måndag 31 januari 2011

Med en kaffekopp i min hand

Veckans första dag är avklarad... Efter att ha fått ordning på alla papper som va i en enda röra tidigare idag så kan både jag och chefen känna oss nöjda. Vi belönade oss själva med en semla - årets första - alltid lika god.
Jag blev kvar en stund extra på jobbet men hann hem till rätt tid för hämtning av grabbarna och potatisen va klar sen igår så middagen gick snabbt att få till.

Jag har till och med hunnit tala med Rickard ikväll, betalat lite mera räkningar... Både KB65 och AIF vill ha ALLA mina pengar.

När vi borstat tänderna och läst saga så började barnen fundera över olika åldrar. Man kan konstatera följande:
Mamma (jag) är yngre än Pohlhelm (de har hört talas om honom på Pettson-CDn)
Morfar är ÖVER 70, få se, fyllde det för två år sen så han borde vara 72... Jo, så får det bli (Axel)
Mormor är yngre än morfar ALLTSÅ 105 år enligt Nils... Ett matematiskt geni!!

Nils har även tränat på sina kort från logoped Eva - Vi kör stenhård träning på "kopp, topp, kung, tung" Är jätteduktig! Vad han däremot kom på helt själv va att dessa ord kan rimmas på flera ord... kopp - topp - snopp, TOKSKRATT kung - tung - pung - GAPSKRATT!! Barn älskar såna ord. Undra va logopeden säger när han kommit på detta... hur som helst så måste han ju träna "s" ljuden så ett av orden kanske inte va så fel, hm??

Nu är det lugn i huset - jag har blandat till en kopp kaffe - gillar verkligen mitt pulverkaffe - snabbt gjort och gött är'e! Tror baske mig att jag tar en kopp till men då kan jag väl inte sova förstås.

Jag får väl ta till samma knep som igår kväll. Jag lånade Axels Nintendo DS och spelade Tetris till ögonen gick i kors. Det är beroende framkallande.

Just nu kollar jag på Familjen annorlunda - En liten fundering bara - Om man är 11 st i familjen - går på Liseberg och ALLA ska åka karuseller, äta hamburgare och sockervadd och dricka läsk... VAD KOSTAR EN SÅN DAG??  Kul för den familjen att kunna göra nåt tillsammans iaf. MEN visst borde väl sockervadd förbjudas - det är ju så kladdigt att man som mamma blir galen och förbrukar alla våtservetter med en gång.

Nästa stycker är inget för Rickard att läsa... därför måste man scrolla ner...









En vecka avverkad med gubben på vift... bara tre veckor kvar!? Fast det får inte han läsa för då får han väl panik.

Ha haa,
Men Rickard, nyfiken i en strut - jag visste att du inte skulle kunna hålla dig att läsa det här - man känner sina löss!! Håll ut min vän, tiden springer iväg - snart är det vår, snart är du hemma igen!

Kramelikram

Inga kommentarer: