måndag 30 november 2009

48 paket...




Ikväll har jag slagit in de 48 paket som ska hänga i barnens adventskalender. Axel är så spänd av förväntan på att få öppna luckor och paket varje dag fram till julaftonen. Det sista han sa innan han somnade va - jag längtar sååå tills imorgon. Fast han va lite orolig att det inte skulle finnas nån paketkalender eftersom han inte sett någon. Helt rätt - den tillverkades ikväll.
Man känner sig rätt mör efter detta - men nu är det gjort!

Vaknade imorse och hade vitt utanför fönstret. Äntligen lite julstämning! Skjutsade barnen till dagis och sen hämtade jag upp min medpassagerare... det blev som en sjuktransport till Aktuten... han med brusten hälsena skulle repareras eller va det opereras... ??
Nu blev det varken reparation eller operation - brist på plats för en som har måttligt ont - man kan ju undra hur sjuk man ska vara för att få vård?? Betalar vi skatt eller???

Lunchen tillbringade jag på stan och fixade lite julklappar... nu är man igång! När jag ändå va runt på stan passade jag på att vaccinera mig. Ett litet stick i armen som inte kändes! Skrattade gott åt personalen som satt och väntade på oss patienter... såg ut som nåt krigslasarett! En något underlig tillställning.
Ikväll har det smärtat lite i armen men inte känt av vare sig huvudvärk, feber eller illamående. TUR!
Vägen hem från jobbet blev över Bredbyn. Skulle leverera två stycken as-långa stafflier till en utställning på Sörgården. Fick nästan inte in dem i bilen... men två tjuriga SV-brudar klarar det mesta så det gick tillslut.
Tittade även in hos Ann-Chatrin på Tidlösa ting. Hon har julinspirationskvällar i SVs regi så där lämnade jag några c-listor. Passade på att handla en julklapp där också!

Nej min tid är ute sen länge. Hade tänkt att lägga in lite bilder på mina paket och på en översnöad cykel som står här men orkade inte starta min laptop utan gör mitt inlägg på min stationära dator... Bild kommer kanske imorgon.

December startar imorgon eller rättare sagt om 20 minuter. Om jag inte ska vakna totalt död imorgon så är det bäst att jag kastar mig i säng.

God natt vänner... snön faller och min snöskottare har bara ett ben... men BRA KVINNA REDER SIG SJÄLV!!

söndag 29 november 2009

Svimmande trötthet!

Nu är jag så trött så jag har aldrig kännt nåt liknande. Sitter och försöker kolla lite mail och annat men det går inte att hålla ögonen öppen. Bäst att kasta sig i säng. Sambon är transporterad av helgens piggaste motionär till Mellansel. Snart stiger han på tåget och ligger väl och snarkar hela vägen till Stockholm.

Eftersom det är första advent så har vi gjort ett varv runt byn - ingen skyltning att kolla in, vilket är trist men vi gjorde ändå en koll hur folk har pyntat och prytt sina hus.... Allt är så fint. Såg även att den som tycktes bli missgynnad med en för liten gran förra året har fått sig en rejäl en framför bron!!

vi gjorde även ett hembesök för att kolla att knäckbaket funderade som det skulle - hm, årets knäcksmet har en förmåga att stelna fortare än man är beredd på - kanske är det klimatförändringarna som ställer till det - FÖR VAARMT helt enkelt! MEN nu kommer det ju lite snö iaf - HURRA!!!!


Stackarn som hade ont i benet har fått klartecken att det är hälsenan som gett vika - himmel å pannkaka va olämpligt - operation och sex veckor i gips.... (blir nog en hel del julpyssel i det huset) Ja, jag säger som självaste TH brukar säga - man blir skör och bräcklig me åren!!

Första ADVENT!

Detta har nog inte hänt på ett helt år, jag har inte bloggat på en hel vecka. Först å främst beror det på lite tidsbrist och inspirationsbrist. Har inte haft nåt att förtälja världen eller det har jag ju visst. Det har hänt jättemycket.
Bortsett från jobbet så fick jag i följa på vinprovning i torsdagskväll. Jättetrevligt. Intog ?ådhuset som det heter eller f.d tullhuset.
Vi va väl si så där 200 personer som delade i oss 120 flaskor vin... kan det stämma? Vi fick ju några flaskor med oss hem också. Det va hur trevligt som helst så jag bara tackar och bugar att jag fick följa med.... Anledningen va ju att den ordinarie frun som skulle med skulle tjänstgöra på Servichuset morgonen efter. Vi kom hem rätt så sent på natten så det va tur att hon stannade hemma...
Jag tror jag höll ställningarna ganska så bra.
Fredagen va en städdag - adventsstöket skulle fullbordas och jag tror att vi fick till det ganska så bra. Nu står stakarna i fönstren, gardinerna hänger där de ska. Granen lyser fint ute och nu är det bara snön som fattas. Kvällen avslutades med tacos på faktorsvägen - som vanligt lika smarrigt!
Lördagmorgon hade vi styrelsemöte för Skorpeds färskaste förening! VI SKA STARTA EN MACK i SKORPED!! Här är det framtidstro och framtidsanda som råder! Hjälps vi alla åt att köpa andelar i detta så kommer det att stå en mack klar att tankas på redan till sommaren!! KÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖP andelar!
Sambon jobbade som julgransförsäljare vid konsum! Fick kränga 4 st tror jag. Priset är även sänkt till 150 kr för prima julgranar. VAD väntar Ni på.... det är snart jul å då blir det panik i lägret om det inte finns ett träd att ta in i stugorna!
Efter middagen så kollade vi på en fantastisk Modo-match. Återigen är det 73:orna som är styrkan. Näslund och Forsberg, jag säger bara det!!!!
Efter en kanonmatch måste man givetvis fira och det gjorde vi med buller å bång... synd bara att det blev en skadad i vårt lag... Att det alltid ska vara dessa hälsenor och fötter som spökar. Nu hoppas vi bara att diagnosen inte är allt för dyster!
Julskivorna är genomgågna - allt från min egen julstöksskiva med Adolfsson och Falk, Byan Adams till LARS VEGAS trio!

Jag och Nils åkte till Kyrkan på adventsgudstjänst. Det va trevligt. Vi tände även ett ljus för MOCKE... Tänk att man fortfarande saknar honom i kyrkbänken.
Ikväll åker Rickard till Norge - va tiden går fort - han som skulle vara hemma så länge. Näst gång han kommer hem är det redan tredje advent å då ska alla julklappar vara klara!
Ikväll måste jag slå in adventskalenderpaketen - endast 48 små gulliga paket.
Blir väl när sambon åkt iväg... Jag är ju bra på nattarbete så det är väl bara att sätt igång!

Nu har jag uppdaterat mig. Lovar att det inte blir lika länge till nästa gång.

