fredag 30 april 2010

Brasan brann - å E-team rockade fett å Vintern rasat ut!!

Så har vi genomlidit denna kväll - jag har NÅT emot sista april och nyårsafton - nån konstig känsla som jag inte kan beskriva...
Kvällen har iaf varit trevlig. Middag hos Anna med kyckling, pasta och GOD sås... å så min broccolipaj som lite på toppen... blev inte så tokig iaf.
På vägen till Anna träffade jag en gammal bekant och en fd Skorpedsbo - Självaste Ante Tellberg va på byn å då måste man ju bara få "stäla" en kram!! Skulle va kul om de flyttade tillbaka till byn - en stor förlust när de valde att flytta till Mellansel. Kul att träffas iaf... synd att det blir så sällan bara!!

Efter maten drog vi till kyrkan och lyssnade på E-team... Så jättebra de är!! Den som inte lyssnat på dem har verkligen missat nåt - vilka talanger det finns i denna lilla by!!
Brasan brann - raketerna sprakade på och som vanligt är det så mörkt att man knappt vet vem man pratar med.
Imorgon kommer nova och oscar kl. 07.00 så det är bäst att hoppa i säng så man är vaken när de kommer. Linda jobbar och Robert ska till Docksta och göra ett pass igen... Det hade tydligen gått bra idag och Robban hade tagit en massa foton som jag få imorgon... kul - då finns det lite att lägga in på den andra bloggen.
Imorgonkväll blir det middag här med familjerna Sundberg... Har planerat att göra lax så jag har lite att fixa med... Nova och jag ska nog ut på en tur med vagnen också...

God natt och Sköna Maj välkommen....

Trevligt med uppmärksamhet

Blev lite förvånad när jag nyss fick en kommentar på mitt inlägg från igår när jag lyssnat på Emils program. Förvånande att den som är samordnare på URs interaktiva medier har koll på vad som skrivs på min blogg... Internet är ett härligt verktyg!!
Kul med uppmärksamhet iaf...
Jag har fortfarande svårt att förstå att det är så många som läser min blogg varje dag MEN är givetvis GLAD för det!! Blir bara sååå nyfiken vilka alla är även om jag kan lista ut en del... Hittills idag har jag haft 20 besökare...

Kramelikram

Sista april!


God morgon världen! Trots dis och regn så är det en bra dag! Jag förhandlade med grabbarna att medan de såg på bullerbyn så tog jag en promenad runt byn... man får ta alla chanser man kan till motion!
Nu har jag ätit gröt, kokat kaffe, njutit av en C-vitamindrink. Hjälp det börjar va slut på pulver i burken - måste till Bjästa och köpa mig en ny... borde nog beställa en klipptid också - känner mig som en risbuske än fast jag nyss klippte mig.
Våren är på väg - det kan man lugnt känna i näsan - jag håller på att snora ihjäl mig. Nu är medicinen slut på konsum också men vad gör väl det, hörde talas om en som skulle klippa sig i Bredbyn så då fick hon gå på apoteket åt mig... perfekt!! Då ska man väl få bukt på den här snuvan.

Idag har de börjat med grävningen i Docksta å nog är det väl typiskt att det måste regna! Det skulle visst bli uppehåll fram på dagen.

Nej, nu blir det att kasta sig i duschen och sen fixa lite här hemma - den dagliga dammsugningen ska väl genomföras innan det blir fullt hus med barn som det brukar kunna bli mellan varven... :-) Å sen ska vi väl smälla lite smällare också... det hör ju sista april till! Grabbarnas ögon lyser när de kollar på påsen från Party Companiet...

Attjoooooo!

torsdag 29 april 2010

Vilken kille!

Jag har suttit och lyssnat på Emil Källström på web-radion - Kul att höra en person man faktiskt känner berätta om sig själv i radio, hur han ser på sig själv och hur hans planer för partiet och framtiden ser ut.
Jag kan bara säga att jag skulle bli förvånad om inte den här killen klättrar snabbt inom Centerpartiet. En klok pojke som tror på Norrland och Norrlands framtid. BRA EMIL!! Det hoppas jag är en tråd som du aldrig släpper...
Som han sa: är det nån som ska rädda Norrland så är det Norrlänningarna själva!
Ett motto helt i min smak!
Jag lånar fotot från Centerpartiet i Örnsköldsvik

Som jag skrev tidigare så är det full debatt mellan partierna. Imorse lyssnade jag på Miljöpartiets Maria Wetterstrand debattera mot Centerpartiets Andreas Carlgren. Givetvis va jag nyfiken på vad de skulle säga om bensinpriset. Jag blir bara förbannad när jag hör MP:s argument... så klart så måste vi byta till nåt hållbart allternativ men deras sätt är inte rätt och inte bra.
Skrattade lite för mig själv när jag åkte till jobbet och tänkte på vad som sagts tidigare. Redan 1988 när jag gick med i CUF brann vi för att bygga ut järnvägen, Ostkustbanan hette det då... Mer gods till järnvägen, avveckla kärnkraften, ops... vad har hänt på alla dessa år? Känns som vi står och stampar - inget händer och MP tror att all världens miljöproblem ska lösas med en höjning av bensinpriset på 50 öre litern?? Välkommen till verkligheten - den ser lite annan ut än det hon tror. Det kanske fungerar om man bor i Stockholms innerstad där man kan susa hit och dit med nåt underjordiskt tåg eller ta en buss varannan minut. Här är vi glad om bussen går varannan dag och stannar dit man ska!

Ska bli spännande å följa utvecklingen... Alltid extra spännande när det är valår än fast jag inte är så engagerad i politiken längre! TYCK gör man ju ändå!



Full fart mot helgen...

... som Roger Nordin brukar säga på RixFm.
Men så är det verkligen. Imorgon är det Valborgsmässoafton och då ska det brinna och spraka i stora brasan borta vid fotbollsplanen. Hoppas att det inte är lika grått och trist som nu. Skulle kunna få vara lite varmare också. Det är isande kallt ute.
Jag har iaf inhandlat lite smällare för att vi ska få den rätta sista april stämningen.

Nu är det körigt - jag har ju två bloggar att sköta om - Timmerstugebloggen ska uppdateras också - Det är så kul att se hur huset växer fram uppe i Lännäs.

Nu har vi ätit kvällsfika och varvar ner tillsammans framför tv-n till Bullerbyn - åh vilken härlig film - det är ju så där man vill att det ska vara - särskilt när man är barn. MEN man är ju fri att skapa en egen bullerby-feeling - Nåt att tänka på!!

Trots pollensnuva så är livet rätt härligt. Men jag måste nog på konsum och införskaffa mer medikament - trodde att jag skulle klara mig med ögondroppar men det vill nog till lite tabletter också om jag ska slippa nysa var och varannan minut.
PROSIIIIT!!

Life is life!!

onsdag 28 april 2010

Vår hos mig.


Äntligen lite blommor på bron. Nåt som jag hoppas tar sig på några veckor, än ser det lite väl små ut men man har ju varit med förr.

Glad igen!

Så är jag på mycket bättre humör - tog en sväng på Konsum och provianterade lite... måste ju ha nåt mumsigt inför helgen.
Träffade på en kaffe-aspirant och fick surra och sörpla kaffe en stund så nu känns det bättre.

Nu ska jag gå ut och hämta in tvätten som jag hängt ute för första gången i år.

Law Law!!

Valrörelsen är igång!

Nu är det full fart på partiernas lockbeten... Hörde på Tv idag att om det röd/gröna allternativet vinner valet så ska bensin och diesel stiga med 49 öre /liter - HÄRLIGT för oss som bor på landsbygden och inte kan välja nåt annat än bilen... MEN de lovar också att reseavdraget ska höjas som kompensation - Ha haa - låt mig små-le, Återigen så är vi förlorare...

Läser också i Allehanda om kommunens sparbeting - Några tjänster här och där och så TRE skolor... Man känner att man rustar sig och ställer sig i försvarsställning - Va inte både Elvy och Birgit J-O här och lovade???
Bäst att de håller det då - för nu börjar jag å tröttna på alla skrämselskott... Vi vill ha lugn å ro - Spelar ingen roll hur vi jobbar å sliter så kommer det nåt nytt som vi ska kämpa om.
Sälj hamnkranarna som järnskrot så kanske kommunen får in några extra kulor och dessutom så slipper de ju måla om dem också.
Fy, nu blev jag sur också!

tisdag 27 april 2010

Våren smyger sig fram!!


Dagarna blir längre och längre men tiden räcker ändå inte till. Tur att det finns kvällar och nätter som man kan få något gjort!
I helgen va det full rulle med ved och däckbyte m m. Rickard har gjort några pass i Docksta också. Snart är det dags för ännu mera förberedelser för att gjuta plattan.
Till helgen så är det tre st som ska gräva in avlopp, köra singel... och lägga grunden för där stugan ska stå. Rickard missar hela jobbet och har helt enkelt satt sin bror i arbete, en grävmaskinist och så självaste timmer-mannen. Att sambon inte blev hemma så länge beror ju på Vulkanen och askan från Island. Han åkte tillbaka till Stavanger imorse... Gräsänka igen och mina små trollungar sover gott en trappa upp!

Appropå Docksta så gjorde vi oss ett besök hela familjen i torsdags. Hittade ett härligt vårtecken - blåsipporna blommade för fullt.


Vidare det som händer med stugan och bygget kommer jag att skriva om i Timmerstugebloggen men det blir nog en och annan notis även här men med länkar till den sidan.

Ska bli kul att följa det mer intensivt på ett och samma ställe.

Såg i Emils blogg att Robert Bylund från Myckelgensjö blivit utsedd till årets MILKO Bonde!! GRATTIS familjen Bylund för er insats i bygden och som suveräna bönder!
Nu ska jag plocka undan lite, fundera på vad jag ska ta mig för imorgon - måste nog baka nåt kanske. Hoppas på att solen skiner för då får man så mycke mer energi än om regnet öser ner!

Härligt att få vara hemma å pyssla lite!

God natt!!

lördag 24 april 2010

Vedstaplardagen!



Så har vi kommit till den traditionella vedstaplardagen hos Robert och Linda. Rustade på alla vis gick vi tidigit imorse och började stapla... det gick undan som bara den så nu efter lunch blev det lite paus... Jag ska dit nu igen efter mitt lilla bloggande.



Se själv på bilderna vad vi va duktiga med bara nån timme mellan varje bild.



Linda dukade upp ett härligt 9-fika och en super god lunch... Bäst att ge sig iväg så att man även blir bjuden på middan!!








Pollen besvären har också börjat visa sig så innan jag börjar med veden igen så måste jag på konsum och köpa medicin medesamma... tror även att det slinker med lite lördagsgodis!
Bäst att rusa vidare så man inte missar det roliga!!

onsdag 21 april 2010

Fullt manskap!


Nu är det fullt manskap i huset - otroligt nog så har vi fått hem Rickard... Vem hade anat att han skulle dimpa ner här redan ikväll?? Redan å redan, han är ju nästan en hel vecka försenad!

Idag har det varit tre glada pojkar i det här huset. Vi har fått rå om Emil hela dagen. Alltså - jag har fått höra på bubblande skratt och lek - Jättekul!

Vi gjorde oss en utflykt till Överhörnäs för att träffa mormors kattungar - hur söta som helst - Blir bara finare och finare för varje gång jag ser dem!

När vi kom hem gjorde vi Tacos och bjöd över Emils familj, fast ingen pappa där heller - han blev visst kvar i stan. Vi hade mamma-middag med våra grabbar!!

Nu ska jag umgås lite med sambon som omväxling!!

God kväll!!

tisdag 20 april 2010

Barnbidraget!

Den 20:e betyder att barnbidraget dimper ner hos barnfamiljerna. Ett trevligt inslag innan lönen! Det får mig att tänka på YRROL - Barnbidraget - de´är väl barnens pengar... ha, haa - ja, det går verkligen åt till barnens alla kläder och grejor som de behöver.

Kom på dagis idag och insåg att Nils galonisar va "ur funktion" kan man säga - Vistsen med detta plagg är att de är 100% vattentäta - de va inte inte de som hängde där iaf... Spanade in om han kanske kunde ärva storebrors... NOT - lika slitna var de som hängde på hans krok. SÅÅÅ då är det bara att införskaffa nya. Alltså 2 par!

När jag kommer på dagis för att hämta så säger Nils - Mina stövlar är det hål i - YES!! Ännu en utgift. Tyckte att hans stövlar i storlek 29 va superfina men tydligen så orkade de inte vara med en vår till...

Men man måste ju få nåt åt sig själv också så jag drog till å köpte 2 bäddset av en underbar kvalitet - Så fina - längtar tills jag får bädda rent med dessa - måste nog göra det redan imorgon.


Imorgon är vi ju faktist lediga. Å inte nog med det - den fast Askade sambon är på väg hem - sitter på ett tåg mot Oslo. Imorgonkväll den här tiden så landar han i Skorped - då är han nog lagom mör!

Håller alla tummar för att den där andra vulkanen Katla inte ska vakna till liv och ställa till med ännu mer oreda i världen... nog för att det kan vara nyttigt att stanna upp och inse att man inte kan styra över allt men det krånglar ju till det så förbaskat.


Hur va det nu med dag 1?? Nja, får nog skjuta på det lite iaf... känner mig lite piggare men inte är det 100% Katrin som är i farten - trött och seg men som sagt - nästan på väg upp ur förkylningsträsket!!

Imorgon är det nog bättre!


Dags att studsa i säng till mina små troll som va helt underbara ikväll. Hade inget val utan fick följa mig på Mackmöte - inget klagande och inget surr om att gå hem... nej tysta snälla i tre timmar!! Tur att Stina förbarmade sig över dem ett tag. Men så fick ju ett kanonfika också!


Så till sist...

Jag har lagt till en bloggerska i min lista - Linnea Berggren!! En härlig tjej som nog kan skriva ett och annat kul inlägg... ska bli kul att följa hennes upptåg!


Suss så gott!!

Hårda förhandlingar.


Mack mötet pågår för fullt. Spännande som tusan. Snart har vi våra andelar i hamn men Än finns det personer som "glömt" att köpa;) och än finns det andelar kvar. Kom å köp!

Promenad


Axel och jag tog en promenad medan lillebror va på barn gympan. En helt underbar kväll, sol och varmt. Snart dags för mack möte.

måndag 19 april 2010

Jag såg...

...en person idag på halv 8 hos mig - det va en tjej i en "kristallbutik - kändes bekant på nåt vis å det va ju hon, hon som hade Sol och Måne i Örnsköldsvik. Jag minns att hon skulle flytta till Gotland - Va häftigt! Tog sitt pick å pack och drog iväg och öppande en butik i Visby!

Själv harvar jag på med mitt - jag är dödstrött på att vara förkyld. Det ger sig inte. Nackspärren har äntligen släppt lite med hjälp av sjukgymnasen idag!
Nu måste det bli en vändning...

Detta är dagen 0 (noll) Imorgon börjar jag dagen 1 och då måste det kännas bättre, gör det inte det så skjuter jag på dag ett tills förkylningen lämnad den här ruggugglan!!!!!!

Det gäller att ha rätt inställning!

Har just sett på Hollywoodfruarna - Maria Montasami är bara så underhållande - både sättet och rösten gör att man blir glad.

Nu är det kväll - bäst att natta sig!!

söndag 18 april 2010

Det var det!

Så va helgen till ända och vi styr kosan mot en ny vecka...
Jag känner mig allt annat är pigg och kan bara hoppas på en feberfri vecka. Är så otroligt jobbigt att må som en räv!

Idag hade jag mamma och pappa på besök. De hade gjort en utflykt till sommarstugan och på vägen hem så fick vi ett besök... fick även min födelsedagspresent - i paketet fanns det ett ekonomiskt tillskott! Alltid lika uppskattat. Lägger det till mina julklappspengar och ska tänka ut nåt bra att köpa.
Jag fixade fläskfilé och klyftpotatis och min traditionella hallonkaka till efterrätt. Tror att de gillade min meny. Mamma slapp iaf laga mat när hon kom hem.

Grabbarna är ute och cyklar och blöter ner sig om vart annat. MEN det är väl det som kallas VÅR!
Till veckan måste vi nog uppsöka en skoaffär för att inhandla "springskor".

Sitter och tittar på nyheterna och ser ett inslag från Island - fy vale för att bo där. Svart och sot överallt. När man ser det så känner man att lite grus i hallen är en baggis och ett rent nöje att få dammsuga upp. Vi behöver då inte gå omkring med munskydd. Nej, här har vi det för himla bra, blött och lerigt... va gör väl det??
Känns också som en fröjd att ha lite huvudvärk och snor i näsan :-)

Nu ska jag göra kväll och titta över kontaktbok och kläder åt barnen inför imorgon.

God natt god natt!!

Lite lat!

Idag känner jag mig lite lat och fortfarande förkyld. När ska det ge sig?? Hostar så jag tror att inälvorna ska komma ut.
Tog lite sovmorron idag, det måste man ju få unna sig ibland!!
Sen blev det full fart. Promenad runt byn och kaffe på 10:an
Nils cyklade med oss och Axel hängde me farbror Tommy Näs. Tur att Tommy Su va hemma för Nils fick ett haveri på cykelkedjan, snabbt och enkelt lagades det - tur de finns dom som kan!

Nu ska jag försöka ta mig i kragen och göra nån nytta. Mamma och pappa kommer på besök lite senare idag så då ska det väl bjudas på nåt... har redan en idé om vad de ska få. Måste bara komma igång som sagt.

Det är tur det finns bloggar annars skulle man inte få reda på någonting. Hörde att både brandbil och ambulans varit på byn på morgonkvisten - MEN tack vare Lindas blogg så vet vi nu vad som hade hänt... Ingen fara på taket - bara ett falskt alarm!

Årets första!


VÅREN är här!!
Så har jag äntligen sett årets första tussilago - I Djupsjö... våren verkar inte ha kommit lika långt här inne på byn!
Idag va vi ju på studiebesök hos Tage Hellström. Imponerande ladugård! Många kossor och många kalvar som gärna ville suga på fingrarna - kalvar gör så!!

Det va kul att se hur det såg ut och många kändisar fick man också träffa.

Efter en rundtur bland kossorna så kollade vi in övervåningen - personalrumet och kontoret eller ska man säga cockpit/kontrollrum... Ett glasrum där man kan blicka ut över alla kor.

Farfar bjöd alla barnbarn med föräldrar på hamburgare - som SSK grillade! Jag måste nog köpa ett sånt där gasol-underrede till min murikka också - verkar helt okej - får väl förhandla lite med ASK-POJKEN i Norge.

Just det ja´, Flygplanen står fortfarande på marken så nån pappa ser vi inte förrän på torsdag. Undra vem som längtar mest?? Axel va rätt pappasugen ikväll men är ju en klok pojke som förstår hur läget är!

Nu har jag plöjt 1½ timme Millenium - jag må säga att tv-serien är något bättre än filmerna!

Ögonen gör ont och jag ska unna mig lite nattsömn... känns härligt att få krypa ner i sängen med mina små grabbar som snart är stora! Måste passa på att sova med dem så länge de vill sova med mig!

Axels rum ska göras om lite så snart kanske han vill somna i sitt eget rum ...
Se så - natti natti!!

lördag 17 april 2010

Fullt hus!


Här är det full rulle. Många barn som tinat fram i det fina vädret. Värst på brudraggar toppen är Nils - han har fångat in tre brudar. Chips och film står på programmet.

För övrigt så är det cykling som varit dagens sysselsättning.

Arvid kikade förbi och drog med sig Axel ut på cykeltur runt byn - ja, inte bara ett varv, ganska många varv...
Så kan en lördagskväll se ut hos oss!


Dagens titt.


Lunch tajm. Då gjorde vi ett studiebesök till Tages ladugård. Många kor och många söta kalvar. Barnen tyckte att det luktade konstigt, för en annan som är uppväxt med bondgård va det en rätt vanlig doft. Hamburgare och kaffe smakade gott.

fredag 16 april 2010

Tänk va lite aska kan ställa till det!


Är det inte soteld så är det vulkanutbrott...

Det kom ingen sambo ikväll vilket va rätt så väntat! Han blir kvar i Stavanger ett tag till... hur länge har jag ingen aning om!

Vi har fått klara oss själva men det är vi ju vana vid så det ska nog gå bra. Vi gjorde oss en tur till tandis i Bredbyn - sen kvistade vi in på blomsteraffären och köpte en fin ute-blomma till farmor - Det kunde hon gott behöva!! Att ha en person som ställer upp som hon gör är så otroligt värdefullt!!

Eftersom hon är gräsänka och gräsanden har tagit hennes bil så gjorde vi en gruppresa till konsum. Tyckte att hon behövde en middag också så jag bjöd hem henne på lax, pressad potatis, sallad och en kall sås... hallonkaka och vanljsås till efterrätt. Blev en bra middag än fast jag inte planerat den så väl.

Grabbarna fick besök av Emil och Oscar och de spelade Nintendo Wii och hade jätteskoj. Halv åtta ville vi tanter se postkodmiljonären så då fick barnen ta en cykeltur.

När farmor gått hem och grabbarna återvänt blev jag förpassad en trappa upp för att se Så ska det låta... va riktigt skönt att ligga i sängen å se det.

MEN hur brukar det bli när mamma försvinner fem meter ifrån barnen?? De dök givetvis upp och så började de å klä ut sig på lekrummet - hur kul som helst att höra på när de skrattade åt varandra.

Nån som känner till den här herren? Han strök förbi i mitt sovrum ikväll när jag såg på Så ska det låta



Nu sover barnen gott och jag har slängt mig i soffan för att se en klassiker - BLACK JACK! SF-kanalen är bra att ha ibland när det inte finns nåt annat att titta på.

Imorgon kör vi igång med en rivstart - mackmöte kl 09.00 Det blir nog ett besök till NÄSGÅRDEN också. Kan va kul att se den enorma LA´GÅR´N fast just nu känns det allmänt drygt!

Det får väl va vara dagens rapport från 29:an

Natti natti!

Inställda flyg!

ÄR det inte det ena så är det nåt annat. Nu verkar det som om ingen Rickard kommer hem imorgon - ALLA flyg är inställda både i Sverige och Norge p g a Vulkanutbrottet på Island. Trist men hellre en gubbe i Norge än en i luften på en mega-riskfylld flygresa... Fy tusan!!

Vi får försöka klara oss utan honom några dagar till. Sotet ska väl dra bort om några dagar får man hoppas. Annars blir han väl kvar där ett tag till.

Puss å kram

torsdag 15 april 2010

En lååång roadtrip!


Startade imorse med att hämta mamma för att sedan åka till Härnösand. Jag skulle på ett arr som Kommunförbundet ordnat för studieförbundspersonal och kommun-kultur-folk. Mamma levererade jag till moster Inge-Borg. De skulle få en dag tillsammans, prata, umgås och bara mysa. Inte ofta de ses så jag tyckte att det va dags.

Det blev en lång dag och innan vi åkte hem så hann jag också träffa mammas moster - många minnen och sååå härligt att få kramas lite.

På vägen hem så va det stopp i utförsbacken innan Älandsbro - en trafikolycka... tur att vi va lite försenade - annars hade väl vi varit med i krocken. Vi fick stå där en stund medan ambulanserna kom på plats... Ringde till pappa och talade om att det inte va vi som råkat illa ut! Vi fick stå där en stund och sen började trafiken rulla igen. Tur för jag hade nämnligen en tid att passa.

Lämnade av mamma och sen åkte jag och hämtade Anga för att åka vidare till Nävertjäl... Där va det en trevlig tillställning som räckte ända till kl. 22.00

Tur att grabbarna fick sova hos farmor nu när det blev så sent. Nu har jag kollat min mail och FB och alla bloggar - Man får en viss abstinens när man inte varit ute på nätet på hela dagen.

Som vanligt va det väl 1 av 20 mail som va nåt av värde!

Nu är allt kollat och jag har även googlat på dagens nya ord = BUMSOFANTER. Nån som vet vad det är?

Lyssnade på en kille som ringde in till Karlavagnen - han berättade att han fotade bumsofanter överallt så här års. Det är alltså ansikten man ser i stenar, moln, fastkladdade tuggummin, vattenpölar m m

Man lär sig nåt nytt varje dag!!
God natt!!




onsdag 14 april 2010

Steg ett mot Stanley Cup!


Så har vi gjort en resa till Bjästa och Entrebyggnaden. Där va det fullt med folk kan jag säga. Föräldrar och barn, ledare och vaktmästare fikade på goda bullar och chokladbollar. Sen va det dags för prisutdelning för våra hockeykillar.
Nils bröt ihop så klart - han ville ju också ha ett pris men det gick fort över - jag lovade att han fick välja fritt ur pappas prisskåp här hemma å då blev han nöjd!!

Det va en trevlig tillställning och på en timme va allt över. Detta är alltså det första hockeypriset... om si så där 20 år så är det Stanley Cup-bucklan som ska pussas... Grabbarna funderade redan nu hur nästa års pris ska se ut. Jag försökte få dem att förstå att målet måste vara att vinna priset som lagets bästa kompis... ett mycket bra pris som gick till lagen som är lite äldre!
Åter mot Skorped och packa barnens grejor för imorgon. De ska sova hos farmor eftersom jag ska på ett föredrag i stan imorgon kväll.

Dagen börjar med en resa till Härnösand och som medresenär får jag min mamma. Hon ska passa på att hälsa på en moster som bor där. Smart att ta tillfället i akt kan man säga.

Visst är de snygga våra killar - tre tuffingar som insett att våren är här - fram med "rak-keporna" och på med springskorna. Snart får vi kasta vinterskorna på förvaring i källaren!
Fåglarna kvittrar, både koltrast och bofink hoppar runt ute på gården... Vi mänskliga varelser hoppar runt på vägarna för nu är det banne mig Tjälskottens tid. Jag vet nästan inte vilket gupp eller hål som är värst. Å det kommer nya för varje dag, det ena djupare än det andra. Kul att det kommit upp några varningsskyltar iaf...
Tror jag ska göra en lista över vilket gupp som är, ursäkta uttrycket, jävligast!







Pyssel...

En mysig hemma dag. Grabbarna far runt byn på sina cyklar och är med sina kompisar... Nils mäkta stolt efter att han fått en större cykel!
Jag bjöd hem 2 hårt arbetande hemtjänstjäntor på lunch - paj och sallad stod på menyn.
Nu har jag stekt pannkakor till middag och sen bär det iväg till Bjästa på hockeyavslutning.

Imorgon åker den här turnén vidare till Härnösand... oj vad jag åker å far. Men sen ska väl den här uppbokade veckan vara över.

Nu måste jag dammsuga övervåningen och ta in våra täcken innan det är dags att gå och lägga sig. Slängde ut dem på balkongen imorse, åh va härligt med vädrade sängkläder! Bäst att passa på innan det är pollen fulla luften.

tisdag 13 april 2010

Grus i hallen = VÅREN!

Veckan rullar på och jag blir lite piggare för var dag som går.
Igår när jag vaknade kändes det mycket bättre än i helgen. Alla som jag träffar tror att jag är jättesjuk men det är mest som det låter... man pratar ju lite kul när näsan är full av ni vet vad...

Min sjukgymnast ville inte ens behandla mig för att jag va så förkyld... ops, det kunde ju inte jag veta.
Idag har jag tagit den långa vägen till jobbet. Jag åkte över bredbyn och va in på Sörgården och hämtade lite SV-grejor... sprider man ut saker över hela kommunen måste man ju hämta upp det oxå!
Efter diverse anhalter så landade jag i stan - det märks att det är ett förtjusande väder å då tänker jag inte på solen - POLISEN är också ute och rör på sig så det är nog till att lätta på gasen om inte just denna yrkeskår ska få en förträfflig semesterkassa framöver...
Väl på jobbet så möttes jag av en busschaufför från Skorped... eller åtminstone en som kör Skorpedsbussen. Trevligt va´re iaf!!
Sen fick vi mera besök. En cirkelledare ifrån Bredbyn som förärade oss med varsitt väggur som han själv snidat till - det tackade vi för... har inte bestämt mig än vart den ska hänga men det kanske får bli sjöboden.

När man sitter i bilen en stor del av dagen så lyssnar jag på alltid på radio - Idag skulle man rösta på vilken inredningsstil som är fulast - å det va som jag trodde - FUL- FURU kom på 2:a plats - Tänkte att det kunde va bra att meddela om nu nån missat det!

Sen jag hämtat barnen hade jag en halvtimme på mig att laga mat - förvandla vår vanliga Nils till en barn-gympa-pojke... Så iväg i bilen igen och lämna Nils. Jag och Axel skulle på utvecklingssamtal.
Det blev ingen sväng runt byn idag än fast vädret va fint. Nils orkade inte motionera nå mera så det blev bad och äntligen hemma på tv istället.

Oj oj oj, vilket ur tråkigt inlägg. Känner att jag måste ut i svängen lite så jag får reda på nå skvaller snart. Det händer ju rakt ingenting. Fast en liten nyhet är att det vankas bebis på gång i byn - just nu ligger det en urstark morsa i en säng på sjukhuset och gör allt för få ut en liten skrutt som är på tok för stor (om ni förstår hur jag menar)Eller så är det redan klar å då får vi ju bara säga grattis...
Nog är det märkligt att denna procedur fungerar, Gud må ha tänkt till på alla vis när han konstruerade kvinnan!! Man vet ju hur svårt det kan va att få ur korken på en vinflaska....

Nästa nyhet är att det övas på en speciell låt inför invigningen av MACKEN!! Rätt fyndigt och kul att ungdomarna vill stå för underhållningen på den historiska dagen som det kommer att bli.

Ikväll har det varit möte på skolan ang SKORPEDSKOLANS framtid. Jag hade rätt trötta barn så jag fick hålla mig hemma. Jag hoppas att det va ett bra möte och att det framkom hur vi stretar och gnor i den här byn - å nåde den som rör nåt här som försämrar vår service!!!

Nu ska jag gå och lägga mig. Nils fick sova i sin säng i kväll å då vet jag ju att han kommer smygandes när som helst...

Imorgon är vi lediga och då ska jag försöka dammsuga upp allt grus som följer med fötterna MEN det får man inte klaga på - GRUS i hallen är ett sant vårtecken - det sa iaf KARIN på skolan imorse och det är jag villig att skriva under på!!
Nu bara längtar jag tills vi får sätta de första tussilagoblommorna i ett glas på bordet.

Natti natti!!

söndag 11 april 2010

Samlad trupp!

Grabbarna har kommit hem från fjällvärlden och nu går tvättmaskinen för fullt. Känner mig lite bättre i kroppen än tidigare idag men det kan bero på mitt missbruk av Alvedon... Måste få ta en tablett mellan varven så huvudvärken går bort.
Nu har vi varit å firat Maria - min första kaffekopp för idag och det va gott!

Fick nån smörja av Tommy som jag skulle gnugga in i händerna och sen andas in - WOW - helt plötsligt va det som hela näsan öppnades upp. Härligt!!

Nu är det inte mycket kvar av helgen. Grabbsen är ute och cyklar så nu ska jag kalla hem dem och varva ner inför den kommande veckan.

Det är rätt rörigt hela den här veckan så det är bäst att ta en dag i taget och beta av alla tider som ska passas. Det är det värsta jag vet men vad hjälper väl det. Imorgon ska jag till sjukgymnasten igen - har lite svårt att säga om det är bättre eller sämre än förra veckan med tanke på mina hostatacker... då känns det att jag har en rygg kan jag säga.

Solen skiner och det är såååå himla fint ute - det kanske finns hopp om en sommar iaf.

TACK å HEJ

3xSkavlan

Som sjuk så är det bra att det finns SVTplay. Har nu legat i soffan och kollat på alla avsnitt av Skavlan som jag missat... har inte varit så förtjust i detta program men nu är jag av en annan åsikt. Riktigt bra!!
Jag vill göra så mycket men det går inte - orkar inte helt enkelt. Stiger upp ur soffan och plockar lite å så tillbaka till baslägret...
Nu har jag dragit mig till ytterdörren och låst upp iaf... Barnen kan ju inte ska mötas av en låst dörr när de kommer hem.

Nu ska jag rota lite mer i tv-arkivet å se om det finns nåt jag kan slötitta på ett tag - vila och återhämtning... inte ens en kaffekopp har jag orkat få i mig - då är det illa :-)

Dunk dunk dunk...

Mitt huvud dunkar och jag håller nästan på att hosta ihjäl mig. Fy fruktansvärt, vilken jäkla förkylning. Att ha diskbrock och hosta är heller ingen bra kombination. Det gör ont!!
Nu är det jag och nezeril flaskan som ska umgås ett tag. Tror att bihålorna håller på att sprängas. Jag behöver nog mer än tre dagar för att det här ska gå över. Känner jag mig så här imorgon är jag nog ingen kul jobbarkompis men jag måste ju jobba iaf.

Det är en solig och fin dag och då ska man väl inte sitta inne och hosta... TRIST!!

Idag fyller Maria Sundberg år... GRATTIS Maria - måste nog smyga dit med ett paket till henne om jag känner mig bättre fram på dagen.

Nej nu orkar jag inget mera - måste vila mig en stund. Ajöss!

lördag 10 april 2010

Prooooooooooosit!

Ingen feber men en jäkla snuva... borde väl gå över tills imorgon - nån klok person sa att en förkylning räcker i tre dagar. Detta är väl ändå dag 2 så det borde vara på väg bort imorgon??

Ikväll har jag varit å fått middag på 10an... eller lilla huset på prärien... Där bakas både tårtor, matbröd, lagas mat och jag vet inte allt. Jag va väl inte världens bästa sällskap men maten va god och det va lika trevligt som alltid. Som tack för maten diskade jag bort en massa medan kaffet kokade så alldeles oduglig va jag inte.

Har nu suttit och sett Millenium och knåpat med lite annat... Dags att släcka alla ljus och krypa till kojs. Inte för att jag är särskilt trött men jag somnar nog gott iaf.

Jag har talat med Nils ikväll - han lät mysig som vanligt och skulle visst duscha med farfar... De hade varit ute hela dagen och imorgon kommer mina små älsklingar hem igen.

Se så jag säger bara go natt till alla och imorgon kommer en ny lägesrapport.... Har visst ett födelsedagsbarn att fira!!

Idag föds det flest!


Den 10 april är det flest personer som fyller år... Det hörde jag på radion igår. Tydligen är det förra årets semesterfirande som gör att bebisarna dyker upp så här års.

Om det stämmer har jag ingen aning om men enligt P4:a så säger statistiken det.

Själv har jag ju sommarbarn så helt enligt "rita" är man inte. MEn hur skulle det se ut om alla födde sina barn på våren?? Vilken överbeläggning det skulle bli på alla sjukhus och totalt lugnt i oktober - december.
Igår såg jag på solsidan och då va det dags för barnafödande... skrattade gott för mig själv åt hon som skulle föda. Hon kunde ha dödat för ballerina kexen men när han väl kom med paketet så ville hon inte ha - ja, kvinnor....

Själv hade jag inte gjort mig av med lustgasen för flera miljoner - den enda livlinan man har i förlossningssängen!!

Nä nu tror jag att jag ska prova mig på att gå ett varv runt i huset - kanske trycka i mig en alvedon så jag känner mig som en männsika för en stund. Solen skiner så det borde va varmt och skönt på altanen...

På återhörande!

Däckad!

Förkylningen håller i sig och idag när jag vaknade hade jag nästan 39graders feber... en timme senare va jag feberfri?! Mysko.

Tur att man har snälla grannar. När jag hämtat tidningen så blev jag inropad på kaffe... de vågade umgås med mig trots min förkylning. Fick även träffa lilla Quattro... en riktig söting.

Efter lite öa och nyhetsmorgon så blev jag bjuden på kaffe och kryss... tack för det - det va gott! Nu ligger jag på soffan igen och orkar inte mer än att se på tv... Jag hatar att va sjuk - fy så trist. Solen skiner och här ligger jag - men ju fortare kanske jag tillfrisknar. Jag som skulle på Rolandz ikväll - på Parken - fick erbjudandet tidigare i veckan, bestämde väl inget till 100% men visst hade det varit kul. Hade ju dessutom passat hur bra som helst nu när man är "singel" i huset. För första gången som man inte behöver ordna barnvakt!

Å andra sidan så skulle jag egentligen varit till Docksta och målat andra varvet - kan bara tänka mig hur härligt det kan vara där idag.

Nu blir det varken det ena eller det andra - sofflänge.nu

Dagen rapport från Borga är SOLSKEN - glada barn som ska ut å fiska... De måste ha världens bästa farmor och farfar... Vilket bra avslut på påsklovet.
I miss my boys...



fredag 9 april 2010

GRATTIS LARS!

Idag är det kalas sö om Djupsjö-sjön Lars Hansson fyller år idag - som alltid är det en vecka efter mig... Jag hade tänkt å hälsa på men jag är ju inte i nån bra form idag och det är tydligen inte vägen dit heller. Vårvägar är inte att leka med!!
Hur som helst - Stort grattis och många kramar till dig Lars!!

Smittfebran

Gissa om jag huttrar å fryser?! Febertopparnas topp har just infunnit sig i min kropp.
Jag har varit i full fart hela dagen. Började med att stora flyttningen från Kulturfabriken vilket innebar en hel del packning i lådor, packning till våra bilar, packning ur våra bilar och in på SV...

Började känna att morgonens alvedon gjort sitt.

Åkte till mamma och pappa och fick lite kaffe där. Fick även en titt på världens sötaste kattungar (nån som är spekulant??)
Innan jag åkte därifrån så drog jag i mig två alvedon och hoppades att de skulle verka lagom tills jag anlände i Docksta - skulle dit å måla klart väggarna.
Det va inget vidare väder - ösregn och dimma. Jag kände mig kall när jag kom dit - å jag blev bara kallare men jag målade klart och efter tre timmar så bar det iväg hem igen. Full värme i bilen och ett mål i sikte - BADKARET... Ett varmt bad kan väl få vilken frysen loppa som helst att bli varm igen.

Medan vattnet spolade i hann jag steka lite korv och få mig lite mat också.

