måndag 31 oktober 2011

REKORD-DAG

Igår va det ett makalöst besökande på bloggen - en riktig rekorddag - undra om det beror på att det va en timme extra?
Det är roligt när man ser att det springs in och ut på min sida för att se vad som skrivs.... Vissa dagar är det fler besökare än vanligt och jag kan inte direkt se nåt mönster annat än när det är många bilder inlagda - särskilt från nån festlighet... det verkar många vara roade av.

Jag har haft rätt många besökare idag också så det kanske helt enkelt bara är så att jag har fått fler dagliga besökare än vad jag haft tidigare.

Hur som helst - VÄLKOMMEN till min blogg - Jag hoppas att du läser med mycke nöje och står ut med att vissa inlägg är tok-dåliga medan det finns några som har mer innehåll. Lämna gärna en kommentar, det är otroligt glädjande.

Jag har märkt att det är svårt att lämna kommentarer om man själv är inloggad på ett google-konto. Bocka utav "håll mig inloggad" Då verkar det fungera.

Nu ska jag ta ut ännu en plåt med kakor - det tar tid men så bliré bra också!!

Law-Law!

Ljuvlig doft!

Pepparkakor doftar alltid lika gott. Den ljuvliga doften från ugnen sprider sig i hela huset.... helt enkelt ljuvlig!

Här kommer receptet på mina Råneå pepparkakor:

Pepparkakor från Råneå (ca 100 kakor)
200 g rumsvarmt smör
5 dl strösocker (440 g)
1 1/2 dl mörk sirap
2 dl vispgrädde
finrivet skal av 1 citron
1/2 dl pressad citron
10 dl vetemjöl (600 g)
1 1/2 msk bikarbonat
2 msk mald ingefära
ev 1 tsk finstött kardemumma

Gör så här:
1. Rör smör och socker till det blir ljust och poröst.
2. Tillsätt sirap, grädde, citronskal och citronsaft.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära och ev kardemumma.
4. Rör ner det i smeten. Låt degen vila i kylskåp några timmar eller tills det går att rulla kulor av degen.
5. Sätt ugnen på 125°.
6. Rulla små kulor av degen och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem inte för tätt för de flyter ut väldigt mycket. Grädda 30-35 minuter tills de får en vacker ljusbrun färg.


Jag brukar inte grädda dem så länge som det står här... 20 minuter är lagom för min ugn.

Lycka till!



Så dök han upp tillslut

Jag satt här och väntade halva dagen och tillslut så dök mr diskmaskinsreparatör upp - en trevlig herre som mixtrade lite, bytte nån pryl... skrev nåt på ett papper... sa inget om att jag slarvat bort kvittot men det kanske va för att jag snabb som en vässla bjöd han på kaffe. Den stackarn hade ju åkte hela vägen ifrån Kramfors.
Medan jag väntade så passade jag på att putsa fönstren i köket och matrummet. Än fast det inte va så kallt idag så "gatt" vodka flaska fram - blev som rosigt hur jag än bar mig åt... det va samma fönster som förra året - vört de ha blivit beroende av en skvätt varje år??

Det känns skönt att det är gjort, nu kan man lugnt sätta upp julgardinerna... även om de hinner bli skitiga så är det gjort - en gång får räcka! Jag tar till mig rådet från Aina - jag släcker ner, tänder ett stearinljus och kokar kaffe... då kommer det att bli så mysigt!

När jag ändå va igång med vatten och svamp så drog jag till och tvättade bilen - nu är den så fin igen men det är väl lika ogjort på onsdag - imorgon ska vi till Bjästa på träning så.... bara att göra om det... och det går väl bra när det är så här milt och fint. MEN jag har nåt haveri på högtrycken - munstycket vill inte sitta fast - fattar inte vad som är fel. Tur att näste reparatör kommer hem på fredag.

Nu har jag lagat riktig mat, kokat potatis och stekt riktiga köttbullar - gjorda på älgfärs, gul lök och en massa kärlek. Fick även kusin Oscar på middag - trevligt. Grabbarna är så roliga att äta med. Det rör sig många funderingar i deras huvuden.

Nu ska jag grädda lite kakor, rörde ihop en special-pepparkaks deg.... Mums, lägger in receptet sen.

Baj Baj...

Katterna

Jag äger inga katter, ändå bor det fyra st här.

November-lov!

Sitter och väntar på att diskmaskins-reparatören ska ringa, sa att han skulle höra utav sig vid 7... än har han inte ringt.
Grabbarna sover och de gör de alldelses rätt i.

Nu har vi fått fler anhängar i de Advents Föreberedande Åtgärderna.
Såg på TV4 morgon och där satt Städtanten från Rent hus och berättade att julstädningen kan börja redan nu... då blir det inte så drygt sen. Ha haa, det visste vi ju redan.
Här är det full fart på AFÅ - Jag har nog inte fattat det bara. Det är inte många skåpar kvar som är ostädade... åh va härligt det är att få ordning. Grabbarna har ett skåp i hallen där de förvarar pennor, papper och målarböcker - borde vara lätt att hålla ordning på men NIX - det är alltid lite rörigt där - MEN just nu så är det hur fint som helst...

Nu ska jag koka kaffe... och vänta på att min date ska ringa MEN han verkar ha övergivit mig.

söndag 30 oktober 2011

En extra timme är toppen!

Vintertid - tänk va väl man känner i kroppen att tiden inte är den samma som igår. Vaknade rätt tidigt imorse, tog med oss täcket och såg klart på JULSTRUL och sen kokade jag kaffe, vi åt frukost till sista avsnittet - julaftonsfirandet... Mysigt som bara den.
Segade på med lite av varje. Började städa sovrummet, renbädda... täcket va ju ändå nere så det gjorde ju som sig själv.
Har pysslat på hela dagen och efter middagen så tänkte jag göra ett litet ryck på lekrummet - MEN varför göra ettt litet ryck när man kan göra ett STORT ryck. När man ändå ska städa överallt så kan man lika gärna möblera om. Sagt och gjort. Vi styrde runt med soffan, skåparna och tv:n... flyttade hit och dit och så till slut va det klart. Blev jättebra - tur man har starka barn som kan hjälpa till att knuffa på.
Nu är det en stor hög med saker som ska brännas, skjutsas till återvinningen och förvaras. SEN kan man nästan säga att övervåningen är 100% AFÅad. Härligt. Fattas bara fönsterputsning och gardinbyten så kan tomten få komma på inspektion när han vill.

Jag har oxå målat ett hyllplan idag som ska på Nisses rum. Imorgon har det väl torkat så pass att det går att sätta upp den. Tur att jag köpte billiga konsoller på IKEA - 5 kr st... kan alltid vara bra att ha.

Det är ju toppen att få en extra timme - än fast man segar på i soffan på morgonen så är kl ändå bara 9... När middagen är bortdukad är kl ändå bara 16... Jag borde vara as trött men se det är jag inte - Jag njuter... JAG har novemberlov med kidsen... lovely!! Barnen uppskattar verkligen att få vara lediga en vecka. Fast Nils har tränat bokstäver ikväll - har en pysselbok som är jättebra. Han tycker det är svårt att skriva ä, ingen lätt bokstav att få till, det ska ju bli fint oxa.

Nä nu är det bäst att gå och lägga sig - ska bli skönt att krypa ner i en renbäddad säng och ett dammfritt sovrum. Jag väntar ju besök imorgon av en främmande karl - han har ju till och med hotat att ringa vid 7 snåret så det är bäst att va på benen då.

Natti natti!

Storstädning av lekrummet

Oj vilket hästjobb, men nu är det klart, både städning och ommöblering. Både jag och barnen är nöjda, återstår bara att bära bort allt rat.

Fantastiskt!

Ännu en fantastisk kväll i Skorped.

Efter dagens hockeyäventyr va jag rätt så seg. Låg och degade i soffan och insåg att ska här bli nån mat är det lika bra att sätta igång... men först en dusch... och sen mat... tur för mig att jag planerade så, för "PLING" - vill du äta med oss?? Tack snälla för den inbjudan... så klart jag ville det.
Efter super god mat drog vi till kyrkan och fick lyssna till olika minnen från sommarens två läger. Vi fick även se fina bilder på lägerbarnen och en massa läskiga bilder från nattäventyret... bl a så figurerade jag själv på några av bilderna... vet inte om jag va trollpacka, torgkärring eller bara en fattig tunnbrödsbagerska...

Helena B höll i kvällens möte och många flikade in med reflektioner från vad de upplevt. Mina bästa  minnen från Harpsjölägret är helt klart Karin Nilssons hippie dans om kvällarna... vet faktist inte vilken kväll som va bäst. Kanske den då hon "inte" rakat sig under armarna. (ett gott skratt förlänger livet... åh va gammal vi ska bli)
Men det finns ju fler bästa minnen... Lägerradions alla kluriga låtar, nattäventyret, kaffekoppen när man kom på morgonen och lämnade han som inte vågat sova i tältet eller Anna-Karins tårdrypande berättelser. Listan kan göras lång och även sammanfattas som
"Ingen sommar utan läger"
Kvällen avslutade med fika i cafét och trevligt sällskap runt bordet. Där avhandlades diverse viktiga frågor som att:
  • Man ska aldrig va utan sprit i ett hem.
  • Melodikrysset kan va svårt även om det är barn tema - Björnen sover eller gubben noak - Ark eller Ide??
  • Bor vi i en modern variant av Bullerbyn? Svar - JA! Närmare sagan kan man nog inte komma.
  • Sommarlovet ska vara när det ska vara!
  • Ska man maskera eller ska man torka med en trasa?
Ja, ni förstår själva vilka viktiga frågor som gicks igenom, en djupanalys av livet med Aina, Anna, Helena och Jag.

Så blir det då vintertid på riktigt - Sommar´n e kort - en timme ska bort...
Hur va det nu då? Ställa fram, ställa tillbaka - ICA reklamen har ju verkligen lyckats ställa till detta den här veckan... de har inte varit riktigt enig åt vilket håll visarna ska skruvas.
Jag kan iaf glädja dig med att Du får sova en timme längre imorgon. Klockan ska alltså skruvas tillbaka.
Lägger in ICA reklamen om det skulle finnas några tvivelaktigheter

 

lördag 29 oktober 2011

Läger eko

Vi drar oss till minnes till Harpsjön

Träningsmatch

Idag rivstartade vi med träning för Nils och sen match för Axel. De spelade 5 x 15 minuter mot Svedjeholmen - resultatet?? Nja, inget att tala om, KB-pojkarna och flickorna gjorde det bra. Nu känner man sig ganska så slö efter att ha stått och småfrusit i hallen i flera timmar. Tur att man hade kaffekorgen packad. Vilken skillnad det är när det är match istället för träning. Det är ju sååå spännande.

Nu ska vi få till lite mat och sen blir det lägereko på kyrkan ikväll. En tillbaka blick på sommarens läger.

Bäst att slita sig från soffan och göra lite nytta - tror inte att det räknas att man gjort nåt bara för att man startat diskmaskinen. Måste nog tvätta bilen också - nedsaltad stackare!

---------------------------

Kör försiktigt där ute i trafiken - imorse fick jag se ännu en olycka i Överå. En bil låg på taket och hade förmodligen kört åt skogen för fort... Det va rätt halt fast det ändrades snabbt i och med att jag mötte SALT-bilen.
---------------------------

Uppladdning

Snart dags för match. Laddar med lite fika.

fredag 28 oktober 2011

Julstrul

Men så roligt, jag minns inte mycket från julkalendern 1984, men jag har skrattat gott åt flera scener, tror till och med att min egen pappa finns gestaltad, otroligt trav intresserad men inte av spel, "det är tider och resultat som är intressant" precis som YK. Nu har vi gjort paus, natt för killarna och mer film imorgon. Tack Harriet för lånet av filmen - Måste nog skaffa den själv oxå.

En glad dag!

God morgon. Idag är allt som det ska, kaffet är kokat, barnen har åkt till skolan och jag har flera timmar som jag ska försöka uträtta nåt vettigt. Har redan vikt bort en massa tvätt men när kaffedoften spred sig i huset kunde jag inte låta bli att ta en kopp. En liten paus innan stora fredags städningen drar igång. Jag ska även ta ett skåp i hallen - AFÅ:andet är i gång men har än inte startat riktigt....

Det händer inte mycket idag för övrigt och det känns skönt. Jag måste försöka få kontakt med elgiganten ang kvittot till mig diskmaskin - det börjar brinna i knutarna - Cylinda mannen kommer på måndag och ska kolla på maskinen.

Bild från SGD förra året - Rogga har funnit ett praktexemplar... Å kolla va
mycke snö det är ...
Jag satt och kollade på lite bilder som jag har liggandes i datorn och hittade en på STORA GRANHUGGAR DAGEN - just ja, det ska oxå planeras in.... Det är mycket som ligger på. Skumtomtarna, pepparkakorna och glöggen är inhandlad så det är bara att boka in... Nu ska vi hugga gran jaaaaaaaaaaaa! Men först måste väl Sunes Jul DVD:n kollas in.

torsdag 27 oktober 2011

Långledig!

Så va den här veckan till ända... vilket också innebär att jag börjar novemberlov... Barnen är lediga nästa vecka, så även jag. Det är alltid med blandade känslor som man går på ledighet - svårt att släppa jobbet - vet inte vad som är ogjort om man säger så.

Idag har jag gjort lite julklapps inköp.
Besökte det nya leksaksvaruhuset BR - hittade två schyssta klappar och fick även två helium ballonger på köpet. Gissa om jag kände mig kul när jag drog runt stan med dessa två.... hur som helst så blev mina små troll glada av dessa luftfyllda saker.

Ikväll har jag jobbat med LUPen. Detta jobb tar visst aldrig slut. Förhoppningsvis så börjar dokumentet ta form och det är bara en massa blanketter som ska fyllas i.... Detta blankett-fyllda-Sverige kan få en vanlig ideellt arbetande människa att riva sitt hår.

Torsdagkväll brukar betyda BIBLIOTEKS-besök... ikväll fick vi skicka barnen med en vikarie... TACK farmor för att du ställde upp och skjutsade barnen.
Det är verkligen en stor hjälp att ha sina nära och kära som grannar - vi har tur!!

Å du som inte brukar besöka Skorpeds bibliotek - Gör det.. det är super bra - Jag beställer alla nya böcker på nätet och vips så finns de att hämta här - gisses vilka pengar man spar på att inte köpa de böcker man vill läsa och det bästa av allt - jag behöver inte förvara alla böcker sen de är lästa... Gör ett besök Du också!

Imorgon är det fredag - det vanliga står på schemat och så har vi ett utvecklingssamtal på dagordningen. Lördag är det hockey för hela slanten... när ska man få lösa krysset och dricka massor av kaffe med en god vän??? Nåväl, hockey är ju också kul, särskilt när det är MATCH!! Ska bli kul att se grabbarna spela på riktigt!

Nu ska jag göra kväll - känner mig vansinnigt trött - god natt alla glada - Jag kan bara åter säga att vi bor på världens bästa plats - Har väldens bästa bank - SIDENSJÖ SPARBANK - lokal stark och självständig och De vet VEM JAG ÄR!!!  Man får den hjälp man behöver NÄR man behöver! Mycket bra.
Förhoppningsvis finns det ström imorgon - då puttrar kaffepannan och kanske kommer ett nytt fantastiskt inlägg från mig...

Balonger på kontoret

Köpte lite julklappar på lunchen...

onsdag 26 oktober 2011

Buzzador

Min arbetskamrat buzzar för tidningen Allas och jag fick ett prov ex, bra att mysa ner sig i sängen med. Tack Vivi-Anne

Dimman ligger tät

Ikväll va det inget vidare att köra hem från träningen - dimma nåt vansinnigt och det hade till och med hänt en olycka i Överå. Polis, brandkår och bärgare fanns på plats och enligt ÖA hade personerna blivit förda till sjukhus - tur att man inte hamnade mitt i det där eländet.

Den här dagen har gått fort och jag vet inte om jag lyckats med nåt särskilt, bakat lite, plockat och tvättat... mer verkar man inte hinna på en dag.

Imorgon är det jobb och lite diverse ärenden. Sen är det helg. Känner mig rätt hängig fortfarande, skallebang och tät i bihålorna.

Nu ska jag se lite på Rosa Bandet galan - så tragist. MAN SKA VARA GLAD ATT MAN ÄR FRISK! Det ska jag tänka oftare på... Va gör väl lite grått och trist väder, ett strömavbrott, en ful jacka eller lite magsjuka och lite fett på magen... Man ska vara överlycklig att man får leva och vara frisk - Det är det bästa och det enda man önskar sig!

Nya kort

Jaha, då har man fått sitt nya körkort och barnen sina skolkort...

Kaffe till slut

Vaknade - strömavbrott, grrr. Inget kaffe, grrr, for till Bredbyn och hämtade det nya körkortet. Nu hemma igen... och kaffe hos Marina. Kan nog bli en bra dag ändå!

tisdag 25 oktober 2011

Plus och minus

Månaden börjar att dra sig mot sitt slut... det innebär påfyllning på kontot... MEN även en rejäl hög med räkningar... Den här månaden tror jag alla har hittat hit.
Har suttit och betalat till Myckelgensjö IF, KB65, Volvo, Dina x 3, Dannes foto, Skellefte-bränslen/kraft... ja, nån fler som önskar dela löningen med oss?? Den roligaste räkningen förutom skolkorten va medlemsavgiften till VI UNGA - Ni har väl gått me?? För ung är vi ju alla och kan det bli nå roligare än att få vara medlem i världens bästa förening för endast 30 kr/skalle - BETALA!!! Snart slår väl bion upp portarna och då måste man ju dit och se alla filmer som visas!

Här har inte hänt så mycket mera ikväll. Axel drog på Miniorerna och fick ta del av fröken Näsströms äventyr i Haiti... han fick veta att hon har ett fadderbarn där och räknade snabbt ut att det borde alltså bli hans fadder-tremänning... smart!!

Tips till grann-jäntan:
Bästa råttfällan!!
Den här klarar de inte
att överlista! Råttan dör
direkt. -BINGO
De ägarlösa kattungarna figurerar fortfarande på vår gård... Snälla, är det ingen som känner sig vid dessa små sötingar? Med tanke på att det verkar härja råttor i var och varannan gård så borde ALLA vara sugen på att ta hand om de små liven. Här är det rätt så rått-lugnt just nu!

Imorgon är jag ledig och det är nog bra det med tanke på hur ont i huvudet jag har... eller det är väl mera bihålorna som känns trånga. Så fort jag bockar ner mig känns det som om pannan ska sprängas... OGILLAS!
Vad mer som ogillas är hockeylaget i den här stan... va håller de på med?? Jag säger som min käre Rickard brukar säga - jag önskade att jag inte brydde mig... men det gör man ju. Grrrrrrrrrrr!!

Kom ihåg att boka in lördagkväll - LÄGER-EKO på Baptistkyrkan kl 19.00 - Det kommer garanterat att bli en trevlig kväll - Ta på Dig lägertröjan från sommarens läger och kom!
Tänk att det finns alltid nåt trevligt att göra i Skorped!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Dagens reflekton:
Hur många dåliga tv-program kan man göra?? Just nu är det "Värsta pojkvänsakademin" på TV3 -MEN så TRAGISKT. Vem kommer på alla urdåliga program. Deltagarna, programledaren... ja hela konceptet är ju katastrof...
---------------------------------------------------------------------------------------------

Nix-pix.... nu blir det kväll på Skorpedsvägen 29. Sov gott och på återhörande redan imorgon - då möts vi med en kopp rykande kaffe! Längtar redan.

måndag 24 oktober 2011

2 månader till julafton!

