar att resa sig. Hur va det nu - Bara vi får ett barn så kommer vi att bli den lyckligaste familjen... den mysigase familjen.

Bebisen blir ett "barn" och sätts snabbt i en lära-gå stol (vilket jag själv va ett stort fan av) Vilket lyft... MEN det räcker inte länge - Snart vill man att barnet ska kunna stå själv... kanske till och med gå... MEN hur blir det när han/hon kan gå... jo, den lilla gör allt för att utforska världen och då måste man inhängna området. Åh, förbaskade "unge" å hinna överallt...
Hoppsan, barnet blev en "unge" igen.
Så jagar man runt... förhoppningsvis sover barnet gott om natten men vaknar så klart för tidigt om morronen...
Så rullar det på - vid 10 månader borde man kunna börja inskola barnet på dagis - för man måste ju få komma ut... Alltså - Mitt älskade barn ska vara hela dagarna på dagis och uppfostras av andra än sina föräldrar... så klart - man måste ju leva ett normalt liv.

Nu känner jag att jag drar detta till sin spets men vad jag har sett så är det många som lever precis så här.

Nu när mamman är ute i jobb igen så kanske det är pappans tur att ha några dagars föräldraledigt... eller ledig - om man ändå är hemma så kan man ju göra den där renoveringen som släpat efter så länge. Bara barnet somnar så ska hammaren fram. MEN va FAN - han/hon sov ju bara en halvtimme... Vad hinner man då?? INGENTING så klart. Undra om det finns nån snäll släkting som kan ta barnet några timmar??
Föräldraledig - förändrades till barnledig!?

Nja, det va nog bättre med dagis iaf. Trötta som små trasor hämtas älsklingen på dagis tillsammans med alla andra tröttisar. Hem å äta middag för att sen hoppa i badet för att sen sova för att vara pigg nästa morgon när karusellen återigen ska igång...

Hallå - vad lever vi för liv om jag får fråga??

Barnet växer upp och snart klarar de sig mer eller mindre själva. PERFEKT - Egen tid...
Allt går ut på att den lilla varelsen som de är ganska så länge... (det är bara byxstorleken som förändras) ska klara sig själv. Har man ett sånt barn är man duktig... Man har lyckats!!

Vart tar tiden vägen - snart har det blivit en tonåring av min lilla bebis - En tonåring som bara vill ha kramar, bara vill att jag ska bry mig men som utåt sett visar att -Jag klarar mig själv... MEN hela uppväxten har man fått känna att man ska vidare - komma till nästa steg för då, då blir allt mycket enklare för den som är ämnad att sköta om mig. Man vill ju inte vara till besvär.

Sakta men säkert har man ingen funktion som förälder - man behövs inte... Jo, som bankomat så klart. 

Å vad vill jag ha sagt med den här enormt långa historien? Jo, att i alla debatter om föräldraförsäkringar så är det väl föräldrarna som ska bestämma hur barnen ska få sin uppväxt. Ge föräldrarna fler föräldradagar och se till att barnen får vara barn så länge de bara går.
Jag läste en blogg  för ett tag sen där allt handlade om det jag skrivit om...
Jag vet att jag själv hela tiden längtade till nästa steg, bara han kan krypa, bara han kan stå, bara han kan gå... så ska jag,...

STOPP - Ge barnen en lugn och trygg uppväxt. Stressa hinner man göra resten av livet. Det finns ett uttryck som säger - Som man sår får man skörda. Passar ganska så bra i det här inlägget.
Å hur kom jag på allt det här just nu?? Jo, just som jag skrev - i början av det här stycket. Vissa saker ligger och gror i huvudet och så måste det bara ut.

Jag säger inte att jag är nå bättre än alla andra men jag tror att det finns en hel del att tänka på. Mera lugn och ro, mera mys och mera kramar - det tror jag gör att man får snälla, trygga och glada barn.  

En lång och klok (hi hi) reflektion av mig... Carpe Diem

tisdag 7 september 2010

Mera val...

Sitter och ser på partiledarutfrågningen av Maud Olofsson - nu börjar det verkligen kännas att det är val snart. Jag har varit politiskt engagerad i många år... nu har jag för visso lagt det åt sidan ett tag både för att intresset svalnat och tiden inte räckt till. Jag har faktist cyklat tandemcykel från Bjästa till Övik = 2 mil för att regeringen skulle fatta beslutet om att bygga Ostkustbanan...  Va kanske inte helt onödigt - Nu står ju järnvägen snart klar längst kusten och kallas ju Botniabanan... Jag har kämpat för kärnkraftsavveckling... hm va blev det av det?? Ja, ja,,, vi kämpade väl iaf. Det va en rolig tid i Centerns ungdomsförbund och för att inte tala om allt man lärde sig och alla roliga människor man lärde känna. Oj oj oj va man gjorde många roliga saker på läger och kurser runt om i vårt län... Tur att det är länge sen så alla skandaler är preskriberade...
Träffade faktist en gammal CUF:are på stan i lördags... Håkan Häggdin - morotsodlare på den tiden - numera producerar han ost i olika former på familjens gårdsmejeri - Häggby gård i Häggdånger. Mycket god ost och den rekommenderar jag starkt.
Hur som helst - det va en rolig tid... nu ligger jag i bakvattnet och bara lyssnar och är så där måttligt aktiv.
Det är iaf intressant att följa debatten tycker jag.

Jag skrev tidigare om Emil... påhittig pojk de där... Nu utlyser han en tävling... Vem vill äta middag med mig?? Det ska också bli intressant att följa - Undra vem det blir?? Undra om han blir lika nöjd med sällskapet som sällskapet blir med honom??
Vill Du bli den som går på middagsbjudning? Följ då den här länken... Vad vet man Detta kan sluta hur som helst!!

Val feber.


Nu är det full fart i valarbetet. Det smyger in alla möjliga kandidater både på jobbet och i postlådorna. Det är nåt visst med valrörelse, rätt kul men man är ju bloddopad... Nu måste jag kolla in mitt nytt, Emil ska visst vara med, vi tv-kändisar måste ju hålla ihop;)

måndag 6 september 2010

Folkbildningens dag!

Idag har jag jobbat med folkbildning hela dagen. Alla studieförbund drog till Arkenbibiliotekets "grop" och ställde upp alla snygga foldrar, roll-ups och godis - Givetvis va det SV som hade bäst godis, snyggaste roll-upsen och bäst utbud... om jag får bestämma!!
Gästföreläsare va bl a Lars T Johansson - känd från Grottmannen och Radio Västernorrland. Trevlig karl det där, och kul är han också.
Det blev en lång dag och tack vare farmor så kunde jag med gott samvete komma hem kl 20.00.

Min dag började på kontorvaruhuset, vi hade slut på A3 papper för att trycka nya studieprogram - de som vi hade va ju slut efter lördagens SV-dag.
Jag köpte även några snygga, vattenfasta tuschpennor - kan va bra att ha om man åker förbi nån Emil-affisch... inte för att klottra på som vissa elaka personer gjort... utan för att fylla i den text som inte syns. Jag blev rätt förbannad när jag såg affischen vid Haffsta skolan imorse - nån idiot har ritat fula saker på "Snygg-Emil" men å andra sidan så ser man ju att det "hänt" nåt och då har ju budskapet ändå gått fram på nåt vis. Hörde även att det finns de som gillar affischerna så skarpt att de knyckt dem... Undra varför ingen tar sossarnas affischer??
När jag nu ändå är ifarten så kan jag väl uppmuntra mina hundratals läsare att KRYSSA Emil... Erkänn att det skulle va rätt kul att  få in honom i riksdagen - Gissa om vi ska jaga honom då... att kämpa för Norrland och vår region!! De du Emil - tänk när vi, halvmedelålders, inlandskvinnor,  ränner efter dig om du inte talat varmt för vårt län!! Vilken rolig syn!!
----
Så till det som man talat om när man inte har nåt annat att säga - VILKET VÄDER!! Helt underbart varmt och skönt. Måste vara kanon att sitta på älgpass och dricka kaffe i höstsolen. Tydligen har Lännäs inte skjutit några älgar idag men det är väl bara en tidsfråga innan Mr Jonsson och Jaxon knäppt sin första för i år.
Själv knäppte jag en skata här om dagen - Ja, inte med bössan alltså utan den galningen hoppade mitt framför min bil och PANG - så va han död. Tydligen finns det självmordskandidater även i Skat-världen.

Nu återstår det inte mycket av den här kvällen - jag måste göra kväll om jag ska orka upp imorgon igen... Mycke SV nu vill jag lova - MEN först måste jag väl kolla fejjan å se om det hänt nåt i den världen!

Imorgon ska jag nog föra över lite bilder från helgen... tycker det är så bökigt att använda korten från kameran, mycket enklare med telefonens kamera men den fungerar ju inte så bra just nu så då har jag ju inget val... Fast det blev ju några bilder idag iaf...
Natti natti -

söndag 5 september 2010

Uti skogen ska vi gå...

