onsdag 30 november 2011

Hockey pojkar

Hade jag bara haft ordning på mina skridskor hade detta varit årets julkort från oss ;)

"Mammas pojkar"

Jill och Lotta, Pernilla och en hErre

Idag kom det lite julstämning trots det underliga väder vi fått beskåda idag. Mörker, ösregn, hagel, snö och solsken... En rejäl blandning.
Jag har röjt i tvättstugan och hittat både det ena och det andra. MEN visst är det väl märkligt att strumpa nr 2 dyker upp just när man slängt strumpa nr 1...

Hur mysigt det kan bli under ett badkar - det vet jag... hu så många saker som kan gömma sig även där.

Jag har spelat Lottas julskiva mest hela dagen. På eftermiddan kom en liten tomte och gav mig Jill Johnsons julskiva... tusen tack snälla du!!

Medan jag gjorde maten så kokade jag även lite kola... ett recept ur Pernillas jul. Smakar supergott MEN det höll på att gå riktigt på tok. Trodde jag hade gott om tid och att smörjan skulle koka ihop fortare än vad den gjorde så när jag skulle med grabbarna på träning hade kolan bara kommit upp till 121 grader - skulle vara 125. Jag hällde upp den för vad var allternativet? Bära över grytan till farmor eller låta det puttra tills vi kom hem?? Nej våga vinn - jag hällde upp det på smörpapper och nu när jag smakat så är den rätt okej, inte så kladdig som jag trodde att den skulle bli.

Medan potatisen kokade kollade jag på Jul med Ernst - reprisen från förra året... allt för att komma i julstämning. Åh va mycke bra det är på tv nuförtiden men varför måste allt börja kl 20.00?

Träningen va som vanligt rätt så trevlig. Fick bilderna på mina tre hockeypojkar, lägger in en bild sen.
Fast fick?? Nja, kostade en del men fina va de iaf.

Nils ville fara på Nordhallen en sväng så fick det bli... När jag ändå va och åkte så svängde jag in på Busskiosken och bytte några triss och kollade en gammal V75 bong. Va rätt säker på att den var på 0 kr men hipp hurra - äntligen kom min vinst. Tänk om man kastat bort den som jag va på väg att göra när jag städade börsen. När det för en gång skull är lite återbäring - Nu blev det ingen miljon men några lappar fick jag i börsen iaf. Man är ju glad för det lilla!

Nu ska jag knyta ihop säcken - ladda för sista arbetsdagen för den här veckan. Har massor att göra och hoppas hinna undan en hel del.
Just ja, imorgon börjar julkalendern och jag måste hämta grabbarnas julkalendrar. Tidigare år har jag suttit och slagit in 48 paket den här kvällen men i år har jag tagit genvägen via Konsum - en legokalender... undra vad de kommer att tycka om det.

GLÖM inte att det är julmarknad på BYGDEGÅRDEN på lördag. Kom och köp bröd, granar, godis och enriskransar. Det finns ju fika och lotter oxå.

Mörker

Idag är det nog den mörkaste dagen på länge. Trodde att vi stigit upp en timme för tidigt när grabbarna skulle till skolbussen.
Jag har haft en riktig mysstund. Kaffe och farmors goda saffranskaka... (efter min frukost så klart) Nu känner jag mig redo för dagens bestyr. Ska bara leta åt mina julskivor då ska väl stämningen infinna sig.

Det finns en tid på året som min tvärflöjt åker fram oxå och det är till jul... Önskar att jag va lite bättre på gitarren också, det hade varit roligt. Jag brukar spela lite när jag är själv... behöver inte nån publik... Övning ger färdighet...

Nä, mera kaffe och sen ska jag kolla in vad som händer i tvättstugan.

tisdag 29 november 2011

Glass med lusse smak

Hittade det här receptet på nätet... måste kanske göra ett test... nån som har provat?? Läste på Emmas blogg att Myckelgensjö har Saffransglass i sitt utbud så varför inte göra ett försök själv... funkar både med glassmaskin och utan
 
Saffransglass
1 vaniljstång
2,5 dl mjölk, 3%
2,5 dl vispgrädde
1 msk flytande glykos
1 gelatinblad
3 äggulor
1,5 dl strösocker
0,5 gram saffran

Gör så här:
  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna, lägg fröna, vaniljstången,glykosen, mjölk och grädde i en kastrull och koka upp detta. Ställ den sedan åt sidan. Lägg gelatinbladet i blöt i 5 minuter.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt
  3. Tillsätt gräddmjölken till äggsmeten under vispning.
  4. Häll tillbaka glassmeten i kastrullen och värm detta på svag värme tills det börjar tjockna och glassmeten når strax under kokpunkt, dvs 85 grader, det får inte koka.
  5. Krama ur gelantinbladet och låt det smälta i den varma glassmeten.
  6. Sila glassmeten så att du får bort resterna efter vaniljstången.
  7. Mortla saffranet med lite strösocker och vispa ner detta i glassmeten.
  8. Kyl glassmeten i vattenbad och ställ därefter in den i kylskåpet så att den blir helt kall, gärna över natten så att den blir extra krämig.
  9. För att göra glass i glassmaskin: Följ instruktionerna för din glassmaskin.När den är klar så häller du upp den i en form och frys den några timmar.
  10. För att göra glass i frysen: Häll krämen i en form och ställ i frysen. Rör om var tjugonde minut i 3–4 timmar.
Lycka till!!

Stötte-spade

Vilken underlig rubrik - kommer förmodligen aldrig mer användas!!

Dagarna rullar på och det i en faslig fart. Julstämningen låter hålla på sig. Har ingen känsla alls just nu men det kanske är för att fokus ligger på ett helt annat plan.
Jag klädde iaf julgranen på jobbet idag. Hade lite tid över innan jag skulle hämta Axel på träningen så det va lika bra att göra det. Blev väl si så där. Jag funderar alltid om det finns nåt system som jag inte fattat när ljusen ska sättas i granen. Blev rätt så bra iaf. Får väl se vad chefen säger imorgon.

Medan Axel tränade hann jag sticka till min super frisör, Petterssons frisering och boka en tid för klippning om några veckor. Det är ju bra att ha lite framförhållning om man ska få den tid man vill ha.
Eftersom jag är och ränner i Bjästa rätt ofta så är det ju rätt bra att ta klippningen i samma veva.

Vädret är verkligen SKIT TRÅKIGT. Blött, blåsigt och becksvart. Min utegran har verkligen haft alla riktningar, stående, liggande, lutande... har försökt att räta upp den med hopp om att det ska frysa men ACK nej, Idag tog jag och rätade upp den med hjälp av en spade - Alla sätt är bra eller vad man brukar säga.

Kvällen har jag ägnat åt Skorpeds Utvecklingsplan. Nu är det snart klart... känns mycket skönt. Pär och jag har verkligen lagt ner många timmar på LUPen...  inget gör sig själv kan man konstatera.

Så va det julstämningen då.... leta leta leta... Jag måste komma i stämning annars går det på tok. Tar hjälp av husguden E och ser om han kanske har några goda råd när den rätta feelingen inte vill infinna sig. Bläddrar i Jul med Ernst boken - där ska det nog finnas nåt gott råd.

Imorgon ska jag göra sista rycket med att få till gardiner som inte kommit på plats och lite annat.

Dagens citat från E:
Musiken ör otroligt viktig om man ska få julänglarna att flyga

Jag tar alltså och sätter på en massa julmusik imorgon - här ska spelas hela dagen!!

Så får det bli - Natti natti

måndag 28 november 2011

Tunga ögonlock

Så va det vecka igen med allt vad det innebär. Eftersom det blev lite si och så på jobbet förra veckan så va högarna större än nödvändigt - det fanns massor att hugga tag i.
Fullt ös hela dagen och det känns i huvudet ikväll. Efter maten va jag så trött så jag trodde jag skulle svimma... hörde mig själv snarka till i soffan...
Som tur va så kom farmor - har blivit en tradition att hon kommer och hälsar på oss på måndagskvällar. Nils ville baka pepparkor och som tur va så hade vi en deg i kylen, bara att sätta igång.

Farmor hade med sig en supergod saffrans sockerkaka... så vi fikade till "Halv 8 hos mig"

Vi är nog trötta alla tre i det här huset. Grabbarna gick i säng i lagom bra tid så nu återstår det bara att hänga en tvätt för mig och slänga mig i säng - tror att min kropp skulle må bra av lite extra sömn... ikväll känner jag inget behov av att vara vaken.
När blev jag så klok?? Nåväl, än är jag inte i säng men jag ska göra ett försök att chocka mig själv.

Bäst att packa hockeytrunken, underställ, matdosa m m till till Axel. Farfar skjutsar honom på träning och jag möter upp i Bjästa...

Sov så gott... tills imorgon ska jag tänka ut ett lämpligt citat av E

God natt!

Pepparkaks bak

Mys

söndag 27 november 2011

Första ljuset är tänt

Det första ljuset är tänt, och släkt... Glöm inte ljusen!

Jag har mest suttit och skrivit på datorn idag. Jag sitter och gör slut-fixet på den LOKALA UTVECKLINGSPLANEN för Skorped. Jag hoppas att den blir bra, börjar känna mig rätt så nöjd med resultatet och det bästa av allt är att det inte är ett dokument som stängs utan ska vara levande - fyllas på och ändras med tiden.

Här har inte hänt så mycket mera, kaffe, glögg, lussebullar och lite Trolltider - hon är väl helt underbar Siw Malmkvist i rollen som fe förtrollad till häxa... Något missnöjd med sina nya kläder, skor och röst... men hon lever verkligen ut när hon får skvallra friskt om allt och alla.
Inte heller så dumt med en osynlighets mössa - kanske skulle ta och sticka en sån, verkar inte så svårt En synlig maska, en osynlig maska... värt ett försök kanske.

Den som inte sett trolltider fattar förmodligen ingenting av mitt svammel men så kan det va när man inte är uppdaterad i gamla julkalendrar.

Dagen är slut och jag me för den delen. Vi drog en sväng och levererade de sista jultidningarna - En trevlig pratstund och en kaffekopp, Tack för det Helena, alltid lika mysigt!

Så ett ERNST citat:
Jag försöker undvika personer som suger energi. Ut med vampyrerna och in med bomullsmänniskorna!


Nu ska jag hoppa i säng men först rigga allt som ska stå klart imorgon när det bär iväg till fritids och jobb...
Tänk va en helg kan gå fort.

Sänder en tanke till nån som behöver - trista besked är aldrig kul... Jag tänker på Dig K!!

Kramelikram


Advents kaffe

Dagen börjas med kaffe och lussebulle

lördag 26 november 2011

Väder å vind!

