torsdag 8 januari 2009

Älskade ängel...






Det finns en ängel i himlen som håller kalas idag. Den ängeln var en underbar och mysig person. En person som alltid funnits i mitt liv. En som busat med oss barn. En som alltid uppskattat en kram mer än någon annan. Ängeln är min morfar. Tyvärr lämnade han oss för två år sedan. Hans kropp va klar på jorden, hans ögon hade slutat att se, MEN han såg oss ändå, hörde oss och blev glad när vi kom eller ringde.
Morfar va en härlig person som satte spår. Hos honom fick man köra skoter än fast man inte hade åldern inne. Jag tillbringade många av mina skollov hos dem. Vi åkte skidor, fiskade, badade... en morfar som inte tackade nej till ett dopp i havet. Till honom ringde man när det behövdes skjuts i tonåren... - Jag kommer, va svaret... alltid lika pigg!
Morfar var en uppfinnare likt Pettson. En händig man som snidade och svarvade till det man bad honom om. Inget va omöjligt!
Om det finns ett trådlöst bredband i himlen så sitter han kanske och surfar runt, kanske tittar han in hos mig...
Du min älskade morfar, Grattis på födelsedagen, gå in till bagarn om det finns nån, beställ det godaste du visste - marängtårta, en sån som din dotter alltid gjorde åt dig. Köp en stor, bjud dina änglavänner och njut av varje tugga. Bjud upp mormor till dans och dansa så länge ni orkar.
Jag skickar en kram genom rymden och hoppas att den landar hos dig. Du va en mysig liten gubbe du... saknar dig och tänder ett ljus här nere på marken...

2 kommentarer:

ScrapAnga sa...

Tack...1000 tårar trillar på min kind. För så fint skrivet, och för att du fick mig att tänka på min egen morfar, som betydde mest för mig i hela världen.

Gulle dig.

Katrin sa...

TACK!