Nu är det filten, soffan och så ska det låta som gäller.
Jag har inte hört nåt ikväll från mina små älsklingar men det ryktas om att Axel har fått en fisk idag. KAn tro att han är måttligt stolt, ungefär lika stolt som lillebror är sur för att han inte fick nån.

Saknar med oerhört iaf. Men jag är ju ändå inge kul å vara med eftersom jag är sjuk.

Det va väl ingen som missade Roger Fjeldseth på P4 idag... igår blev han intrevjuad av Lennart Sundvall. Repotaget handlade om MACKEN så klart - Det va även fler som blev utfrågad om hur många andelar de köpt - En stationsbo och en Önskanbo...

- Det finns visst spekulanter på andelar fortfarande men de har liksom inte fått TUMMEN UR... Hallå - gå in på http://www.skorped.se/ DÄR finns blanketten - fyll i den och skicka den till mig så är vi snart i hamn med andelsförsäljningen - Man få glömma köpa men då påminner jag så gärna.

Nu är mina krafter slut - måste spara lite tills jag ska se sista avsnittet av SOLSIDAN. Känns nästan lite vemodigt - vilka ska jag då umgås med fredagskvällar kl 21.30?? Så jäkla bra program...

torsdag 8 april 2010

Sååå tyst...


Här är det tyst och stilla - sååå tyst - så ensamt. Mina små älsklingar har åkt på semester - En fjälltur med farmor och farfar.

Detta blev bestämt i morse. Axel frågade farmor igår om han fick följa med och idag kom beskedet - JAPP, det gick bra att följa med å då blev det även aktuellt för lillebror. De va så spända inför resan. Ja, det va rätt spännande för mig också som panik-packade alla grejor som skulle med. Jag är ju inte van att de inte är här hemma så då blir allt så konstigt. Jag är nog en ganska stor hönsmamma trots allt.

Det är nog bara 2 nätter sen Nils föddes som jag sovit själv i huset. Inte konstigt att det är en mysko känsla.

Jag hoppas att allt går bra för fjällsresenärerna och att vädret blir bättre imorgon... Regnade visst ikväll när de anlände.


Själv så snorar och fryser jag. Håller på att bli förkyld. Skit också - känner mig riktigt kurig men det ska väl rätta till sig bara jag får lite sömn.

Jag ska jobba imorgon så det är väl bara att ta en alvedon och ge sig iväg. Det är utflyttning ur Kulturfabriken som gäller - pust, tur att jag får hjälp av Susanne - det känns bra. Rätt trist att jobba på egen hand med sånt - Ett typiskt tråkjobb...


Nu ska jag plocka ihop allt som ska med imorgon - tror att jag ska ta en sväng till Docksta och måla lite också om jag känner mig på hugget. Måste ju få väggarna klara innan golvet ska in. Kommer jag iväg vid 12-tiden hinner jag ju en hel del. Har ju ingen tid att passa heller. Barnlös som man är.


God natt alla - Å puss mina älskade ungar - himmel va jag saknar er!!

onsdag 7 april 2010

Nog för idag!

Att vara hemma en dag kan betyda att man hinner hur mycket som helst eller så händer det ingenting förrän en timme innan man ska gå och sova. Så har det varit för mig. Jag har gått omkring här och småplockat lite hela dagen men det va inte förrän nyss som jag röjde ordentligt. Nu är var sak på sin plats, diskmaskinen urplockad och bänken tom!! Då känns det bra att stiga upp imorgon och INTE mötas av ett kaos.

Ikväll har jag suttit och kollat på diverse springlopp som man kan anmäla sig till - kanske kan det få en att börja träna - man kan ju inte springa stockholm maraton och lidingöloppet utan att träna - OPS, hur många tappade sina hakor nu då? Skojade bara - jag ska inte springa dessa lopp - hade nog mer tänkt mig New York maraton eller kanske enbart tjejmilen... fast å andra sidan är det ju enklare att springa vårruset... det är dessutom bara 5 km å det kan man ju plåga sig otränad.
Nej, allvarligt så måste jag ta tag i min kondis, den är på en mycket låg nivå just nu... Frågan är bara om jag ska låta ryggen bli lite bättre nu när jag är på så god väg?!
Nåt ska då ske iaf. Ikväll deltog jag i en tävling där man kan vinna nya springkläder - Det kanske är det som ska få mig att komma ut... ??
PUST - med eller utan nya kläder så är det ett som är sant - LATMASKEN ska ut ur min kropp. Det är nog lösningen på alltihopa!

Träning och god nattsömn är väl lösningen på ett perfekt liv... eller. Hur som helst - jag måste sova och det är NU!! Nattens mantra blir nog - motivation, motivation, motivation... (fast jag ska nog också tänka - nya springskor, nya springskor, nya springskor...)

Natti natti!!

Morgonpigg!

Ljuset gör att man piggnar till! Vaknade idag och mådde BÄST! Ja, bättre än på länge. Inge ont... YES! Mr sjukgymnast har nog hittat nåt - så härligt.
Nu har jag avnjutit frukost - te och mackor... måste man få unna sig och samtidigt få titta på nyhetsmorron. Barnen har spelat ett spel som vi fick med bamsetidningen igår... "ett jäääättekul pantomimspel" Men man får bita ihop, idag spelade de ju utan mig så då gick det ju bra.
Nu har de fått hoppa i badet så nu kan dagen börja.
Synd att vi måste över till bredbyn en sväng, känns alltid lite inpå - Axel ska till tandis, blä!

Dagens kaka - vad sa nu den då? Tog en kaffeslurk och öppnade en lyckokaka -
"Rätt umgänge förgyller allt"
Det håller jag verkligen med om. Man kan göra precis hur tråkiga saker som helst bara man är med rätt personer... Det är därför man ska samla sina "bästa" när det är dags för målning, vedstapling m m. Det är ju också ett betyg på att man är nåns "bästa" om man får möjlighet att vara med på nåt tråkjobb...
Man kan verkligen vända och vrida på saker åt det håll man vill!

Ha en underbar dag - för det tänker jag ha!

tisdag 6 april 2010

Va inte rädd om dig - Lev livet!

Just så sa doktorn i tv-programmet KVARTERSDOKTORN! Oftast säger man -va rädd om dig... Men när han sa detta så va det så passande till den patienten! Livet kommer till en punkt när det det är dags att LEVA!
Jag har sett detta program några gånger och blir lika fascinerad varje gång. Att få ha en sån doktor måste ju göra att man blir frisk och pigg hur sjuk man än är. Nåt för läkarvetenskapen att ta efter. Skulle jag vara doktor skulle jag vilja va som dr Eriksson, varm, god, hjälpsam och förstående.

Själv har man en hel del krämpor som ska ut ur kroppen. Min rygg stör mig så jag håller på att bli galen. Idag har jag fått behandling av Cederstam - en kanon sjukgymnast!!
Så bra! Jag tror att han är på rätt väg med min rygg - det gäller bara att ha tålamod. Men det är så tröttsamt att ha ont varenda dag.

Idag har jag jobbat - ensam - chefen är i fjällen ... Sprang iväg på stan på lunchen och köpte kläder åt sambon - tro det eller ej men allt passade! Till och med ett par jeans. Perfekt!
Jag åkte buss idag och fick ett sms på vägen hem att jag skulle stiga av i Mosjö - där vankades det middag... Lars och Rickard hade gjort tacos åt oss hårt arbetande brudar. Vi fick till och med var sin blomma! Vilka gubbar vi har.

Nu har min sambo åkt iväg till Norge igen. Känns alltid lika trist när man haft en kanonledighet.
Vi har uträttat en hel del bra saker. Målat, städat bilen, plockat bort vintersaker, tagit fram cyklar, åkt slalom, firat mig.... firat påsk... Så vi får väl känna oss nöjda med det.

Nu måste vi få lite sol så vi piggnar till lite. Det är på tok för grått nu. Vårsol, var är du??

Nu ska jag kasta mig i säng och försöka vila den här trasiga kroppen!

Nån som undrar vad som stod i dagens lyckokaka?? Första kakan jag tog så stod det - Ta en kaka till... (dubbla budskap) Givetvis tog jag en kaka till å då kom det - Enklast om en bestäm!!
Jo, så är det ju... å imorgon så är det dags för en kaka till... det är som en adventskalender... spännande spännande!

Natti natti!

måndag 5 april 2010

Fått för lite påskgodis??

Då har jag lösningen...
Klicka på den här bannern så kommer du till "Gratis godis" - Jätte enkelt och praktiskt att få lite extra godis på posten!

Åter till vardagen!

Så va en härlig påskhelg över. Igår blev det en utedag. Tog bort sparkar och skidor för nu tror jag med säkerhet att vintern börjar släppa greppet om oss...
Givetvis eldade jag lite skräp också. Rickard städade bilen vilket va mer än behövligt - så nu får man åka i en ren och fin bil.
Barnen va ute och cyklade - en härlig vårdag.

Vissa fortsatte att fira påsken i solskenet

Det fanns rester kvar sen gårdagens middag på Faktorsvägen så där blev det mat igen.

Vi tog och städade altanen så den är klar inför kommande sittningar. Bara det blir lite varmare i luften så går det utmärkt att sitta där. Alla döda flugor ligger numera i dammsugaren och det lär väl komma fler bara de vaknar till liv. MEN i och med flugor och andra flygfän så innebär det att det är sommar - inget ont som har nåt gott med sig.


Efter flera dagars vakande så tog vi det lugnt på kvällen - gick en sväng till Robert och Linda sen hem och kollade på Millenium -

Vaknade imorse och smög ner före alla andra i familjen. Klädde på mig snabbt och gick ut på en promenad. En skön vårmorgon - som det kan få bli fler av.



Dagen har förflutit i städandets tecken. Inte klokt va mycke grus och grejs det kan bli i ett hem. Även en proppfull tvättstuga har fått sig en duvning idag.


Mitt i mitt städande kom Marran på besök med paket i högsta hugg. De va i Solberg när jag fyllde år så det blev "firning" idag igen. Jag fick en jättefin ljuslykta som jag kommer att tända ofta... En välförtjänt paus med kaffe och en massa trevligt tjejsnack - UTAN BARN... Inte ofta vi får tillfälle för det.



Jag har även tagit fram min cykel - äntligen!! Rickard har hjälpt mig att pumpa däcken också så nu är det bara att trampa på!

Imorgon är det jobb igen - Rickard åker till Norge imorgonkväll såå nu är allt tillbaka i den vanliga ordningen. Det bästa med allt är att det bara kan bli finare och soligare dagar nu! Tack vare väl som Br Landby skulle ha sagt.

Snart är det bara att natta barnen - smyga fram det sista i chipspåsen och logga ut från Påsken 2010.

söndag 4 april 2010

Hinner inte!

Ända sen skärtorsdagen så har datorn legat i väskan. Det har varit fullt upp och jag har nästan haft abstinens...
Långfredan va min födelsedag så då va det också fullt upp. Gäster hela dagen. Började med en sill-lunch med ägg och mackor... mums... sen satte kalaset igång. Gäster kom och gick och kom tillbaka... Många fina presenter fick jag!
Anna och Maria hade bakat lyckokakor... med små underbara meddelanden och visdomsord i. Det är så kul att öppna kakorna!
Men man kan ju inte bara äta kakor - Robert och Linda stannade här på mat. Fick den mat som jag egentligen skulle ha bjudit mamma och pappa på. Nu blev mamsen sjuk så det blev ingen middag...
Lördagen bestod av en slalomresa till Solberg - Nästa 40 personer fick vi ihop å då blev det ju såklart en buss. Kerstin Moberg körde oss upp till Solberg och Stefan Hansson hämtade oss på eftermiddan. En härlig dag med flera vansinniga åk, tur man är säker.... hi hi. Vem behöver åka till fjällen när man klarar sig lika bra med en backe som finns nästgårds... å så känner man ju alla också! Å inte blir det särskilt dyrt heller...
Kvällen avslutades med en middag på Sundbergs altan... Gästkockarna va från Österalnäs. Vilket lyx - Göran grillade kött på brinnande livet och Margona stod i köket och fixade... Tror även att Linda hade ett finger med i spelet med förrätten...
God mat och dryck ännu en dag.

Bloggandet har fått vila lite men man måste väl få vara ledig också... Vem har tid att sitta vid datorn när man antingen har fulla huset med folk eller är hos nån annan och våldgästar... PÅSK är underbart kul. En superhärlig helg som dessvärre snart är slut. Idag blir det frukost/lunch på 10:an... de dagliga äggen ska väl ätas! Sen får vi se - solen skiner så vi måste nog ge oss ut i nån backe idag också!

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk!


Nu är det ruskiga typer på byn. Fast de verkar snälla och det enda de vill ha är godis. Nils kör samma koncept som förra året - spindel mannen, ville absolut inte ha nåt målat i ansiktet eller nån hatt. Han vet då va han vill! Glad påsk på er alla.