lördag 26 november 2011

Väder å vind!

En sån dag - en sån blåsväders dag.. (Nalle Puh)
eller... som Ronja skulle ha sagt Det är en blåsig vinter vi har...

Hur som helst så gav vi oss av till Lännäs gamla by skola, åt "blöte", blött brö eller dopp i gryta - kalla det va du vill - nu är det andra året i rad så nu är det väl tradition.
Jag fick inget paket av tomten - Va visst nån sorts åldersgräns...?? MEN jag fick trevligt sällskap vid bordet och tänk va mycket man får veta om folk när man sitter så där... Att det finns en storbagare i trakten, när andan faller på vill säga - det hade jag ingen aning om.

Jag fick också veta att kommunen som är i en sån total KRIS inte har råd att ordna med en julgran till servicehuset/centrum. I Skorped ordnar det sig ändå - Va äré för sak när det finns handlingskraftiga människor.
Undra om granen på stora torget, museet, rondellerna i stan också står utan gran?? UNDERLIGT!! SNÅLT och BEDRÖVLIGT. Man lägger miljoners miljarder på tokheter och kan inte fixa det enklaste?! Som sagt - Vi klarar oss själv. Ska bara sätta en vägbom vid Skorpedsgränsen - TULL och PASS för in och utgående trafik. Äré för bra inkommande personer så släpper vi förmodligen inte ut dem igen. Allt som är förbjudet brukar ju vara spännande och intressant. Risken blir väl att folk vallfärdar till metropolen Skorped! - Välkommen säger jag bara...
Så mycket bättre kan det nog inte bli denna lördagskväll. Imorgon tänder vi första adventsljuset... Är det startskottet som går då?? Trött känns jag iaf, bäst att gå och knyta sig för se på tv är ju inte nån idé, finns ju inget att se. Redan sett kvällens avsnitt av just, så mycket bättre. E-type - de är en trevlig kille de... Tycker att Tomas Ledin gjorde bäst ifrån sig ikväll.

Nä hä, det här får bli det sista för idag - imorgon kanske det kommer ett nytt klokord av E.K

Ha en trevlig första advent - kaffe och lussebulle får bli min start på dagen!

Natti natti

Inga kommentarer: