onsdag 14 januari 2009

Det gäller att ligga i!

Här finns ingen möjlighet till att smita undan. Fick nyss en kommentar av Anga( inte stressa mig så här) att jag inte gjort nåt inlägg idag. Helt rätt... det är lite skillnad de dagar man jobbar och är ledig.
Här är det städning som gäller. Som vanligt så är det någon som drar fram en massa saker och damm än fast ingen är hemma. VEM är det som smyger runt med en påse dammråttor och lägger dem i mitt hus? Nu ska jag vara hemma och vakta ända tills på tisdag. På fredag kommer förstärkningen (eller?) Brukar ha en förmåga att bli ännu rörigare när man blir en fler i familjen... fast det tar jag så gärna.
Idag va sista jobbardagen den här veckan... värst va det gick fort. Fick till och med en tur på stan under lunchen. Va och bytte några julklappskalsonger som va några nummer för stora... uppdaterade min sminkväska lite... sånt får man inte slarva med. Med min vanliga tur råkade mitt puder vara på extrapris! YES! Där sparade jag några tjugor.
I mitt nästa liv tror jag att jag ska bli kille. Det måste ju vara hundra gånger enklare. När vi ska på fest går det åt en hel vecka att planera vilka kläder man ska ha, för inget som finns i garderoben passar ju eller så hade man det förra gången man va ut. Det är knappt att det finns nåt på stans alla affärer som passar - Tack gode gud för jeansen det funkar ju alltid. Faktiskt så funkar det med kjol nu mera också... lite mer att välja på och känns lite festligare.
Man ska till frissan, ögonbrynen ska plockas vilket gör helv.. ont!! Den som vill bli fin får lida pin brukar det heta. Håret behöver både shampoo och balsam, fönas, plattas eller lockas... parfym både här och där. Sen kanske man är klar... bara ett sista litet fix innan man ska iväg.
Karlar ställer sig i duschen, shamponerar sig med en sort över hela kroppen, rakar hakan, några deo-drag = klar. Skjorta och byxor på, ny eller gamla, funkar vilket som, lite lukta gott = HELT KLAR!
Så skillnaden är enorm. Hur kunde jag komma in på detta spåret? Ja, det kan man fråga sig. Men det va något de pratade om på radion idag. De talade också om det här med att vägra kasta ut julen...
Jag blir tokig på folk som inte har förstått att nu är det dags JULEN ÄR SLUT - SLÄCK STAKEN, stjärnan och granen! It´s over! Inga granar ska lysa i mitten av januari, än mindre adventsljusstakarna.
Vilket svammel, ja, vissa dagar blir det väl såna här inlägg, ord och ord. Jag tror att det är för att jag ska städa. Jag har helt enkelt ingen lust att dammsuga. Fast det tråkigaste är gjort, tvätten är bärgad från tvättstugan till garderoberna.
Det är ändå roligare att sitta vid datorn och lyssna på musik. Har hittat några låtar jag inte hört på ett tag. Musik är väl underbart... väcker alla möjliga minnen. Eller hur?!
Härom natten när jag inte kunde sova lyssnade jag på Linda Bengtzing - Om du vill... tänkte att den va lugn och fin så den skulle jag nog somna till, det är bara det att jag vill höra den om och om igen så jag somnade inte alls. Det får nog bli nåt annat inatt om jag inte kan sova.

Kylan har kommit och det är jag mycket tacksam för. Inget mer regn för min del. Det här klimatet är trots allt mycket bättre!

Nej nu kan jag nog inte smita undan nå längre - dammsugaren skriker efter mig så det är bäst att hugga i!

Tjingeling!

4 kommentarer:

ScrapAnga sa...

Hahaha, du är för härlig. Jag bara ääälskar att komma in till dig o kolla vad du har för dig. Häller med dig, att nu är julen slut, MEN, det var den IGÅR. . .
Inte innan...
Nu ska jag o John Blund gå till sängs.
PS.
Skvallra inte det till Pelle.

Katrin sa...

Jag säger inte ett ord... Hälsa till John Blund att han kan titta in till mig om en timme ungefär... Då kanske ni har gosat klart!

Anonym sa...

Hehehe, va roligt att det finns fler som vill vara man i nästa liv! Det finns massor med fördelar med det. Te.x på julen, när det är dax att fixa mat åt hela släkten. Då kan männen sitta med nåt gott att dricka och samtala!!?? Men vi kvins, vi får prata samtidigt som vi stökar! Å, om jag blir född man i nästa liv, då ska jag vara utarbetad efter varje arbetsdag, se till att det finns soffa i köket, lägga mig i den och bara blunda, i väntan på att maten är klar......

Hej svejs!

Anonym sa...

BTW(By the way) det var jag som skrev förrut.

Ulrika