söndag 22 november 2009

TJYV-JÄVLAR!


Nu har det hänt det som aldrig händer i Skorped. NÅN med långa klåfingriga händer STAL barnens ved-lottripengar från Bygdegården igår.

Dagen som började så bra med gott fika, försäljninga av alla möjliga diverse saker. En trevlig tillställning för folk att träffas och trivas - fika å må gott.

Då händer det som inte händer - ja, inte här iaf. Hur kan man vara så fruktansvärt dum å ta pengar från barn? DET är ju KRIMINELLT! 3000 surt förvärvade kronor som barnen skulle ha till sin skolresa. Det är så lågt att man knappt tror att det är sant.


ALLA vet att man inte rör det som inte är mitt - JAG hoppas att dessa 3000 kr gnager hål på samvetet på den som tog den. Man kan göra mycket för dessa pengar men hur kul är det att köpa nåt fint för stulna pengar??


Sen är det väl också så... man kanske tror att man går osynlig förbi men ALLTID är det någon som sett, någon som lagt märket till vad som hände... TRO inte att ingen har SETT.... Gör dig själv en tjänst - lämna tillbaka pengarna. Låt oss fortsätta vara godtrogen i den här byn. Om alla låter bli det som är andras så blir det så mycket enklare och trevligare att bo här.

Hur som helst... dagen va trevlig om man bortser från det ovannämnda. Jag och mamma sålde lite blommor, skorpor, godis och enriskransar. Vi fick sälja nästan allt vi hade med oss. Det som blev kvar delade vi på, mamma fick en blomma av mig och jag en krans av henne. En av mina krukor gav jag bort till en gammal vän jag aldrig hinner träffa numera men jag hoppas hon förstår att det är en uppskattning för att hon finns. Vänner ska man vara rädd om!

Lotteriet som alla varit så snälla och skänkt vinster till gick lätt att sälja. Jag hade tur att vinna en jättefin vinst ifrån KLIPPVERKSTAN. Tänk va lite en kvinna behöver för att känna att hon lever... ett gulligt set med mousse, spray och shampoo. Jag blev jätteglad.

Rickard vann årets målskott i år igen... En härlig hink med diverse godsaker från KONSUM!

Städningen fick vänta tills idag söndag. Det va både hockey som lockade och en tillställning på Olympia som några skull besöka.

Vi hade tur att få pizza på Faktorsvägen. Mina fötter gjorde nästan ont när jag tog av mig skorna. Stackars Anna som fick jobba hela kvällen - ingen vila för hennes fötter.

Grabbarna blev rätt så trötta så vi drog hem vi 20-tiden. Varvade ner i soffan med lite glögg och pepparkakor.... då kom det besök från Mosjö. ROLIGT, man bor så nära men hinner aldrig träffas å prata. Det måste bli mer av det!! Å det är ju bara en själv som kan ändra på det.
Kvällen avslutades med ännu en FALK film - De fredlösa - Riktigt bra, se den!!

Nu ska jag ta mig en påtår, ringa mamma å kolla vad hon tyckte om gårdagen. Sen är det dags för städning av bygdegården.

TACK till ALLA som bidrog till att KULTURLÖRDAGEN blev en kanondag. Inte riktigt lika mycke folk som förra året men de som kom hade trevligt och det hade jag me´. Nu kan man slappna av och koncentrera sig på att göra ADVENT i huset - Åh, vad jag älskar den här tiden!!

Till sist... Jag är hellre fattig som en lus än handlar för stulna pengar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 kommentarer:

Malon sa...

Så otroligt tråkigt detta med tjuvar jag håller med dig där att jag hellre är fattig som en lus....
Ha de underbart
/malon

Maria i Ström sa...

Vad tråkigt för barnen, fy!