fredag 30 september 2011

Jag kunde!

Idag har jag nästan inte gått utanför dörren. Skickade iväg grabbarna till skolan och sen hade jag planerat att börja med mitt blivande gästrum... mitt fd kontor. Målade och grejade mest hela dagen, sen va det dags för tapetsering... om än bara en vägg men ändå... tror att jag både ville men ändå inte med tanke på att jag aldrig tapetserat själv. MEN MEN - bra kvinna reder sig själv och så började jag. Med blyertspenna och vattenpass... sen va det bara att köra igång. Jag har nästan gjort allt klart, ska sätta upp två våder imorgon då är det färdigt men nog vet du de ska jäklas bara för att man nästan är i mål... Nåväl, jag tar det väl lika lugnt och medtodiskt som idag så ska det nog gå. Då ska mitt rum vara rätt så klart. Har lite mera målarfix och så ska ju alla saker som va där innan bäras ut någonstans... fråga mig inte vart men ut ska de iaf.
Det kommer väl en bild bara jag får nån ordning. Började och skulle sy gardiner ikväll men det gick väl inget vidare kan jag säga. Min rätta symaskin är trasig och måste lagas... sen har jag två symaskiner till - en bernina och en husqvarna. Den förstnämnda har jag i källaren och ska ge bort till någon som behöver (hojta till om Du behöver en symaskin, den är inte ny men ska funka) Den där husqvarnan är riktigt bra MEN jag saknar undertrådsspolar och då går det ju inte att sy. JAg hade en men den va det fel färg på... grrrrr Bara att rulla på ny tråd MEN hur? Har ingen aning om hur man spolar på en sån eftersom jag är van Singer... Det är samma djungel med symaskiner som med microvågsugnar, alla funkar på olika vis men i samma syfte.

Fredagskvällen är över - blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig men när blir det så? Vi är laddade inför morgondagens hockeyträningar - båda grabbarna ska träna men givetvis på olika tider så jag lär väl få nån sorts sittsår, blåskatarr och bli en aningens less innan vi får återvända hemöver. Jag ska faktiskt åka på skoaffärn och kolla på nå vinterskor åt mig själv. Kan ju inte stå i dessa hockeyhallar i bara springskor och smått frysa ihjäl... nej det går inte. Du där borta i Norge - ska du envisas med att skicka mig på träningar måste jag ha nya, snygga och dyra skor... bara så du vet. ;-)

Dags att sova... En lång dag och med rätt mycket uträttat trots allt. Fast jag hann inte dammsuga och fredagsstäda men det finns ju kvar till en annan dag.

Natti natti!

torsdag 29 september 2011

Det sa klick!

Ikväll sa det verkligen KLICK... Vem kunde tro det...?? Det va inte bara för mig utan även för svägerskan... ha haa...
Vi har varit till Skorpeds fotografen Åberg och skaffat oss nya kort till våra nya körkort. Världens enklaste sak kan bli så besvärligt. MEN när allt man behöver finns på byn så är det ju ingen sak. Det är till och med billigare än att fota sig i stan... På ett litet kick så va det klart och med sig får man fyra foton i en lite påse... PERFEKT!
Jag och min LUP-kompis hade lite mer funderingar med fotografen så vi blev kvar och då fick vi en tekopp och nybakade scones... JÄTTEGOTT - där missade du nåt Linda!

Denna arbetsvecka är över men jag kan ändå inte riktigt släppa veckans jobb, har just googlat runt för att söka nåt jag inte hittat tidigare i veckan - tror att jag fått napp - väntar med spänning om det finns nåt svar i mailboxen imorgon.

Imorgon är det en ny dag... Ska se lite på Breaking News sen blir det sängen... nu är nyvalda Annie (c) där så jag måste höra vad hon har att säga.

Natti natti!

Världsklass

Står och steker pannkakor och tänker på va lätt allt är när folk är vänliga... Der började redan imorse, Underbar personal på fritids..  alltid lika trevligt att komma till skolan och lämna barnen. När jag åkte hem stannade jag till på Konsum i Själevad... skulle få ersättning för de ruttna räkorna jag köpte där för några veckor sen ( jag vet, svarthandling utanför byn straffar sig)  hur som helst, en trevlig kassörska som gav mig vad jag skulle ha tillbaka utan att ifrågasätta det hela + färskvarugaranti... vet inte vad det innebar men säkert nån extra %. Trevligt. Glada människor är verkligen nåt att uppskatta... och tydligen bor inte alla i Skorped, det finns bra folk på fler platser oxå. Go kväll...

onsdag 28 september 2011

Snart målgång

En dag kan verkligen gå jättefort. Jag har pysslat på här hemma och kanske inte hunnit allt jag tänk men på god väg iaf. Det blev handling, kaffe, hemmafix och kalas hos mormor med en massa godsaker. Eftersom vi skulle till träningen va hon tvungen att bjuda oss på mat också.
Efter maten drog Axel fram sina jultidningar så nu är det ännu en kund i beställningslistan. Nu är det inte många kvar att terrorisera. Snart får vi skicka in beställingen och invänta paketet - alltid lika kul.

Jag känner mig fortfarande rätt seg och hängig men orkar inte bry mig om det riktigt... då skulle det ju inte bli nåt gjort. MEN jag skulle bra gärna vilja veta varför jag har så ont i ryggslutet och i sidorna... tröttsamt!
Imorgon är det jobb och LUP träff på kvällen. Måste även hinna med ett besök på biblioteket.
---------------------------------------------

Dagens reflektion:
Sitter och kollar på superstars på TV3... Det är Adam Alsing som leder programmet, rätta mig om jag har fel men han är makalöst lik UGGLAN HELGE i barnprogrammet Från A till Ö
Ni minns väl programmet?! Det va så fascinerande att man kunde prata i telefon och samtidigt se varandra på tv:n... Då kändes det mer som dröm och fantasi... Nu... ja, ni vet själva. Tiderna förändras å fort går det... undra vad som kommer här näst??? Man kanske kan SMS:a sig själv från A till Ö
Dagen närmar sig sitt slut... lite Efterlyst på TV3 och sen är det tack å gonatt...

Good friends

Goda vänner är det bästa som finns. Tack snälla fam Öberg för det fina kortet.

"Filmisar"

Vi tittade på mammas gamla filmisar, finns på riktigt... grabbarna hade bara hört talas om det på lilla Jönsson ligan. En diger samling med Elvis och James Dean och många många fler.

Grattis mamma

Idag fyller mamma år, snart åker vi och grattar henne.

I Skorped skiner solen!

God morgon!
Sitter och tittar på väderprognosen för resten av veckan - VART tror ni att SOLEN är som störst?? Så klart - i Skorped, var annars. Kul att det blir fint väder till helgen - Om jag inte missminner mig så är det marknad i Östergensjö... dit måste man nog ta sig en tur, fylla på med lite honung och mental mysfaktor.

Vad händer på bästa platsen i världen idag då? Vad har Skorped att erbjuda mig idag? Eller vad har jag att erbjuda Skorped?
Jag har inte så mycket inplanerat men Konsum ska få en del av mina pengar och i utbyte mot dem så får jag väl några kassar med mat.
Jag ska röja runt lite här hemma - har en massa tankar i huvudet om hur vi ska göra så jag borde sätta mig ner och kolla lite bilder, mäta lite och "känna in" som Ernst skulle ha sagt.  Det blåser en förändringens vind på 29:an... KUL - gud va snyggt det ska bli!
Mer än så säger jag inte.

GRATTIS TILL LILLA MAMMA! Det är mammas födelsedag idag och dit ska vi när grabbarna kommer från skolan.
Vilken späckad dag: Skolfotografering, Bad och träning för Axel, kalas... Ett himla packande hela tiden. Dags att göra duschpåse nr 2 klar och så måste väl jag och Nils ha lite varmare kläder med oss så vi inte fryser rumpan av oss medan vi väntar.

Bäst att dra igång med diverse berstyr men först lite mera kaffe och medan så ska jag slå in lite paket.

tisdag 27 september 2011

Genomgående trötthet??

Nu har jag suttit och läst lite bloggar och vad jag kan konstatera är att folk är allmänt trött, less, seg och uttråkade.... vad kan detta bero på? Ja, inte vet jag... Själv känner jag mig fortfarande hängig och jag undrar varför jag sitter här och inte har gått och lagt mig?? Kanske för att det är en ledig dag imorgon och jag älskar dessa kvällar...
Vi har sett Modo-matchen som va genomgående tröttsam även den. Skittråkig med andra ord. Det verkar som att det finns bara två personer på denna jord som har energi - Filip och Fredrik på Kanal5 - alltid lika spralliga varenda kväll.
Jag har inte lyckats göra nåt vettigt ikväll - hade inte tänkt nåt särskilt heller.

Imorgon gör jag ett ryck medan killarna är på skolan och när de kommer hem så ska vi åka och gratta mormor... Använde lunchen idag till att köpa några presenter... för när det vankas kalas så måste man ha paket!!
Det blir inte roligare än så här. Tvätten är hängd, skolväskorna är packade, ops... de är de inte alls - har glömt att lägga med frukt... bäst att göra det så man inte får bakläxa - SEN är det bara att säga tack å go natt!

måndag 26 september 2011

Nytt läge

Så är det en ny vecka och nytt läge i familjen. Rickard har dragit på jobb och här är vi... Barnen va lediga från skolan idag och världens snällaste farmor ville att de skulle få sovmorgon så hon kom hit imorse och lät dem sova tills de vaknade. Jag hade kokat kaffe åt henne så det va bara att mysa ner sig i soffan och njuta av nyhetsmorgon.
De har haft en kanondag, våfflor, enrisplockning och köttbullar. Vilket lyx att ha farmor bara några gårdar bort.
Jag har jobbat och dagen gick fort som bara den. Tror att jag har hunnit med en hel del.

Jag känner mig inte riktigt pigg och kry, har en en envis hosta och allmänt seg och trött i kroppen. Hm, gillas inte.

Nu är det nog bäst att lägga sig och sova... förhoppningsvis är jag piggare imorgon.

Idag fyller Skorpeds profilen Roger Fjeldseth 25+... träffade faktist födelsedagsbarnet på stan idag - en grattiskram va vad han fick!! GRATTIS ROGGA!

Nej, nu är det tack å go natt!

söndag 25 september 2011

Höst sol

Idag känns det som en riktig höstdag. Fullt av gula löv överallt och det är liksom en annan luft.

Det har varit en lugn och skön morgon. Grabbarna kunde sova ut för en gång skull.

Jag har suttit och skrivit ner några glassrecept. När man hittar ett man tycker om är det bäst att skriva ner det för nästa gång man söker på nätet är det inte säkert att man hittar samma.
Igår gjorde jag blåbärsglass... supergod. Blev hur lyckad som helst. Trodde inte att det skulle vara så enkelt att göra egen glass. Jag gjorde en laddning på förmiddan och frös in och till Fångarna på Fortet så mumsade vi vår alldeles egen glass.
Det är kul att exprimentera lite. Har en del hjortron i frysen också - de ska också bli en smaksättning på nån glass framöver.

Just ja, jag skulle ju lägga ut receptet på bullen jag bakade härom veckan...

Anna-Britts Hälsobulle

8 dl Vetemjöl 
4 dl Grahamsmjöl
3 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
1 dl Solrosfrön
1 dl Linfrön
1 dl Russin
2 dl Sirap
1 L Fil
Blanda ihop alla torrvaror, häll i fil och sirap, rör ihop och fyll 2 st 2liters formar... grädda i 175 grader i ca en timme. Klart!

lördag 24 september 2011

Sko köp

Bredbyn hade ett par skor till Axel... de va tur, då slapp vi en resa till stan

Kryss kaffe

Äntligen en vanlig lördag förmiddag med kryss och kaffe.

fredag 23 september 2011

Allt har en mening!

Jag råkade börja mixtra med tv:n i sovrummet. Har inte funkat på mer än ett år men jag tänkte att jag gör ett försök... med lite vrid på antennen hit å dit... kanalsökning så hips vips så hade jag en skaplig bild... drog lite till i antennen och fick kanonbild!
Kanalen som kom fram va kunskapskanalen - en kanal jag aldrig tittar på. JUST då visade de Centerstämman i Åre - Maud Olofssons efterträdare skulle avtacka henne och det va minst sagt ett tårdrypande avsked. Roliga anekdoter från tiden som partiledare. Bl a berättade hon om när de besökte Örnsköldsvik och Fjällräven Center när det va knökafullt och arrangörerna stod och svettades för de visste inte vart de skulle sätta alla människor. Det slutade med att Maud och Thorbjörn Fälldin stod i avbytarbåset medan Modo tränade...

Ha en trevlig helg alla glada!

Grrrr SKÄRPNING Centerpartiet!

Jag har varit medlem i Centerpartiet i många år... tror jag gick med i CUF 1986 - ja, det börjar bli några år kan man säga.
Idag väljer partiet nu ledare och det blir säkert kanon. Förstår bara inte hur de orkar dessa partiledare - flänger och far i ur och skur och i alla möjliga och omöjliga dagsformer.

Vad är det då som gör mig så upprörd? JO, hörde just på TV4 att C hade diskuterat föräldraförsäkringsfrågan. I alla tider har decentralisering varit ett av grundorden i Centerns ideologi -  "besluten ska tas så nära människan som möjligt"(låter ju fint)  MEN sluta engagera er i hur föräldrarna ska ta ut sina föräldrardagar. KAN inte föräldrar få BESTÄMMA SJÄLVA? Har man skaffat barn till världen får man väl anta att föräldrarna är så pass kloka att ta eget ansvar för hur barnen ska tas omhand... eller?
Lagstiftning?? Va är det frågan om? Upplysningsvis - folk kan tänka själva!  Grrrrrrrrrr - jag blir så arg!
Nog måste det väl finnas andra saker att engagera sig i.

Nej SKÄRPNING Centerpartiet!

Nr 1600

Bloggandet är helt otroligt. Jag har hållit på ett bra tag och detta är faktist inlägg nr 1600. Jag kunde aldrig tro att jag skulle orka skriva så länge och så mycket som jag gjort. MEN på nåt sätt så är det mer huvudrensning än ett måste. Om jag slarvat med bloggande några dagar så känns det som jag har något ogjort. Inte för att det känns som ett måste utan mer som nåt behövligt.  Att man senkanske har bedrövligt lite att delge världen med är en annan historia.

Vad är det som händer här då? Jo, Nu är det helg för den här familjen men den är lite splittrad den här helgen. Jag och barnen ska på fotbollsavslutning på Olympia, pappisen är på kurs och sen bär det iväg för honom på jobb.
Idag ska jag jobba med utvecklingsplanen - satt i flera timmar igårkväll också medan jag hade hockeyn på i bakrunden - hm, gick väl si så där kan man säga - med hockeyn alltså.

Jag och grabbarna har suttit och kollat in Stockholms kartan. Hittade en intressant föreställning på Oscarsteatern i Stockholm, Karlsson på taket med Markolio i huvudrollen. Vi satt och lekte med tanken och jag visade vart det var.... eftersom vi nyss varit där så kunde jag visa vart Centralen låg och vårt hotell vilket gjorde det hela mera greppbart.
Nåväl det är alltid kul att bara titta iaf. Brukar ju inte bli så mycket av alla stora planer.
Föresten så har jag helt andra planer just nu så jag får nog stapla mina slantar och försöka få dem att räck så långt det bara går.... Det blir också bra!

Dags för en dusch och sen drar jag till Pär och försöker få den här LUP:en klar nån gång

Ajöss!!

onsdag 21 september 2011

En fin kväll...

Vi har varit på fotbollsavslutning med Axels lag. Grillning vid Långnäset. Korv, kaffe och Myckelgensjö glass, en riktigt trevlig kväll.

Gulle dig!

Den här fina blomman fick jag idag. Tack snälla du!

Dåliga uppdateringar

Jag vet inte vart tiden tar vägen. Dagarna går så fort och när man väl kommer hem så går kvällarna rätt fort de oxå.
Idag är jag hemma och barnen är i skolan. Axel ska få åka till Själevad och simträna... perfekt!

Jag har massor att ta tag i här hemma så det är förmodligen bara att sätta igång.

MEN en liten uppdtering om vad som hänt denna halva vecka är väl ändå på sin plats.

I söndags va vi på fotbollsmatch mot Hägglunds - jag tror att våra AIF:are va mer taggade än någonsin, trots feber så gjorde de det jättebra - de borde ha vunnit. MEN huvudsaken va väl att alla skrattade och va glada.

Mobiltelefonen som försvann verkar ha kommit tillrätta fast i en helt annan form.

Visst är den söt?! Det är i den här som
vi tillverkar vår goda glass!
/Bilen är lånad/
Ett onödigt köp - har jag lyckats göra. För några år sen fick jag ett presentkort på ARAC - handlade lite och fick ett tillgodokvitto, som försvann i ett år... skit tänkte jag men hips vips så dök kvittot upp och jag kom på att jag skulle slå till på en OBH-Nordica GLASSMASKIN Vi testade igår och det blev riktigt bra... men visst, jag måste hitta nåt riktigt bra recept. Kul att exprimentera med de bär man har i frysen, jag kan nog få till både hjortron, blåbär och hallonglass...

Ikväll ska vi på fotbollsavslutning - Grillning i Myckelgensjö... det blir skojsigt det.

Nu ska jag dricka en kaffekopp till - läsa öa och sen dra igång dagens jobb!

Appropå ÖA - jag såg att det är problem med vattnet i Ö-vik... koka vattnet innan man dricker det - tur att man inte är på jobbet - vi har inte ens en platta att koka på och ska det göra nån nytta räcker det nog inte med att koka vattnet i vattenkokaren. Måste nog ta med lite färskt, frächt vatten från Skorped till stan imorgon :-)

Law Law!!

måndag 19 september 2011

Sagans slut...

Sagan om den försvunna telefonen slutar nog här, KAN vara denna som fått sluta sina dagar i ett gräsklippar aggregat... alltså - MITT FEL! Vad lär man sig av det? Stoppa inget i en värdelös ficka... grrrrr! Alla sagor slutar inte lyckligt.

söndag 18 september 2011

Glad

Kan man bli nå annt än glad åt en sån här teckning ??? Hittade den i Nils teckningshög från förskolan

Äppel dag.

Nu är hela stora påsen med äpplen hackade och kommer att bli perfekt att ta fram från frysen till vintern. Det blev även två kakor... gott att finna.

lördag 17 september 2011

Fika paus

Idag hade vi en riktig tjej träff hos. Helena Broman. Alla va vi där i samma ärende... Äpplen. Klara hade gjort en underbar Paj... Kul att träffas! Det gör vi om brudar!

fredag 16 september 2011

Hälso bulle

Jag har bakat matbröd idag - en riktig hälso bulle, linfrö, solroskärnor och russin... jättegod. Receptet kommer i ett senare inlägg.

onsdag 14 september 2011

Kom på att jag kunde ladda hem en bild

När vi va på gröna lund åkte Axel och Oscar Twister... så här skräckslagna såg de ut när de kom farandes utför en brant... wiiihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
Tur att jag kom på det.... tiden för att ladda hem bilden höll på att gå ut... Men nu är det gjort!

Köksan jobbar på!

Efter den tröga morgonen har jag fått en himla fart. Nu är det en köttgryta på gång - står och puttrar så fint på spisen. Potatisen är skalad och jag har gjort en gigantisk vitkålssallad. Min torsk är tinad och såsen är klar... åh va effektiv jag är.
Just som det regnade som värst va det dags för vår lilla promenad... blev en annan runda än annars men blev rätt många steg iaf. Nu ska jag unna mig en kaffeslurk och sen är det bara att gå på igen...

---
Gårdagens reflektion
Hörde från en säker källa att en känd Skorpedsprofil känt sig lite hängig... letade sig till medicinskåpet och tog fram nåt som kallas ALVEDON - bra mot värk och feber... perfekt. Vad personen inte såg va att förpackningen va rosa... vad kan det tänkas betyda?? Jo, helt hopplöst att få ut tabletterna ur förpackningen men med viss möda gick det... en något smetig variant av huvudvärkstablett men va tusan... bara att suga i sig iaf. Tog till och med två...  
Ha haa... ROSA ASK= Tabletter som man stoppar i RUMPAN och inte i munnen!! Undra just om de gjorde någon verkan - det förtäljde inte historien!

Men va trögt!

Idag är jag helt hopplöst seg... får ingenting gjort. Har satt in lite papper i pärmar och plockat lite men mest druckit kaffe.
Tog en sväng mot Tjusarstigen för jag trodde jag skulle få se alla skoljoggande barn... när jag kom va det två eftersläntare där... Vi har kvicka barn i Skorped.

Nu ska jag förbereda dagens middag och jag har IDÉTORKA... Kl 12 ska jag ut på en motionsrunda - min kompanjon slutar jobbet då.

Frågan kvarstår, vad ska jag laga för mat?? Har inte ens en liten idé... broccoligratäng kanske men det känns si så där... Blir kanske lite fisk och en kall sås... ja, det låter väl inte helt fel. Panerad torsk, kall romsås och potatis! Det blir ju kanon!

Så fick jag helt plötsligt lite energi.

En gammal klasskamrat

Sitter med mitt morgonkaffe och tittar på Peter Forsberg som gästar TV4s morgonsoffa. Ödmjuk pojke trots sin rikedom!

tisdag 13 september 2011

Rolig post

Igår fick jag min vinst på posten, 2 bio biljetter, kul, kanske blir Det jägarna 2

Lunch på hotell Hornöberget

Ja, så här man träffat sina kollegor i SV-Västernorrland.

söndag 11 september 2011

En helg går fort...

Japp så var det söndagkväll igen. En mycket bra helg med både hockey, fotboll, god mat och lite vin... Helt okej!Regnet fortsätter att ösa ner - dagens fotbollsmatch va riktigt smetig... Jag och Ann-Sofie hade hand om fikat och man kan säga att fika kulturen är helt annan på Bredbyn än här i Skorped... ändå är vi inte fetare än dem!!

Jag har iaf gjort slag i sak och beställt årets blossa glögg... Den ska visst ha lite kaffeinslag - måste passa hur bra som helst till mig - kaffe och glögg i samma flaska! Om den är god återstår att se - kommer väl inte till butik förrän mot slutet av november.
Den här veckan känns rejält rörig... det är både det ena och det andra som ska göras.

Ikväll har vi haft en mysig filmkväll med barnen - vi såg på Lejonkungen... några tårar, många skratt och lite spänning - perfekt film. Det knepiga va att vi hade den bara på VHS - Wow vilken kvalitet ?!? Jag rev fram den gamla videoapparaten och sen va det bara att luta sig tillbaka. Hakuna matata

lördag 10 september 2011

Dinner

En snabb två rätters, efter hockeyn. Räk toast och kyckling, gorgonzola sås och pasta.

På plats i lyan

Vi är och kollar in formen på Modo. Ser rätt okej ut. Måste kolla närmare om de finns nå snyggingar... jag menar så man vet vilken favorit man ska ja den här säsongen. Jag är mest förvånad att vi kom iväg, brukar oftast va nå surr men blir aldrig nå å.

fredag 9 september 2011

Bästa kvällen!


Detta är den bästa kvällen på hela veckan. Fredagskväll
Det har varit en bra dag på alla sätt och vis. Hunnit med ett och annat... Bjöd hit Anna och Ida på lunch - hämtade Nils och for till Bredbyn för ett tandläkarbesök. Gissa om han blev lycklig - han har 6 lösa tänder - världen är inte så orättvis ändå. (Igår tyckte han att det va så dåligt, alla andra har tappat tänder utom han) .
Hem i rasande fart - tog en snabb promenad med lunchdaten och sen middag och iväg på hockeyträning. Nils och jag köpte nya gympaskor till honom så nu är även hans gympapåse komplett.

Nu sitter vi och myser, chips, portello och Dobidoo...Snart kommer gubben hem så då är familjen lika komplett som ovan nämnda påse.

Ja - kan det bli nå bättre? Nix... perfekt dag perfekt kväll!

Tillbaka

Första träningen

Hos tandis

Nils ska visa upp gaddarna.

torsdag 8 september 2011

ToMt??

Ja, vad är det där för en rubrik?? Skulle kunna betyda nåt spännande men det kan också betyda precis det som står...
Jag måste fundera lite... om jag ska avslöja vad det handlar om - Du kan få fundera lite.

Detta är mannen som ligger under min säng
 och sprider ut en massa dammliknande
sömnmedel...
Om han då kunde sopa upp resterna efter
sig... !!
Gissa om jag va ap-trött imorse? Som jag skrev så är jag värdelös på att gå och lägga mig. När jag väl kom i säng så va jag klarvaken... kunde inte sova. Tittade på kl strax före 1 och insåg att NU är det natt och jag borde sova. Vaknade  vid 5 och trodde att jag skulle stiga upp och att jag försovit mig. Insåg att jag hade nästan en timme till att sova på... härlig känsla MEN minder härlig känsla när jag snoozat på tok för länge och kl är halv 7...(Tror att John Blund ligger under sängen och strör sov-sand lite som han har lust till) raketfart till duschen och sen raketfart resten av halvtimmen vi har på oss att klä på och äta frukost = Dålig start på dagen. MEN så är jag helt plötsligt ikapp när jag rullar in på jobbet samma tid som annars... Kör jag fortare än ljusets hastighet?? Kanske är jag bara så otroligt effektiv?? Eller så surrade jag lite mindre på fritids...

Fullt ös hela dagen med många underliga upplevelser och kommentarer.

På vägen hem fick jag sällskap av en god vän - trevligt!! Att vi inte åker tillsammans oftare men det är ju nog svårt att få allt att klaffa iaf.
Gjorde mat och gjorde ett städryck även ikväll - fikade med farmor och kollade på Robinson.

Sitter i soffan och retar mig på en viss människa som tror att personen i fråga är GUD själv - Grrrr sånt gillas inte. Tur att de människor jag omges av är bättre än så. Kan detta ha nåt med rubriken att göra??

Dagens reflektion
Rix morronZoo hade en kollega till mig på besök... Malin Wollin även kallad Fotbollsfrun (bloggnamn) Alltså bloggkollega... inte som fotbollsfru-kollega. (Jag är ju ingen fru... ;-) )
Nåväl - hur som helst - Hon va rasande mot den nya boken HAPPY HAPPY - en bok om skilsmässa. Jag är villig att hålla med - Jag vet, ibland kanske det är nödvändigt men hur vore det om folk försökte hålla ihop även om det blåser snålt. Jag blir galen på folk som säger att  "Nu när jag är skild så får jag egen tid varannan vecka... hinner med mig själv, kan ta en drink med vänninorna, träna bla bla blaa..." Skitsnack!! Jag tror att folk ger upp för lätt - Njut av livet - för livet är nu. MEN jag fördömmer inte att folk går åt olika håll - ibland finns det ingen annan utväg. Vart tog "i nöd och lust" vägen??
MORALTANTEN HAR TALAT!!
----
Men kära nån vilket svammel det va idag och det är DÄR som rubriken kommer in - Det va just det här jag va rädd att det skulle bli - Ett inlägg som egentligen är helt TOMT!!

God natt till hela världen... ja, för det är så besöksstatistiken ser ut... läsare från alla världens hörn!!

onsdag 7 september 2011

Tretorn V/S Foppa

Jag känner att jag har ett rätt fint flow just nu, det går undan med alla mina projekt. Projekt låter så stort men alla "jag skulle" ha gjort... är på väg att bli gjorda. När jag läser mina inlägg så ser det ut som jag inte gör annat än att städa men det är rätt kul att rensa och röja. Det blir ju så jäkla bra.

Jag kom ju iväg till återvinningen till slut - å varför jag inte tog TRETORN på mig kan man ju undra... Jag stapplade runt med bä-föttern å foppatofflor - tur jag inte hade strumpor... då hade de blivit rejält blöta. När jag steg in i containern med elekronik försvann hela skon i vatten. Det har verkligen regnat massor idag - på tvären, på längden, på breden... ja åt alla håll. TÄNK om detta kommit i snö... då har man inte tagit sig ut. Åhhh, hemska tanke... hade nästan glömt att det kommer en årstid som kallas för VINTER... inget jag gillar nå vidare. MEN som vanligt är det väl bara att gilla läget.

IKVÄLL så startade ett av mina favorit program - BONDE SÖKER FRU... Ska bli kul att följa. Det jag saknade va en bonde från den här regionen - Trodde att vi skulle få följa en JORDGUBBSBONDE ivrigt söka efter kärleken... tydligen hade han missat att skicka in ansökan. Nåväl - vi får väl vänta på det till nästa omgång.

Imorgon är det jobb igen - en sista arbetsdag den här veckan och sen är det helg och en fulltalig familj. Fredag börjar hockeyträningen igen - ska bli kul å se hur det går - lite vingligt kanske men att åka skridskor är väl som att cykla... har man en gång lärt sig så kan man det!

Nu ska jag göra ett sista ryck för den här dagen och sen är det sängen som gäller. Jag må va bra på mycket men att gå och lägga mig är jag helt värdelös på...
Idag har jag då inte slarvat med koffeinet... att ha snabbkaffe på bänken är verkligen en utmaning att kunna stå emot - MER KAFFE ÅT FOLKET!!

Skördetid

I detta regn vill man inte vara ute nå mycke... Jag har verkligen nästan bara varit inne men inte legat på latsidan för det. Jag lastade bilen full med återvinning och har väntat flera timmar på att ösregnet skulle ge sig men till slut så fick jag ändå ge mig iväg.
Jag va ut en sväng och skördade mina rabarber... kokade saft. Blev väl inte jättemycket men det blir väl några flaskor.
Sen har jag tagit in mina morötter - blev ínte heller så mycket men ändå. De står på spisen och puttrar till en god soppa.
De äpplen jag hade kvar från Helena gjorde jag en äppelpaj av... den ska bli god till Bonde söker fru... för visst va det ikväll som det började...

Ja, man kan säga att idag har jag verkligen varit husmor... till middag lagade jag torsk och potatis - mumsigt värre. Jag ångrar mig att jag inte köpte mer av den billiga fisken förra veckan men jag överlever nog det också.
Nu ska jag ta mig kaffe på maten och sen ska jag ner och röja i frysboxen. Skulle kännas fint om det blev någon ordning där.
Jo, så får det bli!

Ösregn

Idag är det ett riktigt busväder... hoppas att det ger sig fram på eftermiddan eftersom Axel har träning.

Jag känner mig rätt nöjd över att jag tagit bort alla gamla blommor och rensat bort i växthuset... inget vidare väder att vara ute och göra såna saker. Synd att jag inte hunnit plocka in de röda vinbär jag har kvar. Men det kommer väl fler dagar.

Mitt städ och stök-projekt fortsätter - så mig går det ingen nöd på. Slukar en kaffekopp och fortsätter med att sortera. Det går förvånandsvärt bra.

Mitt i mitt städande hittade jag en gammal almanacka - några namn på personer som jag och Rickard lärde känna på vår semester på Korfu för tusen år sen. Jag blev lite nyfiken och kollade om personerna fanns på FB och BINGO - en tjej hittade jag... hon va sig så lik som på våra semesterbilder. Skickade ett litet meddelande bara på skoj för att se om hon minns oss... vi får väl se om det blir nåt svar tillbaka. Ett par som vi också lärde känna där har jag faktist lite kontakt med på FB - en kul uppfinning det är.

Nej - nu måste jag fortsätta...

tisdag 6 september 2011

Från KALABALIK... till ordning

Just nu råder det kalabalik och o-ordning i mitt kontor, här hemma alltså... Jag har rensat garderober och lådor och gör mitt bästa för att sortera på rätt sätt...
Under Idol så satte jag in betalda räkningar i pärmen där de ska sitta... jag hatar pappershögar. MEN det är så vansinnigt enkelt att bara skriva BET och sen lägga dem i en"jag gör det sen-mapp". Inte rätt men väldigt lätt!

Jag tror iaf att jag är på väg till den perfekta ordningen... det är bara en massa som stör mig hela tiden som... en massa andra hushållssysslor...

Jag har haft en bra dag på jobbet - tror att jag hunnit med det jag hade tänkt men man kan ju alltid hinna mer. Vi hade ett trevligt besök av en gentleman, bullpåse hade han med sig också... Han hade massor av trevligheter att berätta!
Som vanligt på lunchen är det tusen ärenden som ska uträttas... skor som skulle lämnas tillbaka och ett annat par som skulle köpas. Nu ska väl Axel vara rustad för både gympa och daglig lek-å-spring.
Dagens nostalgitripp
Tänk va billigt det va på den tiden man själv gick i lågstadiet... Då fick man ett par "sockeplast" som räckte hela lågstadiet. Nej stackars oss - nog har barnen det bra som slipper dessa stinkbomber - fotsvett blandat med billig plast nedstoppad i en gympapåse som tvättades "nästan aldrig".

Ikväll åkte jag med ett lass till återvinningen, eller rättare sagt, två lass. Det är rätt så roligt för det är alltid så mycket folk där... dessutom va det ju extra trevlig personal där idag - Måste nog dit en sväng imorgon också - insåg att jag glömde köra dit med lysrören som står lutad kors och tvärs ...

Imorgon är jag ledig - har massor på min lilla lista att ta itu med så om jag ska orka så är det nog bara att hoppa i säng... Tur att barnen ska upp så att man kommer upp i ottan... Längtar redan till kaffet och frukosten - kom på att jag inte ens kokade nåt kaffe efter maten - hur kunde jag missa det?? Ur led är tiden - eller håller jag på att bli sjuk/senil??

Ett tv tips SVT 1 Lördag  21.45 Mia Skäringer - Dyngkåt och hur helig som helst - Det tror jag kan va ett rätt så roande program... Jag ska se det iaf!!

Nej nu sparkar jag mig själv ur soffan och upp en trappa - på med fotsalvan och nattmössan så ses vi imorgon igen!

måndag 5 september 2011

En kväll går fort...

Ikväll har jag inte lyckats få något gjort... Dessa tekniska prylar kan ta hur mycket tid som helst av ens tid.
Idag fick jag hämta ut min telefon...på Telia... å hör och häpna... det tog inte hela lunchen... Det gick förvånandsvärt fort. Väntade bara i 10 minuter, de hittade min telefon överst i högen av alla inkomna/lagade grejor... å Mr-telefon-försäljare va riktigt trevlig... Wow... inte vad jag är van vid.
Hur som helst så har jag laddat min mobil, hittat några av mina gamla appar... Å det bästa av allt - jag fick bloggen att funka på fem minuter
Blev så stolt att jag fick det att fungera på en gång så jag bara va tvungen att springa över till svägerskan och försöka hjälpa henne att få det att funka på sin mobil. Jag tror baske mig att vi fick det att fungera. Jag får över mina bilder utan problem men det tog väldigt lång tid för Linda så vi får väl se om det bara krävs nån uppdatering eller kanske så enkelt som tålamod.

Dagens lunch slutade i ett inköp av nya skor till Axel... hans skor stinker värre än en död bäver/grävling/vildsvin eller jag vet inte vad. Hittade jättebra springskor på Stadium för endast 179 kr - ett kanonpris. Va på Din Sko också och ryckte in ett annat par - lite svårt att veta om de passar när inte själva objektet är med. Nu måste jag på en returresa imorgon, tur att ett av paren passade iaf.
REVOLUTION T B-LACE FW F11 SPORT RED / BLACK
Det blev ingen återvinning ikväll - jag tar det imorgon eller på onsdag när jag är ledig. Alla prylar som ska återvinnas ligger i prydliga högar i garaget så det ska inte vara nån match att köra iväg det.

Tror att jag ska sätta mig och skriva lite på den lokala utvecklingsplanen för Skorped - måste ju få den färdig nån gång.

En inte allt för intressant dag men alla dagar kan ju inte innehålla äventyr... God kväll!!

Hittade en bild...

...eller nåt mörkt som liknar Nils

Saft paus

Måste bara prova en gång till

Ett test till...

Test

Testar att skicka inlägg från bloggen... verkar funka.
Har äntligen fått tillbaka min telefon från Telia...

söndag 4 september 2011

Söndagskväll!

Så har ännu en helg gått - Nu är det bara att ladda för en ny vecka. Vet inte riktigt vad som står på schemat men jag antar att det är full huggning.

På hemmafronten är det iaf operation köra sopor... våra sop-sorterings flak är här den här veckan så det gäller att ligga i. Ikväll åkte jag och Axel med papper, plast och glas... blir ju hur mycket som helst. Nu har jag laddat en massa andra saker i garaget som ska iväg. Lika bra att passa på när man kan bli kvitt en massa rat. Jag kan inte annat än säga att jag saknar de gröna containrarna som fanns förr... då gjorde man en rensning när andan föll på. Fast för miljön så är nog detta det bästa.

Jag har börjat med en röjning i mitt kontor också... det har blivit nån sorts av skräprum... gillas inte. Nu ska här bli ordning - Kan någon förklara varför man spara på betalda räkningar från 2007?? Ja, vad vet man, kan ju va bra att veta hur många tusen man betalat till Eon och till Telia... eller inte... Ja, hur som helst så arkiverar man en hel del onödig och nödvändigt... Den här veckan ska jag fortsätta med mitt röj och rensande... Barnen växer ju så det knakar - upptäcker kläder som är på tok för små... här ska packas och skickas vidare till nån som har ett barn i rätt storlek som kläderna.

MEN nu ska här inte göras någonting alls... nu ska jag gå och lägga mig. God natt!

En härlig helg, så här såg den ut!

Mot skogen...

Bär-letare...

Farmor och Nova med var sin hink

Svampar - men knappast ätliga...

Nils inspekterar bäverns framfart...

Oj, här har den också ätit... Nova och Nils försöker knuffa omkull trädet

"Trädkramare"

Många träd...

Hm, undra just vart vi är?! Som tur va så hittade vi hem!

En dag vid mitt middagsbord - pannkaks ätande barn!
Ja, så här har vår dag sett ut. Att få avsluta med pannkakor med alla barn är toppen. Nu laddar vi för en ny skolvecka.

Husmors jobb

Ännu en helt underbar dag! Hade lite pyssel för mig här hemma från morgonen. Blev bjuden på blåbärspaj hos svärmor och det va jättegott.
Vi bestämde att ta med oss barnen till skogen och se om vi hittade några lingon... Hittade inte särskilt mycket men fick oss en ljuvlig dag i skogen.
Barnen va duktiga och vi gick och gick och tillslut så kom vi hem igen...
Slutade med ca ett halvt kilo bär som nu har rensats och blivit till god sylt! Gött att finna.

När jag ändå skulle koka sylt passade jag på att göra en stor laddning med pannkaka - också bra att ha. Pannkanor kan man äta morgon middag och kväll... varm eller kall... alltid bra. Visst man kan köpa färdiga också när nöden kräver men så mycket bättre att få ta fram ur frysen.

Det är roligt att baka, laga och fixa... å säkert så många gånger nyttigare än det köpta.

När jag jobbar kommer vi hem kl 17... å så ska man laga mat, Lätt att kl blir 18 innan man ätit färdigt och då är ju kvällen slut.
Igår blev det rätt mycket mat över också men av det gjorde jag två matdosor som Rickard kan få när han kommer hem, också bra att hitta.

Jag gillar husmors-stilen. Har man bara tid så är det ju så enkelt... jag måste nog gå och skörda mina tomater och morötter också. En morotssoppa i fryen är inte heller fel... ibland blir jag så tok-sugen på just den soppan... å då är det ju enkelt att bara tina en burk.

Hemlagad mat är fin-fina grejor!

Dagens ungdomar.


Fullt hus med barn, jag passar deras telefoner.