Ang den försvunna börsen så har den än inte kommit tillbaka - TRIST TRIST TRIST!!!

Det är iaf mysigt med ADVENT!!

Kram kram!

söndag 22 november 2009

TJYV-JÄVLAR!


Nu har det hänt det som aldrig händer i Skorped. NÅN med långa klåfingriga händer STAL barnens ved-lottripengar från Bygdegården igår.

Dagen som började så bra med gott fika, försäljninga av alla möjliga diverse saker. En trevlig tillställning för folk att träffas och trivas - fika å må gott.

Då händer det som inte händer - ja, inte här iaf. Hur kan man vara så fruktansvärt dum å ta pengar från barn? DET är ju KRIMINELLT! 3000 surt förvärvade kronor som barnen skulle ha till sin skolresa. Det är så lågt att man knappt tror att det är sant.


ALLA vet att man inte rör det som inte är mitt - JAG hoppas att dessa 3000 kr gnager hål på samvetet på den som tog den. Man kan göra mycket för dessa pengar men hur kul är det att köpa nåt fint för stulna pengar??


Sen är det väl också så... man kanske tror att man går osynlig förbi men ALLTID är det någon som sett, någon som lagt märket till vad som hände... TRO inte att ingen har SETT.... Gör dig själv en tjänst - lämna tillbaka pengarna. Låt oss fortsätta vara godtrogen i den här byn. Om alla låter bli det som är andras så blir det så mycket enklare och trevligare att bo här.

Hur som helst... dagen va trevlig om man bortser från det ovannämnda. Jag och mamma sålde lite blommor, skorpor, godis och enriskransar. Vi fick sälja nästan allt vi hade med oss. Det som blev kvar delade vi på, mamma fick en blomma av mig och jag en krans av henne. En av mina krukor gav jag bort till en gammal vän jag aldrig hinner träffa numera men jag hoppas hon förstår att det är en uppskattning för att hon finns. Vänner ska man vara rädd om!

Lotteriet som alla varit så snälla och skänkt vinster till gick lätt att sälja. Jag hade tur att vinna en jättefin vinst ifrån KLIPPVERKSTAN. Tänk va lite en kvinna behöver för att känna att hon lever... ett gulligt set med mousse, spray och shampoo. Jag blev jätteglad.

Rickard vann årets målskott i år igen... En härlig hink med diverse godsaker från KONSUM!

Städningen fick vänta tills idag söndag. Det va både hockey som lockade och en tillställning på Olympia som några skull besöka.

Vi hade tur att få pizza på Faktorsvägen. Mina fötter gjorde nästan ont när jag tog av mig skorna. Stackars Anna som fick jobba hela kvällen - ingen vila för hennes fötter.

Grabbarna blev rätt så trötta så vi drog hem vi 20-tiden. Varvade ner i soffan med lite glögg och pepparkakor.... då kom det besök från Mosjö. ROLIGT, man bor så nära men hinner aldrig träffas å prata. Det måste bli mer av det!! Å det är ju bara en själv som kan ändra på det.
Kvällen avslutades med ännu en FALK film - De fredlösa - Riktigt bra, se den!!

Nu ska jag ta mig en påtår, ringa mamma å kolla vad hon tyckte om gårdagen. Sen är det dags för städning av bygdegården.

TACK till ALLA som bidrog till att KULTURLÖRDAGEN blev en kanondag. Inte riktigt lika mycke folk som förra året men de som kom hade trevligt och det hade jag me´. Nu kan man slappna av och koncentrera sig på att göra ADVENT i huset - Åh, vad jag älskar den här tiden!!

Till sist... Jag är hellre fattig som en lus än handlar för stulna pengar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

torsdag 19 november 2009

Det ska till en 73:a!!

Seger för modo och det med dunder å brak!! Peter Forsberg - king on ice!! Men nu va det väl hela laget som jobbade stenhårt och vann. Riktigt rolig match att beskåda. Jag och fyra grabbar såg matchen. Rätt kul att höra dessa små killar kommentera de olika spelarna. De kan ju namnen bättre än vad jag kan.

Min dag har varit lika underbar som vanligt. Det flyter på rätt så bra med både det ena och det andra- små överraskningar på olika fronter.
Trevliga telefonsamtal, besök, kaffestunder m m.
Startade dagen med att bjuda chefen på mina saffransskorpor som hon själv ska baka. Va bara det att hon tappat bort sitt recept men som den gode kollegan man är så fixade jag det åt henne!

Ikväll har jag fortsatt med mina planteringar som jag ska sälja på marknaden... hm, tro just om det är nån som vill ha mina blommor... om inte så va´re de samma...

Nej nu har jag tomt i huvudet... Ska bara kolla klart på filmen som går på SF-kanalen - Filmen G ... Den va riktigt spännande när man själv va 15... man kommer riktigt ihåg hur jävulskt bra man tyckte att den va, hur frän Magnus Uggla va med sin Stockholms dialek. Å hur snygg va inte Niklas Wahlgren??
Få se, det är si så där 20 år sen... burr - är jag verkligen så gammal? Ja tydligen - bäst att den här tanten går och lägger sig om hon ska orka skicka storkillen till skolan imorgon!
Fredag = Fredagsmyyyyyyyyyyyyyyyyyyys - det bästa som finns!!

God natt vänner!

onsdag 18 november 2009

Kort kort...


Nu får det bli ett kort inlägg. Har ingen aning om vad jag ska skriva om. Har rusat runt här idag och gjort lite av varje...

Kom på ikväll att jag int ens hämtat posten. Gick iväg och i min låda ligger ett handskrivet kuvert.. Åh, va det är roligt. Det va ett kort, en inbjudan till examenskalas... TREVLIGT. Dit måste man såklart.

Sen grabbarna somnat så slängde jag mig i soffan och kollade in Bonde söker fru. Ett enkelt program för min överhettade hjärna!!

Idag har jag spelat Peter Jöbacks julskiva... åh va rogivande. Jag har även fått till lite saffrans-skorpor inför helgens försäljning på Bygdegården. Nu ska jag bara fixa lite fina påsar till mina skorpor!

Nu ska jag slänga mig i säng... kan bara inte slita mig ifrån Kvällsöppet, först har de diskuterat kronprinsessan Viktorias brandgula-handväska som kostar hundratusen - stor och klumpig såg den ut men är man prinsessa så är man.

Sen har de diskuterat folks tokhandling på Ullared... Ja, vi handlar och köper, shoppar och slänger...

Hur som helst... jag längtar till nästa helg för då är det första advent... Det är mysigt!!

Jag har tjuvstartat lite... julmusik, och glögg. Jag hade tre grabbar här ikväll som gärna tog sig en mugg tomteglögg... Jag vet inte om de njöt av sin kopp lika mycket som jag gjorde men man ska väl nån gång börja. Till denna dryck såg vi Sunes Jul... tokrolig DVD!! Att en julkalender kan bli så himla kul. Undra just vad det blir för julkalender i år?!

Julkalendern påminner mig om att jag snart måste pyssla ihop 48 små paket som ska hängas i kalendern åt grabbarna... Det är inte paketen som är det svåraste... det är att hitta på vad som ska vara däri. Nåt litet och kul... kanske nåt gott... hm, dags att ta tag i detta. Trodde att jag hade läget under kontroll, hade köpt en adventskalender från LEGO... Insåg att det endast skulle bli några bitar som rasslar till i dammsugarröret. NEj, det får bli nåt annat men jag har en plan!!


Till sist.... GLÖM INTE att köpa SKUMTOMTAR!! De ger en kick om man känner sig lite seg... Tycker du att påsarna prasslar? Köp en hel låda - då får du en bra kakburk också!


Natti natti!

tisdag 17 november 2009

Kusligt!

Denna årstid är förmodligen det mörkaste man kan tänka sig. Det är mörkt när man vaknar, åker till jobbet, är på jobbet... ljusnar lite under lunchen men mörknar lika fort igen... så är det becksvart när man åker hem... ser inte ett förbaskade dugg - å så håller det på!
Bara för att man bor i stan och promenerar till jobbet ska man inte tro att man är självlysande på nåt vis. Imorse när jag körde genom stan så spatserar folk härs och tvärs över gatorna och tror att de syns - REFLEX - är det nåt som stadsborna tror bara är nåt för oss inlandsbor?? Nej jag säger bara det - är ni rädda om livhanken så är det nog bäst att ni rustar er med både dinglande reflexer och västar!!! Det va tur att en kille bar på en vit kasse, annars hade han nog suttit på min motorhuv och då kan jag säga att jag körde inte särskilt fort... man är ju livrädd att det ska hoppa ut nån människa! ANVÄND REFLEX!!!!

Appropå mörkret så va jag ut alldeles nyss och skulle dra soptunnan till vägen. Inga gatlysen, ingen måne - Tok-mörkt i hela byn. Nästan lite kusligt och hur ska då den som är mörkrädd känna? Jag är absolut inte rädd för mörker - tur för mig!!

Idag har vi haft kalas på jobbet hela dagen. Min chef fyllde sina årliga 27 och det firades med tårta både på bredden och tvären. GRATTIS VIVI-ANNE!

Dagiset stängde kl 11.30 idag så grabbarna fick husera hos onkel Tommy men även hos farmor. Tur att det finns hjälpsamma personer, hur skulle man annars klara sig.
Nils va inte sig lik ikväll, lite varm också men som den kloka lille kille han är så har han sovit hela kvällen. Det ska väl få honom piggare tills imorgon hoppas jag.

Min kväll har bestått av valberedningsarbete med SSK. Har suttit och klurat på hur sektioner och styrelse kan se ut det kommande verksamhetsåret. Tror att vi har rätt så bra lösningar på gång men så är vi ju en ganska så rutinerad grupp som jobbar med detta också.

Jag kände för att mysa till det lite så jag kokade glögg. Åh vad det doftar gott. Det är nåt speciellt med glöggdoft... Sprider sig i hela huset och gav en försmak av julen.
Efter mötet fick grabbarna gå å sova på riktigt. Axel såg hockeymatchen som MODO äntligen vann... Kan det bero på Peter Forsbergs beslut? Roligt att han valt att spela i sin ursprungsklubb. Nu kan det bara bli bra!!!
Jag borde ha bakat nåt till KULTURLÖRDAN men orkade helt enkelt inte börja dra fram en massa ikväll, det får bli en annan dag. Jag har även lite annat fix som ska vara med den där dagen... sprang runt på stan för att införskaffa en massa grejer idag. Tror att det kan blir bra, fast det vet man ju inte förrän efteråt.
Jag har iaf ordnat med några riktigt fina vinster till lotteriet. Känns som om huvudet håller på att koka över. Men så är det ibland. Snart är det söndag och då väntar en något lugnare vecka. På fredag får vi ju förstärkning i familjen igen så det ska nog gå bra med allt - bara vi håller oss friska.
Torsdag måste jag nog försöka ta den där svin-sprutan... om det finns nå vaccin vill säga. Den som beställt vaccinet måste ju ha räknat helt fel... så fort jag går dit för att ta det dära så är det slut och man får återkomma nästa vecka.... Skam den som ger sig!

Jag fick iaf ett gott skratt idag. Fick höra en historia som va så rolig att tårarna sprutade på mig... Det är härligt att få skratta så gott - Jag ska nog skriva ner den historian nån dag men inte nu. Klockan är mycket och med tanke på Nisse-pys har sovit hela kvällen vaknar han nog rätt tidigt imorgon och då bör ju även jag stiga upp - gärna med ett leende på läpparna.

MEN det finns en sak till att uppmärksamma innan jag stänger butiken. Det finns en person som fyller jämt idag. En brud på södra sidan i Mosjö. GRATTIS MALIN SUNDBERG - 30 ÅR idag!!!
Nu blir det svårare att hålla ordning på hur gammal man är.
Efter att jag fyllt trettio (hm, har jag verkligen gjort det?) Måste jag alltid tänka efter hur gammal jag är... Är det seniliteten eller är det bara jag som förtränger min ålder??? Tål att tänkas på eller så ignorerar man bara att man är just denna ålder+.

Gott folk - sov så gott - imorgon är det en ny dag - med nya möjligheter.

Livet är här och livet är nu - jag har sagt det förr och jag säger det igen!!

måndag 16 november 2009

Det ta på...

... att nattsudda. Tröttheten håller i sig!
Nu är det en ny vecka. Önskar att jag kunde säga att det är en underbar måndag men hela den här veckan vill jag bara ska dra förbi. Den känns så fullspäckad att jag håller på att bli galen. Det är 1000 saker som ska fixas, möten, bakas, tillverkas! Helt sjukt.
Jag trodde jag lovat mig själv att inte röra ihop det så här.
Imorgon stänger dagis redan halv tolv. Hm, vad gör man då som ensam mamma? Jo, man ber en ensam pappa om hjälp!! Lillebor Näsström ska vara hemma med sina tjejer imorgon och då passade det att han hämtar mina killar - TACK för den hjälpen! Jag har så svårt att vara borta från jobbet och särskilt imorgon - då vankas det tårta - chefen fyller 27 igen...
Vi fick tårta idag också - två gentlemän tittade in på eftermiddan med tårtkartong!! Åh vilken tur man kan ha.
Ikväll så har jag bakat saffransskorpor, misslyckade kolakakor... kokat nån sorts kola som också blev si så där! Nu har jag suttit och bloggat, farmat... och kollat in ett riktigt tragiskt program - Mamma till en mördare. Tänk att alla bankrånare, mördare och knarkare har varit en söt bebis... VART och NÄR går det snett?? Värt att tänkas på. Det enda man kan göra än nog att ge sina barn så mycke kärlek som det är möjligt, ta varje varningsklocka på allvar, KRAMAS och älska dem så mycket som det bara går!
Nej nu ska jag börja med nedsläckning - jag måste sova!! Kanske ska man slänga sig i sängen och kolla in tv:n där eller lösa nåt kryss!

Kram till alla som behöver!!

söndag 15 november 2009

Happy-helg!


Nu har vi just avslutat en härlig helg. Igår va det stora granhuggar dagen... alltid lika trevligt. Fick åt oss ett antal granar som vi alla är nöjda med... ett steg närmare den perfekta julen!
Vi va ganska så många - stora och små som traskade runt i skogen.

Det snöade och det gav oss en rätt bra feeling särskilt när glöggtermosarna öppnades och skumtomtarna åts!!

Matt, trött och nöjd va man när man kom hem - klarar inte lite frisk luft utan att man blir dö-slut på!

Hur som helst så ryckte jag upp mig och lagade mat åt gårdagens middagsbjudare. Det blev Överhörnäspärer, morötter från samma ställe, fläskfilé och kantarellsås med svampar från Högbyn. Blev riktigt gott.

Efter middan slappade vi i soffan för att kolla in dansbandskampen. MEN inget blir som man tänkt sig... trots att Nils kastat brallor och sockar va han sugen på ett varv runt byn - Det är väl bara att klä på sig igen sa han och stod givakt och va resklar för en tur bort mot Tranatjärna... Låter som ett träsk långt in i skogen men så är det inte. Rätt centralt...! Där satt vi och surrade i stugvärmen, för varmt va det så in i "bängen" Det blir gärna det när man eldar i en kamin!!

Vad som hände sen.... nja, lite äggstekning och ännu mera surr runt köksbordet här på 29:an... Man ska inte slösa bort livet med att sova känns som en rätt okej sammanfattning!!

IDag har vi tagit det lugnt. Lite kaffedrikning och allmän slö-dag.

Nu har Rickard krypt ner i en slaf på tåget - Åker till Stockholm i natt för att åka vidare till Norge imorgon. Den här gången är det en kort-tur. Kommer hem redan på fredag så vi hinner väl inte blinka förrän han är hemma igen.

Nu ska jag sova - tror att jag behöver det om jag ska orka upp imorgon.

fredag 13 november 2009

Dan före stora granhuggardagen!!



Idag har vi gjort Solle! Inga större inköp men några små julklappar blev det iaf. Vi hade en utomordentligt trevlig dag, shopping, lunch och en massa skratt... underbart. Började med kaffe här och sen bar det av.


Köpte även lite tröjor åt sambon fast han fick betala själv!! HAn va så järv att han skickade med sitt mastercard med mig... nu är jag ju en snäll sambo-inna som inte skinnar honom på en massa pengar så det jag köpte till mig själv betalade jag med mitt kort...


Ikväll har vi haft en trevlig kväll med middag hos Robert och Linda... TACOS!! Mums... fick även lite goda drinkar... grannsämja på högsta nivå!

Imorgon gäller det!

Så har vi återigen kommit till dagen då det är dags för stora granhuggardagen! Imorgon intar vi skogarna och hugger hejvilt... Om jag va gran skulle jag inte sova lugnt ikväll!

För att få lite inspiration så sitter jag och ser på SUNES JUL - kapitel - JULGRANEN!! Helt underbart!!
Granhuggardagen är en rolig tradition... vi hugger alla granar vi kan tänkas behöva, granar som SSK ska sälja till dem som inte hugger sina egna granar.... å vi, vi får dricka glögg och äta skumtomtar i skogen... !! Hur kul och bra dag som helst.



Det va nog allt för idag!




Natti natti!


torsdag 12 november 2009

Samma visa varje gång :-(

Nu börjar jag tröttna på alla dessa Modo förluster. Jag är lika taggad inför varje match och så ser det ut som om det ska bli en seger men slutar med förlust lika förbaskat...

NOG om HOCKEY - ska inte skriva en rad förrän de vinner en match!

Dagen har varit kanon... och som alla andra dagar så skulle man ha kunnat göra såååååååå mycket mera under arbetsdagen men tiden räcker inte till.
Jag hade ett jättetrevligt möte med en föredetta bloggerska... har en grej på gång lördagen den 12 december - boka in ca 15 minuter den dagen om du är på stan och shoppar... En kanontrevlig grej som dessutom är GRATIS!!!! Jag håller lite på vad det är men jag LOVAR att det är något "njutbart".
Lunchen spatserade jag runt på stan med min mamma. Vi va och köpte bebiskläder till GÄLVENS yngste innevånare - Han heter Edvin... och ska få så fina kläder!
Vi va även på leklust och köpte julklappar till Axel och Nils... Jag hade hittat vad mormor och morfar skulle köpa till barnbarnen så då va det lika bra att följa med och hjälpa henne att bära!

Jag åkte buss till jobbet idag och det va riktigt skönt. På vägen till stan så sov jag som en stock och på vägen hem så slumrade jag bara så där lite lagom.
Till min stora glädje va maten klar... Det som serverades va PIZZA alá Rickard. Jättegod! Vi hade även en matgäst - självaste dir Su. Den stackarn va visst home alone så då räddade Rickard honom med lite mat.

Nu har vi suttit å sett på det jag började inlägget med och som jag aldrig mer ska skriva om... Nu ska grabbarna i säng och snart kommer väl sambon hem från sin innebandy.
Imorgon åker Anna och jag till Sollefteå och gör lite julklappsinköp... ska nog kolla lite kläder också - både till mig och till Rickard... man måste ju vara lite hjälpsam när man utan motstånd får en dag i det fria *finss*
Nej gott folk - slut för idag - tack för idag - å vilken dag - STRÅLANDE som vanligt!!

Jo, just ja... GRATTIS GRATTIS till Karro-Barro-Lina... Den lilla bruden fyller 30 bast idag. Hoppas att Du fått en underbar och trevlig födelsedag... Kramelikram till dig (om du nu läser min blogg)

Bye bye!!

onsdag 11 november 2009

Svinet kommer inte hit iaf

IDag har vi varit å vaccinerat oss, nja bara barnen - själv är man väl inte nån direkt riskgrupp - d v s... ingen större skada skedd om man styker med! Hm... helt plötsligt så är det på de´vise. Nåväl.. jag ska nog försöka få mig ett stick i armen jag också... får väl hitta på nåt om att man är vinterallergiker eller julgalen... va vet man - det kanske räknas till riskgrupp!
Förövrigt så har det inte hänt så mycket. Pappi har kommit hem och barnen jublade så klart... efter en lång väntan.
Nils har ont i den stuckna armen men ingen annan symtom. Vi ser väl om det kommer nån feber imorgon.
Ikväll fick jag ett elegant erbjudande. Det är inte ofta man får uppdrag som känns helt okej och som man egentligen önskade att man sa nej till men ändå säger ja. Jag fick frågan om att ingå i MAJBLOMMEKOMMITTÉN. Kul, nåt helt nytt... ska bli kul!

Nu ska jag umgås med sambon lite å höra vad han har att berätta. Men om sanningen ska fram så är det min dator han vill åt så jag får väl vara lite snäll och låta honom kolla sin mail...

Imorgon blir det buss till jobbet - härligt - då får man sova lite!
Natti natti!

tisdag 10 november 2009

Plötligt händer det igen)!

(Rubriken har jag använt tidigare, därav ordet, igen!)
Ja, det är väl så det står på reklamen för triss... å idag hände det! Skrapade en lott och tro det eller ej... jag vann. Äntligen så blev det tre lika belopp... som jag har väntat på detta! Man köper lotter, får lotter... skrapar och hoppas... å som sagt - så hände det! Jag VANN! Nu kanske det inte va det högst beloppet, inga klöver eller tv-rutor... ingen resa till TV4-studion men ändå - JAG vann...
Summan? Nja, frågan är om man verkligen ska skriva det här... man blir väl bara uppringd och får frågor om man vill sponsra Modo eller rädda Ås-backen eller skänka nåt till ett "upphittade-katter-hem...
Men för att stilla allas nyfikenhet så är det väl bara att erkänna. Min vinst ska jag investera i nåt alldeles åt mig själv, jag ska inte skänka ett enda öre åt någon, bara ge mig själv nåt. För den här vinstsumman ska jag gå till en butik - kasta fram lotten och säga - GE MIG NYA LOTTER för hela summan. Butiksägaren kommer förmodligen att höja lite på ögonbrynet, kika lite försiktigt över glasögonbågen och säga -ska du ha nya lotter för allt?? Mitt svar blir, - JAPP, jag vill ha två nya triss... gärna med vinst så att vi ses igen! Ha haa - jo, för min vinst blev inte mer än femtio spänn... men visst hade det varit kul om man vunnit 100 000 och tagit lotter för allt! Himmel va man skulle få lott-skrap under naglarna. Hur som helst - en vinst är alltid en vinst. Mer än vad Modo kan skryta med! Matchen avnjöts med grabbarna och en go vän... Vi höll tummarna, hejade och gjorde vad vi kunde men det slutade ändå 2-2.

Jag är ledig imorgon - ska kasta mig i säng, ställa kl på 07.00, snooza så länge som jag har lust till eller smyga mig upp ur sängen och smita iväg ner och avnjuta en kaffekopp och morgonnyheterna i min ensamhet. Det är mysigt.

Alla dagar har små guldkorn. Min dag har innehållit några korn av det gyllene slaget... Gör som jag - Fånga dagen, fånga guldkornen... varje dag har nåt, det är bara så svårt att komma ihåg att ta vara på DET... Ofta känns det som om inget händer men om man grottar ner sig i dagen som varit så finns det DÄR... Det är inte det STORA i tillvaron som är det bästa utan de små ögonblicken... Nåt att tänka på

God natt mina vänner... Om en månad är det nästan lucia - dags att börja leta fram både strut, stakar och luciakronan!! Tro mig - det går fortare än man tror!

måndag 9 november 2009

På den är fronten intet nytt!

Läget är otroligt lugnt på Skorpedsvägen! Här händer inte mycket. Dagarna ser rätt så lika ut, jobb och barn-fix... jag är lika trött varje morgon och jag antar att det beror på mina sena kvällar.
Trots detta enformiga liv så är jag nöjd högt över öronen... Fick frågan idag hur det stod till och mitt svar blev - Näst intill underbart!! Fick en blick tillbaka som om jag ljugit MEN sanningen att säga så känns det UNDERBART!! Aldrig förr har väl November kännts så gemytlig.
Jag säger som det står i min presentation - trivs med mitt liv, jobb och familj - vad mer kan man begära??
Nu ska jag göra mör´t... krypa ner med mina små kottar och sova en skönhetssömn. Jobb imorgon, sen är det en ledig dag och då ska grabbarna få sin vaccinationsspruta som jag så länge våndats över om jag ska eller inte ska ge dem. Nu är beslutet taget och så får det bli...

Snart kommer Rickard hem och då blir det nog en sväng ner till stugtomten... vet inte vad vi ska göra men en liten utflykt bara för att kolla läget iaf.
Har fått ritningarna på hur köket ska bli i stora stugan... åh va spännande det känns. Vägen till färdig stuga är lååååång men det har jag ju trott om både det ena och det andra så vad vet man, kanske står min ståtliga stuga där fortare än jag kan ana!!

Nu ska jag sova z z z z z z zzz zzz zzzz zzzzz

Natti natti....

söndag 8 november 2009

Ännu ett avsnitt..

Så har vi då kommit hem igen efter vår lilla roadtrip runt byn. Vi snikade åt oss både kaffe, tårta och trevligt sällskap. Nils va på ett total-speedat humör. Helt galen men det är ju bättre än att de bara gråter och är arg.

Hemma i vår borg så blev det inte mycket annat än ett RIX-samtal över till Norge, sa go´natt och sen såg vi på PLAJJAN på SVT. Barnen brukar gå och lägga sig senast kl 20 när det är dagis och skola nästa dag men de fick se det med mig och sen bar det av raka vägen i säng...

När jag kom ner kom jag på att jag missat halva ENSAM MAMMA programmet men jag såg ju en halvtimme iaf... å det går ju alltid att kolla in nätet. Det bästa av allt är att det finns ett bonusprogram också... Ska nog göra slag i sak och sticka iväg upp och kolla in programmet i sängen. Mysigt!!

Man är något datorberoende...


Imorgon är det jobb igen. Känns bra! Har en hel del att ta tag i och det är flera kurser som går igång. Jag har till och med startat en cirkel ikväll!! Hej å hå va det går bra.


Nähä - det här går inte. Dags att packa skolväskan med frukt och kolla in att alla skor är torra!!


En ny härlig vecka drar igång... Livet leker!!


Go´nattelinatt

Gratis är gott!



Sitter på nätet och redigerar lite foton. Finns fantastiskt fina gratis program på nätet. Nu är man väl inte världsbäst men det är kul att se hur man kan förändra en bild bara med olika effekter.
Dags att ta en sväng runt byn för att återlämna lite lånade saker...
Pusssss & Kraaaam

Nu är e klippt!!

Sover jag aldrig? Bra fråga... men näe de gör jag inte eller, jo, men bara kort sunder...
Nu är jag på benen igen. En kille är skickad på hockeyträning och en till badet efter att fått håret klippt. Ibland är man effektiv så det förslår.
Det va rätt mysigt att ligga i sängen å se på tv igår... jag kunde ju ändå inte somna, va nån malande huvudvärk som störde... och varför är man så dum att man inte går och tar en tablett med en gång?? Hur som helst... vaknade idag med samma jävla dunkande huvudvärk... och inte nog med det - min rygg är inte heller vad den borde, kände av det redan igår. Bara att bita ihop och hoppas på att det går över. Nu har jag kurerat mig med en Ipren så det tar väl en liten stund innan det händer nåt.
Måste nog sätta på en kaffepanna också - brukar ju vara huvudvärksmedicin.

Vad kan man tro ska hända idag då? Har blivit bjuden till farmor på lunch eftersom det är FARSDAG. Inget vi firar men ändå. Man kan väl försöka komma ihåg sina föräldrar utan en massa specialdagar. Jag gillar att man kommer ihåg alla med en kram när det passar eller behövs. Skulle jag också behöva... lite mera kramar vore inte så dumt!

Så va alla dessa klokheter överförda från mitt dunkande huvuvd till bloggen - dags att dra en sväng med dammsugaren!

Hej hopp ....

Såld på kärleken!


Jag är ju helt otrolig. Skulle gå och lägga mig men fick med mig datorn och började titta på missade avsnitt av ENSAM MAMMA SÖKER!

Jag har skrattat, gråtit... i min ensamhet. Jag älskar kärlekshistorier!!

DET ÄR NATT men det är så underbart å följa dessa mammor... för nu är det ju liksom på G. Det är ju nu det är som roligast... DE börjar verka kärlek banne mig - kan man säga!Jag måste vara lättroad. Att få gotta sig i andras romantik... inte behöver man mycke. Men när de intervjuar tjejerna så är det så mycket som stämmer in på mig själv... hur man vill att drömprinsen ska vara...
Hur man vill/ville att livet skulle te sig... man hade ju sina funderingar när man va 15 - måste nog kolla mina gamla dagböcker vad jag lyckades skriva ner om min framtid... va väl en obotlig romantiker med vild fantasi redan då!!
Nu har man ju lärt sig ett och annat att livet inte är nån askungesaga - sagor är sagor och verklighet är verklighet - MEN man kan väl få drömma sig bort - alla har väl drömmar men hur ofta slår de in? Huvudsaken är väl att man är nöjd med livet i stort,

Som de sa i programmet - Tjejer tänker så mycke och killar bara är!! Det ligger nåt i och nu, NU är det banne mig sovatajm!!

Dröm sött mina vänner... Det är nåt visst med kärleken!! Imorgon är det ett nytt avsnitt - YES!!

lördag 7 november 2009

Tre killar på middag!

Det är inte varje helg man sitter med tre killar på middagsbjudning. Det fick iaf jag avnjuta ikväll. Menyn bestod av en klassiker... kanske mer en klassisk fredagsmat - dvs tacos. Mina bordskamrater åt och drack och pös sedan iväg upp och såg Lejonkungen...
Kvar blev jag med disk men det va helt okej. Slängde mig i soffan och kollade lite på tv och läste Ernst julbok...
Lite senare såg vi på Dansbandskampen men då på tremans... vilket snart blev på tumans... Nisse somnade ifrån dans-spektaklet. Jag tyckte att det va rätt underhållande iaf.

Nu har jag suttit i soffan som singel... snacka om tio små negerpojkar.
Snart sitter soffan här ensam. Jag ska smyga iväg och lägga mig. Känner mig så himla trött. I
morgon är det hockeyträning för Axel och Nils och jag blir hemma - skönt att slippa stå i hallen å frysa - inte riktigt min melodi. Kanske säger jag annat när vi står i nån NHL arena och sippar på en god drink...
Nä gott folk - det blir inte roligare än så här. Men ett kan jag då konstatera - TV-utbudet är riktigt dåligt en lördagskväll efter kl 21!
Natti natti!!

"Lördagsgodis"

Lördagar är så härliga. Jag gör precis vad jag har lust till idag. Vaknade när jag ville (08.20) Drack kaffe, åt frukost, kollade dagens tidning... Åh vad får man se... ett repotage om tatueringar... VEM hade kunnat ana att Skorpeds bäste Chufför finns ned-tatuerad på en vacker jänta i stan... Trots att det va en bild från ungdomen (närmare bestämt första körkortsbilden) så är han lika snygg och prydlig idag! Länge leve KURT - stiligaste "kär´n" på hela byn!



Lördagar innebär ett tappert försök med M-K. Idag knäckte jag hela krysset fast med lite hjälp. Va två kniviga frågor jag inte fick ihop så jag slängde ut frågan på FB.... vips så hade jag svaret så det är väl bara att skicka in!



Grabbarna har varit ute och både blött ner sig och kylt ner sig. Kom hem som isbitar... men då är det tur att man kan köpa sig lite lördagsgodis och mysa i soffan en stund.






Nu har jag jobbat hårt med skåpstädningen. Alla överskåpar är klara... Är bara diskbänksskåpet kvar... SÅ nu gäller det att hålla ordningen fram till jul... DET GÄLLER ÄVEN SAMBON, SÄRBON eller va han nu är... Han har inte förstått vilken ordning vi har så det är liksom ett lotteri när han plockat ur diskmaskinen... MEN det är alltid positivt med hjälp så jag klagar inte. Kanske skulle man göra en sån där "situationsplan" på insidan av varje skåp... EN exakt ritning över hur alla skålar och bunkar ska stå... FAST nja, det passar inte in på min image.

Hittade en bild på nätet... tur att de inte saluför den här sortens godis på Konsum... Då skulle man få akta sig för både godisgrisar och regnväder... Kanske skulle man kunna knåpa ihop en egen, kan väl inte va så svårt... Fast nu har man ju inte tid - pysslet ska ju vara mer av julkaraktär... En bikini i sockervadd ser kanske lite jullikt ut men tusan va kladdigt det skulle bli!!


Nu har jag gjort mig förtjänt av en stunds vila i soffan - måste kolla in tre kronors match.



På återhörande!

fredag 6 november 2009

Mätt å stinn!

Så har man varit å kalasat... mycke mums hade de att bjuda på. Smörgåstårta, prins(sess)tårta, paj, kaffe... å lite annat.
Man är mätt och stinn som en gris - vört man åk på svininfluensan.
Borde ha slängt mig i säng men sen grabbarna lagt sig så satte jag mig och kollade på en dålig film och sen så vaknade jag med lap-topen i knät... hur filmen slutade?? Ingen aning.

Nej nu får jag nog göra slag i sak och gå en trappa upp och lägga mig på riktigt!
Imorgon är det lördag och då ska jag bara mysa!!

Natti natti

Glöm inte att rösta på Stina... VI VILL se vacker-jänta från Skorped som lucia!!

Dagens jubilar!!


Måste ju även skicka ett GRATTIS GRATTIS, Hipp Hipp HURRRRRRA till dagens jubilar - Anders Sumpelibump. 42-åringen som blir 43.... Vört det är samma med han som ett årgångsvin... Blir bara bättre med åren, ha haaa....

Eftersom jag vet att det finns en sjudundrande stor tårta så kommer vi som ett skott ikväll och mumsar i oss... Som tårtleverntör måste man ju vara garanterad en bit!!

Ha en bra födelsedag!!



I vår vackar vita vintervärld!


Så har då vintern kommit. Det är vit, vit, vit... lite slaskigt men ändå!


Idag har vi en ledig fredag. Jag och Nils gör inte så mycket annat än att stöka runt som vanligt. Har kollat in vad det finns för julmusik på min andra dator... massor kan jag säga. Så nu har jag gjort en sju-jäkla blandning för att få till den rätta julstämningen... MEN när får man börja spela julmusik på riktigt?? Inte än iaf.

Igår drog jag runt på stan och handlade lite adventsförberedande varor! GLÖGG i flera intressanta sorter och smaker... Tre böcker, en till mig, en till chefen på jobbet och en till Jul-chefen. Klart att alla måste ha ERNST:s Julbok! Det är ju han som är julmysets gudfader eller vad man ska säga.

Efter att jag levererat en av böckerna igår kväll så satte jag mig själv i lugn och ro och bläddrade i mitt exemplar... mycke kul att läsa, undra just om man kommer att göra nåt av det som finns i boken? Spelar ingen roll - han är som Dopp i grytan - DEN SKA BARA STÅ DÄR!


Vi köpte även en julfilm igår - bäst att passa på när Konsum laddat DVD-stället!


Nu ska jag göra mig en bulldeg - Inte för att jag är världsbäst på bullar men ska man nån gång bli det så är det nog bäst att träna.

Nästa gång här ska bakas bullar är det lussebullarna som ska snurras till...

onsdag 4 november 2009

Grattis Stina!!


Sankta lucia... Vi röstar på STINA FJEDSETH!!

Underbart kul att få se en av Skorpeds vackraste brudar i dagens allehanda!!!! GIVETVIS lägger vi vår röst på henne och vill se STINA med ljus i håret den 13 december!
GLÖM inte att skicka in en röst på henne, ja inte bara en röst - HELA FAMILJENS röst så klart!!

KRAM och Lycka till Stina - Jag ska påminna om att rösta på DIG varje dag här på bloggen!!!

Dags att sticka sig?!

Jag hatar alla val man måste göra. Just nu är det svin-sprutan man ska välja JA eller NEJ till - Jag har velat fram och tillbaka och nu står beslutet fast - Det blev JA. Jag ska vaccinera mig mot svininfluensan. Inte nog med att jag måste välja åt mig själv, man måste välja åt barnen också. Svårt beslut men samma beslut blev det för barnen - De ska också sticka sig... men när?? Ena sekunden är vaccinet slut, nästa dag finns det så det räcker och blir över... nästa dag är det bara för riskgrupper... Åh - va less man blir. Inte nog med att man ska välja - tydligen blir man sjuk av att ta den också, feber och illamående... hm, man skulle ha varit synsk så man kunde spana in i framtiden. då skulle man veta om det va nödvändigt eller ej!!

Nåväl nu är det som det är.
November är grå och mörk... jag eldar värmeljus och stearinljus från morgon till kväll - både hemma och på jobbet. Idag va det verkligen nödvändigt för nu har det börjat igen. Strömavbrott. Tre gånger for strömmen och det va inte ens ett riktigt oväder... Första avbrottet hade jag nöjet att sitta vid köksbordet på 10:an och slurka i mig en kaffekopp. Där fanns både ljus och värme från vedspisen... lyllo! Jag älskar vedspis-värme! Stannade bara en kort stund eftersom grabbarna va på vift ute på byn. Visste inte om de knallat iväg hem och att vara liten och komma hem till ett beckmörkt hus är nog ingen höjdare... Strömmen kom tillbaka efter 20 minuter - tack och lov.
Just när jag tänkte komma igång med dagens skåpstädning blev det mörkt igen... ett kort avbrott så det blev både det otäcka burkskåpet och alla kökslådor. Det blir för himla bra! Jag fick ihop en hel IKEA kasse med plastburkar som ska till återvinning!
Det är nåt speciellt med burkskåp - där blir det alltid rörigt.

Kvällens jobb är genomfört. Det firade vi, d v s grabbarna och jag med lite film, pepparkakor och julmust... MAN får TJUVSTARTA - Jag har fått lov av överste städ-chefen. Väl utfört jobb måste belönas.
Nu sover grabbarna och vi ska göra ett sista ryck med jobb, skola och dagis imorgon. Sen gör vi helg. Helgen verkar vara av lugn karaktär - endast ett födelsedagskalas. En 42-åring vänder blad i årsboken...

Nu har jag avnjutit ännu ett avsnitt av Bonde söker fru. Jag vet inte om det är kärleken, gårdarna eller om det helt enkel är så att det är sommaren jag njuter mest utav?? Ska fundera på det till nästa avsnitt!

Nej nu får det räcka för idag - dags att hänga en tvätt - grabbarnas vinteroveraller/täckbyxor va något leriga och eftersom de vankas snö imorgon så kan de nog behövas och då gärna TORRA innan de går ut.

Så va det ju lilla pappa man ska komma ihåg också - FARSDAG på söndag... min pappa vill inget ha men jag tror inte att han säger nej till en kram om vi tittar dit och ger honom en sådan!

Tick å tack för idag!

(märkligt, när jag började skriva idag va huvudet helt tomt, men tänkte att några korta rader kan jag nog knåpa ihop. Som vanligt blev det en hel roman)

Har man tagit fan i båten...

... får man ro han i land!
Ett uttryck som är så sant som det är sagt. Ibland så är det just så livet ter sig. Is inte orda mer om detta men et uttryck att lägga på minnet!

Denna dagen är en grå trist dag. Har inte uträttat ett enda vettigt dyft. Fick besök från förmiddagen från en av Axels skolkamraters, har suttit med mamman och fikat hela dagen så nu börjar det vara hög tid att göra nåt i hemmet.
Jag har iaf tvättat min översaltade bil, så nu är det silverfärgad igen. Att ha en ren bil så här års är ju inte ofta - så de små stunder de faktist är i sin ursprungsfärg får man vara glad.

Nu ska jag gå och hänga en tvätt sen blir det till att skjutsa hem lill-Gulik!

tisdag 3 november 2009

Det rullar på...

Vissa dagar är bra och andra är bättre. IDag va en bätter-dag. Susade in på jobbet och det är så mysigt att sätta sig med kaffekoppen och surra ihop oss inför dagens jobb.
Hade en hel del att få ihop... kolla några cirkelledare, få startdatum och sen är det bara att skicka ut kallelser!
NÖJD, blir man när man när man går hem med en bunt brev under armen som ska skickas till förväntansfulla deltagare.
Mindre nöjd blir man när allt detta sker kl 15.30... så blev det. Packade kuvert full fart och i sista minuten kommer jag på att det finns ett gäng mackor att hämta på Lundbergs bröd... iväg dit i rusningstrafik - VARFÖR blir det rött oftare än grönt på trafikljusen??? Hur som helst så hann jag både hämta mackor och posta brev utan att köra ikapp postbilen!
Grabbarna va rätt så trötta när vi väl kom hem. Fick inte till nån mat förrän kl nästan va 18. Stackars barn... Efter maten började dagens skåpstädning - SKAFFERIET fick sig en duvning. Oj, va många saker man har där datumet gått ut. BRA dag att slänga en massa när soptömningen är imorgon. Full tunna även denna vecka!! Snart måste man börja sopsortera på riktigt. Kidsen kom på att alla tomma kartonger kunde förvandlas till lite av varje. Sax och lim och lite fantasi - det blev en himla skaparverkstad! Roligt - Det hela fortsätter nog imorgon!
Imorgon ja, då är vi lediga - grabbarna ska få besök av en kompis som inte varit hit tidigare.

Kvällen börjar vara rätt så sen. Jag ska sätta mig och beställa lite julklappar på nätet. Jag har hittat en sida som säljer rätt billiga leksaker. Nåt helt nytt för mig - brukar ju vanligtvis ränna runt på stan å handla...
Egentligen skulle man inte behöva köpa nå presenter i stan. Jag har ju nöjet att bo granne med en fantastisk butik, Lunds - butiken som har allt. Tittade över en sväng ikväll och kollade skyltfönstret. Nu har julskyltningen börjat - underbara adventsstjärnor hänger i fönstret, synd att det är stängt imorgon - annars hade jag nog gjort mig ett besök för att se vad hon fått hem för spännande saker. Du som inte besökt denna butik bör göra dig en dagstripp till Skorped och kolla läget. Det finns allt från kristaller, silver, guld och Lena Linderholm grejer!
Allt kostar inte en förmögenhet - det finns nåt som passar alla. Vem vill inte ha ett snyggt SNÖ-halsband?? Eller en snygg ljuslykta från SIA??

Sirr surr, birr barr burr... snipp snapp snut... så va svammelmaja klar och slut!

måndag 2 november 2009

Ett genuint yrke!


Allt har sin glanstid, så är det nog bara. Jag har följt den här trenden ett tag och insett att ett gammalt genuint yrke har blivit modern och kult. På med blåstället och tretornstövlarna... så ska jag förklara hur jag tänker.

Tanke 1

Lantbruk och bönder är inte = KOSKIT! Lantbruk och bönder = Kossor, vackra gårdar och enorma traktorer... Ett underbart liv och drömmen om en idyllisk tillvaro. Tusentals kvinnor skriver brev till TV4;s bönder för att få chansen att få möta kärleken, (foto hämtat från norrmejeriers hemsida)möta bonden som inte sett en tjej på flera år. (några kanske skriver för att få bli lite känd) Bonde söker fru är ett rätt populärt program... vem vill inte se hur det går för dessa kärlekskranka själar??

Tanke nr 2

De senaste dagarna har det varit en fin bild på tre lokala bönder. I fredags bjöd dessa bönder stadsborna på en bussresa - ut till gårdarna - där bjöds på MJÖLK och bullar (vilken bra kombination) Inte nog med det, det genomfördes även en mjölkhävartävling! Undra just vem som vann??

Idag när jag öppnade allehanda va det ett helt uppslag på kommunens bönder, såklart i en perfekt bondemiljö, både katt och traktorn fanns med! Alla ser så förnöjsamma ut.

Jag som bonnjänta vet vilket slit det är att jobba med jordbruk. Inga semesterdagar, inga lediga helger - djuren vill ha mat och omvårdnad varje dag! När solen skiner som bäst på sommaren är det högtryck att få in så mycket hö som möjligt på logen! Jag minns slitet och hur tråkigt man tyckte att det va när man va barn - så här i efterhand va det så sommaren skulle vara. Nyslaget hö är en av de underbaraste dofter som finns...

Tanke 3

SF-kanalen visar var och varannan dag Grabben i graven bredvid - också en bonde-love-historia... Trots att han har ko-skit upp över stövelskaften så finns det NÅT romantiskt i alltihopa!

Tanke 4

Helt plötsligt så sitter halva världen och sår och skördar om vart annat på Farmer Ville på facebook. Vuxna, blonderade brudar med fransk manikyrade naglar, stylad till tänder och tår... mjölkar kor och plockar ankdun för att kunna köpa sig en ny traktor eller kanske till och med ett utedass... Farmen har blivit det viktigaste man gör innan man går och lägger sig.

Visst är det rätt häftigt!

Bonden har blivit modern, bonden har blivit kult!

Jag blir glad för finns det bönder så finns det lokalt producerade produkter. Ja, åtminstone på de flesta affärer.

VÅGA VÄGRA KÖPA ARLA produkter! Varför ska vi äta ost och dricka mjölk som skånekossorna klämt fram? Vi har ju egna kor och jag är övertygad om att det räcker och blir över... problemet är bara att butikerna säljer söder-mjölken några ören billigare - GÖR som JAG - köp mejeriprodukter från norrmejerier!

All heder åt min mamma som ringde till Konsum Nord och påtalade att vi inte vill köpa nån ARLA mjölk! Bra jobbat morsan! Finns bara ett sätt att få stopp på detta - ge fanken i att handla - det är färskvara så köper vi inte måste butikerna slänga bort det och förlorar en massa pengar på det! Problemet är löst!

Dags att damma utav den gamla dängan - MJÖLK ÄR LIVET -

Vill du också va lite smygbonde, logga in på facebook - skaffa dig en farm - ge dig själv ett medlemsskap i LRF vilket ger dig tidningen LAND i postlådan varje vecka... Hipps vipps är du också med i trenden -

söndag 1 november 2009

Det var det!

Helgen är över.. så även min underbara ledighet och sambons ledighet... Nu är det åter till det normala igen... sånt är livet.
Vi talade om det idag - livet alltså. Hur skulle man orka leva om inte december fanns och JULEN - känns helt hopplöst!
Nu ska jag sova

God natt