torsdag 31 mars 2011

Fina vänner!


Kolla vilka fina kassar... å till mig va dem också!!

Att ha fina vänner är inte alla förunnat men jag har flera... Tusen tack för hjälpen idag Marina med barnen.

Refill a´la Högbyn! = LYX!!
När jag kom till jobbet imorse blev det överraskningarnas dag... jag fick 2 fina kassar fylda med diverse trevligheter - vin, ost, kex, kinapuffar, ett paket... ja, å lite till - Världens finaste vän, kollega och chef! TACK Vivi för allt å för den fina människa du är. Jag fick även en burk med torkade trattisar... tydligen finns det ett sorts refil-system. Jag lämnade in en tom burk för att tacka för den senaste leveransen, å nu är det fylld till bredden igen. Underbart!! Vilka gudomliga såser och gryter man kan göra med detta...

Här är det kväll och total-tyst. Grabbarna sover i granngården och här sitter jag ensam... å tyst... Jag har varit på SVs årsstämma - en årlig tradition som va sig ganska så lik som föregående år. Det är även tradition att personalen får en fin blombukett - så även i år. Min gick i rosa... tulpaner, gerbera och en massa körsbärskvistar... jättefin!


Kolla vilket snyggt armband... riktigt fint!!
Idag blev jag riktigt bortskämd - Tack snälla Vivi!!

Nu ska jag snart gå och lägga mig - måste ju vara på allerten imorgon när Nils kommer hem och de andra åker till skolan.
Imorgon är det ju också stora lurar dagen så se upp för alla lur...

onsdag 30 mars 2011

Kurerar!

Gissa om det börjar bli varmt här nu...
Grabbarna har spelat musik och dansat här i eftermiddag.
Jag älskar min/vår altan... bästa platsen i hela husest!!
Ikväll fick jag användning av lapacho-te'et - två halvkuriga damer som ska till Stockholm och förlusta sig behövde en kur... mest i förebyggande syfte men hur kul är det att känna sig si så där när man ska ut på äventyr - NIX PIX... sånt vill vi inte vara med om - Jag kokade två välgörande drycker - te i den ena kannan och kaffe i den andra kannan, till det fick de smaka mina kakor - de fula bitarna eller de bitar som inte fick plats i lådan... får man verkligen bjuda på sånt?? Jopp det får man... nån ska ju äta kantbitarna också å då känner man sig inte lika onyttig... ??!!??
Hur som helst så hoppas jag att detta ska hjälpa mot alla baskilusker som finns...

Nu börjar bitarna falla på plats inför imorgon - skidor och pjäxor är levererade, matsäcken påbörjad, sova över grejorna är packade... Jo, jag tror att jag återigen har läget under kontroll - "LAW LAW"... 
Mindre law är det till Modo hockey - det går verkligen SKIT-DÅLIGT! Jag blir så sur... 2 -1 till Växjö - fast i skrivandets stund hör jag att de just kvitterat men det vore ju kul om de kunde vinna nån gång!

Kul med bilder

Dagens tvillingar - klädd av Team Sportia fast med
 mammorna som huvudsponsor så klart!

Biblioteksmys - grabbarna tar del av bibbla-buffén som serverades
förra veckan...

Små smarriga kakor

Wienerstänger i en fin plåtlåda som jag fått av grannfrun!
Nu har jag äntligen fått till lite bilder från telefonen... den blir snällare och snällare min HTC... men än är vi inte bästisar om jag säger så.

Ja, jag fortsätter mitt bakande - kan va bra å ha...

Mera bakning

Nu har jag liksom kommit igång med mitt bakande. Idag blev det en långpannekaka. Det innebär att jag återigen måste vässa kniven och skära rutor... det blir väl som det blir är jag rädd.

Dagen har varit rätt så bra, skrivit bort en massa, druckit kaffe, skjutsat Nils på rytmiken, tackat JA till ett uppdrag som jag trodde jag sagt NEJ till men det känns ändå bra!

Fått en trevlig pratstund med farmor över en kaffekopp.
Skidor och pjäxor står beredda för en dag i slalombacken - synd bara att jag inte får följa med... det hade jag sett fram emot, fast nu är det som det är.
Fikat är inhandlat så vad kan gå fel?? Proppar väl i barnen en åksjuketablett till kvällen så har man även eliminerat risken för åksjuka imorgon.

Jag gillar när allt är fixat, allt planerat = LÄGET ÄR UNDER KONTROLL!!

Skrivardag!

Allt som inte blir gjort direkt läggs liksom på hög.... "jag-gör-det-sen"-högen. Inget bra system... som att inte sätta in räkningar i pärmen direkt. Nu har jag gjort bort lite skrivning som jag skulle ha gjort för länge sen.

Solen skiner och det är ett strålande väder. Nils och jag är hemma och har det bra. Imorgon ska alla barn till Solberg - alla skolbarn vill säga... MEN vi har väl mest tur i hela världen... Världens bästa M ringde och frågade om Nils ville följa med... så klart att han ville det... Så lite senare idag blir det till att dra fram alla skidor och pjäxor igen. Vi ska även på Konsum och proviantera lite smarrigt fika...
Min struliga torsdag ser ut att ordna opp sig tack vara supersnälla vänner! TACK Marina för att du löste ett stort problem åt mig.

Undra om man ska ta och baka nåt idag me... har inte bestämt mig för vad men nåt ska det nog bli.... Marängkakan igår blev precis som jag tänkt mig - god men inte så kul att skära i bitar... olika stora och rätt så kraschade - men det är ju så maränger blir. Vad gör väl det - huvudsaken är väl att det smakar gott!

Sol ute sol inne - sol i hjärta sol i sinne

tisdag 29 mars 2011

Marängrutor

Istället för diesel lukt så doftar här nybakade kakor... ikväll blev det marängrutor. Receptet har jag fått av Ida-Maria Hellström - ett lite omständigt recept i min smak men helt okej när man väl fått ut degen på plåten och marängen är vispad... gött bliré iaf.

Halv tio är kl här, halv8 hos mig på tv4... det ska jag se... Förbaskade fotboll som styr och ställer med alla tv-program. Men... nu får man ju se det i lugn och ro. Det enda som stör mig är att kakan ska skäras - det är bland det värsta jag vet. Fast om man inte jämför bitarna så blir ju alla snygga på sitt lilla vis.

Så jobbar jag!!

Med en doft av diesel!

Idag när jag skulle hem fick jag äran att testa diesel tricket... tur att man är händig och med lite mek och spill så kunde jag köra hem i vanlig ordning! Nu längtar jag efter en ny Volvo V70...

Här skiner solen, en härlig vår/vinterdag. Barnen är på gympa och minorer så jag har det otroligt lugnt och tyst här i 50 minuer till.

Mina biscottisar blev riktigt goda. De har nog torkat klart i ugnen nu så det är bara att stoppa dem i nån fin burk. Jag ska nog baka nåt mera ikväll - en marängkaka tror jag att det blir, men än har jag inte börjat så vi får väl se.
Imorgon är jag ledig och då ska jag fylla i lite papper som måste göras och sen får jag väl se vad jag hinner. Ska bli skönt men en dag i mitt eget tecken!! Onsdag brukar innebära hockeyträning men det är ju slut på det så det blir inte ens en sväng till Bjästa även om jag egentligen borde tagit en sväng dit... Mitt hår växer så det knakar, ska beställa en klipptid men har inte riktigt bestämt när jag ska passa in det. Har hört att min färgnings-expert till moster ska till fjällen... men frisören är väl hemma iaf... å han kan ju också färga förstås!!

Mätt å nöjd är jag iaf - farmor bjöd på god middag idag - två rätters - räkmacka i förrätt och lax och potatis... jag fick även kaffe så jag känner mig ganska så snäll.

Japp - så ligger det till hos oss!

måndag 28 mars 2011

Bakar lite...

Ikväll tog jag mig i kragen och bakade lite... hittade ett nytt recept på Biscotti... vet inte om de blev goda för de står och torkar i ugnen.
Här är iaf receptet:

Biscotti med vit choklad och hallon

100 gram rumsvarmt smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl (420 gram) vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
100 g hackad vit choklad
2 dl frysta hallon


Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker, gärna med elvisp, och tillsätt sedan äggen en i taget. Rör ner vit choklad och hallon. Blanda mjöl, bakpulver och salt, och rör ner det i de våta ingredienserna. Forma tre längder av degen, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Degen kommer att vara ganska lös, men med hjälp av lite mjöl går det att forma den. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Ta ut och skär i 1-2 cm breda skivor, och lägg tillbaka dem på plåten. Sänk värmen till 100 grader och torka biscottin i cirka 30 minuter. Sen stänger du av ugnen och låter dem stå i eftervärme, gärna över natten.

Imorgon får jag väl se om det blev lika goda som det doftar...

söndag 27 mars 2011

Så glad, så bra så BÄST!

Så glad man kan bli när allt funkar som det ska... bilderna till bloggen verkar funka igen!!
Så glad man kan bli när man har det bästa av det bästa!
Så glad man kan bli när det finns tre hjärtan i mitt liv! Två hjärtan som sover i sängen och ett i Kazakstan! Love love

Ibland känns allt så upp och ner... men just i detta nu så känns det som om allt är uppåt! Tvära kast må jag säga!

Å hur kunde jag komma på att skriva det här just nu?? Jag vet inte - det bara blev så!

Nu ska jag koncentrera mig på "Luftslottet som sprängdes" såååååååååå bra!

Sommartid?!

Hur många har inte just denna rubrik i sina bloggar idag??
Sommartid? Ja, tittar man ut så är det inte mycket till sommar - det är vitt, vitt, vitt... snöar och är verkligen vinter idag.
Konstigt nog så känns det i kroppen att klockan och JAG inte är synkroniserade idag - tiden stämmer inte riktigt... fast så brukar det vara den här dagen.

Här har varit fullt hus med barn som sprungit och lekt, busat och röjt runt... Jag har inte fått mycket gjort men det är väl söndag = Vilodag!
Snart drar dagens möten igång - jag har två på schemat och som tur är så hålls mötena på samma ställe fast vid olika tidpunkter som tur är - jag har fortfarande inte kommit på hur jag ska klona mig, vilket inte va nödvändigt just idag.

Bäst att ta itu med nån mat - men VAD?? Det kanske blir en pizza... hemlagad såklart!

lördag 26 mars 2011

Kalas...

Jag har varit på kalas... Det va trevligt som tusan... trevligt som det alltid är hos Jeanette. Det va många som hälsade på och gott fika hade hon också.
Grabbarna blev trötta så vi knallade iväg hem och åt upp vårt lördagsgodis... Sen blev det sängen och en film för dem... kloka barn som går och lägger sig i tid.
Det blir ju en timme mindre imorgon också...

VARFÖR måste det vara så förbannat dåligt på tv:n på lördagskvällar? Nu har jag hamnat framför en film på Canal+Drama... en tragisk film om ett cancer sjukt barn... varför ser man på en sån film som bara får en att gråta?? MEN på nåt vis så finns det ljusglimtar även i en sån film och det värsta av allt är att man kan hamna i den situationen precis när som helst.
Världen kan vara hur grym som helst... Fånga dagen... med eller utan tårar i ögonvrån.

Sista träningen!

Så är det då ännu ett vårtecken att bocka av... sista träningen i Bjästa för den här gången. Nästa gång vi snörar på oss skrillorna så är det höst igen.
Det va en rolig träning, grabbarna spelade match och fick saft och kexchoklad i pausen... sen blev det glass och en burk cola... i omklädningsrummet.
Jag hade det rätt så bra också. Sällskap av farmor och kaffe med kaka hade vi med oss så tiden på läktaren gick rätt så fort.
Nils hade turen att få stanna hos Emil så alla va nöjda över tillvaron!!

När vi kom hem va det dags att ta fram cyklarna... Axels cykel va tom på luft så jag tog fram kompressorn och försökte pressa in lite luft... gick ju inte alls nå bra. MEN så kom Hasse Forsén förbi och tillsammans så fick vi luft i ringarna, en stund - när Axel cyklat iväg mot konsum pös luften ur och det kunde konstateras att det va punka... Hasse igen, kommer med cykel i bagaget och pojken i framsätet... (servicebilen, servicevbilen kom, som de säger i Götakanal) Axel tog då Nils fina cykel och cyklade ett tag ända tills lillebror upptäckte detta och blev näst intill GALEN på att storebror knyckt hans cykel... Kriget va ett faktum!!
Jag har fått kaffe hos Marina och surrat bort lite tid... alltid lika trevligt. Jag har hunnit på Konsum och köpt en trisslott - skrapat den med min trisskamrat (hinner man inte kryssa så kanske man hinner trissa) Vi vann INGENTING!!
Nu är maten bortgjort - hade tre killar vid bordet som åt friskt av mina nudlar och kycklingbitar, själv fick jag Thaikyckling gryta... rätt gott men hur kul är det att äta själv?? Jag menar utan andra vuxna?? Skit samma - nu ska jag gå över till dagens födelsedagsbarn - GRATTIS min bästa granne JEANETTE som fyller år idag.

Så har vi det - rätt så bra om man bortser från att det finns en massa egon i världen!

Kramelikram!

fredag 25 mars 2011

God morgon!

Nyss sken solen och nu är det grått och trist... å blåst så klart. Blåser ju storm var och varannan dag.

Axel är skickad till skolan och jag har hunnit med 1, 2  å tre koppar kaffe. Nu sitter jag och väntar på att Pär ska dyka upp så vi får göra ett pass med LUPen... Jag har utvecklingssamtal på skolan sen och efter det så kanske det blir nån våffla - Det är ju faktist VÅFFELDAGEN idag... å 9 månader till jul.

Jag känner mig frusen och kurig... Ska bli skönt med helg. Nu ska jag mysa med Nils en stund.

torsdag 24 mars 2011

Grattis Lovisa!

Ännu en dag i raketfart. Jobbat och stått i - lyckats med en hel del bra saker så jag känner mig nöjd med veckan. Nu är det helg!!
Kom hem och stekte plättar till middag - inte så smart med tanke på att det är VÅFFELDAGEN imorgon å då måste det gräddas våfflor... men det kan vi nog stå ut med.
Sen bar det iväg till bibblan där det vankades buffé - ost, kex och cider... jättemumsigt. Bra jobbat av de som fixat det så fint. Vi fick även höra hur vi ska göra med våra trädgårdar - Trädgårdsingenjör Emelie Sellin hade ett föredrag på en halvtimme.
Föreläsningen i korthet:
  • Va ego - gör Din trädgård som DU vill ha den - skit i vad andra tycker.
  • Gör en klippbok med sånt som ser fint ut - ids man inte göra allt i sin egen trädgård kan man alltid drömma när man tittar i klippboken
  • NJUT - kom ihåt att njuta av stunden.
  • Trädgårdsplaneringen kan börja redan mitt i vintern.... det kommer en vår och framförallt en sommar.
  • Lyssna på fågelkvitter och takdropp - NJUT!!

En trevlig stund på Biblioteket i Skorped. Alla som hade annonsen från 7an med sig fick en tygkasse... BRA - nu har vi nåt att bära hem alla våra låneböcker i en snygg väska!

Vi hann även med att gå på kalas idag - Lovisa Näsström fyllde år så där fick vi även mumsa i oss en massa godsaker. Nu är det återigen kväll och man kan konstatera att en kväll kan gå ganska fort när man har ett fullspäckat schema!!

Natti natti!!

onsdag 23 mars 2011

Räkningsdags - tur man har gott om dollars :-)

Jippi - Modo vann - fast nog va det med nöd å näppe...

Jag gjorde precis som jag hade tänkt - jag tog strykbrädan till tv-rummet och förenade nytta med nöje. Axel beställde på kex och ost till kvällsfika å det va ju inte så dumt.
Matchen va rätt så trist så jag började städa tvättstugan så nu är den i nästan i toppskick!

När grabbarna lagt sig så kom jag på att det är ju en bunt med räkningar som ska betalas... igen... månaderna går vansinnigt fort vill jag lova.
Satte mig och började lägga in allt och när jag va klar så kom jag på att jag saknade två rätt stora räkningar... Min gode vän Eon brukar skicka en hälsning varje kvartal... å då skickar de inte bara ett papper utan även en hälsning från vår stuga. Alltså - Två räkningar va försvunnen... panik - leta leta leta... rensa hela tidningsskåpet som va överfullt... hittade INGENTING - Panik igen, kom på att man kan ju ringa dit imorgon men så kom jag på att om jag kollar på nätet kanske man har en "min sida" - mycket riktigt... hämtade en gammal räkning för att få kundnr och pinkod... YES... inne på "Min sida" stod det att mina svindyra räkningar va betalda 2011-02-28 - oj oj, det va alltså förra månaden som de kom. FRID & FRÖJD å så va den här månadens räkningsbunt inte värre än vanligt alltså.
Jag kollade förra månadens räkningshög - mycket riktigt - där låg mina betalda Eon-räkningar...

Jag gillar inte att inte ha koll - Här sitter fröken ordningsam och har väl nästan aldrig fått en betalningspåminnelse i hela mitt liv... händer det då, vilket inte är helt onormalt grips man av panik och slarvångest!
Nu är allt lugnt och till på köpet så fick jag rensa ut alla mina gamla tidningar - inget ont som inte har nåt gott med sig!!
Natt hann det bli också... sååå bäst att gå och lägga sig omedel-bums!! GoooooooooNatt

Trög!

Jag trodde att vårvädret skulle göra mig pigg och full av ork men NOT. Jag går runt och sneglar på allt men har inte riktigt nån energi - konstigt. Jag borde ta itu med både ett och annat men som sagt, det går trögt!

Nu är iaf Rickard på plats och jag har nyss fått en lägesrapport - det känns bra att veta att allt är okej trots alla miljoners mil hemmifrån.

Nu ska vi kolla hur det går för modo... man får väl hålla tummarna men för att man inte ska känna sig allt för onyttig så ska jag nog bära in strykbrädan i tv-rummet och få undan det sista i strykhögen... ha haa - sista?? När kommer man till botten på en strykhög? När man just är klar så börjar det ju om igen. Fast det betyder väl att man lever, byter kläder och är vid liv!!

Jag måste även grotta ner mig i räkningshögen - pust - den va verkligen djup denna gången.

Imorgon är det jobb igen - sista rycket innan helgen. Imorgon kväll är det BIBLIOTEKET som gäller. KOM DIT å lyssna på Emelie Sellin - det är visst trädgårdsinspiration och bibbla buffé på menyn! 18.00 startar det så kom i tid!!

Det är lite dåligt med bilder från mig just nu men som jag sagt tidigare så har jag en ny telefon som bara vägrar att föra över bilder till datorn. MORR!! Får göra ett försök ikväll igen.... så får det bli... Om inte så får jag väl börja fotografera med kameran igen - MORR!! Att all ny teknik ska vara så besvärlig tills man kommer underfund med hur det fungerar. Säkert skitenkelt när jag väl lärt mig hur det ska gå till.

Nej, nu är det modo och strykningen som gäller. Nils har bokat att få se en film istället för matchen och det tycker jag att han gör helt rätt i.

God kväll!!

tisdag 22 mars 2011

Vilket kaos!

Detta har varit en bra dag ända tills jag närmade mig hemmet. Hade några depåstopp på vägen. Barnen va redan hämtade så jag ringde dit de var och sa att de skulle gå till farmor där det vankades mat. Jag drog hem först och hämtade gympa kläder och några extra galonisar som jag lovat att låna ut... Hm, vad är det jag ser - DET HAR RASAT FRÅN TAKET IGEN! Vidare mot Konsum å så till farmor - där va det tomt hus men ett dukat bord - hm, nån som busar med mig?? Nåväl - jag kvistade över med galonisarna jag lovat så va det gjort... då ser jag en räddningsaktion - Axel har fastnat i snön och farmor försöker få loss honom. Det varma vädret har gjort att snön inte bär någonting... panik å gråt övergick till blöta byxor och skratt...
Vi käkade i en rasande fart - skickade iväg Nils på barngympan, skjutsade hem Axel för att byta kläder för att i sista minuten komma till miniorerna på kyrkan...
Själv så tog jag på mig stor-skorna och skottade fram garagedörren... FÖRBASKADE SNÖ!!
Varorna va fortfarande inte upp packade så jag gjorde det - slängde på mig lite parfym och gick på kalas hos JANNE - Stort grattis och tack för ett super gott fika!!
Ja, det va min dag från 16.00 - 18.00 å då satt jag ju nästan en timme i bilen också.... Gissa om jag va svettig och hade hög puls när första kaffekoppen slank ner på kalaset?! Imorgon blir det en lugnare dag, tror jag iaf.

Nu är det ju inte bara en som fyller år idag. Jag skickar ett stort hipp hipp - hurra till moster Kerstin som också fyller år idag. Hoppas att du fått en fin dag med MASSOR av paket :-)

Nu ska jag ta ett varv och plocka undan lite disk och annat... känns trevligare att komma hem till ett hem som inte är ett enda stort KAOS.
Kaos eller ej... men nu börjar vi nedräkningen på Rickards tripp - även om det är evighetslångt så är det iaf en dag mindre idag. Han har landat i Kazakstan så då känner jag mig lugn. Vi har bara SMSat till varandra men det räcker så bra - huvudsaken är att jag vet att han är på plats.

Ja, det va nog allt från formel 1 racet idag!

måndag 21 mars 2011

Dags igen!

Så va man gräsänka igen. Att tiden kan gå så fort ibland och helt tvärtom ibland. Rickard har åkt iväg och nu ska vi vara ifrån varandra i 30 dagar. TRIST! Men vi har ju valt det här själv och varför skulle det inte gå bra även denna gång. Nästa gång han står här på bron så är det PÅSK... troligtvis inte utklädd i huckle och förkläde men dock på skärtorsdagen. Förhoppningsvis har väl grabbarna gått påsk-gubbe runt byn å fått åt sig en massa godis.

Här rullar livet på i vanligt takt... I helgen va det Skidansdag med medaljregn över oss... hi hi... Farmor fyllde även år i lördags så då blev det först pizza-middag och sen mumsade vi i oss en massa tårta.
Vi hann även en tur till Mosjö och kolla in nattlivet där - Lugnt och trevligt kan man konstatera!!

Igår blev det äntligen en eldardag i solen... härligt med inpyrda kläder och frisk luft.

Kvällen avslutades med ett missat fredagsmys. Det blev chips och ett parti Yatzy... det råder nämnligen en yatzy-feber här! Ett bra spel som man dessutom kan spela med sig själv om man inte har nån kompis (å då kan man ju fuska om man vill också).

Idag va det alltså dags igen. Rickard skulle iväg på eftermiddagen. Sedan han åkt så torkarde vi tårarna och försökte tänka positivt... inte så lätt men det går. Tänk att det ska va så avskyvärt att ta farväl - jag borde väl vara rutinerad vid det här laget men NOT...

Nu ska jag gå och lägga mig och lösa lite korsord - fick en "Hemmets veckotidning" av Rickard så att jag skulle kunna lösa lite korsord om jag inte kan sova nu när han är på rymmen.

Imorgon är det jobb och kalas igen... Jag har två som ska firas men det blir bara en som får en födelsedags kram!!  Vilka det är?? Det skriver jag imorgon!

God natt och va rädda om varandra... Byn kryllar av gräsänkor - imorgon blir det en till som rättar in sig i ledet...

lördag 19 mars 2011

Dagens prisutdelare


Kalle höll i prisutdelningen.

Herr klassen



Grabbarna med medaljer



Skidans dag


Nu har vi avverkat dagens skid tävling. Pris till alla i familjen, nils blev 2a i sin klass, axel 1a i sin klass, å givetvis blev det även seger för Rickard. Bäst av allt, pris till alla som va med i tävlingen. Själv stod jag i kaffe och korv försäljningen. En bra dag med fint väder. Nu ska vi gratta farmor som fyller år idag.

torsdag 17 mars 2011

Föreningsrävarna har slagit rot

Här råder fullständig föreningsaktivitet. Igår hade jag och Pär förmiddagen räddad med LUPen. Sen agerade jag hus:a... fixade lunch åt tre herrar... Det blev pizza och vitkålssallad. Innan det va dags för nästa dukning hann jag med en promenad... behövligt!!
Kom hem och skalade potatis och gjorde middag åt mina små troll innan det va dags för hockeyträning. Eftersom Rickard är hemma så åkte han till Bjästa... jag fick hushållstjänst! Tvätt, städ och och och... massor med saker att göra i det här huset.
Efter träningen va det visst nåt föreningsmöte så 50% av familjen kom inte hem förrän vid 20.00

Idag har det varit jobb för hela slanten... en bra dag med många skratt... = Bra dag!! Kanske för att jag fick mig en tupplur på vägen till jobbet - bussåkning är fin fint...
Kvällen har även den gått i föreningslivets tecken - SSK har haft styrelsemöte och jag har agerat kaffekokerska - ett möte utan fika är ju skit-tråkigt.
Vi har även följt Modos match... såg ju så bra ut ett tag men sen föll fjädrarna på laget och det såg nästan ut att gå på tok ett tag. Med 2 minuter kvar och 5 -3 i resultat så får man väl hoppas att de vinner - skam vore det väl annars. KALABALIK!!!

Imorgon är jag ledig - tror att jag tar och kryper in i tvättstugan redan från start eller ska man kanske ta en promenad?? De hotar om snö-fall - NOT GOOD! Är så urbota trött på vintern så nå mer av det vita vill jag inte ha!!


Boka in nästa torsdag, gör ett besök på bibblan!
 - Möt våren på ditt bibliotek http://www.arkenbiblioteket.se/Kultur-fritid-och-turism/Bibliotek/Aktuellt/Mot-varen-pa-ditt-narbibliotek.html

onsdag 16 mars 2011

Vilken morgon!

Strålande väder - en riktig vår-vinter dag! Nu ska Axel på skolan och jag ska invänta mitt förmiddags-arbetssällskap. Pär och jag ska jobba vidare med utvecklingsplanen. Rickard kom hem från Grönfjäll igår men har dragit till Önskans fjäll idag... kommer väl hem till lunch!

Här är det fortfarande kaos sen vår lilla semestertripp. Tvättstugan är överfull, grovingången full, diskbänken full av saker som ska tillbaka till husvagnen... Snart snart så ska nog allt vara på plats men det kanske inte är så konstigt att man inte hinner nåt. Man tror att dagarna blir längre så här års men på grund av jordbävningen i Japan så har jordklotet börjat snurra snabbare enligt NASA - Dagarna blir alltså 1,8 mikrosekunder kortare. Tror tusan att man får stressa ihjäl sig!
Nja, det är nog inte det som det beror på, jag har varit jättetrött de här dagarna och har fortfarande ont i skallen toppat med en grads feber till å från. Jäkla konstig förkylning!
Men va är väl det att klaga på - såg på tv igår om hur de stackars Japanerna har det - Vilken katastrof. Tänk att få order om att hålla sig innomhus på obestämd framtid - måste man gå ut så bör man duscha när man kommer in igen för att få bort eventuell strålning...
Kärnkrafen är livsfarlig - det har jag propagerat för ända sen jag va aktiv (1986 - 1996) i CUF, Centerns Ungdomsförbund. Att den blivit säkrare med åren kan nog stämma men problemet är ju när det händer nåt sånt här eller vart kärnavfallet ska placeras... Att gräva ner det lååång i ett berg tror jag inte på, det dyker liksom upp ett uttryck i mitt huvud " De som göms i snö kommer upp i tö"

Nu ska jag kasta in en tvätt kasta ut en matta, hälla upp en kopp kaffe och sen så är man på banan även denna dagen...

Längtan till sommar, och längtan till kusten!
Ajöss!

tisdag 15 mars 2011

-17

Det va verkligen kallt idag - Minus 17 grader - burr! Än är det ingen vårvärme men fåglarna kvittrar och det ligger i luften på nåt vis...
Nu är det bara 100 dagar till Midsommarafton!!

måndag 14 mars 2011

Vintercamping!

Campingen i Solberg...
Så va det en ny vecka och sportlovet är över. Så mycket som man sportat det här lovet har jag nog aldrig gjort.
Vädret skulle var fint så vi drog iväg med husvagnen och vintervcampade i Solberg... Jag va något tveksam till detta äventyr ibörjan - särskilt med tanke på vårt ressällskaps krokiga väg dit... Allt gick toppen och vi har åkt slalom som aldrig förr. Jättetrevligt på alla sätt och vis!!

Jag känner att jag varit rätt dålig på uppdateringar över huvudtaget sen sambon kom hem så nu när han är på vift i två dagar måste jag väl passa på att slänga in lite bilder sen senaste tiden!!
Nils myste ner sig hos Öbergs direkt när vi kom
fram till Solberg - Där va humöret på topp å även
varmt å gott!

Grabbarna äter plättar till lunch - man blir hungrig
av att åka slalom
Fullt ös i backen!
Middag på fredagskvällen på restaurangen

De här damerna syntes också i backen på lördag
Fast den här bilden är från då SSK va på besök
i Solberg. Det va ett himla rännande dit var å varannan dag!
SSK-dagen hittade jag den här nyss fyllda 40-åringen...
Kan va svårt att stå på skidorna även om man kommit upp i åren!
Alltså - det va den här mannen jag menade!! Här när vi hälsade
på när han hade sitt kalas i Önskan!
En mycket trevlig bjudning!
 Japp, detta är väl lite som hänt den senaste tiden... det har hänt mera saker också men de håller jag för mig själv. Vem vet.... Jag kanske bjuder på mera bilder och fler spännande nyheter längre fram!

Nu ska jag hämta hem grabbarna som slagit läger tvärs över lägdan... Sen ska vi se hur det går för Modo...





onsdag 9 mars 2011

Ut tråkad!


Barnen roar sig på isen, först fri åkning sen träning. Jag sitter på läktaren och äter kex choklad och fryser, ja, det är mammans lott i livet.

Vad ska man välja?


Slalom igår, vanlig hederlig motion idag. Sitter med dagens tidning och ser många kuliga annonser, bara att välja och vraka!

tisdag 8 mars 2011

Skorped on tour


Nu åker vi mot Solberg. Nästan full buss men ingen är full i bussen som tur är. Snart är det dags att swischa ner för backen å snart dags för dagens första kaffe kopp utomhus.

måndag 7 mars 2011

Laddad för backen!

Imorgon drar vi till Solberg med Skorpeds SK. Buss från station kl 8.30. Då ska matsäcken vara packad, kaffe, choklad och allt mumsigt man kan tänka sig bli sugen på. Ikväll har vi sett över skidor och pjäxor... givetvis så ska mina nya slalomglasögon hänga med men det kanske räcker med vanliga solisar... det får man väl se.
Efter min lilla Bredbyn tripp idag blev det en resa till Övik... skulle provköra en bil men jag har inte hunnit prova nå än det är det så många som gjort ändå så jag får väl testa den sedan... Snygg va den å ny, ja rätt så iaf. Får väl se om vi rycker in den eller om Benzen får ställa upp ett tag till.
Synd att bilar ska vara så förbankat dyr - Man har ju bara ett krav - att de ska starta å gå utan krångel!

Ja, nu får vi väl se om armar å ben håller på "gamm-käringa" - Kul ska det bli att åka slalom iaf.

Stick i armen!


Min huvudvärk vägrar släppa greppet om mig. Ringde och fick en tid hos doktorn på Bredbyn. Inga större fel som tur va, å som vanligt så va jag svårstucken men hellre det än snarstucken Sitter och väntar på prov resultaten nu. Sen är det raka vägen hem igen:)

lördag 5 mars 2011

Grattis Robert


Dagens andra kalas, landade hos Robert efter vi besökt jubilaren i Önskan, mycke mums på båda ställena.

Kalasdags igen!

Lördag morgon - promenad och kryss, skidskytte och kaffedrickning - ja, allt har jag hunnit med idag.
Nu laddar vi för kalas åt alla håll å kanter. GRATTIS till Robert som fyller år idag men innan vi går å grattar honom ska vi dra iväg till Önskan och 40-års kalasa hos Lars Hellgren - GRATTIS på dig också!
Det är ett strålande väder men blåsigt men vad gör väl det när man får sitta inne å kolla på skidåkning.
Vårsol brukar innebära att man inser att fönstren är jätteskitiga men jag kan till min glädje konstatera att mina fönster ser rätt så bra ut! Va nog inte så tokigt att putsa dem med rysk vodka innan jul iaf!

Bäst å svida om till kalas kläder... invänta resten av familjen som är i Bjästa på hockeyträning...

Nu viker jag in tummarna å håller dem hårt - Modo har en viktig match ikväll - VINNA eller FÖRSVINNA... det sistnämnda vore förödande för i stort sett hela Örnsköldsvik...

GRATTIS till ANNA NÄSSTRÖM som också fyller år idag - eftersom vi kommer att bli proppfull med tårta idag så tittar vi nog in till dig imorgon - Hipp hipp.... hurrrrra!!!

torsdag 3 mars 2011

Täcket på tvären

Oj va man har svårt att fatta när man är 100% jättetrött. Jag har dragit ihop mina ben... lagt dem till vänster... lagt dem till höger... frysit om tårna... vänt mig hit och dit i hopp om att bli kortare eller att täcket skulle bli längre.
Efter ett tag fattade jag väl va som va fel... TÄCKET LÅG PÅ TVÄREN - å jag delade det med två korta killar... När jag insåg att felet va lätt avhjälpt kunde jag somna om och GUD så skönt med att få ha båda fötterna under täcket... MEN vad händer då?? Jo, väckarklockan ringer och det är dags att stiga upp - GRATTIS!!
Jag menar  - grattis till en ny dag - en riktig blåsdag om jag ser rätt!

onsdag 2 mars 2011

Tomma kakburkar!

Efter min altanstädning så blev inte bara jag glad - även fåglarna blev glada att få lite gamm-kakor å festa loss på. Det betydde också diskbänken full med tomma burkar - hur kul är det? Inga kakor till kaffet! Alltså - när barnen lagt sig snodde jag ihop en kola-kaks deg... två plåtar blev det så nu är iaf en burk fylld!
Provade just en kaka med ett glas kall mjölk - de är gott de!!

Check på det mesta idag - städning, strykning - skidor på tv... middag, kak-bak å så hänga en å annan tvätt - det känner jag mig nöjd med! Har även hunnit med två trevliga kaffegäster som kom och levererade Rickards 30-års present - en badstege till bryggan... inget badväder än men snart så glittrar väl havet igen!

Dags att slänga sig i soffan en stund.

Start klar!

Vilken fantastiskt fin dag det varit idag. Trots det har jag vaktat min lilla sjukling och bara sett solen från insidan. Städat, strukit och grejat på här hemma. Smart nog så vände jag på arbetslistan, dammsög först och strök medan det va skidor på TVn... smart av mig.
Nu har jag även gjort ett race på altanen... plockat bort alla kakburkar och sånt som fått bo där över vintern... Altanen har fungerat fint som frys i tre månader men nu börjar solen värma å då tänker jag inte ligga på latsidan... NIX - start-klar för nya sittningar - vem vet, kanske kan man sitta där redan till påsk om vädret vill sig och solen värmer - påsken är ju rätt sent också så... Föresten så vet jag att vi satt där redan vid min födelsedag förra året och det är ju faktist på pricken en månad dit idag!

Jag fick faktiskt en sorts present idag - Ett SMS där det stod att jag vunnit ett liftkort i Bjästabacken. Axel och jag deltog i en tävling i Tidningen 7... å tydligen lönade det sig.
Bäst att damma av både skidor och pjäxor... glasögonen köpte jag ju för flera veckor sen så - DÄ BA´r Å ÅK!!

Goood moorning!

En ny dag och en ledig dag. Vaknade och kände en brännhet kille bredvid mig. Nils har feber. Stackarn - igen - tur att mamman är hemma! Fick ett brev häromdagen om anmälan till 6-års verksamhet - min lilla kille har blivit stor... hjälp, vart tog mina små-barn vägen??

Idag ska vi bara ta det lugnt. Röja upp här hemma - stryka bort lite tvätt och få ordning i kaoset. Känns som det varit fullt upp några dagar.
Igår blev det en promenad efter middagen. Rickard for på föräldramötet på skolan och jag låg i soffan och kollade in Modo matchen - hm, kunde väl ha gått lite bättre om man fått önska.
Kände mig kurig och ont i huvudet men det berodde nog på att jag va så himla trött bara. Idag känns det bättre som tur är.
Dags att ta tag i strykningen och sen kasta ut mattorna för att sen ta en sväng om med snabeldraken!!

tisdag 1 mars 2011

Skogskväll

Igårkväll fick jag umgås med en massa skogsägar-kvinnor - jättetrevligt.
Fick lära mig allt om skogsbruksplaner och hur barkmjöl tillverkas... å hur barkbröd smakar... inte så tokigt men den som tror att det är nån fattig mat tror helt fel... Jag tror ett kilo kostade 2000 kr men man kan inte anväda så mycket av mjölet till varje deg-sats...
En trevlig kväll tillsammans med Norra Skogsägarna och SV, Studieförbundet Vuxenskolan