En sån dag - en sån blåsväders dag.. (Nalle Puh)
eller... som Ronja skulle ha sagt Det är en blåsig vinter vi har...

Hur som helst så gav vi oss av till Lännäs gamla by skola, åt "blöte", blött brö eller dopp i gryta - kalla det va du vill - nu är det andra året i rad så nu är det väl tradition.
Jag fick inget paket av tomten - Va visst nån sorts åldersgräns...?? MEN jag fick trevligt sällskap vid bordet och tänk va mycket man får veta om folk när man sitter så där... Att det finns en storbagare i trakten, när andan faller på vill säga - det hade jag ingen aning om.

Jag fick också veta att kommunen som är i en sån total KRIS inte har råd att ordna med en julgran till servicehuset/centrum. I Skorped ordnar det sig ändå - Va äré för sak när det finns handlingskraftiga människor.
Undra om granen på stora torget, museet, rondellerna i stan också står utan gran?? UNDERLIGT!! SNÅLT och BEDRÖVLIGT. Man lägger miljoners miljarder på tokheter och kan inte fixa det enklaste?! Som sagt - Vi klarar oss själv. Ska bara sätta en vägbom vid Skorpedsgränsen - TULL och PASS för in och utgående trafik. Äré för bra inkommande personer så släpper vi förmodligen inte ut dem igen. Allt som är förbjudet brukar ju vara spännande och intressant. Risken blir väl att folk vallfärdar till metropolen Skorped! - Välkommen säger jag bara...
Så mycket bättre kan det nog inte bli denna lördagskväll. Imorgon tänder vi första adventsljuset... Är det startskottet som går då?? Trött känns jag iaf, bäst att gå och knyta sig för se på tv är ju inte nån idé, finns ju inget att se. Redan sett kvällens avsnitt av just, så mycket bättre. E-type - de är en trevlig kille de... Tycker att Tomas Ledin gjorde bäst ifrån sig ikväll.

Nä hä, det här får bli det sista för idag - imorgon kanske det kommer ett nytt klokord av E.K

Ha en trevlig första advent - kaffe och lussebulle får bli min start på dagen!

Natti natti

Granen...

... står så grön och grann på service...

Tomten

Den rätta tomten kommer från Lännäs-skogen. Och tack vare Sundins har vi en julgran på station - bra jobbat.

Stormvarning

Idag vaknade vi till mörker. Har varit en orolig natt för lille Nils - hostat och snorat och förmodligen drömt en massa - har till och med talat i sömnen.
När klockan ringde vid 7 va det strömlöst. Skulle kliva upp och packa oss iväg på träning men efter lite övervägande så beslutade vi oss för att stanna hemma. En halvkrasslig kille ska nog inte ge sig ut på isen. Rätt eller fel?? Inte vet jag men nu blev det så. Somliga tror visst annat :-(
Grejorna stod packade och klara i hallen.

Eon hotade med att strömmen skulle vara åter vid 15.00 Trodde att jag skulle få klara mig utan kaffe hela dagen. Nu gick det tydligen snabbare att få ordning på ledningarna.

Det blåser rejält ute idag - julgranen ligger på tvären och det känns inte lönt att ställa upp den ännu en gång - väntar tills det lugnat sig.

Nu måste jag ge mig iväg på affären - skulle egentligen varit på apoteket i Bjästa men nu blir det att botanisera i Konsums apotekshylla istället - hoppas att de har de medikament som jag är ute efter.

Dagens/kvällens evenemang i Skorped är Gameldags julfirande i Lännäs - Blöte står på menyn - det blir trevligt de´!

Förstår mig inte på vissa människor som ska va så förbaskade synisk ibland.... tänk på det! Eller så tänker man inte på det... tar bara en massa kraft och energi i onödan.

Så några ord från, ni vet vem!





fredag 25 november 2011

Tungvrickningsövning

Bara rubriken är nog svår att säga och nu till en av våra övningar från Personalkonferensen... Gissa om vi håller hög nivå på våra utbildningar - SV utmanar!!

Tre häxor tittar på tre swatchklockor
Vilken häxa tittar på vilken swatchklocka?

And now we try the same thing in English...

Three witches watch three swatch watches. Which witch watch which swatch watch?

Och nu för dom som gått fortsättningskursen...

Tre könsopererade häxor tittar på tre swatch klockknappar. Vilken könsopererad häxa tittar på vilken swatch klockknapp?

And now, in English....

Three switched witches watch three swatch watch switches, which switched witch watch which swatch watch switch?

Oj oj... inte så lätt... men det går om man är en SV medarbetare!

Hemma igen

Nu har det varit ett evigt rännande ett tag. Nu är jag hemma igen efter två trevliga dagar på Hornöberget. Alltid kul att träffa Sv kollegor från hela länet.
Vi hade fullt ös hela dagen, mingel, middag och kvälls aktiviteter... Mitt lag vann den ena tävlingen...

Sen blev det allmänt surr och som vanligt lite sent. Djupa diskussioner...

Man börjar bli en riktig hotell-räv...

Frukost och fullt ös hela dagen. Jag fick ett specialuppdrag - Fick läsa en massa underbara ERNST citat. Man kan ju undra varför?? Kanske för att jag igår tyckte att SV ska arrangera en föreläsning med Mannen - Myten - Legenden ERNST! Rolgit va det iaf. Man kan verkligen konstatera att han har många roliga "säg"

Ett av mina favoriter:

Det spelar nog ingen roll hur mycket elektriskt ljus man tänder så har den lilla öppna lågan en synnerligen märkvärdig kraft
 - Ernst Kirchsteiger

Nu lovar jag att jag ska lägga in flera citat...

Nu ska vi kolla lite på IDOL sen är det sängen som väntar!





Höga kusten bron

torsdag 24 november 2011

onsdag 23 november 2011

Pick och pack

Nu har vi kommit hem från machen - en bra match som trist nog slutade med förlust. De är härliga killar och de har roligt tillsammans.
När vi kom hem blev det mormors tunnbröd och lite nedvarvning - svårt att somna direkt efter en fartfylld kväll.
Tack snälla farmor som lät Nils stanna hemma från hockeyn. Inget vidare och stå förkyld i en iskall hockeyhall.

Nu har jag packat inför imorgon. Ska med jobbet till Hornöberget tills på fredag. Känns som mitt liv går i 180 just nu. Jag springer runt som en skollad råtta - Gillas NOT. Har massor med tider, datum och saker som ska göras... känns som jag hela tiden har glömt nåt. Gillas NOT.
Men det blir väl bättre, ska bara sätta mig och sortera lite.

Nu är vi lite närmare advent i det här huset. Inte klart men man ska väl ha nåt att göra till helgen också. Vi har iaf lussebullar, julmust (billigt på konsum nu) och några ljusstakar i fönstren. Vad vi däremot har massor av är JULGRANAR - står en hel skog utanför garageporten. Kom och köp - 200 kr st om nån har missat det.

Nu ska jag packa ihop dagens äventyr, fundera på vad jag har glömt och sen kasta mig i säng - känns hopplöst att sova när hjärnan går på högvarv.

Sov så gott - snart är det en ny dag!

Lussebullarna klara

Jag hittade lite energi och gjorde en bulldag... här har bakats saffransbullar idag. Jag blir alltid lika galen när den flytande degen ska formas till lussekatter... Alltid lika frustrerande tills man kommit överrens med degen/smeten.

Nu är det klart iaf. Bara att gå på nästa projekt. Man kan nog göra hur mycket som helst i ett hem.

---------------------------------------
Blogg vett

Jag hamnade på en blogg igår där det stod lite om att blogga. Vad man bör och inte bör.

Rätt, rätt, rätt:
* Blogga ofta, en blogg som inte uppdateras glöms bort... hellre fler och korta inlägg än inga alls
* Skriv dina egna ord och på Ditt sätt
* Gör din blogg personlig
* Årstidsanpassa bloggens utseende

Fel fel fel:
* Kopiera någon annans skrivsätt
* Slarva med uppdateringar
* Lösenord för att komma in på bloggen gör att inga spontanbesökare dyker upp...
* Glömma bort att uppdatera länkar eller sidrubriker.

Tredje koppen gillt...

God morgon!
Idag va det lite extra mysigt att stiga upp. Huset börjar ta en annan kulör kan man säga - rött... Började sätt upp lite gardiner igår och nu börjar adventskänslan att infinna sig. Det är så härligt.

Jag ska fortsätta med mitt städande idag. Nils är hemma från skolan även idag för att pigga på sig inför resten av veckan.

Jag sitter här med min tredje kopp kaffe - TV4 morgonnyheter - en bra start på dagen. Sitter och funderar på om jag ska sno ihop en lussebulle deg. Lika bra att göra det direkt från morgonen - vi ska nämnligen på hockeymatch ikväll/eftermiddag. Axel spelar mot Svedjeholmen - spännande!!  Vi måste alltså ge oss iväg, mätta i magen kl 16... så dagen blir lite kortare än va den va igår.

Jag ska lägga in lite bilder sen... men nu är det bäst att öka om jag ska hinna nåt.

tisdag 22 november 2011

Smygstart!

Kudde från Ellos
Jaha, så blev det som jag befarade... Nils va inget vidare pigg när han vaknade... hade varit orolig hela natten så jag va rätt säker på att han skulle behöva en soff-dag.
Med täcket i soffan, en bra film och en mamma som servar borde man tillfriskna ganska så fort.
Imorgon blir det också en hemma dag så då ska väl sjukan vara borta tills på torsdag.

När jag nu ändå va hemma så började jag så smått att stryka lite gardiner. Känns som man gör nåt kriminellt - det va ju på onsdag som det skulle ske... MEN som sagt, man kan ju inte slösa bort en hel dag på byggare bob och bollibompa. Jag har alltså smygstartat med adventsstöket. Snart får man ta fram de nya kuddarna... kommer att bli så fina på min soffa.

Nu ska jag lägga mina små troll, kan behöva lite sömn.

Bye bye...

Råd från apoteket...

Inte varje dag man får såna här råd från apoteket... En flaska rödvin... undra om det är per dag eller? Måste kollas opp...

måndag 21 november 2011

Ernst kanelhjärtan

Jag har som tradition att ta fram boken - Jul med Ernst - Hittar alltid nåt kul i hans böcker.
Bilden är hämtad ur Jul med Ernst

Nu har jag testat att baka hans kanelhjärtan - riktigt goda... här kommer receptet.

ERNST KANELHJÄRTAN
20-30 st
1 1/4 dl socker
200 g smör
cirka 4 dl vetemjöl
cirka 2 dl marsán vaniljsåspulver (1 paket a´7 portioner)

Till Garnering
1 ägg
 kanel
socker
(jag brukar dock ha mera socker än kanel men det är en smaksak)

Rör ihop socker och smör tills det är vitt och fluffigt- krokarna på envispen funkar finfint till det momentet.Blanda i mjöl & marsánpulveroch arbeta ihop till en smidig deg. Låt vila i kylen i ca: 30 minuter.

Kavla ut till en platta , ca fyra mm tjock. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått. Pensla med uppvispat ägg. Blanda kanel och socker och doppa kakorna i blandningen. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i 6-8 minuter eller tills kakorna fått lite färg.

Supergoda....

Strax dax för...

... Adventsbestyr på riktigt!!

Jag har redan börjat stryka lite gardiner och det känns så härligt att få sätt upp julgardiner i hela huset. Bästa tiden på hela året.

Den här veckan ser lite annorlunda ut än annars. På torsdag till fredag ska SVs personal träffas på Hornöberget - kul.

Därför har jag planerat att onsdagen ska vigas åt advents-stök. Har plockat fram lådorna så det är bara att hugga tag i strykjärnet, dammtrasan och städrocken. Här ska göras advent.

Nu har allt förändrats - när jag kom hem idag såg jag att Nils inte va riktigt kry. Han låter som han har dragit i sig en hel flaska whiskey... det får jag verkligen hoppas att han inte har gjort. Låg på soffan och va helt slut på... detta innebär att han får inte gå till skolan imorgon. Jag blir hemma och ska sköta om min lille prins. Vi får väl se om nåt annat hinns med. Det viktigaste är att han får vila och att mamma finns till hands. Antar att det blir lite film, memory och kanske ett parti UNO... Som sagt - vad är väl viktigare än att barnen blir friska och krya. Jul blir det nog ändå. Tror att han kryar på sig snabbt bara han får ta det lite lugnt.

Nu ska jag uppfylla hans önskan - kom och sov med mig mamma... det är det bästa som finns. Det är precis vad jag ska göra - känner mig jättetrött. Ska bara skriva ett inlägg till innan jag ger upp...

Helgen som var och veckan som börjat.

Nu går dagarna fort. Jag hinner inte alls det jag har tänkt eller så är det bara så enkelt att jag har för mycket på listan och för lite tid till allt.

Helgen har varit hur kul och kanon som helst. Fredagskvällen bjöd på spänning på högsta nivå... pannlampa på och smygarskor... glögg och såg... resten får ni lista ut själv. Spårsnö... not good i dessa äventyr.

Lördagen startade med träning i Bjästa - trodde vi åkt dit förgäves eftersom vaktmästaren försovit sig och både omklädningsrum och ishall va kolsvart... men det redde upp sig och Nisse tränade som aldrig förr...

Raka vägen hem och packa fikaväskan...på med Sunes jul och kolla in granhuggar avsnittet - det gäller att komma i stämning när man ska ut på STORA GRANHUGGAR DAGEN.
Årets granhuggning va en mindre skara än vanligt men jag tror förbaske mig de va värsté året - 10 poängare allihopa.
Nu ges Skorpedsborna möjlighet att köpa sig en prima gran av SSK. Priset 200 kr - ett kanon pris. Hör bara utav Dig till mig så fixar vi granen!!

Lördagskvällen bjöd på trevligt middagssällskap, kaffesällskap och nattsudd(surr).

Söndag = Hockeymatch x 2

När jag kom hem bakade jag lite kakor till AIFs försäljning på Skyltlördan. Det gäller att ligga i om man ska hinna med allt man ska. Nu är allt packat i påsar. Tack snälla mamma som har kokat godis - varför är jag inte lika duktig som Dig?? Vi sparade faktist några godisar som vi mumsat i oss själva. Smaken av mammas "hem-kokke-götta" är ljuvlig - Rickard hatar dem... för mig smakar det min barndoms jul!
Jag ska nog bli lika bra som dig mamma...

Idag så bjöd svärmor på blöte och sen kom hon till mig och hjälpte till att packa mina hantverk... PERFEKT - imorgon kommer AnnSo och hämtar allt och kör över det till vår förort Bredbyn. Känns bra att det är gjort.

Strax... dax....för???

lördag 19 november 2011

Arbetssökande?

Detta är en platsannons!

Jag söker en lagom tjock person som önskar anställning.

Tidsperiod: 24 december, ca 18.00 - 19.00
Arbetskläder: kan kvitteras ut av uppdragsgivaren.
Röd rock med tillhörande svart skärp, röda byxor, hanskar och huvudbonad i form av röd luva och gummimask.

Krav: Du ska kunna skrocka gott, ljuga lite lämpligt, ha en lätt böjd rygg i arbetsläget...

Lön: Det kommer att finnas ett grötfat till förfogande redan kvällen innan. Hämtas på plats... Ev några överblivna paket, nötter och fikon och en pilsner.

Din titel för kvällen blir: JULTOMTE

Eventuellt kan det bli fler uppdrag av samma karaktär dagen till ära. D v s dubbla ersättningar!

Anställningen är under angiven tidsperiod och kan inte förlängas men återupprepas om ett år.

Vill du förgylla barnens julaftonskväll? SÖK jobbet redan nu... och därmed kan jag bocka av ännu en grej på "att göra listan".

Is-pass

Innan dagens stora händelse gör grabbarna ett träningspass i Bjästa. Sen raka vägen hem och kolla in Sunes jul... avsnittet om JULGRANEN, packa fika väskan och iväg till ......

torsdag 17 november 2011

Bra ordnat!

Dagens bild får symbolisera:
Tomten i sagoboken
Julen står för dörren
Gräset är fortfarande grönt
Det börjar bli spännande...
Tissel och tassel.... prissel å prassel
Ikväll fick vi oss en överraskning - vi som besökte biblioteket i Skorped. Där stod ett bord - bara att sätta sig å fika...  super bra ordnat. För en tia så fick man kaffe, saft kakor och Klara Bromans jättegoda muffins. Alla pengar gick till bibblan... Bra ordnat av Kristoffer m fl.
Nu ryktas det om att det ska komma en kaffemaskin till Bibblan oxå -Det blir ju kanoners!!

Jag hade haft en hektisk dag på jobbet. Kom inte ut förrän vid halv sex... kan inte skryta med nån vrål lunch, inget förmiddagsfika att skryta om heller... Hem och hämtade böckerna som skulle återlämnas... kände mig rätt upp i varv och så möts man av detta avslappnande fika. UPPSKATTAT!!

Axel och Rickard drog på modomatchen, Nils for till Emil å det va ju bra med tanke på att då fick jag en trevlig pratstund hos Marina.

Min arbetsvecka är slut - ska bara ringa några samtal imorgon, sen är det helg! Jag har massor att göra känns det som. MEN innan jag störtar mig in i mina göromål ska jag avnjuta morgonkaffe, nyheterna på 4an och börja fundera på advents-fixet. Jag ska baka lite inför AIFs försäljning på skyltlördagen i Bredbyn.
Det ska även planeras för stora granhuggar dagen - Suns jul ska kollas in... så man kommer i stämning - Nu börjar det bli härligt bråda tider.

Bråda tider är det även för Modo.... DET GÅR TUNGT - såg så bra ut nyss men just nu läggs det straffar i Fjällräven Center och jag är rädd att vi ligger pyrt till... Vi håller tummarna för åtminstonde 2 poäng.

Sist men inte minst - STORT grattis till Vivi-Anne som fyller år idag. Hoppas att din dag varit toppen!

Livet är härligt - håll me om det!

Ox´n Ox´n

Nu får kriget komma, hungersnöden eller bara några matglada gäster... jag har frysen full, nej jag menar propp-full  med älgkött. Jag och Rickard har packat kött ikväll, 60 påsar köttfärs och en massa andra bitar som ska förädlas till goda middagar. Jag började oroa mig hur allt skulle få plats i frysen... med lite pusslande så rymdes allt MEN det innebär att jag måste koka både saft och lingonsylt imorgon vilket gör att jag kommer känna mig ännu rikare!!

Detta va alltså en ledig dag?! Började imorse med LUP-möte - jobbade med det fram till lunch och sen en snabb promenad innan grabbarna kom hem från skolan. Tvättade bilen och fixade mat... skickade två till träning, Nils softade i soffan och jag röjde runt här hemma. Då hade jag ingen aning om att kvällen skulle sluta med kött... Trodde att vi skulle samla familjen och kolla in Kärleks Bönderna... Jag drog vinst lotten - slapp åka till slakteriet och packa kött - Rickard drog dit och packningen fick ske här hemma istället.
Nu är det två minuter till midnatt - bäst att knyta ihop säcken - och säga HIPP HIPP HURRA för VIVI-ANNE som fyller hel-jämt. Ha en underbar dag - Jag håller ställningarna!!

Dags att sussa - God natt

onsdag 16 november 2011

Min granne

Det är en fröjd att bo granne med Lunds, särskilt så här års. Gör ett besök och fynda vackra saker.

måndag 14 november 2011

Vilken kanon helg!

Vår överraskningsresa bar alltså iväg till Gävle. En trevlig resa från början till slut.

Startade med lunch vid Högakusten bron och så vidare mot Clarion Hotell i Gävle. Installerade oss där och åt middag på Saloon - Samma koncept som en gång fanns i Ö-vik. Super god mat.
Sedan drog vi till hotellet och fick vara med om whiskeyprovning av Mackmyra whiskey inför morgondagens studiebesök där drycken tillverkas.
När vi satt där kom en massa kändisar - IDOL sändes från just Gävle denna kväll och alla hade valt samma hotell som vi. IDOLERNA såg mest ut som barnhemsbarn som va lite förirrade...

När vi käkade frukost fick vi se både Bard och Niclas Wahlgren m fl - trodde jag skulle få se Laila och bebisen också men de höll sig på rummet... Niclas bar en stor bricka med allt möjligt smått och gott till sina älsklingar.
Lördagen innehöll en massa shopping. Jag drog in två par skor. Ett till kanonpris. Ordinarie pris 600 men med 70% rea slutade priset på strax under tvåhundringen.

Vidare iväg till Mackmyra - intressant som bara den.

Vi käkade världens finaste middag på hotellet. Ska du till Gävle - bo på Clarion - så bra på alla sätt och vis. Sen gick vi ut på stan och gjorde Gävle osäkert!
Hamnade på Harrys och fick svänga våra lurviga. Stannade även till vid spelbordet.... där drog jag in lite mer än 200 kr... alltså - minna såååå billiga skor blev gratis med tanke på min spelvinst.

Efter ännu en kändisfrukost (Mats Ronander och en något sliten Mikael Rickfors) packade vi ihop och åkte norröver. Stannade till i Birsta och shoppade lite till. Köpte en röd/vit prickig bricka...(oväntat att jag köper brickor) ryckte även in några söta ischokladsformar, bra att ha så här års!

När vi kom hem va det två killar som hade längtat... Borta bra men hemma också bra.

Super super TACK till Lars och Ann-Sofie som ordnat allt detta. Det va det roligaste jag gjort på mycket länge.
Nu är man inte bara fullärd i whiskeyproduktion... vi är även ägare till en tunna som ska bli gooood Whiskey kallad ÖnskanMyra!

Nu ska jag ha Majblommemöte...

söndag 13 november 2011

fredag 11 november 2011

Idol

Nu kommer idolerna till hotellet

Whisky provning

Denna herre kör en visning om Mackmyra whiskey

Go mat'n

Endast det bästa är gott nog.

Snart bär det iväg

Ja, så va väskorna packade - både min och barnens... Barnen ska till farmor och vi ska "någonstans". Ska bli spännande och se vart de bär av. Jag har mina aningar efter en liten ledtråd men vi får väl se... kan vara ett lur också.
Jag har iaf tagit en postafen - har en förmåga att bli åksjuk så bättre att mota illamåendet på en gång.

Nils stannade hemma från skolan idag - passade på att vara med mig nu när vi inte ses på hela helgen.

---------------------------------------------------------------
Detta händer i Skorped
Ni har väl inte missat att det ska bli julmarknad på Bygdegården den 3 december - boka bord hos Bengt och Barbro Liljedal.

Nej, nu måste jag kolla packningen så att allt är med.

Ha en trevlig helg på er alla... det kanske kommer några uppdateringar från mig via mobilen...

onsdag 9 november 2011

Stormrik utan att jag visste det!

Jag tror att jag tar ledigt imorgon - nej, jag tar ledigt resten av året... eller?? Hm, Jag kollade just min mail - skräpposten. Måste ha blivit nåt fel. För där ligger det 60 st olästa mail från alla möjliga personer som verkar söka mig.
EFTERLYSNING - Katrin - Du har vunnit 28 miljoner, kontakta oss
Bästa Katrin - Du är utvald
Katrin, vi har sökt dig - kontakta oss så vi vet vart vi ska sätta in dina pengar
Äntligen är det din tur - bekräfta att ditt personnummer stämmer.
Vi betalar Din julsemester
GRATTIS - Vi betalar alla dina julklappar
Fri hotellvistelse
Gratulerar - du är den vi valt ut
Vill du ha 14000 på Mio eller IKEA??
Kathrine Krogh: Här med skickar jag dig 50 kr
Congrats!!!
Hämta ut dina 8500 kr på ICA

Ja så fortsätter det i dessa 60 mail - få se:
28 miljoner+14000+50+8500+en massa summor jag inte vet =Borde väl närma sig 30 millar... å allt har hamnat i skräpposten - fattar ni vad jag har missat...
Himmel va rik jag är, ja, det är jag faktist, JAG har det BÄST med eller utan miljoner!!

Mina senaste projekt...

Den här hösten har jag haft några små projekt.
Mitt första var när kontoret skulle göras om till gästrum... det är inte helt färdigt men väggarna är målade och tapetserade. Bordet och hyllan är på plats och en provisorisk säng har jag ställt dit.
Det fattas lite på väggarna men det ska jag väl fixa bara jag hittar rätt prylar.
Ett gammalt bord som stått i garaget och nästan ramlat sönder...
Lite vit färg så blev det ganska så fint...

Ett svårt fönster att hitta nån bra gardin till men den här köpte jag för 70 kr
på DollarStore

En gammal IKEA pall som fräschades på med vit färg och ett
fårskinn på sitsen

Kvällsbönen... vem kommer inte att sova gott nu?!
Ja, så här blev det... inser nu att fotot med sängen kom bort... nåväl.... det lägger jag in sen.  Nu kan den som kommer och hälsar på få sova (ruset??) av sig...

Mitt andra projekt var att måla om mitt vitrinskåp... Var väl inte säker på om det skulle bli så bra men så här i efterhand är jag helnöjd:

Hittade inte bilden på originalskåpet men så här såg det nästan ut.


Och så här blev det efter att jag målat det med vit bets 2 varv
Helt okej. Är man trött på sitt gamla skåp kan man alltid måla
lite så står man ut med det ett tag till. Det rymmer massor iaf.

Minnen

Sommarminnen!

tisdag 8 november 2011

Lång dag

Japp, så har man varit en dag i Kramfors - Alltid trevligt att träffa SV medarbetare... Vi gick kurs och kan förmodligen titulera oss som proffs i att se hur ett foto ska se ut... tror inte att man blev världsbäst efter denna dagen men det är förmodligen bara att ge sig ut med kameran och knäppa... övning ger färdighet och våga vägra AUTO-funktionen!

Jag har även hunnit en sväng till nästa stad... Majblommemöte på Stadshotellet i Övik och dagens sista anhallt blev inte ett rum på Statt utan raka vägen hem till hemmests lugna vrå.

Eftersom klockan är mycket så blir det inte mycket mera än så här idag - jag lägger in några bilder från fotokursen imorgon och kanske ger jag mig ut i Skorpeds-världen och fotar lite... nu när jag insett att min kamera inte är så dålig iaf.
Måste fixa nå bilder till LUPen som snart är färdig.

Natti natti från en nybliven papparazzzzziii-fotograf!!

Kurs...

Åh, va vi blir duktiga... lär oss massor om våra kameror.

måndag 7 november 2011

Ord-brist

Ja, så har man då avverkat första dagen på arbetsveckan - oj va fort det gick. Imorgon blir det en lite annorlunda arbetsdag. Jag sätter mig själv på skolbänken. Ska till Kramfors på fotokurs... Kul!
På kvällen ska jag på möte med Majblommeföreningen... Stadshotellet va det visst... kul det oxå. Jag längtar redan tills det är dags för majblommeförsälning - det innebär att det snart är vår och sommar!

Jag känner mig trött och slö - har inte lyckats åstadkomma nåt på hela kvällen. Har legat och kollat på JULSTRUL med övriga familjen... kanske är det höstmörkret som gör så att man känner sig så seg.

Ja, hur jag än försöker så kan jag inte komma på nåt att skriva - det är helt tomt i huvudet... ändå har jag inte skrivit på hela helgen. Nog är det märkligt... vissa dagar finns det ord i överflöd.

Jag hoppas verkligen att jag lär mig nåt riktigt bra imorgon - jisses vilka fina bilder jag ska lägga upp här på bloggen... Jag önskar mig fortfarande en systemkamera - inbillar mig att jag kommer att fota mer än någonsin... Det är ju så roligt och särskilt att lägga upp dem här eller göra fina bildspel... Måste nog se över mitt spara-pengar-kuvert.... Kanske finns det några "lappar" där som kan förvandlas till en kul kamera... Den som lever får se!! Tomten kanske är extra snäll i år!!
Snart är det jul.... fast ännu mera snart är det advent.... åhhhhhhhhhhhh va jag längtar (efter tomten) eller till glöggen, pepparkakorna, julgardinerna, ljusen, doften, skinkan, kakorna, knäcken, paketen(till mig) paketen till alla andra.... JA, till ALLT som hör JULEN till!!!! Det bara måste dokumentras på allra bästa och förnämsta sätt...

Nu ska jag kolla opp vilken tid jag ska infinna mig på kursen imorgon.

Law Law!!

söndag 6 november 2011

Sköna söndag!

Nu kan man säga att lov-veckan är slut. Bara en sista ledig dag som jag ska ägna mig till fullo åt tvättstugan. Den är full med kläder som ska styrkas och sedan ska alla högar hitta hem till sina garderober. Ska även göra en djupdykning under badkaret... AFÅar på ett lite konstigt sätt i år.

Igår hade vi middagsgäster - Familjen från 10an bjöds på lax och potatis, räksoppa i förrätt... MEN jag som slarvat med systembeställningen hade ett himla stök för att hitta några vinskättar. Men eftersom man bor på världens bästa ställe så löste sig det ganska så enkelt. En skvätt vin från svärmor till soppan, en flaska lånad av grannfrun till middagen, några pilsner från ett annat håll och en nästan full BiB från svägerskan. Nu gick det inte åt så mycket så jag får väl gå på returresa idag. TACK alla för ert bidragande. Kändes som sagan - Koka soppa på en spik..

Vi avslutade kvällen med att titta på bilderna från Nattäventyret på Harpsjön och lägerbilderna från Sällerhög.

Jag och grabbarna gick och la oss rätt sent men gubben-gran kom hem ännu senare. Det va visst nåt partaj på Bygdegården som han m fl bara "gatt"slinka" in på. Rockabilly band.... undra om det är därför han luktar bensin idag???

Nej, nu ska jag som sagt - krypa in i tvättstugan.

lördag 5 november 2011

Kungligt

Prinsesstårta till frukost, burger King till lunch, prinskorv till middag och karamellkungen till kvällen... mums!

Nätrakyrka.

Nu har Nils och jag tänt ljus på graven.

Grått - precis som det ska va!

Tänder ett ljus för alla som behöver en fladdrande, värmande låga!
Kramar från mig!
Godmorgon!
Så var det allhelgonahelg - grått - precis som den helgen ska vara - fattas bara att snöflingorna singlar ner från skyn men i 6 plusgrader så kan det bli knepigt att få till.
Även om det är mörkt och grått så är det rätt så mysigt så här års - mysigare än när det är så i juli... Jag har fått mitt morgonkaffe - termosen är fylld och matsäcken gjorde jag ju igår så det är bara att lasta in i bilen.

Rickard kom hem inatt iaf. Såg rätt svårt ut ett tag men så lossnade det, en person till skulle norröver och de hyrde helg enkelt en bil. Nu har 3/4 åkt till Bjästa på träning och jag själv åker snart efter. Kan tyckas onödigt men bilen som R lånade ska återlämnas i stan och då behövs en bil för transport hem också.

När jag ändå åker till Bjästa så ska jag ta med mig Nils och tända ett ljus på mormor och morfars grav.

Tänk att små små ord av beröm kan göra att man ler länge. Nåt att komma ihåg! Jag fick en kommentar igår om bloggen och det gjorde mig glad - TACK snälla DU. Det värmde ska du veta.

Nu ska jag ta med mig kameran och knäppa några bilder - för visst är det kul med ord men bilder är ännu roligare.

Önskar Er alla en riktigt härlig dag. Nu ska jag sminka mig, fixa håret, svara på ett SMS och HJÄLP - jag får inte glömma att ta upp räkorna ur frysen... Ni vet hur det brukar gå då.... man står och skalar hårda och frusna räkor... snabbtinade i hetvatten... Resultat: BAD!!

All law!!