fredag 18 december 2009

Kaffestugan är öppen!


Som alltid är det trevligt med fredagar. Idag vaknade vi till -27 grader. Burr. Tur att man inte gatt iväg till stan denna dagen. Det va nog att följa Axel till bussen.

Jag satte igång direkt att dammsuga och skura. Bäst att göra sina göromål redan från morgonen. Visste att jag skulle få en kaffegäst och då vill man ju att det inte ska se ut som man aldrig har städat.
Kaffegästen kom och det va så himla kul att få surra en stund. Jag hade två kusiner på besök när pappan stack över på Bredbyn en sväng. Bra att de stannade här och inte satt i en bil i nästan 30 graders kyla. När han kom tillbaka fick han också fika.

Det kom en kaffegäst till... en som länge hållits i karantän har kommit lös. Självaste dir. Sundberg är återigen bilburen och kommer att vara behjälplig att hålla bränslebolagen flytande :-) Måste ha märkts på bränsleförbrukningen över världen att han inte kommit åt nån bil de senaste två veckorna, ha ha.... Bästa av allt är väl att foten läker som den ska (om nån nu trodde nåt annat)

Nu är det kak-bak som gäller. Ska försöka få till nå biskvier... ett måste till julfikat!

På sätt och vis är det bra att det är så förbaskat kallt. Jag tillverkar för tillfället is-ljuslyktor på löpande band och det går som en dans för utom att det är två hinkar som spruckit sönder men ett visst svinn får man väl räkna med. Lyktorna blir så fina, å billig är de också - kyla och kallvatten är vad som behövs... å så lite ljus förståss!

I bakrunden spelar jag E.M.D:s julskiva... ett rätt lågmäld skiva men ändå härlig!

Ikväll har jag en date - det år åter dags att möta mannen med stort E... Klockan 21 ses vi i mitt tv-rum. Jo, nu är det dags igen - JAG och ERNST ska förbereda julen - Han pysslar och jag sitter och ser på! Fin fin arbersfördelning.

På återhörande!

Inga kommentarer: