onsdag 13 februari 2013

Saker hopar sig å högen växer

Att inte göra allt på en gång gör att saker hopar sig och lägger sig på hög. Det är det värsta jag vet men allt hinner man inte - så är det bara.
Vi har varit på träning i Bjästa, fått med oss backarna hem, nyslipade skridskor, nytejpade klubbor... Ja, allt är under kontroll inför kommande ishockey äventyr.

När grabbarna slocknat så satte jag mig för att läsa igenom ett informationsblad som ska ut i postlådorna... mailat iväg det till självaste ordförande som ska läsa även han och ändra eller godkänna.
Lovade även en av lärarna på skolan att skriva ett referat om gårdagens hockeyresa... Ja, när ska en "nyhet" in i tidningen... inte om flera veckor utan NU.
Blev väl ingen kanonskrivning men några rader, några bilder och iväg det bar via mail på ÖA.

En tanke slog mig, som Nära Skribent... allehanda har en fantastisk affärsidé.

Jag finns på plats där det händer
Jag skriver
Jag knäpper bilden
Jag betalar för att läsa min nyhet skriven av en icke journalist
Min betalning för jobbet = 0kr

Vill jag få in en insändare i ordet fritt:
Då bestämmer tidningen OM jag ska få in den.
Då bestämmer tidningen att min historia inte får ha fler ord än XX
Då bestämmer tidningen om de ska ändra några ord... MINA ord... ändras till nåt annat, vilket innebär att innehållet får en annan innebörd?!!

Här är det i alla fall jag som bestämmer om vad det ska stå... Mina ord, gilla det eller ej - Jag skriver vad jag vill och visst hoppas jag att Du ska gilla det jag skriver. Om nån nu blir arg eller sur eller glad över nåt så lämna gärna en kommentar. Ibland går fingrarna fortare än hjärnan så visst kan det bli lite konstigt formulerat ibland och läger för missförstånd. Oftast skriver jag sent på kvällen också eller på mobilen och det vet man ju, mobiler gör som allehanda - bestämmer egna ord om man inte är uppmärksam.
Vad ni säger om min Allehanda Nära artikel - det vet jag inte, men jag hoppas att jag fick med allt!

God natt - nu stänger jag butiken och laddar för en ny dag!

1 kommentar:

Anonym sa...

De va jätte bra skrivet! ;-)