Idag har vi varit till skogen och kollat lite... plockat sånt man kan plocka i skogen... men inte svamp. Vi tog med oss kusin Oscar också. Grabbarna gjorde vad man gör på utflykt - började med att fika så klart. Det va en varm och skön dag. Varför går man inte till skogen oftare??
När vi kom hem va det dags att städa bort alla fula blommor - tänk så fint det blir när man planerar och nu är de så fula så det blir snyggare utan blommor.
Snart är det väl dags att sätta lite ljung på bron... som jag sagt tidigare så när man väl accepterat att hösten är här så är det ju också mysigt.
Men nån vidare höstluft va det inte idag - nej, hellre sommarvärme och det gillas kan jag säga.

Nu är det dags för middag snart. Jag har gjort en super god kycklinggryta som jag hittat på alldeles själv så får jag bara hem mina tre som saknas så ska vi äta...
Det va allt, från en halvfebrig person - jag blir visst aldrig frisk... tröttsamt vill jag lova - tur att det finns Ipren och alvedon!

Det blir aldrig!

Varför är det så att det aldrig blir som man tänkt sig?? Ibland dyker det upp nåt och man tror att det är DET som ska få en att blomstra, hitta ny mark... ett nytt ljus... MEN som sagt - likt ett tomtebloss varar det inte länge utan det blir som det alltid varit... Så blev det här...

Men varför klaga - jag har det ju toppen... varken bättre eller sämre! Underbart är kort!!

fredag 3 september 2010

Middag


Nu har vi haft middag med Tommy och Kristina, jättetrevligt. Det blev Grekisk pytt i panna. Jag dukade med rönnbär och ljus, fint med det som finns att hitta ute så här års.

Höstmånad!

Nu är vi inne i september - Höst på riktigt och dessutom har vi redan skrapat rutorna flera gånger... inte det roligaste när man kommer ut till bilen, fullastad med skolväskor, stövlar m m. Kall om fingrarna blir man också.
MEN en kall morgon brukar innebära en solig och varm dag... Så är det idag. Axle är i skolan och Nils och jag drar snart till stan för ett besök hos Logopeden.

Igår hade Axel sista fotbollsträningen så nu lägger vi benskydden på hyllan tills det blir vår igen. Nu kan han på riktigt gå in för sin nya affärsrörelse - Han jobbar numera på JULTIDNINGSFÖRLAGET!! Han säljer så det står härliga till... SÅ du som inte köpt jultidningar - håll utkik efter Mr mini Näsström så kommer han som ett jehu på cykeln med pennan i högsta hugg.

Igår hade vi ett oväntat besök, Barbro och Ronald Tjenström va hit och inspekterade vår altan. Det ska visst byggas nåt nytt borta i Tjärnströmsbacken... ska bli spännande å se hur det blir. Lycka till med bygget och kul att de gillar vår altan... för det gör jag också, min bästa plats i hela huset!

Ikväll är det middagsbjudning på gång. Lillebror Näsström med sambo och barn ska hit och äta. Det ska bli trevligt. Jag hade hellre pysslat med det idag än gjort en resa till stan men sånt är livet. Jag ska ju till stan imorgon också - SV-dagen... en heldag på stan blir det - hoppas att solen skiner då också.
Nu ska ska vi bege oss - på återhörande!

onsdag 1 september 2010

Hemma stök!

Idag är det hemma-stök som står på schemat. Kan inte förstå var allt damm kommer ifrån... alla kläder... alla saker... VEM stökar ner i mitt hem när ingen är hemma?
Jag har iaf fullt upp med att ställa ordning i röran.
Jag och Nils pysslar på och det är absolut ingen otrevlig sysselsättning.
Nu ska vi snart bege oss till Konsum - Världens bästa affär. Så på reklamen att det va mycke som va till bra priser den här veckan!!

Igår va det jobb hela dagen och när jag kom hem fick jag mat av svärmor... perfekt!

Polisen va på på byn igår och kollade läget - också perfekt. De stannade till här utanför hos oss och vi fick oss en trevlig pratstund - Polisdamen lät grabbarna sitta i polisbilen och trycka igång både blåljus och siren... kul upplevelse för dem. Hon visade även alla grejor en polis bär med sig. Handbojor, pepparspray, batong och skotten som hon hade till pistolen...
De fick även lära sig att det kan bli dyrt om mamma inte har bilbältet på sig och ÄNNU dyrare för mamma om barnen inte har bältet på sig...
Innan de åkte vidare sa hon att nästa gång de är på besök i Skorped kanske de tigger en kaffekopp hos oss... Det lovade vi att vi gärna skulle bjuda på - Poliserna är rätt trevliga typer iaf och inte alls särskilt läskiga.

Nu är det en sväng med snabeldraken och sen får vi väl se vad som händer!