Nu är jag riktigt sugen på jul - tror inte jag har längtat så mycket nåt år som just detta år... undra varför?
Ikväll har jag lagt in Axels jultidningsbeställning så alla ni som köpt kan börja skramla ram kontanter... nja, det tar väl några veckor innan paketet landar.... på Bredbyn, grrrr jag vill ha paketen till Skorped och utan en massa ringande och grejande. Jag har även ett REK på Bredbyn som måste hämtas ut. Mitt nya körkort. MEN när har man en resa till Bredbyn inplanerad?? Ja, inte när postcentret är öppet iaf. Tur att det är nån vecka kvar tills det måste hämtas.

Ja, vad ska man säga om detta bloggande då?? USELT. Jag har helt enkelt inte haft tid. Det är ju fullt upp för jämnan kan man säga.
Helgen har gått i ett rasande tempo och då har vi inte ens haft nån hockeyträning... konstigt.

Fredagen gick åt till städ, kaffedrickning och promenad.... matlagning och planeringsmöte med SSK. Svooosch... så va det lördag. Då drog jag och grabbarna till stan och rustade oss för vintern. Nya skor och täckbyxor köpte vi. Vi gjorde oss även ett besök på Elgiganten och spanade in vitvaror inför det stundande köksbytet. Jo, för så är nämnligen planerna - det blir inte före jul men allt är i princip tajmat å klart in i mista detalj som Sickan skulle ha sagt. Nu är man lite klokare vad det gäller ugn, häll och kyl...
Lördagskvällen blev hockey och en sväng över till grannarna där det bjöds "på ett som annat" som vanligt har det en förmåga att bli sent när man har trevligt så även denna gång - söndagen = TRÖTT... det tar på, kan väl inte vara så att man håller på att bli gammal??

En ny vecka med nya möjligheter. Rickard har dragit till grannlandet, vi jobbar på här hemma och livet rullar på i vanlig ordning.

Nu ska jag kasta mig i säng - har en tråkigt huvudvärk som ska botas med lite sömn. God natt världen...

Glöm inte att släcka alla trevliga ljus - jag fick mig en lektion av självaste brandchefen idag - sååå även om det är mysigt så ska man nog vara försiktig - Även värmeljus kan ställa till med olyckor!!!

lördag 22 oktober 2011

onsdag 19 oktober 2011

Tack Marina

Jag fick ett paket idag som det stod " till en julälskare" Så rätt, en tidig julklapp... Tack snälla Marina. Snart är det dags att räkna ner. Å det roligaste av allt, jag hade sett tavlan igår men köpte den inte... tur för mig! Kul med överraskningar!

Man kan om man vill?!

Halva dagen har gått och jag har tillbringat min tid på Nisses rum... har skruvat ihop ett skrivbord som han ska ha på sitt rum. Jag är inte världsbäst på såna saker - man kan inte va bra på allt. MEN hur som helst så började jag med att sprätta kartongen - bära några delar i taget uppför trappen eftersom hela kartongen vägde hur mycket som helst... sen började pysslandet... pluggade in lurarna i örat och sen va det jag och Marie Jungstedt som skruvade ihop skrivbordet. Boken är slut och skrivbordet står på plats... jag känner mig ganska så duktig. Bra kvinna reder sig själv eller vad det brukar heta. Hur som helst - man kan om man vill, är en annan devis!

Nu återstår bara att baxa ner det gamla skåpet till källaren eller till majbrasan... MEN där går jag "bet" även om jag är stark som en oxe så rår jag inte med att få det utför trappen! Får väl gulla lite med Rickard... och nån annan starking så kanske det går.

Skrivbordet Micke

Vackrare väder idag!

Godmorgon! En ny dag med nya möjligheter. Det känns som jag ska hinna med massor idag men det kan också betyda att det inte blir nåt alls.
Grabbarna är skickade till skolan och jag sitter och njuter av en kopp kaffe. Det här är bästa stunden på dagen. Jag har läst lite bloggar och kollat fejjan. Snart kommer väl grannfrun med ÖA - inte lika modernt som nätet men dock hemtrevligligare!
Jag sitter och lyssnar på P4 Göteborg - läste i Jonnas blogg att hon skulle vara med i programmet ....

Efterlysningen jag la ut igår om den hemlösa katten - Det verkar inte vara någon som känner igen den... Trist!

Vad händer i Skorped då?
Ikväll är det stort kläd och plastburks party på Baptistkyrkan kl 19. Imorgon drar BUGGKURSEN igång - Det finns fortfarande plats för några fler så det är bara att anmäla sig!!
Konsum säljer billiga värmeljus och kyckling till bra pris... Kööööööööp!!

Känner att jag måste hålla Afrikaresenärerna uppdaterade på vad vi gör här hemma i Skorped - Såg din kommentar Marie, kul att du läser och jag ska försöka fånga ögonblicken när det händer nåt så att du får en dos av Skorped när hemlängtan blir för stor. Hoppas att ni har det bra där borta. Visst skriver ni också en blogg??

Själv ska jag dra igång dagens sysslor - kan bara inte bestämma vart jag ska börja... en ljudbok i örat och sen sätter jag fart!

Ha en bra dag!!

tisdag 18 oktober 2011

Nån som saknar en katt??


Kattmamman ser ut ungefär så här... kattungarna är rätt
lika.
Eller rättare sagt - En kattmamma med ungar??
Vi hade igår tre kattungar här på gården - riktigt söta men lite rädda av sig.
Mamman har jag sett förr och det måste finnas NÅGON som saknar denna katt.

En sån dag!

Igår hade jag bra flyt på jobbet och idag har jag inte alls hunnit med det jag tänkt - däremot har jag hunnit en massa andra saker.

Jag hade tur - har länge haft trubbel med min symaskin och efter att jag klivit över den ett antal dagar i hallen så tog jag den med mig idag. Ringde till Singer butiken och kollade om jag kunde få den servad... japp, kom nu så blir den klar idag, reparatören finns här idag. Kan man ha mer tur?? Kalaset kostade rätt många hundralappar men å andra sidan så vad ska man ha en symaskin till som inte fungerar??
Åh va mycket jag ska sy nu.... ha haa, tror ni på det? Nåväl, nån söm ska det väl bli iaf.

Nu är jag hemma i lugnets trygga vrå och här ska jag förbli - imorgon är jag ledig och det är bra det... har massor på schemat så jag har nog det jag gör iaf.

Tack snälla Eva för idag - Vi har förmodligen världens bästa fritids!!

Tack snälla mamma och moster också - fick både tunnbröd och lingon, inte illa.

Systrar

Moster och mor

Ena veckan frissa...

Nästa dag bagerska.

måndag 17 oktober 2011

En ny vecka

Helgen gick som vanligt fort. Vi hade en trevlig lördag i Birsta. Hade nog kunnat stanna där några timmar till men vi hade annat som väntade - Baptistkyrkans 150 års kalas... några av brudarna i bilen hade vissa åtaganden där.

Vi gick grundligt igenom alla viktiga prylar... kände och klämde och nu är vi nog lite mer klar över vad som ska köpas vid nästa tillfälle. Ikea är ett återkommande o-problem kan man säga.

Inne på Birsta City provade jag en jacka som jag tyckte va fin... men när jag inte kunde bestämma mig direkt så blev det inget köp, hm, samma butik finns här i Övik så jag får nog knalla in där idag och se om samma jacka finns... prova igen och ta ett nytt beslut,

Nu ska jag snart ge mig iväg till jobbet. Ska packa bilen full med prylar som jag köpte i lördags. Världens bästa R bytte till vinterdäck igår så nu ska man väl vara rustad inför vintern. Fy vilken läskig årstid vi har framför oss.
Tur att det kommer en jul så det finns ett delmål i hela vintern.

Igårkväll tog vi oss en sväng till familjen Broman - äntligen kan man säga. Vi har varit på väg dit flera gånger men det har inte blivit av. Som vanligt alltid lika trevligt!

Ikväll håller Helena B och Karin N en kurs i Hjärt-Lung räddning - jag vet inte om det finns platser kvar men OM, så är det bara att höra utav sig till nån av brudarna... alltid bra att kunna!
Mer kurssugen?? BUGGKURSEN börjar på torsdag...

Ha en bra dag - nu sticker jag till stan men först ska jag väcka den övriga familjen.
Kramelikram!

fredag 14 oktober 2011

Rickard och jag...

När inte den rätta Rickard kommer hem har jag köpt tillgången till hans namne... Nu ska väl miljonerna rulla in, kan behövas med tanke på morgondagens äventyr

Snabba ryck

God morgon! Köldrekord = -4,8 grader - BURRRRRRRRRRRRRRR!

Nu är grabbarna skickade till skolbussen och jag har druckit två koppar kaffe... Dags att hoppa i duschen och göra sig färdig för en tur till Bjästa - den här gången är det inte någon hockeyträning på gång... ovanligt. Trodde jag skulle kunna sammanföra träning och klippning men det funkar inte...

Jag passar på medan killaran är i skolan men tidsoptimist som jag är så trodde jag att jag skulle hinna städa innan jag åker till frissan... hm, tror att det blir svårt men är jag bara snabb nog så hinner jag börja iaf. Alltså - jag kan inte sitta här - måste rusa...

Ha en trevlig fredag!

torsdag 13 oktober 2011

Bokat!

Så va det bokat.... att det ska behöva vara så svårt att komma till skott men som sagt - idag blev det bestämt!
Vad jag pratar om är:
Nr 1 Klippning
Nr 2 IKEA
Nummer 1 sker redan imorgon förmiddag - äntligen!
Nummer 2 sker på lördag - äntligen!
Nån fler bokning är inte bestämd fast nog finns det en massa annat som oxå borde bokas... men det tar jag sen...

Den här dagen har jag haft en träff med min nya chef... det är förändringar inom SV 2012 - Ska bli spännande och se vad det innebär.
Veckorna går fort - nu är det helg igen och jag antar att helgen rusar iväg lika fort. På lördag tror jag att jag ska ta mig en tur till Baptistkyrkan som firar 150 år. Det bjuds på café och konsert kl 22 - kul. Jag har sagt det förr och säger det igen - Det är i Skorped det händer!

Nu ska jag sätta mig och kolla lite i IKEA katalogen - undra just vad som ska shoppas? Man kan ju alltid hoppas att julskyltningen kommit igång så man får ta del av alla mysiga julprylar - fast NOG är det väl lite väl tidigt - till och med jag kan erkänna det. Fast nu är ju kommersen redan igång och då är det bara att haka på jul-tåget.

Ikväll kom det inte hem nån sambo heller - han tar en natt till i Själevad, finns liksom ingen vits att åka en massa bil och inte få sova i nån ordning. Imorgonkväll dyker han nog upp. Nu får de lov att starta den där fabriken i Husum så vi får nån familjefrid i det här huset...

nä hur va det med IKEA kaltalogen?? Sitter jag så här hinner jag ju inte alls bläddra igenom alla sidorna.

God natt kära värld... imorgon är det en ny härlig dag!

onsdag 12 oktober 2011

En mus mindre!

Onsdagkväll och det har varit hockey x 2. Först i Bjästa och sen i soffan! MoDo knep 2 poäng. Jag har även knipit några poäng ikväll. Tydligen så har det en förmåga att komma in möss under diskbänken så här års. Trodde jag hade fått bukt med dessa jävlar... för det är just va de är. Har varit rätt nöjd med att det inte varit några inne på ett tag men ikväll så upptäckte vi att vi hade påhälsning... den hade knyckt vårt agn i fällan och då är det fara å färde.
Jag hatar dessa djur. Va ska de in i huset å göra?? Förvisso är det kallt men va tusan - kom inte hit. Nu har jag rensat allt och burit ut sop-påsen... Det va lugnt och stilla - ingen mus syntes till men jag laddade om mitt mordvapen och tänkte att är den rackaren kvar så måtte den väl gå i fällan. Just i denna skrivande stund hördes en smäll och ett stök... Ha haa DÖD!!! Där fick den jäkeln - nu ska åbäket ut också - BLÄ törs nästan inte öppna skåpluckan - tänk om den inte är helt död utan bara ligger där?!? Jag väntar en liten stund till sen tar jag den! Hur många poäng får man för en död råtta? Minst 10 tycker jag nog!
Livet på landet är väl för härligt!

Nu kanske många tycker att jag skulle be min käre sambo att göra detta MEN som vanligt så syns han inte till - trodde han skulle komma hem men se han är kvar på sitt nya drömställe... Gräsänka igen... gubben tar in på B&B hos lillebror i Själevad. Å andra sidan är han mer skraj för råttor än vad jag är så jobbet är nog mitt iaf.

Nu är det bara att ladda för jobb imorgon... Dags att packa det som ska packas... Lägger mig och lyssnar på min bok som jag somnar ifrån varje kväll - lite besvärligt att börja om för jag har inte en aninig om vart jag slutade igår.

Goooooooo Natt!

Skorped är Skorped

Ja, så var det redan eftermiddag och vart tog den här dagen vägen? En snabb sväng över till Bredbyns Vårdcentral för att kolla opp Nisses sår under ögat... nu ska här kureras.
En promenad i höstvädret och sen matlagning. Har även hunnit med att göra en stöpa blåbärsglass... mumsigt som bara den.
Nils glömde sin jacka i bussen - klaterpojke MEN här råder ingen fara med såna glömskheter. Jackan är åter hemma och det tack vara IDA S och SVERKER - Tusen tack... Den kom till och med hemlevererad till bron. Det är bra att bo i Skorped av flera anledningar!

Nu måste jag vidare!

Klena uppdateringar!

Det är dåligt med bloggandet. Kommer liksom aldrig till skott och skriva. Har skickat några små korta inlägg från telefonen men det är dock allt...
Nu måste jag fundera på vad mitt liv har erbjudit de senaste dagarna??!! Inte mycket kan jag säga. Dagarna rullar på och varje vecka ser mer eller mindre ut som den gjorde förra och förra och förra.

Kallt har det då blivit. Frost varje morgon och behovet av vinterskorna blir bara större och större. Kanske löser vi problemet på fredag.

Helgen som var ägnades lördagen mest åt hockey. Dubbla träningar för grabbarna så det tar ju halva dan innan man är hemma igen. Kvällen bjöd på mera hockey fast då på tv.... trevligt sällskap som höll ut till strax efter midnatt. Söndagen blev det promenad, kaffedrickning och en liten tur ut i ödemarken. Rätt häftigt att hitta hus som någon bott i men som av någon anledning blivit tomma. Undra vad som som hände?? Jag har alltid gillat övergivna, fallfärdiga hus - det är nåt spännande med det.

Rickard jobbar hemma fast borta - håller till i Husum om dagarna. Jag roddar som vanligt här hemma fast den här veckan har jag verkligen legat på latsidan.
Idag for jag till Bredbyn med Nils och kollade hans något mysko sår under ögat. Det blev pencilin så förhoppningsvis så blir han av med det irriterande såret.

Ikväll drar vi på hockeyträning, hinner hem och se Modo matchen - fast spelar de dåligt så byter jag kanal till Bonde söker fru...

Nej, bäst att göra ett ryck så det blir nåt gjort denna dag. Imorgon har vi en spännande träff med vår nya chef -  det blir kul de... undra just vad hon har att erbjuda i den nya SV-organistationen.

Det va en kort uppdatering av min något ohändelserika värld... men som ni såg i gårdagens inlägg - Julen närmar sig. Det är full aktivitet i stans butiker. Åhlens hade massor av fina och roliga jul-prylar. Allt för godiskokning och pepparkaks bakning....

Det är den 12 oktober och NU står vi i startgroparna för AFÅ. Häng på så ska ni få se va julstädningen kommer att gå bra!
En utförlig beskrivning om AFÅ kommer inom kort för dig som undrar vad de tre bokstäverna kan betyda.... kan du inte hålla dig? Leta i min blogg från förra året den här tiden så kommer det att klarna.

Skickar ett stort grattis till min kusins fru Malin N som fyller år idag... hoppas att din dag blir toppen!

Ajöss!!

tisdag 11 oktober 2011

söndag 9 oktober 2011

fredag 7 oktober 2011

Fredagspyssel!

Va härligt det är att få vara hemma och pyssla. Jag har bakat bullar och städat. Varit hemma när barnen kom från skolan - livskvalitet! Bullarna blev superbra dessutom!

Ikväll kommer Rickard hem från Bergen. Måtte bara vädret vara snällt så att inga flyg blir inställda.

Hur ser då helgen ut? Ja, det blir inget "Damernas Natt" med Stenmarck... Däremot blir det hockeyträning x 2 imorgon... melodikryss??  Vet inte hur jag ska göra om jag hänger med till Bjästa eller om jag blir kvar här hemma. Det beror lite på vädret. Jag skulle ha gjort mig en tur till Docksta och kollat läget men då är frågan om jag ska ge mig iväg dit själv eller om hela familjen ska hänga med. Måste bara kolla om jag ska ta hem nåt som jag tog dit i somras... Känns lite bittert att vi inte hann vara där mer... men nästa sommar... då kommer vi, då blir det havet för hela slanten!

Nu beror det på om jag ska ta på mig regnjackan och tvätta bilen. Gillar inte att min fina bil är smutsig.

Bloggläsarna ökar i antal och det är ju roligt - hade en toppnotering för några dagar sen. Härligt! När jag tittar på kartan över besökare så är spridningen väldigt stor över världen. Vet inte vilka som läser eller om det bara är helt vanliga "sne-seglare".
De flesta som läser är bosatta i södra Sverige... man blir så nyfiken vilka alla är - tycks ju inte känna nå folk men hur som helst så är det väldigt kul och jag hoppas att alla dessa ord och bokstäver roar på nåt sätt.

Ha nu en riktigt härlig fredagkväll - För den som befinner sig i närheten av Skorped och har lust att hitta på nåt så kan jag tipsa om SKÖRDEAUKTION på Församlingshemmet, tror att det startar kl 18.00 - finns nog fin fina fynd att ropa in... 

Bullar

Idag har jag bakat bullar... De blev massor!

En idyll

God morgon. Här sitter jag och dricker kaffe... barnen är skickade till skolan och jag bara inväntar att jag själv ska få energi att köra igång dagens sysslor. MEN först kaffe...

Har suttit och surfat runt lite och hamnade på Trysunda Skärgård och boende (på FB) Vilket underbart ställe... jag har alltid gillat Trysunda, nästan mer än Ulvön, båda är fina öar men det genuina finns på det förstnämnda.
Det finns en längtan - tänk om, tänk om man hade en liten mysig stuga där, med vedspis, träbåt, fiskenät och kanske en liten butik.... Det kanske är vad man ska sikta på när barnen blivit stora. Jag har nog mina rötter i ö-liv och närheten till havet... dragningskraftgen är stor!
Jag har lånat några bilder från Trysunda Skärgård och boende.... titta och njut:

Visst är det underbart!

Magiskt!

Man får lust att ta fram akvarellfärgerna och måla utav denna fantastiska bild

Det är såna här bilder som gör att man kan drömma sig bort, minnas sommaren... å låta fantasin skena iväg... Undra vad man gör på Trysunda så här års.... lutar sig tillbaka och njuter av lugnet när sommargästerna åkt hem. Man tar en kaffe kopp även där! Jag ska också ta en påtår... sno ihop en bulldeg, dra fram dammsugaren, sätta igång en tvättmaskin.... känns som jag har lite att göra.

Vidare vidare.... men på återhörande!

torsdag 6 oktober 2011

Konstiga drömmar!

Så va det slut på arbetsveckan igen. En snabb och bra vecka trots min virusddrabbade kropp. Det känns lite bättre men jag undrar va det är i min hostmedicin. Nåt mysko är det. Två nätter har jag drömt jobbiga mardrömmar. Du vet, såna där drömmar där allt bara strular, man försöker knappa in ett telfonnummer och missar sista siffran varje gång, letar saker och just när man hittar dem så försvinner de och man måste leta vidare... Sååå himla jobbigt.

I natt va det en dröm där jag skulle följa en person lite snabbt... slutade med att jag hamnade i en jättestor byggnad där jag blev kvar för länge... hade barnen i bilen och jag skulle försöka hitta tillbaka... gick och gick... letade och letade och kände paniken, Tänk om barnen inte är kvar... letade vidare.... panik panik... Vi skulle ju hem och laga middag och nu hade det gått flera timmar sen jag lämnade dem.... tillslut hittade jag bilen - hittade två panikslagna barn, gråtandes och helt förstörda - TVÄR VAKNADE - å hjälp.. dröm eller verklighet???  Det tar en stund innan man förstår att det bara va en dröm. Så fruktansvärt. Jag ska ge medicinen en chans ikväll också men kommer det nya drömmar då vet-i-sjutton om det inte är bättre att ligga och hosta.

Nisse kände sig lite krasslig idag. Magen va inte som den skulle... De ringde från skolan och jag va på väg att åka hem och ta hand om min lilla älskling MEN farmor som va hemma tog det uppdraget. Med lite saft, vila, film och en ompysslande farmor så blev magen snabbt bättre. Tusen tack för hjälpen! Ikväll har det varit bättre så det blir nog skola imorgon. Vi gjorde oss en tur till biblioteket så nu har vi jättemånga roliga böcker att läsa. Det va rätt så mycke folk där - kul, för kom ihåg, ju mer vi lånar desto större chans är det att vi får behålla vårt bibliotek!!
Sen blev det Modomatch - såg bra ut men slutade inte helt bra :-(

Dagens reflektion
Detta är första dagen på resten av Ditt liv... Så är det väl varje dag eller? Ja, hur som helst så gäller det att ta tillvara på Nuet... Gör man det?? Det är iaf min filosofi... Sen, är väl ett trist ord!
Idag har jag pratat med en person som jag inte har talat med på flera månader. Kände att det va på tok för länge sen vi pratades vid så jag slängde iväg ett mail bara för att kolla läget... hörde inget, hörde inget, MEN så kom samtalet idag... kul... Nu kanske vi kan planera in en lunch så vi får surra lite mera. Det är så lätt att tänka att jag gör det sen eller tänka "varför ska jag alltid ......."
Man ska ta tillvara på varje ingivelse... ibland tänker man på en person som man inte träffat på länge - jag tror att det är ett sjätte sinne eller kalla det va du vill - DÅ är det dags att höra utav sig eller göra just det som tanken sa.... låter det flummigt?? Kanske men jag fattar vad jag menar och det är väl huvudsaken!
Det fanns en liten tös som sa till mig när hon hade lust att följa mig hem och jag kanske hade andra planer... -Annan dag, alltid en annan dag... Jo, vi vuxna har lätt att säga: Inte nu, en annan dag!

Simsalabim... dags att ta en slurk av Farliga flaskan och kasta sig i säng... undra vad det snurrar till sig för dröm i skallen inatt?? Vilket spännande liv jag har!

onsdag 5 oktober 2011

Bättring!

Idag har jag kännt mig lite bättre i förkylningen men inte är det bra... har bara tagit det lugnt och det var nog precis vad jag behövde.
Det känns slöseri att inte göra nåt vettigt en ledig dag men rätt skönt också.

Jag har pysslat på med lite av varje och vi har avslutat dagen med träning i Bjästa. Nils hade tur att slippa hänga med... tur man har snälla grannar.

---------------------------------------------------------------------------------
Anmälningarna rullar in till BUGGKURSEN! Kul att det finns ett intresse... Är du intresserad? Ring mig eller skicka ett mail... katrinkarlstrom@hotmail.com eller varför inte titta in... jag är för det mesta hemma!
---------------------------------------------------------------------------------

TJYV-JÄVLAR!
Jag har skrivit tusentals gånger att SKORPED är ett bra ställe.... Tryggt å bra på alla vis... Trots allt bra så finns det oärliga personer - TRIST! Varför har vissa så svårt att skilja på mitt och ditt??  Jag kunde väl aldrig drömma om att om man tappar sin börs på väg ut från KONSUM skulle man inte få tillbaka den... Jag hoppas verkligen att DU som stal TOMMY SUNDBERGS börs har riktigt ont i magen. MEN än är det inte för sent att lämna tillbaka den (postlådan t ex). FY så dåligt - Mitt är mitt och Ditt är Ditt... Anta att nån såg dig... TASKIGT LÄGE!

Imorgon är det jobb igen... bara att dra på sig jobbar-kostymen och dra till stan... Känner på mig att det kommer att bli en bra dag...

Sov gott alla glada o-tjyvar...

tisdag 4 oktober 2011

Årets!

Så har vi avverkat årets KANELBULLE-DAG Tur att vi har Lännäs byskoleförening som tar sitt ansvar och ger oss både bullar och "gammeldags julfirande" på allra bästa sätt. De är bra på traditioner.

Jag har även varit och hämtat ut årets BLOSSA glögg - kan det bli bättre - glögg i kombo med kaffe... en riktigt fin flaska och jag hoppas att innehållet smakar lika bra. Har till och med lovat bort en av mina flaskor till en god vän. Leverans redan imorgon tror jag.

Efter vår lilla tripp till Lännäs blev det hockey på tv:n. MODO vann mot Timrå - det kändes fint!

Imorgon är jag ledig och det är bra för jag känner mig som en rishög i kroppen. Va faktist till "Dr Oleg" i Bredbyn idag och fick lite kuckelimuck medicin... bra för hostan ska det vara - trött blir man visst oxå. Perfekt för mig som inte kan sova eftersom jag bara hostar.
När jag ändå va där passade syster Gun på att sticka mig i fingret men hittade inga konstigheter.... Hon skulle ta feber på mig också men tyvärr hade de ingen febertermometer... Va det en vårdcentral jag va på eller? MAN kan väl säga att jag har blivit hackad av ett segt virus...
Det blir nog bättre snart eller som doktorn sa - Blir du inte bättre på sex månader har vi problem... ha haa, ja, det kan man säga, då blir det ctrl+alt+delete


Hörde på radion idag att Sollefteå kommit på en bra affärsidé - Sollefteå BB lanserar sig själva som det bästa stället att föda barn på i kombination med Österåsens Hälsohem... Ett lugnt BB där man får stanna så länge man vill - BRA SOLLEFTEÅ - äntligen ett BB som kan tänka själv... Jag har själv fött barn där och de va helt okej fast kanske inte toppmodernt... MEN vad gör väl det? Omvårdnaden va kanon. Hade jag varit gravid hade jag inte tvekat en sekund... måste ju vara rena vansinnet att åka hem efter åtta timmar eller va det är man gör nu för tiden....

---------------------------------------------------------------

Snart svänger det ännu mer i Skorped
Du har väl inte missat att det startar en Buggkurs i Skorped Torsdag den 20 oktober kl 18.00
Markus och Jessica Lindgren är ledare. 250 kr, 8 ggr...
Anmälan till mig: 070-317 87 34
Jag har redan intresserade så kom igen å anmäld Dig... Det kommer att bli sååå bra!
---------------------------------------------------------------

måndag 3 oktober 2011

Honung

Så less på hostan - Måste ha en kopp honungsvatten bredvid sängen och dubbla kuddar för att jag inte ska vända mig själv ut-å-in.

Ja, då va det dags

Ja, ni såg själva i mitt förra inlägg... nu har minusgraderna kommit. Det är så att man får rysningar över hela kroppen men å andra sidan är det ju bara att gilla läget. Jag är alltid lika oförstående när vintern kommer - kan inte på något vis förstå att jag ska överleva dessa månader men som tur är så finns det några hållplatser längst vägen mot en ny vår

Överlevnadstidtabell
  • Vintertid = Man får en timme extra!
  • Novemberlov = LEDIG!
  • AFÅ = AdventsFörberedande Åtgärder
  • SGHD = Stora GranHuggarDagen
  • Advent = Mysigt
  • Glögg = Gott
  • Snö = Julstämning
  • Lucia = Snart jul
  • Julklappar = KUL med paket!
  • Vintersolståndet? (heter det så) = Nu vänder det... känns bättre att säga det så här års än vid midsommartid 
  • Jullov = LEDIG!
  • Nyår = Partaj i goda vänners lag!
  • Nytt år = Hm, har aldrig gillat nyår men okej... man är på rätt sida årshjulet.
Ja... så är man inne i blåkalla januarivintern... överlever man månad 1 så överlever man månad 2... efter den så finns det hopp om liv och sen kan man ana ett ljus i mörkret... Efter ljuset i mörkret så kommer vårsolen på riktigt... snön smälter bort och flyttfåglarna kommer åter... Blunda och tänk på ljudet av en Storsbov... Då är sommaren inte långt borta...
Vi kommer att klara även den här vintern - va så säker!

Det är sånt här dravel som jag skriver när inte nåt annat vettigt hänt. Jag har jobbat idag med allt vad det innebär. En trevlig lunchstund hos Marina... Hunnit med promenad och ett mysigt besök av svärmor. Kväll på 29:an, barnen sover och jag borde väl också gå och knyta mig... Har en tvätt som ska hängas och sen... sen ska jag försöka sova lite - hoppas på mer sömn i natt. Igår låg jag och hostade till kl 2 - Gissa om jag va dödstrött imorse... Men efter en dusch och kaffe är man på banan igen!

Jag har sagt det förr och säger det igen, Njut av stunden...
Jag har det så bra, är så lyckligt lottad...

Nån som undrar va jag köpte för skor i helgen?? Rätt dyra men snygga och sköna i mitt tycke... tror knappast att jag kommer att frysa i dessa.
Se själv och avgör!
Verkar väl rätt så varma... tål nog både en och annan hockeymatch/träning och snöskottning!

Nog surrat för idag  - jag går och lägger mig och laddar för en ny fantastisk dag.

Frost

Det drar ihop sig... förra veckan va det 20 plus, nu ligger det på minus, burr.

söndag 2 oktober 2011

Bilder i massor...

... från sommaren som var...

Cykling till Bränna - många va det som trampade dit och hade man tur så kunde man vinna ett pris!

Skolavslutning 2011
Äntlingen sommarlov!

Vår nya bil... wow vilken härlig känsla!

Midsommar i Junsele - lunch på bilutställningen.

Middagsbjudning när vi hälsade på Jimmys syster i Göteborg - en mycket trevlig kväll!

Hamnen i Göteborg

Vi hälsade på hos Pippi och alla andra figurer i Astrid Lindgrens Värld... Dit kan jag åka flera gånger. En
mycket lyckad semestertripp!

Bara att välja till vilken figur man vill gå!

Här bor Ronja Rövardotter

Nils har mönstrat på Hoppestossan

Visst ser det mysigt ut... lilla staden

Hoppasan, så va vi visst på Harpsjölägret... Det va varmt och alla barnen lekte vattenkrig
Här har vi dragit iväg till Åsele... barnen roar sig på tivolit och vi
vuxna verkar roa oss i slänten...

Ett glas med bubbel kan man väl få unna sig... Det va en mycket varm och fin sommar!!

Vad är detta? Nils och jag testade några gamla solglasögon i mormors leksakslåda

Markoooooooooolio!!

Campandet fortsätter - Risön bjöd på en hel veckas sol, bad och kalasande. I goda vänners lag!

Skattkistans gafflar va väl inte av den bästa sorten... det gick åt
minst 5 gafflar per man och måltid. "Köp billit köp dyrt!"

SOL och BAD - Vika gav oss många härliga dagar!

Grabbarna ville se BILAR 2 - Så klart att vi drog till stan en kväll.
Isak och Nils ser nöjda ut!

Axel va också nöjd med filmen!

Ja, så här såg vår sommar ut... helt underbar på många sätt. Vädret va kanon... många campingsvängar blev det... mycke grillat och ett antal byttor med potatissallad... en å annan pilsner... för lite dans men många skratt, några få nattliga äventyr... dåligt med några kvällsdopp... Vi fick bada så vi blev nöjd. Axel lärde sig att simma och sammanfattningsvis så var SOMMAREN 2011 den bästa på många år!
Bra att kunna minnas och njuta när det kommer bistrare tider.

Kram från mig!