![]() |
Bilden är hämtad ur Jul med Ernst |
Nu har jag testat att baka hans kanelhjärtan - riktigt goda... här kommer receptet.
ERNST KANELHJÄRTAN
20-30 st
1 1/4 dl socker
200 g smör
cirka 4 dl vetemjöl
cirka 2 dl marsán vaniljsåspulver (1 paket a´7 portioner)
Till Garnering
1 ägg
kanel
socker
(jag brukar dock ha mera socker än kanel men det är en smaksak)
Rör ihop socker och smör tills det är vitt och fluffigt- krokarna på envispen funkar finfint till det momentet.Blanda i mjöl & marsánpulveroch arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i ca: 30 minuter.
Kavla ut till en platta , ca fyra mm tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Pensla med uppvispat ägg. Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 6-8 minuter eller tills kakorna fått lite färg.
Supergoda....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar