onsdag 4 november 2009

Dags att sticka sig?!

Jag hatar alla val man måste göra. Just nu är det svin-sprutan man ska välja JA eller NEJ till - Jag har velat fram och tillbaka och nu står beslutet fast - Det blev JA. Jag ska vaccinera mig mot svininfluensan. Inte nog med att jag måste välja åt mig själv, man måste välja åt barnen också. Svårt beslut men samma beslut blev det för barnen - De ska också sticka sig... men när?? Ena sekunden är vaccinet slut, nästa dag finns det så det räcker och blir över... nästa dag är det bara för riskgrupper... Åh - va less man blir. Inte nog med att man ska välja - tydligen blir man sjuk av att ta den också, feber och illamående... hm, man skulle ha varit synsk så man kunde spana in i framtiden. då skulle man veta om det va nödvändigt eller ej!!

Nåväl nu är det som det är.
November är grå och mörk... jag eldar värmeljus och stearinljus från morgon till kväll - både hemma och på jobbet. Idag va det verkligen nödvändigt för nu har det börjat igen. Strömavbrott. Tre gånger for strömmen och det va inte ens ett riktigt oväder... Första avbrottet hade jag nöjet att sitta vid köksbordet på 10:an och slurka i mig en kaffekopp. Där fanns både ljus och värme från vedspisen... lyllo! Jag älskar vedspis-värme! Stannade bara en kort stund eftersom grabbarna va på vift ute på byn. Visste inte om de knallat iväg hem och att vara liten och komma hem till ett beckmörkt hus är nog ingen höjdare... Strömmen kom tillbaka efter 20 minuter - tack och lov.
Just när jag tänkte komma igång med dagens skåpstädning blev det mörkt igen... ett kort avbrott så det blev både det otäcka burkskåpet och alla kökslådor. Det blir för himla bra! Jag fick ihop en hel IKEA kasse med plastburkar som ska till återvinning!
Det är nåt speciellt med burkskåp - där blir det alltid rörigt.

Kvällens jobb är genomfört. Det firade vi, d v s grabbarna och jag med lite film, pepparkakor och julmust... MAN får TJUVSTARTA - Jag har fått lov av överste städ-chefen. Väl utfört jobb måste belönas.
Nu sover grabbarna och vi ska göra ett sista ryck med jobb, skola och dagis imorgon. Sen gör vi helg. Helgen verkar vara av lugn karaktär - endast ett födelsedagskalas. En 42-åring vänder blad i årsboken...

Nu har jag avnjutit ännu ett avsnitt av Bonde söker fru. Jag vet inte om det är kärleken, gårdarna eller om det helt enkel är så att det är sommaren jag njuter mest utav?? Ska fundera på det till nästa avsnitt!

Nej nu får det räcka för idag - dags att hänga en tvätt - grabbarnas vinteroveraller/täckbyxor va något leriga och eftersom de vankas snö imorgon så kan de nog behövas och då gärna TORRA innan de går ut.

Så va det ju lilla pappa man ska komma ihåg också - FARSDAG på söndag... min pappa vill inget ha men jag tror inte att han säger nej till en kram om vi tittar dit och ger honom en sådan!

Tick å tack för idag!

(märkligt, när jag började skriva idag va huvudet helt tomt, men tänkte att några korta rader kan jag nog knåpa ihop. Som vanligt blev det en hel roman)

Inga kommentarer: