måndag 2 november 2009

Ett genuint yrke!


Allt har sin glanstid, så är det nog bara. Jag har följt den här trenden ett tag och insett att ett gammalt genuint yrke har blivit modern och kult. På med blåstället och tretornstövlarna... så ska jag förklara hur jag tänker.

Tanke 1

Lantbruk och bönder är inte = KOSKIT! Lantbruk och bönder = Kossor, vackra gårdar och enorma traktorer... Ett underbart liv och drömmen om en idyllisk tillvaro. Tusentals kvinnor skriver brev till TV4;s bönder för att få chansen att få möta kärleken, (foto hämtat från norrmejeriers hemsida)möta bonden som inte sett en tjej på flera år. (några kanske skriver för att få bli lite känd) Bonde söker fru är ett rätt populärt program... vem vill inte se hur det går för dessa kärlekskranka själar??

Tanke nr 2

De senaste dagarna har det varit en fin bild på tre lokala bönder. I fredags bjöd dessa bönder stadsborna på en bussresa - ut till gårdarna - där bjöds på MJÖLK och bullar (vilken bra kombination) Inte nog med det, det genomfördes även en mjölkhävartävling! Undra just vem som vann??

Idag när jag öppnade allehanda va det ett helt uppslag på kommunens bönder, såklart i en perfekt bondemiljö, både katt och traktorn fanns med! Alla ser så förnöjsamma ut.

Jag som bonnjänta vet vilket slit det är att jobba med jordbruk. Inga semesterdagar, inga lediga helger - djuren vill ha mat och omvårdnad varje dag! När solen skiner som bäst på sommaren är det högtryck att få in så mycket hö som möjligt på logen! Jag minns slitet och hur tråkigt man tyckte att det va när man va barn - så här i efterhand va det så sommaren skulle vara. Nyslaget hö är en av de underbaraste dofter som finns...

Tanke 3

SF-kanalen visar var och varannan dag Grabben i graven bredvid - också en bonde-love-historia... Trots att han har ko-skit upp över stövelskaften så finns det NÅT romantiskt i alltihopa!

Tanke 4

Helt plötsligt så sitter halva världen och sår och skördar om vart annat på Farmer Ville på facebook. Vuxna, blonderade brudar med fransk manikyrade naglar, stylad till tänder och tår... mjölkar kor och plockar ankdun för att kunna köpa sig en ny traktor eller kanske till och med ett utedass... Farmen har blivit det viktigaste man gör innan man går och lägger sig.

Visst är det rätt häftigt!

Bonden har blivit modern, bonden har blivit kult!

Jag blir glad för finns det bönder så finns det lokalt producerade produkter. Ja, åtminstone på de flesta affärer.

VÅGA VÄGRA KÖPA ARLA produkter! Varför ska vi äta ost och dricka mjölk som skånekossorna klämt fram? Vi har ju egna kor och jag är övertygad om att det räcker och blir över... problemet är bara att butikerna säljer söder-mjölken några ören billigare - GÖR som JAG - köp mejeriprodukter från norrmejerier!

All heder åt min mamma som ringde till Konsum Nord och påtalade att vi inte vill köpa nån ARLA mjölk! Bra jobbat morsan! Finns bara ett sätt att få stopp på detta - ge fanken i att handla - det är färskvara så köper vi inte måste butikerna slänga bort det och förlorar en massa pengar på det! Problemet är löst!

Dags att damma utav den gamla dängan - MJÖLK ÄR LIVET -

Vill du också va lite smygbonde, logga in på facebook - skaffa dig en farm - ge dig själv ett medlemsskap i LRF vilket ger dig tidningen LAND i postlådan varje vecka... Hipps vipps är du också med i trenden -

Inga kommentarer: