måndag 31 oktober 2011

Så dök han upp tillslut

Jag satt här och väntade halva dagen och tillslut så dök mr diskmaskinsreparatör upp - en trevlig herre som mixtrade lite, bytte nån pryl... skrev nåt på ett papper... sa inget om att jag slarvat bort kvittot men det kanske va för att jag snabb som en vässla bjöd han på kaffe. Den stackarn hade ju åkte hela vägen ifrån Kramfors.
Medan jag väntade så passade jag på att putsa fönstren i köket och matrummet. Än fast det inte va så kallt idag så "gatt" vodka flaska fram - blev som rosigt hur jag än bar mig åt... det va samma fönster som förra året - vört de ha blivit beroende av en skvätt varje år??

Det känns skönt att det är gjort, nu kan man lugnt sätta upp julgardinerna... även om de hinner bli skitiga så är det gjort - en gång får räcka! Jag tar till mig rådet från Aina - jag släcker ner, tänder ett stearinljus och kokar kaffe... då kommer det att bli så mysigt!

När jag ändå va igång med vatten och svamp så drog jag till och tvättade bilen - nu är den så fin igen men det är väl lika ogjort på onsdag - imorgon ska vi till Bjästa på träning så.... bara att göra om det... och det går väl bra när det är så här milt och fint. MEN jag har nåt haveri på högtrycken - munstycket vill inte sitta fast - fattar inte vad som är fel. Tur att näste reparatör kommer hem på fredag.

Nu har jag lagat riktig mat, kokat potatis och stekt riktiga köttbullar - gjorda på älgfärs, gul lök och en massa kärlek. Fick även kusin Oscar på middag - trevligt. Grabbarna är så roliga att äta med. Det rör sig många funderingar i deras huvuden.

Nu ska jag grädda lite kakor, rörde ihop en special-pepparkaks deg.... Mums, lägger in receptet sen.

Baj Baj...

Inga kommentarer: